این روزها اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشی های آیفون به دغدغه خیلی از کاربران تبدیل شده و بسیاری را در انتخاب گزینه مناسب مردد کرده است. با توجه به قیمت بالای iPhone و عدم حضور رسمی این کمپانی در ایران، طبیعی است که کاربران حساسیت بیشتری روی جوانب مختلف محصولات این شرکت داشته باشند و همه ویژگی های آن ها را موشکافی کنند. در این مطلب تلاش می کنیم تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو را تا حد امکان کوتاه توضیح دهیم تا با آگاهی کامل و خیالی آسوده نسبت به خرید این گوشی اقدام کنید.
انواع گوشی آیفون از نظر اکتیو یا نات اکتیو بودن
همان طور که در مقدمه مطلب اشاره شد، در یک دسته بندی کلی می توان گوشی های اپل را از نظر استفاده شدن یا نشدن آنها، به دو گروه اکتیو (فعال) و نات اکتیو یا نان اکتیو (غیرفعال) تقسیم کرد. اما این «مورد استفاده قرار گرفتن» دقیقا به چه معناست؟ وقتی شما محصولی از Apple را تهیه می کنید، به محض روشن کردن دستگاه این شرکت آن را به عنوان اکتیو یا فعال شناسایی و دسته بندی می کند. برای اپل، زمان فعال سازی دستگاه اهمیت دارد و نه میزان استفاده از آن؛ بنابراین اکتیو بودن گوشی های موبایل iPhone الزاما به این معنا نیست که مورد استفاده طولانی مدت قرار گرفته است. حتی یک بار روشن و خاموش شدن آیفون، آن را به یک گوشی اکتیو تبدیل می کند.
چرا گوشی های آیفون اکتیو می شوند؟
اکثر گوشی های آیفون 13 موجود در بازار ایران از نوع اکتیو هستند. دلیل اکتیو بودن آیفون ها را می توان در قوانین فروش این شرکت جست و جو کرد. کشورهای مختلف ملزم به رعایت قوانینی هستند که توسط Apple وضع شده و براساس آن، فروشگاه های رسمی تنها مجاز به ارائه 20 درصد از کالاهای خود به سایر کشورها هستند. از آن جایی که به دلیل تحریم ها، اپل اجازه فروش و پخش سخت افزار و نرم افزار در ایران را ندارد، نیاز داخلی باید از سوی فروشندگان حاضر در کشورهای دیگر تامین شود. راه حل مطمئنی که در این مورد وجود دارد و به کمک آن می توان تعداد زیادی از گوشی های اپل را وارد بازار کرد، خرید و اکتیو کردن آیفون در یک کشور دیگر است. بیشتر آیفون های موجود در بازار ایران به این روش و با نظارت فروشندگان رسمی اپل در کشورهای مجاور، باز، فعال و دوباره بسته بندی شده اند.
روش تشخیص اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد و در نظر داشتن این واقعیت که کم تر از دو ماه از ورود آیفون 13 به بازار گوشی های هوشمند گذشته، احتمالا به این نتیجه رسیده اید که تفاوت چندانی میان iPhone اکتیو و نات اکتیو وجود ندارد. با این حال، اگر جزو کاربران سخت گیر هستید یا ترجیح می دهید خودتان اولین نفری باشید که جعبه گوشی را باز می کنید، راهی ساده برای تشخیص فعال یا غیرفعال بودن آیفون وجود دارد. به این منظور کافی است به بخش Check Coverage وبسایت رسمی اپل وارد شوید.
آیفون Active بخریم یا not Active ؟
اول می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که اصلا گوشی اکتیو شده و اکتیوه نشده به چه معناست و چه تفاوتی با هم دارند.
- گوشی های اکتیو : به گوشی هایی اکتیو می گویند که حداقل یک بار روشن شده است ولی ممکنه اصلا استفاده نشده یا مراحل فعال سازی آن گوشی انجام نشده باشد.
- گوشی های نات اکتیو: به گوشی هایی NOT ACTIVE می گویند که گوشی اصلا باز نشده و شما با پلمپ شرکت اپل آن را تهیه می کنید. قیمت گوشی های اکتیو نشده بیشتر از گوشی های اکتیو شده است و گاهی این اختلاف قیمت به بیش از 3 میلیون تومان هم می رسد. تا اینجا فهمیدید که گوشی اکتیو و نات اکتیو یعنی چی و چه تفاوتی باهم دارند. حالا ممکن است بپرسید، چرا گوشی های اپل را قبل فروش اکتیو می کنند؟
برای پاسخ به این سوال باید به شما بگویم که دلایل مختفی برای اکتیو کردن گوشی های آیفون وجود دارد که در ادامه ۲ مورد از آنها را توضیح می دهیم.
-
قوانین فروش شرکت ها: به دلیل قوانینی که توسط شرکت اپل وضع شده، شرکت های رسمی فروش محصولات اپل تنها مجاز به فروش 20 درصد از محصولات خود هستند. به همین دلیل شرکت ها برای فروش محصولات بیشتر، گوشی های اپل را ACTIVE می کنند و سپس آنها را به فروش می رسانند.
-
بررسی تست باتری: بعضی از شرکت های گارانتی برای اطمینان از سلامت باتری و سایر قسمت های سخت افزاری، گوشی را روشن می کنند. البته این موضوع کمتر در ایران وجود دارد زیرا سلامت ۱۰۰% باتری در هنگام تحویل جزو خدمات شرکت های گارانتی کننده نمی باشد. البته دلایل جزئی دیگری هم وجود دارد مانند شروع گارانتی اپل یا قوانین صادرات و واردات و …

حالا که متوجه شدید چرا گوشی های آیفون را اکتیو می کنند، وقتشه به این سوال پاسخ دهیم که آیفون اکتیو بگیریم یا نات اکتیو؟
همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم گوشی های آیفون هنگام ورود به بازار، توسط کشور سفارش دهنده اکتیو می شوند بنابراین زیاد هم تفاوتی نمی کند که شما گوشی ACTIVE یا NOT ACTIVE بخرید. اما اگر می خواهید خودتان اولین نفری باشید که جعبه گوشی را باز می کنید، راه ساده ای برای تشخیص اکتیو نبودن گوشی های آیفون وجود دارد که در ادامه به طور کامل آن را توضیح می دهیم.
مراحل بررسی اکتیو بودن آیفون
برای تشخیص اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون یک راه بسیار ساده وجود دارد، شما کافیست وارد وبسایت checkcoverage.apple.com شوید و در قسمت Enter your serial number باید سریال گوشی آیفون خود را وارد نمایید (سریال نامبر و یا IMEI / MEID )

اگر گوشی شما تا به حال روشن نشده باشد شما با پیغام Please Activate Your Device مواجه می شوید، به این معنا که گوشی شما نات اکتیو است. اما اگر گوشی شما فعال یا روشن شده باشد شما با سه تا گزینه رو به رو می شوید که این پیام ها برای اطلاع رسانی در مورد زمان باقی مانده از پشتیبانی فنی است.
ریپک بودن آیفون به چه معناست؟
ریپک بودن آیفون به این معناست که گوشی آیفون باز شده و لوازم جانبی گوشی با لوازم فیک تعویض می شود، سپس جعبه بسته بندی می شود و با عنوان گوشی اپل ریپک فروخته می شود. و تنها راه تشخیص گوشی ریپک، شناخت دقیق لوازم جانبی گوشی اپل است.
رفرش بودن آیفون به چه معناست؟
گوشی های Refurbished در بازار به گوشی هایی گفته می شود که به دلیل نقص فنی گوشی، توسط کاربران به شرکت اپل مرجوع می شوند و توسط Apple تعمیر و بازسازی شده و دوباره به فروش می رسند. یکی از راه های تشخیص گوشی رفرش این است که وارد تنظیمات گوشی شوید و گزینه About را انتخاب کنید در اینجا اگر مدل دستگاه با حرف «F» شروع شود به این معناست که گوشی رفرش است اما اگر در ابتدای نام آیفون حرف «M» باشد، به این معناست که گوشی شما رفرش نیست.
در هنگام خرید گوشی به معتبر بودن گارانتی حتما دقت کنید؛ گارانتی های معتبر یک تا سه ماه ضمانت تعویض و ۱۸ ماه گارانتی دارند. و اینکه حتما از فروشگاه های معتبر خرید کنید.حالا اگر قرار باشد که شما گوشی آیفون بخرید اکتیو می خرید یا نات اکتیو؟ حتما نظرات و سوالات تان را در رابطه با گوشی های اکتیو و نات اکتیو در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید. ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.