ایمنی حاصل از ابتلا به کرونا قوی‌تر است یا واکسیناسیون؟

  پنجشنبه، 04 شهریور 1400 ID  کد خبر 164602
ایمنی حاصل از ابتلا به کرونا قوی‌تر است یا واکسیناسیون؟
ساعد نیوز: دانشمندان دانشگاه راکفلر آمریکا در تازه‌ترین تحقیقات خود به مقایسه ایمنی حاصل از ابتلا به ویروس کرونا با واکسیناسیون پرداخته و توضیحات جالبی در این باره ارائه کردند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، به نقل از مدیکال اکسپرس، امید به آینده ای بدون ترس از کووید-۱۹ به گردش آنتی بادی ها و سلول های حافظه B مربوط می شود. بر خلاف آنتی بادی های در حال گردش که بلافاصله پس از واکسیناسیون یا عفونت به اوج خود می رسند و چند ماه بعد محو می شوند، سلول های حافظه B می توانند برای جلوگیری از بیماری های شدید برای چندین دهه باقی بمانند و با گذشت زمان تکامل می یابند و یاد می گیرند که (آنتی بادی های حافظه) قوی تری تولید کنند که در خنثی سازی ویروس بهتر بوده و قادر به سازگاری با انواع مختلف هستند.

واکسیناسیون مقادیر بیشتری آنتی بادی در گردش را نسبت به عفونت طبیعی تولید می کند. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که همه سلول های حافظه B برابر نیستند. در حالی که واکسیناسیون باعث ایجاد سلول های حافظه B می شود که طی چند هفته تکامل می یابند، عفونت طبیعی باعث ایجاد سلول های حافظه B می شود که در طی چند ماه تکامل می یابند و آنتی بادی های بسیار قوی تولید می کنند که قادر به از بین بردن حتی انواع ویروس نیز هستند.

این یافته ها مزایای بیشتری را در عفونت طبیعی نسبت به واکسیناسیون نشان می دهد، اما نویسندگان هشدار می دهند که مزایای سلول های B حافظه قوی تر از خطر ناتوانی و مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیست.

دکتر نوسنسویگ از دانشگاه راکفلر آمریکا و محقق اصلی این مطالعه می گوید: در حالی که یک عفونت طبیعی ممکن است باعث بلوغ آنتی بادی هایی با فعالیت گسترده تر از واکسن شود، عفونت طبیعی می تواند شما را نیز بکشد. واکسن این کار را نمی کند و در واقع از خطر بیماری جدی یا مرگ ناشی از عفونت محافظت می کند.

هنگامی که هر ویروسی وارد بدن می شود، سلول های ایمنی بلافاصله انبوهی از آنتی بادی های در گردش را منتشر می کنند. سربازان پیاده سیستم ایمنی، این آنتی بادی ها بسته به واکسن یا عفونت با سرعت متفاوتی می سوزند و با وجود اینکه ممکن است این آنتی بادی ها ماه ها یا سال ها از ما محافظت کنند، اما به مرور تعداد آن ها کاهش می یابد که این امر به عفونت مجدد احتمالی کمک می کند.

سیستم ایمنی دارای یک برنامه پشتیبان است: یک گروه از سلول های حافظه B که از آنتی بادی های گردش خون بیشتر عمر می کنند و به اصطلاح آنتی بادی های حافظه تولید می کنند که محافظت طولانی مدت را ارائه می دهند. مطالعات نشان می دهد که سلول های حافظه B برای آبله حداقل ۶۰ سال پس از واکسیناسیون دوام می آورند. سلول های حافظه B لزوما مانع عفونت مجدد نمی شوند، اما می توانند از بیماری های شدید جلوگیری کنند.

مطالعات اخیر نشان داده است که ظرف پنج ماه پس از دریافت واکسن یا بهبودی از عفونت طبیعی، برخی از ما دیگر آنتی بادی های گردش خون کافی را برای جلوگیری از کروناویروس جدید حفظ نمی کنیم، اما سلول های B حافظه ما هوشیار هستند. با این حال تاکنون دانشمندان نمی دانستند که آیا می توان انتظار داشت که واکسن ها بتوانند نوع قوی پاسخ سلول های B را پس از عفونت طبیعی ارائه دهند یا خیر.

نوسنسویگ و همکارانش تصمیم گرفتند با مقایسه نمونه های خونی از بیماران مبتلا به کووید -۱۹ بهبودی با افرادی که از واکسن mRNA که هرگز دچار عفونت طبیعی نشده بودند، تفاوت در تکامل سلول B را نشان دهند.

واکسیناسیون و عفونت طبیعی باعث ایجاد تعداد مشابهی از سلول های حافظه B شد. سلول های حافظه B بین دوز اول و دوم واکسن های کرونا به سرعت تکامل یافتند و آنتی بادی های حافظه ای را به طور فزاینده ای تولید کردند. اما پس از دو ماه، پیشرفت متوقف شد. سلول های حافظه B در تعداد زیادی وجود داشتند و آنتی بادی های قوی را بیان می کردند، اما قوی تر نمی شدند.

از طرف دیگر، با بیماران در حال بهبود، سلول های حافظه B تا یک سال پس از عفونت به تکامل و بهبود خود ادامه می دهند. آنتی بادی های حافظه قوی تر و خنثی کننده تر با هر بار به روز رسانی سلول B ظاهر می شوند.

ممکن است واکنش بدن نسبت به ویروس هایی که از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می شوند متفاوت از ویروسی باشد که به قسمت بالای بازو تزریق می شود. یا شاید یک ویروس دست نخورده سیستم ایمنی را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد که پروتئین سنبله ایجاد شده توسط واکسن ها به سادگی نمی تواند در برابر ویروس مقاومت کند.

صرف نظر از علت، پیامد ها روشن است. ما می توانیم انتظار داشته باشیم که سلول های حافظه B در واکنش به واکسن های mRNA تحت فشار های تکاملی محدودی قرار گیرند، این یافته ممکن است پیامد های قابل توجهی در طراحی و انتشار دوزهای تقویت کننده داشته باشد. نوسنسویگ می گوید انتظار می رود تقویت کننده ای با واکسن mRNA موجود در حال حاضر سلول های حافظه را درگیر کند تا آنتی بادی های در گردش را تولید کند که به شدت در برابر ویروس اصلی و انواع آن محافظت کننده هستند.

او می گوید: زمان استفاده از تقویت کننده به هدف تقویت بستگی دارد. اگر هدف جلوگیری از عفونت است، پس از ۶ تا ۱۸ ماه بسته به وضعیت ایمنی فرد باید تقویت شود. اگر هدف جلوگیری از بیماری های جدی است، ممکن است سال ها تقویت لازم نباشد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (660 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (112 نظر) نگاهی به ماشین مازراتی هوش پران علی دایی که همه آرزوشو دارن/ شهریار فوتبال ایران سوار بر دلبر مشکی😍 (93 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (74 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (63 نظر) مات و مبهوت موندن مهران مدیری از دیدن همزاد خودش تو دورهمی/ چقدرم که شبیه همدیگه هستن!+عکس (59 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (45 نظر) رهبر معظم انقلاب: من در کلاس اول ابتدایی چشمانم ضعیف بود و تخته سیاه و چهره معلم رو نمی‌دیدم +ویدیو/ از 13 سالگی عینکی شدم (29 نظر) خلاقیت منحصر به فرد آرایشگر خوش ذوق در تغییر چهره داماد حماسه ساز شد+ویدئو/سلطان بی چون و چرای گریم در سطح خاورمیانه😂 (28 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (23 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (21 نظر) خلاقیت خنده‌دار اوستا بنّا در ساختن توالت کنار روشویی برای راحتیِ صاحبخانه حماسه آفرید+ عکس/ مغز نیست که فسفر خالصه😂 (20 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (16 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (15 نظر) مراسم تشییع پدر حامد بهداد، با حضور چهره های سرشناس و بازیگران +عکس/ روحش شاد و یادش گرامی (14 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
(فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان