به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی المانیتور در مطلبی نوشت: تهدید به جنگ داخلی بر تاریخ یهودیان سایه انداخته است. اصطلاح عبری «جنگ داخلی» در تاریخ یهود، «جنگ برادران» است که به اختلافات میان ۱۲ قبیله باز می گردد و اختلاف هابیل و قابیل در آن نقشی ندارد. طبق برخی از اعتقادات یهودیان، تخریب معبد اول و معبد دوم اورشلیم (قدس اشغالی) حاکی از درگیری های داخلی میان یهودیان است. این در حالی است که اسرائیل مدرن با تکیه بر این اعتقادات محتاطانه عمل می کند و سعی می کند آگاهانه وحدت و انسجام خود را یکی از بزرگترین سرمایه ها برای مقابله با مشکلات داخلی حفظ کند.
به نوشته المانیتور، از سال ۱۹۴۸ و تاسیس رژیم صهیونیستی این احساس که «جهان علیه ماست» همانند بذری در فکر و ذهن ساکنان سرزمین های اشغالی کاشته شد؛ به گونه ای که در زمان اختلافات داخلی نیز انسجام آن ها حفظ شده است. اما در سال های اخیر، سیاست های شکست خورده این رژیم نمایان شده و این احساس از بین رفته و جای خود را به یک شکاف داخلی خونین و نفرت باطنی داده است. رژیم صهیونیستی در طول تاریخ کوتاه خود با دو درگیری داخلی کاملا جدی مواجه بوده است که مورد اول در ژوئن ۱۹۴۸ چند هفته پس از تاسیس این رژیم و دوم با فاصله چهار سال رخ داد.
بر اساس این گزارش فقدان یک رهبری مناسب دلیل وقوع چنین اختلافاتی در داخل سرزمین های اشغالی بوده است. اسرائیل فاقد یک شخصیت مانند بگین [نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی است] که قبل از اینکه دیر شود ترمز می کند و رفاه کابینه را به جای منافع شخصی یا سیاسی انتخاب می کند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و رئیس حزب لیکود قصد ندارد از الگوی بگین پیروی کند. برعکس، او روزانه درگیر تحریک نهاد های دولتی و دشمنان سیاسی و واقعی خود است. از سوی دیگر، هزاران مخالف در بخش سیاسی این رژیم وجود دارند که حاضر به کناره گیری نیستند و همین امر اختلافات را با نتانیاهو تشدید می کند.
در حال حاضر، اعتراضات در سرزمین های اشغالی به بالاترین سطح خود رسیده است. به گونه ای که پلیس به سختی می تواند اعتراضات را کنترل کند، اعتماد به نهاد های دولتی در اسرائیل به کمترین حد خود رسیده است و نفرت از آن ها در صحنه عمومی هر روز بیشتر می شود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: حس مشترک نفرت در میان حامیان و مخالفان نتانیاهو روز به روز در حال افزایش است که دلیل آن ناتوانی نتانیاهو در مدیریت کرونا، بحران اقتصادی و فساد مالی اوست. اعتراض ضد نتانیاهو از حدود سه سال پیش آغاز شد، اما نتیجه نگرفت. این محدود به چند گروه کوچک بود که عمدتا بر ادعای فساد مالی نخست وزیر تمرکز داشتند، اما در جلب حمایت گسترده عمومی موفق نشدند. شیوع ویروس کرونا و تخریب اقتصادی ناشی از آن سد ها را شکست و ده ها هزار جوان اسرائیلی را به خیابان ها کشاند و آنچه را که عمدتا اعتراض آمیز بود، به تهدیدی برای افزایش قدرت نتانیاهو و استعفای او تبدیل کرد.
مخالفان نتانیاهو از واژه «برو» در نمایه پروفایل فیس بوک خود استفاده می کنند که حاکی از اعتراض بیش از اندازه به نتانیاهو است.
آخرین باری که نتانیاهو با چنین اعتراض مردمی روبرو شد سال ۲۰۱۱ بود، زمانی که صد ها هزار اسرائیلی برای طلب عدالت اجتماعی به خیابان ها و میادین شهر هجوم آوردند. نتانیاهو با وعده اقتصادی و مذاکره برای آزادی گیلاد شالیت، سربازی که حماس در ازای آزادی صد ها تن از اعضایش تحویل داد، توانست تا حدودی اعتراضات را بخواباند.
المانیتور در ادامه افزود: اما این بار نتانیاهو با اعتراضاتی رو بروست که کنترل آن تا حد زیادی مشکل است. او با بحران کرونا مواجه است. حدود یک میلیون نفر در این سرزمین ها بیکار هستند و بحران اقتصادی به اوج خود رسیده است. کسری بودجه سر به فلک کشیده و کابینه نتانیاهو راه حلی برای مقابله با آن ندارد. ناامیدی در میان حامیان نتانیاهو در حال افزایش است. پلیس برای کنترل اعتراضات از روش های خشونت آمیز فزاینده ای استفاده می کند. نتانیاهو و اطرافیانش قصد عقب نشینی ندارند و فقط یک جرقه لازم است تا بشکه دینامیت اعتراضات منفجر شود.