دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / بیماری ها و راههای درمان /

علل خال گوشتی و درمان آن 

سه شنبه، 29 مرداد 1398
خال گوشتی برآمدگی نرمی روی پوست است که گاهی ساقه یا پایه و شکلی منگوله‌مانند دارد. این خال‌ها ممکن است در هر جایی از پوست، به‌ویژه قسمت‌هایی که پوست با بخش دیگری از پوست یا لباس تماس دارد، ظاهر ‌شوند.

خال گوشتی چیست؟

زائده های گوشتی معمولا، روی پلک ها، گردن، بازوها، پایین سینه، و زیربغل ایجاد می شوند. این زائده ها، بسیار کوچک و بدشکل هستند. آنها معمولا بدون علائم هستند، مگر اینکه در یک محلی قرار گیرند که کاملا برجسته باشند و بارها و بارها ساییده یا خراشیده می شوند. زائده های گوشتی ممکن است که بسیار زیاد تحت فشار قرار بگیرند. سطح و ظاهر آنها ممکن است که صاف یا نامنظم باشند. آنها معمولا گوشتی و کمی قهوه ای هستند. برخی از آنها ممکن است کوچک بمانند، و یا برخی بزرگتر می شوند. قطر آنها معمولا بین 2 میلی متر تا یک سانتی متر است و گاهی حتی به 5 سانتی متر هم می رسد.

عوامل خال گوشتی

زائده های گوشتی یا خال های گوشتی به دلیل تجمع رگ های خونی و کلاژن در بخش های ضخیم تر پوست ایجاد می شوند. دلیل این تجمع عمدتا مالش دو پوست روی یکدیگر است که غالبا در چین و چروک ها و نواحی تا خورده ی پوست به وجود می آیند. زائده های گوشتی بیش تر در میان آدم هایی مشاهده می شود که از مشکلات زیر رنج می برند:

  • چاقی مفرط
  • دیابت
  • بارداری (به دلیل تغییرات هورمونی)
  • ویروس پاپیلوم انسانی
  • استفاده ی بیش از اندازه از استروئیدها
  • وراثت
  • خراش های ناشی از اصلاح، جواهرات و لباس ها

علائم خال گوشتی

علائم زائده های گوشتی عبارت هستند از:

  • برآمدگی های کوچک پوستی به رنگ های صورتی و قهوه ای
  • اشکال نامعمول و نامنظم
  • بدون درد
  • غالبا روی پوست زیربغل، گردن، زیر پستان ها، بالای سینه، و پلک ها ظاهر می شوند.

درمان زائده های گوشتی

معمولا زائده های گوشتی روی پوست، بی ضرر هستند. که گاهی به دلیل زیبایی شناختی برداشته می شود. به خصوص در قسمت هایی که ممکن است در برابر چیزهایی قرار گیرند که بیشتر تحریک شوند. برداشتن زائده ها از روی صورت و یا زیر بازو می تواند از سایر اندام ها آسان تر باشد.

برای حذف خال گوشتی، روش های جراحی زیر استفاده می شود:

  • سوزاندن: خال با استفاده از الکترولیز سوزانده می شود.
  • کرایوتراپی: خال با استفاده از نیتروژن مایع فریز می شود و می افتد.
  • لیگاسیون یا بستن رگ: در این روش خون رسانی به خال مختل می شود.
  • برش: خال با چاقوی جراحی بریده و جدا می شود.

روش های درمان جراحی باید توسط متخصص پوست یا فردی که آموزش های لازم را دیده است، انجام شود.

ممکن است لازم باشد خال های روی پلک ها به ویژه در مواردی که نزدیک به مژه ها هستند، توسط متخصص چشم برداشته شوند.

به دلیل احتمال خون ریزی و عفونت توصیه می شود خودتان شخصا برای بریدن یا قطع کردن خال گوشتی اقدام نکنید.

درمان های خانگی از بین بردن زائده های گوشتی

روغن درخت چای: استفاده از روغن درخت چای یکی از بهترین روش های طبیعی و خانگی برای از بین بردن زائده های گوشتی است. مقداری پنبه را در آب خیس کنید و سپس حداقل ۲ تا ۳ قطره روغن درخت چای روی آن بچکانید. اکنون، آن را با حرکت دایره ای و آرام روی زائده گوشتی بمالید. این کار را به مدت یک هفته حداقل روزی دو مرتبه تکرار کنید تا زوائد گوشتی کاملا از بین بروند.

سرکه ی سیب: استفاده از سرکه ی سیب یکی از بهترین راه های خانگی برای از بردن زائده های گوشتی روی گردن است. کمی پنبه را در سرکه ی سیب خیس کنید. آن را روی زائده گوشتی بگذارید. این کار را حدود یک ماه انجام دهید تا زائده های گوشتی کاملا ناپدید شوند.

آب پیاز: پیازی را چند تکه کنید و به مدت یک شب در ظرفی حاوی مقداری نمک بگذارید. صبح روز بعد، آب پیاز را بگیرید و به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۲ روز، آن را هر شب روی زائده گوشتی بمالید. با این کار می توانید زائده ی گوشتی را کاملا برطرف کنید.

روغن کرچک و جوش شیرین: روشی بسیار ساده برای از بین بردن زائده های گوشتی ؛ جوش شیرین و روغن کرچک را با هم مخلوط کنید تا از آنها خمیری نسبتا سفت درست شود. این خمیر را روی زائده های گوشتی بمالید و روی آن را ببندید؛ و اجازه دهید این خمیر به مدت یک شب روی آنها بماند. صبح روز بعد، آن را باز کنید و با آب گرم بشویید. این کار را حدود ۱۰ روز ادامه دهید تا این زائده ها به طور کلی برطرف شوند.

آب آناناس: این روش نیز یکی از آسان ترین روش های از بین بردن زوائد گوشتی است. روزی حداقل ۲ تا ۳ مرتبه آب آناناس را روی زائده های گوشتی بمالید، و هرگز آن را نشویید. این کار را حداقل ۱۰ روز ادامه دهید تا این زوائد گوشتی به شکل کامل محو شوند.

سیر: حداقل روزی ۲ بار آب سیر را روی زائده های گوشتی تان بمالید. البته دقت کنید، هر دفعه باید از آب سیر تازه استفاده کنید.

لاک ناخن: استفاده از لاک ناخن نیز از دیگر درمان های خوب خانگی به شمار می رود. زائده های گوشتی را کاملا با لاک بپوشانید و بگذارید خشک شود. این کار را برای چند روز، و روزی ۲ تا ۳ مرتبه تکرار کنید تا این زائده ها کاملا از پوست تان برطرف شوند.

آلوئه ورا: آب آلوئه ورا را روی زائده های گوشتی بمالید و روی آن را به آرامی ماساژ دهید. این کار را روزی یک مرتبه تکرار کنید. این یکی از بهترین درمان های خانگی است زیرا ظرف چند روز زائده های گوشتی را کاملا پاک می کند.

آب لیمو: کمی پنبه را به آب لیمو آغشته کنید و روی زوائد گوشتی بمالید. این راه درمانی را برای چند روز تکرار کنید تا این برآمدگی های منگوله ای مزاحم کاملا برطرف شوند.

پوست موز: تکه ای از پوست موز را ببُرید و آن را از سمت داخل روی زائده های گوشتی تان بگذارید. سپس روی آن را به مدت یک شب با گاز پانسمان ببندید. این کار را هر روز تکرار کنید تا زوائد گوشتی کاملا از بین بروند.

چسب داکت (برزنتی): تکه ای از چسب داکت (چسب برزنتی) را به مدت ۱۰ تا ۱۲ روز به صورت مداوم روی زائده های گوشتی بچسبانید (در این مدت آن را نکَنید) تا این زائده ها به طور کلی ناپدید شوند. این نیز یکی از بهترین درمان های خانگی برای از بین بدن زوائد گوشتی است.

بستن زائده های گوشتی با نخ: این روش یکی از درمان های خانگی رایج برای از بین بردن زائده های گوشتی است. تکه ای نخ خیاطی یا نخ دندان را کمی محکم دور زوائد گوشتی تان ببندید. اکنون، آن زائده های گوشتی را با استفاده از ناخن گیر یا قیچی ببُرید. این کار شاید کمی دردناک به نظر برسد، ولی آن چنان هم دردناک نیست. پس از بریدن زائده های گوشتی، با استفاده از مواد ضدعفونی کننده روی آن را ضدعفونی کنید.

توجه – پیش از بریدن زائده ها، حتما ناخن گیر یا قیچی را ضدعفونی کنید.

کپسول ویتامین E: استفاده از کپسول ویتامین E نیز از دیگر راه های موثر برای از بین بردن زوائد گوشتی به شمار می رود. کپسول ویتامین E را روی زائده ی گوشتی بگذارید و به مدت چند دقیقه با فشار ملایم روی آن بمالید. برای رسیدن به بهترین نتیجه، این کار را به صورت مداوم حداقل ۱۰ روز، روزی ۲ مرتبه تکرار کنید.

زنجبیل: هم چنین می توانید روی زائده های گوشتی زنجبیل تازه بمالید. اگر این کار را حدود ۲ هفته مرتبا انجام دهید، می توانید کاملا از شر آن زوائد گوشتی خلاص شوید.

شنبلیله: مقداری دانه ی شنبلیله را به مدت یک شب در آب بخیسانید. صبح روز بعد، آن آب را ناشتا بنوشید. استفاده از شنبلیله یکی از بهترین راه های خانگی برای از بین بردن زوائد گوشتی به شمار می رود.

آب سبزیجات: یک عدد سیب زمینی و یک حبه سیر را رنده کنید. مقداری گل کلم را نیز خرد کنید. سپس هر سه را با هم مخلوط کنید و آب آن را بگیرید. این آب را روی زوائد گوشتی بمالید. این کار را هر شب به مدت چند روز ادامه دهید تا زائده های گوشتی کاملا محو شوند. هم چنین می توانید تکه ای از هر کدام از این سبزیجات را با کمک باند پانسمان روی زوائد گوشتی ببندید و اجازه دهید به مدت یک شب به همین شکل بماند. صبح روز بعد، آن را بردارید. این کار را تا محو شدن کامل زوائد گوشتی تکرار کنید.

روغن های گیاهی: ۸ قاشق چای خوری روغن کنجد، ۱ قاشق چای خوری روغن روغن ارگانو، و نصف قاشق چای خوری روغن ریحان را با هم مخلوط کنید. سپس مقداری پنبه را به آن آغشته کنید و روی زائده های گوشتی بمالید. بعد از ۳۰ دقیقه، آن را با آب بشویید. این کار را روزی یک بار انجام دهید تا زوائد گوشتی روی پلک ها و صورت تان کاملا برطرف شوند. هم چنین می توانید از ترکیب روغن های لیموو آووکادو نیز استفاده کنید.

سیب زمینی: تکه ای از سیب زمینی را روی زائده های گوشتی بگذارید و آن را با باند پانسمان ببندید. سیب زمینی کمک می کند ظرف چند روز زوائد گوشتی خشک شوند و از بین بروند.

ریشه ی قاصدک: آب ریشه ی قاصدک را روی زائده های گوشتی بمالید. این کار را برای چند روز تکرار کنید تا این زوائد کاملا محو شوند.

آسپیرین: یک عدد آسپیرین را در اندکی آب حل کنید. سپس این محلول را روی زوائد گوشتی بمالید. این کار باعث می شود این زوائد خشک شوند و از بین بروند.

سخن پایانی

اگر فردي خال هاي متعددي در بدن و سابقه خانوادگي ابتلا به ملانوما (نوعي سرطان پوست) در اقوامش وجود داشته باشد، بايد به وسيله متخصص پوست از نظر وجود خال هاي مشکوک (خالي با قطر بيش از 6 ميلي متر يا داراي حاشيه هاي مدرس و رنگ هاي مختلف) بررسي شود تا در صورت وجود خطر، آزمايش ها و معاينه هاي دوره اي انجام دهد و جلوي ابتلا به سرطان در او گرفته يا حداقل سرطان احتمالي در او در مراحل اوليه تشخيص داده و درمان شود.


7 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل اکسپت مقاله
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم