آیا امکان نصب اندروید روی آیفون وجود دارد؟
احتمالا خاطرتان هست که چندین سال پیش، برخی تلاش داشتند لینوکس و اندروید را به اولین نسخه آیفون پورت کنند و حالا همان افراد به نام های دیوید ونگ و کریس وید پروژه قلعه شنی را به دست گرفته اند. ونگ و وید هم موسس شرکتی به نام Corellium هستند که هم اکنون به خاطر فروش دسترسی به ماشین های مجازی اجرا کننده iOS تحت پیگرد قضایی از سوی اپل قرار دارد. این دو نفر می گویند که ماشین مجازی آیفون Corellium و تلاش هایی که برای رفع باگ آن انجام داده اند باعث شد که پروژه قلعه شنی به سرعت پیش برود.
توسعه پورت های اندروید معمولا به خاطر سخت افزار مشترک اکوسیستم ARM به سرعت پیش می رود. محصولی مانند نینتندو سوییچ به صورت عادی سر و کاری با کدهای اندروید ندارد اما از آنجا که این محصول به چیپست تگرا انویدیا مجهز شده (که در گجت های اندرویدی به وفور یافت می شود) یعنی نینتندو سوییچ پیش نیاز لازم برای اجرای اندروید را دارد و با تلاش میتوان سیستم عامل موبایلی گوگل را به آن پورت کرد.
چالش بزرگی که پیش رویمان قرار داست این بود که هیچ سندی در مورد سخت افزار اپل وجود ندارد و این سخت افزار مطابق با استانداردهای فعلی محصولات اندرویدی نیستند. با این حال اطلاعاتی که تیم ما در مورد این محصولات دارد بیشتر از هر کسی در خارج از شرکت اپل است هرچند که با وجود این دانش باز هم باید بخش اعظمی از زمان و انرژی خود را صرف نوشتن درایورها از ابتدایی ترین مرحله کنیم.
بیلدهای تهیه شده فعلا بتا خوانده می شوند و آنطور که در وبسایت این شرکت آمده به زودی منتشر می شوند. بیلد آیفون ۷ تاکنون بیشترین پیشرفت را داشته است و طبق اطلاعات ارائه شده توسط Corellium این بیلد برای بخش هایی مثل پردازنده، حافظه، نمایشگر و صفحه تاچ کار می کند اما GPU، دوربین، بلوتوث، صدا و شبکه موبایلی هنوز روی آن کار نمی کنند لذا هنوز کار زیادی باید روی این بتا انجام شود و نباید انتظار داشت که محصول نهایی مانند سیستم عامل iOS روی آیفون ها کار کند. در وبسایت این شرکت همچنین اشاره ای به بیلدهای تهیه شده برای آیفون ۶ تا ۱۱ پرو شده و البته گفته شده که اغلب آنها به حافظه دستگاه دسترسی ندارند و در بسیاری نیز نمایشگر کارایی لازم را ندارد.
البته خبر خوب اینکه این پروژه تازه یک ماه است که کلید خورده و اینکه در چنین بازه کوتاهی یک بیلد کاربردی برای آیفون ساخته شده تحسین برانگیز است!
مزایای اجرای اپلیکیشن و برنامه های اندرویدی در سیستم های iOS
- برنامه های اندرویدی زیادی هستند که طرفداران و کاربران زیادی را در سراسر جهان به خود جذب کرده اند و باید گفت که نقش برنامه نویسی اندروید در رونق صنعت طراحی اپ موبایل غیر قابل انکار است.. طراحی اپلیکیشن های پرکاربرد با هدف جذب مخاطب بیشتر و افزایش کارایی و بازدهی آنها انجام می گیرد. به همین دلیل است که بسیاری از کاربران گوشی های آیفون نیز به استفاده از این اپلیکیشن های اندرویدی پرکاربرد راغب بوده و به دنبال راهی برای دانلود و نصب آن بر روی گوشی هایی خود می گردند.
- از نظر حرفه ای نیز این شبیه ساز این امکان را به برنامه نویسان و توسعه دهندگان می دهند که برای طراحی اپلیکیشن اندروید دچار محدودیت نبوده و به عنوان مثال در سیستم iOS خود به توسعه اپلیکیشن های اندرویدی بپردازند. با ساخت اپ شبیه ساز می توان معماری و کدهای نوشته شده را بدون تغییر از محیط Android به دستگاه iOS جابجا نمود. بهترین بخش شبیه ساز این است که کاربران محیطی کاملا مشابه به سیستم های اندرویدی را در دستگاه iOS خود تجربه می کنند. به طور کل ساخت اپ شبیه ساز از بهترین راه هایی است که می توان از برنامه نویسی اندروید به درآمدزایی قابل توجهی چه در پلتفرم اندروید چه iOS دست یافت.
- با استفاده از یک برنامه شبیه ساز ساده که در سیستم iOS خود نصب می کنید، می توان چندین برنامه Android را بدون پرداخت هزینه های اضافی نصب و اجرا کرد. این موضوع از طرفی باعث افزایش خلاقیت در محیط حرفه ای برنامه نویسی اندروید و انعطاف پذیری کاربری آن در پلتفرم های مختلف شده و از طرفی دیگر ماهیت سرگرم کنندگی برنامه های اندروید را برای کسانی که به دنبال سرگرمی هستند افزایش داده است.
معایب اجرای برنامه های اندرویدی در iOS
کاربران همیشه به دنبال سیستم های جدیدی هستند که کار با ابزار و گجت های هوشمند را برای آنها آسان کند. آنها همچنین انتظار بیشتری از هر نسخه منتشر شده در استور های معتبر دارند و عملکرد، انعطاف پذیری، امنیت و سایر خصوصیات جدید آن را بررسی می کنند. در همین راستا این موضوع قابل انکار نیست که طراحی اپلیکیشن شبیه ساز اندروید هنوز در مراحل اولیه بوده و هنوز به بازدهی کامل و بدون نقص نرسیده و این حوزه جای پیشرفت و ویرایش زیادی دارد.