برای شاداب بودن گیاهان آپارتمانی، نوع و زمان آبیاری اهمیت بسیاری دارد، بنابراین شما باید نوع گیاه را بشناسید تا بتوانید مطابق با نیاز، آن را آبیاری کنید؛ برای مثال آبیاری گل سانسوریا با آبیاری گیاه برگ انجیری متفاوت است؛ به عبارت دیگر برنامه آبیاری گیاهان با یکدیگر متفاوت است؛ به همین منظور در این مطلب با ما همراه باشید تا علائم کم آبی گیاهان و بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی را با یکدیگر بررسی کینم.
نشانههای بارزی وجود دارد که با مشاهده آنها به راحتی میتوانید بفهمید که گیاه شما به آب نیاز دارد یا خیر؟ با رعایت این نکات گیاه شما هیچگاه خشک نمیشود.
همانطور که میدانید گیاهان بیشترین میزان رطوبت خود را از طریق برگها از دست میدهند؛ در این میان با توجه به اینکه لبه برگها از حساسیت بیشتری برخوردار هستند، در شرایطی که رطوبت کافی وجود نداشته باشد، لبه برگها قهوهای شده و حالت سوختگی به خود میگیرند.
یکی دیگر از علائم کم آبی در گیاهان آپارتمانی، خشک شدن برگها است؛ بسیاری از ما با دیدن برگهای خشک گلدان خود، اولین گزینهای که به ذهنمان میرسد، کمبود آب است؛ چرا که گیاهان در رطوبت کم قادر به رشد نیستند و برگهای آنها خشک میشود.
یکی از نشانههای بارز کم آبی گیاهان اپارتمانی، زرد شدن برگها است؛ البته زرد شدن برگها ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد، اما مهمترین علت آن کم بودن میزان رطوبت در گیاه است؛ در نتیجه شما با تشخیص بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی، میتوانید این مشکل را برطرف کنید.
جوانهها نسبت به باقی برگها حساستر هستند و در مواقعی که رطوبت محیط کم باشد به سرعت واکنش نشان میدهند؛ در نتیجه یکی از راههای تشخیص بهترین زمان آبیاری گیاهان، بررسی میزان شادابی جوانهها است.
بهترین میزان رطوبت برای گیاهان بین 50 تا 60 درصد است؛ گیاهی که در محیطی با این میزان رطوبت قرار دارد، رشد بهتری خواهد داشت و با محیطهای مختلف سازگاری بیشتری پیدا میکند؛ اما به این نکته هم توجه داشته باشید که رطوبت بیش از حد میتواند خطر ابتلا گیاه به بیماری قارچی را و باکتریایی را افزایش دهد.
اگر قصد دارید گیاه را در هنگام عصر و یا شب آبیاری کنید، به یاد داشته باشید که در این تایم فقط باید به ریشه آب بدهید و از گرفتن آب روی برگها خودداری کنید؛ چرا که در شب دما کاهش مییابد و تبخیر گیاه کاملا متوقف میشود.