دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / بیماری ها و راههای درمان /

علل ورم بی دلیل لب و راههای درمان آن 

دوشنبه، 08 مهر 1398
اثر یا نقش لب انسان همانند اثر انگشتمان منحصر به فرد می‌باشد، به طوری که، هیچ دو نفری دارای اثر لب یکسانی نیستند. تورم یک ناحیه از بدن و یا بخشی از صورت اغلب به دلیل مصرف بیش از حد نمک، آسیبهای فیزیکی یا ضربه به بافت (التهاب) اتفاق می‌افتد

ورم لب چیست؟

تورم لب مسئله ای است کاملاً پیچیده، چون نه تنها دلیل آن ناشناخته می باشد، بلکه مخفی نگاه داشتن تراکم و تورم لب نیز کار دشواری است به این دلیل که لب ها مشخصه ی بسیار قابل مشاهده و آشکار صورت می باشند.
در چنین مواردی، که هیچ گونه آسیب، ضربه، یا آلرژی وجود ندارد، ورم لب می تواند به عنوان شاخص و یا نشانه ای از یک بیماری نهفته ی خطیری در نظر گرفته شود.

علائم رایج ورم لب

  • بی حس شدن لب
  • بزرگ شدن لب
  • خشکی لب
  • درد لب
  • التهاب ،خارش و احساس سوزن سوزن شدن
  • تغییر در رنگ پوست یا قرمز شدن
  • پوست پوست شدن لب ها
  • درجه حرارت بالا یا لرز
  • سر درد
  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی

علل احتمالی ورم لب

  • حساسیت یا آلرژی: التهاب می تواند در نتیجه ی یک واکنش آنافیلاکتیک به یک آلرژن (ماده ی حساسیت زا) رخ دهد. این التهاب می تواند با گرده، آجیل، سخت پوستان، گرد و غبار، گزش مورچه، نیش زنبور عسل ، لاتکس، داروها، و غیره آغاز گردد. در این صورت بایستی بلافاصله تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفته شود، به این دلیل که می تواند منجر به افزایش ضربان قلب، فشار خون پایین و بیهوشی شده، و چنانچه بی توجه رها شود، حتی ممکن است منجر به مرگ گردد.
  • آنژیوادم Angioedema: شامل تجمع مایع و خون در لایه های عمیق تر پوست است که منجر به التهاب بافت می شود. این حالت معمولاً چشم ها و لب ها را تحت تأثیر قرار می دهد. و نیز توسط یک واکنش آلرژیک به موی حیوان خانگی، شوره بدن حیوانات، درجه حرارت شدید، گزش حشرات، و غیره آغاز می شود. همچنین به عنوان یک بیماری ارثی بروز می کند که اختلال کاملاً نادری می باشد.
  • تبخال: ویروس تبخال پوست را آلوده کرده و باعث شکل گیری تاول و زخم های قرمز و متورمی می شود. این زخم ها از هم باز شده و مایع بی رنگی بیرون زده و چندی بعد تشکیل دلمه می دهد. درمان آن شامل مصرف داروهای ضد ویروسی خواهد بود.
  • التهاب لب Cheilitis: یک اختلال التهابی لب است که به دلیل افزایش یافتن فضاهای لنفاوی در بافت به وجود می آید. این اختلال موجب ورم لنفاوی یا لنف ادم lymphedema شده، منجر به تورم قابل توجهی می شود.
  • Embouchure Collapse: در افرادی که آلات موسیقی مانند فلوت، ترومپت، شیپور، و غیره می نوازند، نسبتاً شایع است. فشار مداوم بین لبها و دهانه ی آلات موسیقی منجر به استفاده بیش از حد عضلات لب شده که خود موجب تورم می شود.
  • دیستونی فوکال Focal Dystonia: یک بیماری عصبی است که عضلات را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب انقباضات غیر ارادی و غیر طبیعی وضعیت اندامی در آنها می شود. علت دقیق آن نامشخص است، و این عارضه با تجویز تزریق بوتاکس در لب کنترل می شود. هیچ درمانی دائمی برای این عارضه وجود ندارد .
  • سندرم ملکرسون ـ روزنتال Melkersson-Rosenthal Syndrome: یک اختلال عصبی است که شامل فلج صورت، تورم لب ها، و ایجاد شیار و تاخوردگی در زبان می شود. علت آن ناشناخته است، اما تصور می شود نشانه ای از بیماری کرون و یا سارکوئیدوز باشد.
  • سرطان لب: توسعه سلولهای سرطانی در منطقه لب، در نتیجه ی قرار گرفتن در معرض نور شدید UV (از طریق خورشید) و یا به دلیل متاستاز سرطان در بدن، می تواند در قالب تورم آشکار شود.
  • بیماری کرون: نوعی از سندرم روده التهابی (IBS) است که می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش (GI)، از دهان گرفته تا مقعد را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری موجب اختلال مزمن التهابی شده، که حمله ی سیستم ایمنی بدن به دستگاه گوارش را شامل می شود.
  • عفونت دندان: هر گونه عفونت در دندان یا لثه می تواند به یک پاسخ التهابی منجر شده که به نوبه خود باعث می شود لبها متورم شوند.
  • هرپانژین Herpangina: همچنین تاول های دهان نامیده می شود، و توسط ویروس کوکس ساکی coxsackieviruses ایجاد می شود. این امر موجب تب، گلودرد، تورم صورت، زخم دهان، درد زبان، و غیره می شود. که توسط داروهای ضد التهاب و ضد درد درمان می گردد.
  • کوفتگی و کبود شدگی: تورم می تواند به دلیل سوختن لب با خوردن غذای داغ، کبودی به علت استفاده از سیم دندان، و یا به دلیل افزایش مصرف لوازم آرایشی در لب ایجاد شود.
  • داروها: گاهی تورم لب ها ناشی از داروهایی مانند داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAIDs) و مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین ACE می باشند.
  • سایر علل: عبارتند از وقایع بی اهمیتی مانند خوابیدن با صورت رو به پایین بر روی تخت، گاز گرفتن لبها، ترک خوردن یا خشکی لب، و یا واکنش به مواد آرایشی و بهداشتی است.

20 درمان های خانگی ورم لب

آلوئه ورا

خواص ضد التهابی آلوئه ورا باعث کاهش تورم و سوزش لب ها میشود این گیاه برای تورم های لب ناشی از آلرژی و گزش پشه و حشرات بسیار مناسب است. به منظور درمان ورم لب 2 الی 3 بار در طول روز، ژل آوئه ورا را روی لب ها مالیده و کمی ماساژ دهید تا خوب جذب شود.

عسل

عسل از تورم لب ها همراه با درد و سوزش جلوگیری کرده و به دلیل خاصیت ضد باکتریایی اش در درمان التهاب با عفونت مؤثر است.

جوش شیرین

برای تورم لب در اثر تاول، گزش حشرات، حساسیت غدایی و آلرژی فصلی می توانید جوش شیرین را انتخاب کنید چرا که خواص ضد درد و ضد التهابی را داراست. برای استفاده 3 قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک قاشق چای خوری آب مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه روی لب ها قرار دهید سپس با آب سرد لب ها را بشویید. برای بهبودی کامل روزی 3 بار این عمل را تکرار کنید.

چوب فندق

چوب فندق می تواند درد و تورم لب ها را بهبود بخشد. یک قاشق غذاخوری از چوب های فندق را با نصف قاشق غداخوری نمک ترکیب کرده و به مدت نیم ساعت روی لب ها بگذارید بماند، سپس لب ها را با آب سرد بشویید. روزانه این کار را چند بار تکرار کنید.

روغن درخت چای

این روغن به منظور داشتن خواص ضد میکروبی و ورم برای التهاب لب ها مورد استفاده قرار می گیرد. روغن چای را با روغن نارگیل یا زیتون و یا ژل آلوده ورا مخلوط کنید تا رقیق شود و اجازه دهید 30 دقیقه روی لب ها بماند سپس لب را شسته و تا زمان بهبودی چند بار این کار را تکرار کنید. دقت داشته باشید که روغن درخت چای را به صورت خالص استفاده نکنید چرا که پوست لبها را نازک میکند. برای کودکان چون پوست حساسی دارند استفاده نمی شود.

زردچوبه

برای درمان خانگی ورم لب از زردچوبه به دلیل خاصیت ضد غفونی کننده و کاهش تورم استفاده می شود. ابتدا زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کرده تا حالت خمیری پیدا کند سپس روی لب ها مالیده و اجازه دهید خشک شود در آخر با آب ولرم موضع را بشوئید. روزی 2 بار این عمل را انجام دهید.

کمپرس سرد

یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین روش کاهش تورم لب ها کمپرس سرد است مقداری یخ را میان حوله یا تکه ای پارچه یا بصورت مستقیم به مدت ده دقیقه روی لب ها قرار دهید.

چای کیسه ای

چای سیاه به دلیل داشتن مواد مؤثره ای به نام تانن تورم لب ها و اطراف آن را بهبود می بخشد. برای درمان خانگی ورم لب ، چای کیسه ای را به مدت 10 دقیقه در آب گرم قرار داده سپس از آب خارج کرده و اجازه دهید خنک شود سپس چای کیسه ای را روی لب ها قرار دهید. برای گرفتن نتیجه روزی چند بار این عمل را تکرار کنید.

نمک

نمک برای کاهش التهاب و تورم بسیار عالی می باشد، همچنین خواص ضد باکتریایی نمک می تواند عفونت همراه با التهاب را درمان کند. مقداری نمک را در یک لیوان آب ولرم ریخته تا حل شود سپس با یک تکه پنبه محلول را روی لب ها بمالید، ممکن است ابتدا احساس سوزش داشته باشید اما التهاب لب ها را کاهش می دهد.

کمپرس گرم

کمپرس گرم می تواند جریان خون در لب های متورم را بهبود بخشیده و مانع تجمع خون در نقاط متورم شود هر سه ساعت به صورت متناوب می توانید از کمپرس گرم و یا سرد برای درمان خانگی ورم لب استفاده کنید.یک لیف حمام را به آب گرم آغشته کرده و روی قسمت های متورم لب ها قرار دهید.

سرکه سیب

برای درمان تورم لب ها با سرکه سیب، ابتدا یک قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک قاشق چای خوری آب مخلوط کرده و با یک تکه پنبه محلول را روی لب ها بمالید. چند دقیقه منتظر مانده و لب ها را با آب سرد شسته و روزی دو بار این عمل را تکرار کنید.

روغن نارگیل

از روغن نارگیل برای نرم شدن و کاهش التهاب لب ها استفاده می شود، همچنین درد را تسکین می دهد، یک قاشق چای خوری روغن نارگیل را در طول روز 3 یا 4 بار روی لب ها بمالید.

وازلین

یکی از بهترین روغن های مؤثر برای سلامت پوست و لب ها روغن وازلین است برای مرطوب کردن و کاهش التهاب لب، لایه ضخیم از روغن وازلین را روی لب ها قرار دهید.

سیب زمینی

برای درمان خانگی ورم لب یک عدد سیب زمینی را شُسته و آن را به تکه های کوچک برش داده و تکه ای از آن را روی لب ها قرار دهید. چند دقیقه منتظر بمانید. سپس لب ها را با آب شست و شو داده و چند با این کار را در طول روز انجام دهید.

نوشابه گازدار

گاز موجود در نوشابه های گازدار نیز می تواند به التهاب لب های شما کمک کنند. مقداری از نوشابه را درون استکان ریخته و لب ها را درون استکان قرار دهید چند دقیقه صبر کنید و در روز چند بار این کار را تکرار کنید.

پرتقال و لیمو

به افرادی که دچار تورم لب شده توصیه میشود از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین c استفاده کنند پرتقال و لیمو این خاصیت را دارند

به همین خاطر می تواند به ترمیم بافتهای آسیب دیده لب و تورم آن کمک کنند.

سیب و کره

مخلوط سیب همراه با کره برای کاهش تورم لب توصیه شده است مقداری سیب پالپ شده را با مقداری کره مخلوط کرده تا حالت خمیری پیدا کند. خمیر به دست آمده را 30 دقیقه روی لب های متورم قرار دهید و در نهایت با آب سرد لب ها را بشویید برای بهبودی کامل به مدت یک هفته هر روز این کار را تکرار کنید.

آب اکسیژنه

مقداری آب اکسیژنه را به صورت مساوی با آب مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه روی لب های متورم قرار دهید سپس با آب لب ها را بشویید، تا بهبودی کامل این عمل را انجام دهید.

زاج

پودر زاج را روی قسمت متورم لب قرار داده و چند دقیقه صبر کنید دهانتان را در ادامه با آب شست و شو دهید. روزی دو بار این کار را انجام دهید. زاج باعث می شود تورم های عفونی لب ها سرباز کرده و زودتر تورم بهبود یابد.

روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی علاوه بر کاهش التهاب خواص ضد درد و ضد باکتریایی دارد. برای درمان خانگی ورم لب چند قطره روغن را روی قسمت متورم شده لب بمالید و در طول روز 2 الی 3 بار این عمل را انجام دهید.

سخن پایانی

در بیشتر مواقع، تورم با گذاشتن کمپرس سرد و یا با استفاده از مرطوب کننده لب فروکش می نماید. با این حال، اگر شخص سایر علائم سیستمیک به همراه ورم لب های بالایی یا پایینی را تجربه کرد، آنگاه بهتر است به یک دکتر مراجعه کند و این عارضه تشخیص داده و در اولین فرصت درمان شود، به خصوص اگر علت آن یک واکنش آلرژیک باشد.


41 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل سابمیت مقاله
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله