دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / ادامه تحصیل / تحصیل در خارج / تحصیل در کشور ترکیه /

اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه 

سه شنبه، 09 اردیبهشت 1399
ترکیه این روزها به گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت در میان مردم ایران تبدیل شده است. خوشبختانه سیستم آموزشی مدارس ترکیه علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا، گزینه‌های متفاوتی ارائه می‌دهد که می‌تواند انواع سلیقه‌ها با انواع امکانات مالی

دانشجویانی که قصد تحصیل در کشور خارجی را دارند به دنبال اهدافی مانند: سطح علمی دانشگاهها، تحصیل با کیفیت بهتر، اشتغال به کار پس از تحصیل و همچنین دست یابی به تحصیل رایگان در کشور مقصد هستند چراکه هزینه های بالای تحصیل به خصوص در کشور خارجی یکی از موانع محرومیت افراد از شرایط ادامه تحصیل در کشور دیگر و همچنین در موقعیت بهتر می باشد.امروزه تحصیل رایگان در ترکیه برای بسیاری از متقاضیان تحصیل جذابیت ایجاد کرده است زیرا این کشور علاوه بر توریستی بودن، دارای دانشگاههایی با سطح و تراز علمی بالا بوده که به جهت دستیابی به هدف پیشرفت روزافزون با دانشگاههای معتبر در دنیا دارای ارتباط ونزدیکی می باشند که به عنوان موردی برای تایید این ادعا می توان به ارتباط دانشگاه حاجت تپه با دانشگاه هاروارد اشاره کرد. دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند که مدارک آنها در اکثر کشورهای دنیا مورد تایید قرار می گیرد به همین دلیل همواره دانشجویانی از اقصی نقاط دنیا برای ادامه ادامه تحصیلات به این کشور سفر می کنند.

می دانیم که تحصیل در هر مقطعی و نیز در هر کشوری هزینه هایی را به دنبال دارد که فرد دانشجو ناگزیر به پرداخت آن هاست و با توجه به اینکه امروزه سیاست تحصیل رایگان تقریبا در اکثر کشورها از بین رفته است لذا دانشجو باید در پی یافتن راهی برای تقلیل این هزینه ها باشد تا بتواند تحصیل مقرون به صرفه ای را تجربه کند.

اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه

تدریس در دانشگاه های کشور ترکیه به زبان های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ترکی ارائه می­ گردد. البته زبان تدریس در دانشگاه های این کشور بسته به رشته تحصیلی دانشجویان با یکدیگر متفاوت است. دانشجویان برای ورود به دانشگاه های ترکیه می­ باید دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی باشند و همچنان در آزمون ورودی دانشگاه های این کشور نمره قبولی را اخذ نموده باشند. ورود به دانشگاه های ترکیه دارای محدودیت سنی نیست و افراد تنها با در دست داشتن مدارک فوق می­ توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور اقدام نمایند.

دانشجویان برای ورود به مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه می ­باید در آزمون ورودی دانشگاه های این کشور شرکت نموده و نمره قبولی را دریافت نمایند. تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه به مدت 4 سال و برای رشته های پزشکی به مدت 6 سال طول خواهد کشید. دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این کشور می­ باید در آزمون های ورودی که هر کدام از دانشگاه ها بطور جداگانه برزگرار می­ نمایند، شرکت نموده و نمره قبولی را اخذ نمایند. این آزمون ها سالانه دو بار برای پذیرش دانشجویان برگزار می­ گردد. دانشجویان برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد باید به مدت 2 سال و برای اخذ مدرک دکتری از دانشگاه های ترکیه به مدت 4 سال به تحصیل بپردازند.

کلیه متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه بایستی در بازه زمانی ثبت نام حضوری با به همراه داشتن مدارکی دال بر فارغ التحصیلی از مقاطع قبلی در کنار سایر مدارک به دانشگاه مربوطه مراجعه کنند و با توجه به اینکه عدم توجه به برخی نکات در این رابطه متاسفانه منجر به ایجاد مشکلاتی (من جمله اخراج) برای دانشجویان خارجی (به ویژه ایرانیان) در سال های اخیر شده است برای این منظور داوطلب بایستی به شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK ) واقع در شهرک بیل کنت آنکارا مراجعه کرده و با ارائه درخواست کتبی تحت عنوان شناسایی دانشگاه های مقاطع قبلی من (با ذکر نام دانشگاه / دانشگاه ها ) نسبت به دریافت برگه ای دال بر معتبر بودن دانشگاه های نامبرده خود اقدام کند . مراتب اداری دریافت این برگه (Tnıtım Belgesi ) بسیار کوتاه بوده و طی زمان اندک کاری صادر می شود . معمولا در مورد دانشگاه های اصلی دولتی ایران (وزارت علوم و وزرات بهداشت – دوره های روزانه و شبانه ) و دانشگاه های آزاد مشکلی پیش نخواهد آمد و این امر بیشتر متوجه سایر دانشگاه های موجود در ایران می باشد. ارائه این برگه در مراحل ثبت نام به منظور اخذ پذیرش الزامی نمی باشد اما با توجه به اینکه بعد از قبولی و اشتغال به تحصیل این موضوع به صورت سیستمیک توسط YÖK بررسی می شود کسب اطمینان در بدو اقدام توصیه می گردد زیرا معمولا عدم شناسایی دانشگاه مقطع قبلی بعد از اشتغال به تحصیل حتی اگر داوطلب در مراحل آخر تحصیل خود نیز باشد نیز منجر به اخراج خواهد شد .

یکی از مواردی که فرد متقاضی جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه باید به آن توجه کند ترجمه گواهینامه های تحصیلی و ریز نمرات مقاطع قبل است . جهت ثبت نام برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقاطع فوق لیسانس و دکترا بایستی کلیه مدارک مربوط به مقطع / مقاطع قبلی بعد از ترجمه به زبان انگلیسی یا ترکی توسط مترجم رسمی وزارت دادگستری ایران و تایید توسط وزارت امور خارجه ایران و نهایتا تایید توسط سفارت ترکیه در تهران (یا سرکنسول های این کشور در تبریز یا ارومیه) توسط خود داوطلب یا نماینده قانونی وی به دانشگاه مربوطه تسلیم گردد. لطفا به نکات زیر توجه فرمایید :

نکته ۱: با توجه به این که مبنای ارزشیابی نمرات در ایران عدد ۲۰ می باشد در طی مراحل ثبت نام بایستی معدل مقطع قبلی فرد توسط مسئول ثبت نام دانشکده براساس مبنای ۱۰۰ محاسبه شود .

نکته ۲: در صورتی که داوطلبی فارغ التحصیل دوره کاردانی و سپس کارشناسی ناپیوسته بوده است بایستی نمره معدل فرد توسط مسئول ثبت نام به صورت میانگین معدل دوره کاردانی و معدل کارشناسی محاسبه و سپس به میزان آن از مبنای ۱۰۰ تبدیل شود .

نکته ۳: لازم به ذکر است که اصل مدارک ترجمه شده بعد از کپی برابر اصل سازی به داوطلب بازگردانده می شوند.

نکته ۴: جهت انجام مراحل ثبت نام در صورتی که خود فرد به صورت حضوری مراجعه نکرده است پذیرش انجام ثبت نام توسط موسسه مشروط به همراه داشتن اصل مدارک ترجمه شده توسط نماینده وی خواهد بود.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه

همانطور که پیشتر در بخش مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در سال 2020 ذکر شد٬ یکی از مهم ترین مدارک برای آن داشتن نامه پذیرش از دانشگاه ترکیه ای است. دانشگاه های ترکیه نیز هر کدام مدارک خاصی را برای رشته ها و مقاطع مختلف تقاضا می کنند اما کلیات این مدارک یکسان می باشد و عبارت است از:

  • رزومه فرد که شامل دستاوردهای تحصیلی و غیرتحصیلی از جمله کسب مدال های ورزشی و… است
  • ترجمه رسمی تمامی مدارکی که در رزومه به اخذ آن ها اشاره شده است
  • ترجمه رسمی ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی
  • توصیه نامه اساتید
  • انگیزه نامه که باید حتما توسط فرد متقاضی و در نهایت صداقت نگارش شود
  • پرداخت هزینه بررسی مدارک یا اصطلاحا application fee

هزینه های زندگی در ترکیه

دانشجویان علاوه بر پرداخت شهریه های دانشگاهی خود می بایست توانایی پرداخت هزینه های زندگی خود را در طول دوره تحصیلی داشته باشند. در گذشته دانشگاه های ترکیه مجهز به خوابگاه هایی برای دانشجویان نبود اما هم اکنون این دانشگاه ها خوابگاه هایی را با دریافت اجاره بها در اختیار دانشجویان قرار می­ دهند. سایر هزینه های زندگی در ترکیه تقریبا برابر با هزینه های زندگی در ایران می­ باشد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم