بافتن مو یک عمل پیچیده است که با در هم تنیدن حداقل سه تار مو ایجاد می شوند، این مدل مو یک مدل رایج با پیشینه تاریخی است که فواید و مضرات خاص خودش را دارد. مو های بافته شده برای قرن هاست که در بسیاری از فرهنگ های جهان، به ویژه در فرهنگ های هندی و آفریقایی، برای تزیین و حالت دادن به مو ها استفاده می شود. به نوعی، فرآیند بافتن مو با فرآیند بافتن پارچه یا پارچه بافی قابل مقایسه است، فرآیندی که شامل به هم پیوستن دو گروه عمودی مجزا از رشته ها است. در ادامه در مورد مضرات بافتن مو صحبت خواهیم کرد.
مضرات بافتن مو
- شکستن مو در صورت محکم بافته شدن: بافتن مو با وجود فواید زیاد مضرات نیز دارد و باعث شکستگی در اطراف لبه های مو می شود، البته اگر بافت مو های شما خیلی محکم باشد این اتفاق می افتد. اگر موها از قبل ضعیف شده باشند، ممکن است شکستگی مو نیز رخ دهد. اغلب بافت مو هایی که بیشترین آسیب را از نظر شکستگی به مو وارد می کنند، آن هایی اند که رشته های کوچک یا خیلی بزرگ و محکم دارند.
- هزینه: اغلب بافتن و باز کردن گره های بافته شده زمان زیادی می برد و این می تواند از مضرات بافت مو باشد. برخی از مدل های بافت مو دخترانه ممکنه است تا ساعت ها طول بکشد.
- ریزش مو: برخی از مدل های بافت مو می توانند باعث ریزش مو شوند. این مشکل به عنوان آلوپسی کششی شناخته می شود، اگر مو ها به خوبی و درستی بافته نشده باشند و در معرض فشار و کشش فراوانی قرار گیرند، ممکن است این اتفاق برای شما بیفتد.
با بافتن موها از موخوره جلوگيري مي كنيم؟
به باور متخصصان بافتن موها تاثيري در موخوره نگرفتن آنها ندارد. مو شبيه لوله باريكي است كه از تعداد زيادي ميله به هم پيوسته تشكيل شده. اين ميله ها از راه پيوندي به نام پيوند سيستئين كنار هم قرار گرفته اند. زماني كه موها بيش از حد دستكاري شوند، پيوندهاي سيستئيني كه وظيفه شان نگهداري از موست از هم باز شده و باعث از بين رفتن شكل سالم و طبيعي شان مي شود. كارهايي مانند سشوار كشيدن، شانه كردن زياد، فر كردن، صاف كردن، استفاده زياد از نرم كننده ها، حالت دهنده ها و دكلره كردن باعث باز شدن پيوندهاي سيستئيني در مو شده و آنها را دو شاخه مي كند. مو در اين وضعيت حالت طنابي پيدا مي كند كه بر اثر عوامل ياد شده مقاومتش پايين آمده و پاره مي شود. همچنين موهاي بلند به دليل اينكه زمان زيادي از عمرشان را پشت سر مي گذارند در معرض آسيب ها و صدمات مختلفي قرار مي گيرند و به همين دليل نسبت به موهاي كوتاه تر زودتر موخوره مي گيرند. اما چون اتصال هاي موهاي كوتاه ديرتر از هم باز مي شوند، به همين دليل ديرتر هم موخوره مي گيرند. بنابراين يافتن موها هيچ تاثيري در پيشگيري از اين مشكل ندارد.
اگر يك دسته از موها موخوره گرفت حتماً به بقيه هم سرايت مي كند؟
افرادي كه موي بلند دارند فكر مي كنند اگر دسته اي از موها موخوره گرفت به بقيه موها نيز سرايت مي كند. متخصصان پوست و مو اين باور را قبول ندارند و مي گويند داستان هر تار مو از موي كناري اش جداست. بستگي دارد به مو چه اندازه فشار آمده باشد. هر مويي كه فشار و ضربه بيشتري تحمل كرده باشد زودتر از بقيه تارها دچار شكستگي و ايجاد شكاف در ساقه مي شود. براي مثال موهاي خانم هايي كه به آنها تل مي زنند و به شدت به عقب مي كشند، زودتر از بقيه موخوره مي گيرند. متخصصان توصيه مي كنند اگر موهايتان دو شاخه شده است در اولين قدم آنها را چهار سانتي متر بالاتر از جايي كه موخوره گرفته با قيچي كوتاه كنيد سپس موهايتان را با شامپوهاي ملايمي مانند شامپو بچه شسته و از نرم كننده ها، حالت دهنده ها و سشوار كمتر استفاده كنيد. با اين روش ديرتر كابوس دو شاخه شدن موها سراغ تان مي آيد.
آیا بافت موهای خیس ضرر دارد ؟
یکی از مهمترین سوالاتی که در مورد بافت مو برای بسیاری از خانم ها مطرح می شود این است که آیا بافت موی خیس ضرر دارد؟ در پاسخ به این سوال، بهتر است بافت مو را با موهای خشک انجام دهید چرا که موی خیس شکننده تر و آسیب پذیر تر است و بیشتر مستعد کشیده شدن می باشد به همین دلیل پیشنهاد می شود بلافاصله پس از استحمام یا شستن سر اقدام به بافت مو نکنید. البته پس از خشک شدن سر بخصوص خشک شدن ریشه مو، امکان استفاده از اسپری آب برای مرطوب کردن موها وجود دارد و مشکلی برای استفاده از اسپری آب در مراحل آماده سازی مو برای بافت وجود ندارد.