به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، انرژی جنبشی لازم جهت حرکت خودروها از طریق انرژی شیمیایی ذخیره شده در سوخت یا همان بنزین تامین می گردد؛ بدین صورت که با سوختن بنزین، انرژی شیمیایی موجود در آن، منجر به حرکت رفت و برگشتی پیستون ها و در نهایت تبدیل به حرکت چرخشی خواهد شد. البته این فرآیند تبدیل انرژی، به این سادگی ها نیز نبوده و سیستم های و قطعات مختلفی در این فرآیند دخیل هستند. یکی از مهم ترین این سیستم ها، سیستم سوخت رسانی است که به مثابه دستگاه تنفس آدمی بوده و نقش بسیار حیاتی در خودرو دارد.
سیستم های سوخت رسانی خودروها به دو دسته انژکتوری و کاربراتوری تقسیم بندی می شوند که هر یک برای خود فلسفه کاری متفاوتی دارند. شایان ذکر است که در حال حاضر سیستم های سوخت رسانی مبتنی بر کاربراتور، از رده خارج شده اند و فقط سیستم های مبتنی بر انژکتور، مورد استفاده قرار می گیرند.
هیچ گونه روشی به صورت مطمئن برای اطلاع از وضعیت دقیق سلامت انژکتورها وجود ندارد به غیر از اینکه به صورت دستی نازل های پاشش سوخت بررسی شوند و باید با استفاده از دستگاه های مخصوص، آزمایش های جریان سوخت انجام شود. از همین رو تمامی مطالب ادامه تنها روش هایی برای افزایش میزان قدرت تخمین می باشند و نسبت به هوشیاری شما به شرایط سیستم سوخت رسانی و احتراق خودرویتان شما را مسلط تر خواهد کرد.
به هر حال و دیر یا زود انژکتور موترو خودروی شما کثیف می شود و خودروی شما به کثیفی انژکتور مبتلا خواهد شد. این حالت حتی برای ماشین هایی که در سیکل های کوتاه مدت حرکت می کنند، بیشتر رخ می دهد. دلیل آن هم این است که روشن و خاموش کردن موتور خودرو به صورت مکرر منجر به گرفتگی انژکتورها می شود که مسئله ای اجتناب ناپذیر برای خودروهای انژکتوری می باشد. با این حال اگر از خودروی خود به درستی نگهداری کنید، از این اتفاق جلوگیری کرده اید.
احتمالا می دانید که وظیفه انژکتور خودرو این است که با زاویه ای مناسب و به میزان مورد نیاز سوخت را برای کارکرد بهینه به داخل موتور بپاشاند. از آنجایی که در هر موتور انژکتورهای زیادی موجود است که باید به صورت یکنواخت سوخت را بپوشانند، تنها یک انژکتور کثیف می تواند عملکرد موتور را با اخلال مواجه سازد. گفتنی است اگر فقط یکی از انژکتورها با مشکل مواجه شود نباید تنها همان انژکتور را تعویض کرد زیرا اینژکتورها به صورت هماهنگ با هم کار می کنند و به همین دلیل اگر به دلیل کثیفی انژکتور یا هر دلیل دیگر قصد تعویض دارید، باید تمام انژکتورها را تعویض کنید زیرا در غیر این صورت امکان دارد که مشکلات دیگری برایتان به وجود آید.
علائم کثیفی انژکتور خودرو
به طور کلی علائم خرابی و کثیفی انژکتور ها را نمی توان همواره تشخیص داد و دلیل آن هم این است که اکثر خودروهای مدرن دارای سنسورهای داخلی می باشند که نسبت سوخت به هوا را به نحوی اصلاح می کنند و مشکلات جزئی را برطرف می سازند و از همین رو راننده اثر آنها را حس نخواهد کرد. به همین دلیل مراجل اولیه گرفتگی و کثیفی انژکتور ها قابل تشخیص نمی باشد. در واقع ECU به کمک آن حسگر ها تنظیم نسبت سوخت به هوا را جبران می کند. اما اگر شدت گرفتگی انژکتور خیلی بالا رود ، موتور خودرو با مشکلاتی مواجه خواهد شد که عبارتند از:
- ایجاد تاخیر، مکث و یا ریپ زدن خودرو در زمان دور گرفتن موتور
در حقیقت احتراق درون سیلندرها بدون مخلوط سوخت و هوای مناسب به تاخیر می افتد. - سوختن نامنظم
مخلوط سوخت با هوای زیاد و بنزین کم منجر به احتراق ناقص می شود. این عملکرد منجر به کاهش آنی قدرت موتور و شنیده شدن صدای محسوس می شود. با شدت یافتن این مشکل راننده از موتور و لرزش هایی را حس می کند. - افت عملکرد موتور خودرو
هر موتوری برای احتراق مناسب نیاز به سوخت کافی دارد و اگر عمل احتراق با تاخیر مواجه شود، قدرت موتور کم خواهد شد و شتاب خودرو هم پایین خواهد آمد. - لرزش موتور خودرو و یا توقف ناگهانی موتور خودرو
پاشش سوخت خودرو به شکل نابرابر منجر به پایین آمدن دور موتور خودرو می شود و به دنبال آن عمل واماندگی رخ خواهد داد - رد شدن در آزمون آلایندگی و افزایش مصرف سوخت
به طور کلی راندمان احتراق که پایین بیاید بیشتر مجبور می شویم گاز بدهیم و سوخت بیشتری مصرف کنیم تا به عملکرد مورد نظر رسید که این موضوع منجر به مصرف بنزین خیلی بیشتر و خروج آلاینده ها بیش از حد مجاز