ساعدنیوز
ساعدنیوز

ایمنی حاصل از ابتلا به کرونا قوی‌تر است یا واکسیناسیون؟

  پنجشنبه، 04 شهریور 1400 ID  کد خبر 164602
ایمنی حاصل از ابتلا به کرونا قوی‌تر است یا واکسیناسیون؟
ساعد نیوز: دانشمندان دانشگاه راکفلر آمریکا در تازه‌ترین تحقیقات خود به مقایسه ایمنی حاصل از ابتلا به ویروس کرونا با واکسیناسیون پرداخته و توضیحات جالبی در این باره ارائه کردند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، به نقل از مدیکال اکسپرس، امید به آینده ای بدون ترس از کووید-۱۹ به گردش آنتی بادی ها و سلول های حافظه B مربوط می شود. بر خلاف آنتی بادی های در حال گردش که بلافاصله پس از واکسیناسیون یا عفونت به اوج خود می رسند و چند ماه بعد محو می شوند، سلول های حافظه B می توانند برای جلوگیری از بیماری های شدید برای چندین دهه باقی بمانند و با گذشت زمان تکامل می یابند و یاد می گیرند که (آنتی بادی های حافظه) قوی تری تولید کنند که در خنثی سازی ویروس بهتر بوده و قادر به سازگاری با انواع مختلف هستند.

واکسیناسیون مقادیر بیشتری آنتی بادی در گردش را نسبت به عفونت طبیعی تولید می کند. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که همه سلول های حافظه B برابر نیستند. در حالی که واکسیناسیون باعث ایجاد سلول های حافظه B می شود که طی چند هفته تکامل می یابند، عفونت طبیعی باعث ایجاد سلول های حافظه B می شود که در طی چند ماه تکامل می یابند و آنتی بادی های بسیار قوی تولید می کنند که قادر به از بین بردن حتی انواع ویروس نیز هستند.

این یافته ها مزایای بیشتری را در عفونت طبیعی نسبت به واکسیناسیون نشان می دهد، اما نویسندگان هشدار می دهند که مزایای سلول های B حافظه قوی تر از خطر ناتوانی و مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیست.

دکتر نوسنسویگ از دانشگاه راکفلر آمریکا و محقق اصلی این مطالعه می گوید: در حالی که یک عفونت طبیعی ممکن است باعث بلوغ آنتی بادی هایی با فعالیت گسترده تر از واکسن شود، عفونت طبیعی می تواند شما را نیز بکشد. واکسن این کار را نمی کند و در واقع از خطر بیماری جدی یا مرگ ناشی از عفونت محافظت می کند.

هنگامی که هر ویروسی وارد بدن می شود، سلول های ایمنی بلافاصله انبوهی از آنتی بادی های در گردش را منتشر می کنند. سربازان پیاده سیستم ایمنی، این آنتی بادی ها بسته به واکسن یا عفونت با سرعت متفاوتی می سوزند و با وجود اینکه ممکن است این آنتی بادی ها ماه ها یا سال ها از ما محافظت کنند، اما به مرور تعداد آن ها کاهش می یابد که این امر به عفونت مجدد احتمالی کمک می کند.

سیستم ایمنی دارای یک برنامه پشتیبان است: یک گروه از سلول های حافظه B که از آنتی بادی های گردش خون بیشتر عمر می کنند و به اصطلاح آنتی بادی های حافظه تولید می کنند که محافظت طولانی مدت را ارائه می دهند. مطالعات نشان می دهد که سلول های حافظه B برای آبله حداقل ۶۰ سال پس از واکسیناسیون دوام می آورند. سلول های حافظه B لزوما مانع عفونت مجدد نمی شوند، اما می توانند از بیماری های شدید جلوگیری کنند.

مطالعات اخیر نشان داده است که ظرف پنج ماه پس از دریافت واکسن یا بهبودی از عفونت طبیعی، برخی از ما دیگر آنتی بادی های گردش خون کافی را برای جلوگیری از کروناویروس جدید حفظ نمی کنیم، اما سلول های B حافظه ما هوشیار هستند. با این حال تاکنون دانشمندان نمی دانستند که آیا می توان انتظار داشت که واکسن ها بتوانند نوع قوی پاسخ سلول های B را پس از عفونت طبیعی ارائه دهند یا خیر.

نوسنسویگ و همکارانش تصمیم گرفتند با مقایسه نمونه های خونی از بیماران مبتلا به کووید -۱۹ بهبودی با افرادی که از واکسن mRNA که هرگز دچار عفونت طبیعی نشده بودند، تفاوت در تکامل سلول B را نشان دهند.

واکسیناسیون و عفونت طبیعی باعث ایجاد تعداد مشابهی از سلول های حافظه B شد. سلول های حافظه B بین دوز اول و دوم واکسن های کرونا به سرعت تکامل یافتند و آنتی بادی های حافظه ای را به طور فزاینده ای تولید کردند. اما پس از دو ماه، پیشرفت متوقف شد. سلول های حافظه B در تعداد زیادی وجود داشتند و آنتی بادی های قوی را بیان می کردند، اما قوی تر نمی شدند.

از طرف دیگر، با بیماران در حال بهبود، سلول های حافظه B تا یک سال پس از عفونت به تکامل و بهبود خود ادامه می دهند. آنتی بادی های حافظه قوی تر و خنثی کننده تر با هر بار به روز رسانی سلول B ظاهر می شوند.

ممکن است واکنش بدن نسبت به ویروس هایی که از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می شوند متفاوت از ویروسی باشد که به قسمت بالای بازو تزریق می شود. یا شاید یک ویروس دست نخورده سیستم ایمنی را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد که پروتئین سنبله ایجاد شده توسط واکسن ها به سادگی نمی تواند در برابر ویروس مقاومت کند.

صرف نظر از علت، پیامد ها روشن است. ما می توانیم انتظار داشته باشیم که سلول های حافظه B در واکنش به واکسن های mRNA تحت فشار های تکاملی محدودی قرار گیرند، این یافته ممکن است پیامد های قابل توجهی در طراحی و انتشار دوزهای تقویت کننده داشته باشد. نوسنسویگ می گوید انتظار می رود تقویت کننده ای با واکسن mRNA موجود در حال حاضر سلول های حافظه را درگیر کند تا آنتی بادی های در گردش را تولید کند که به شدت در برابر ویروس اصلی و انواع آن محافظت کننده هستند.

او می گوید: زمان استفاده از تقویت کننده به هدف تقویت بستگی دارد. اگر هدف جلوگیری از عفونت است، پس از ۶ تا ۱۸ ماه بسته به وضعیت ایمنی فرد باید تقویت شود. اگر هدف جلوگیری از بیماری های جدی است، ممکن است سال ها تقویت لازم نباشد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (517 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (256 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (220 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (90 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (70 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...