به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سیبک یک قطعه کروی فلزی است که به آن یک بازو متصل شده است، این قطعه کروی در درون یک محفظه فولادی که اطراف آن با لاستیک پوشانده شده حرکت دورانی می کند. این حرکت دورانی باعث می شود تا قطعه ای که در قسمت بازوی سیبک متصل شده است، توانایی حرکت به طرفین و بالا و پایین را به طور همزمان داشته باشد. بنابراین این قطعات نقش مهمی را در فرمان پذیری خودرو و همچنین در سیستم تعلیق خودرو بازی می کنند.
هنگامی که شما فرمان خودرو را به یک جهت می چرخانید، سیبک فرمان این حرکت را به چرخ ها منتقل می کند و از طرفی حرکت در جهت بالا و پایین، سبب می شود تا در هنگام حرکت خودرو در دست اندازها و سطوح ناهموار، چرخ ها از انعطاف پذیری مورد نیاز بهره مند شوند. به همین علت است که وجود هر گونه اشکال در این قطعه به طور مستقیم در سیستم تعلیق و فرمان خودرو تاثیر خواهد گذاشت.
خرابی سیبک خودرو
این قطعه در خودرو نقش مهمی را ایفا می کند و با این که معمولا در معرض آسیب های مختلفی قرار می گیرد اما به سادگی خراب نمی شود. با این حال ممکن است بنا به دلایل مختلفی، این قطعه از خودرو نیز دچار مشکلات مختلفی شود. در ادامه تعدادی از علائم خرابی سیبک خودرو ذکر شده است که با مشاهده هر کدام از این نشانه ها، باید سلامت این قطعه را بررسی کنید.
- لرزش فرمان در حین حرکت و در هنگام چرخاندن فرمان
- خلاصی بیش از حد فرمان
- کشیده شدن فرمان به یک سمت
- عدم بازگشت فرمان به موقعیت اصلی خود پس از چرخش
- شنیده شدن صدا تق تق در هنگام عبور از دست انداز
- کم شدن میزان فرمان پذیری خودرو
- عدم حرکت خودرو در خط مستقیم و ایجاد انحراف در حین حرکت
- سائیدگی در چرخ های جلو
معمولا عبور از دست اندازها با سرعت بالا، چرخاندن فرمان با قدرت زیاد، بروز تصادفات، پوسیدگی و زنگ زدگی، هرز شدگی و لقی، از جمله عواملی هستند که باعث خرابی این قطعه می شوند و موجب می شوند تا راننده مجبور به تعویض این قطعه شود. شکستن سیبک باعث هرزگردی فرمان و عدم فرمان پذیری خودرو خواهد شد و در نتیجه هنگامی که این قطعه از سیستم فرمان دچار مشکل عمده شود، رانندگی با خودرو امکان پذیر نخواهد بود. در نتیجه پیشنهاد می شود که قبل از این که این ناحیه از خودرو دچار مشکل عمده شود، در صورت مشاهده علائم بالا، به فکر تعمیر آن باشید.