چرا میکروفون هندزفری کار نمیکند؟ آیا با تنظیمات خاصی میتوان میکروفون هندزفری را دوباره فعال کرد؟ از زمانیکه موبایلهای هوشمند جای خود را حسابی در زندگی انسانها باز کردند، هندزفری نیز به دلیل کاربردهای فراوانشان بسیار محبوب شدهاند. به خصوص در بین نسل جوان که معمولاً به شنیدن موسیقی، پادکست و بازی کردن علاقهی بیشتری دارند، استفاده از این وسیله به وفور دیده میشود. اما گاهی پیش میآید که این وسایل مهم و گاهی حیاتی دچار مشکل میشوند. برای مثال مشکل اینکه چرا سیم هندزفری گره میخورد؟ یا مشکل کار نکردن میکروفون هندزفری که یکی از رایجترین مواردی است که باعث آزرده خاطر شدن کاربران خواهد شد. اما آیا راهی هست که این مشکل را بتوان حل کرد؟ با ما همراه باشید.
از کار افتادن میکروفون هدفون میتواند قبل از شروع یک کلاس آنلاین و یا در هنگام یک بازی مهیج بسیار ناراحت کننده باشد. آزردگی از این مشکل هنگامی دوبرابر میشود که شما امکان پاسخگویی به تماسها را توسط هندزفری نداشته باشید. به وجود آمدن اختلال و مشکل در میکروفون هندزفریها ممکن است به دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری زیادی باشد. اگر دلیل عدم پاسخگویی میکروفون هدفون سخت افزاری باشد که کاری از دست ما برنمیآید و باید آن را به تعمیرکاران لوازم جانبی بسپارید و یا به طور کلی دست از آن بشویید و برای خرید یک هندزفری جدید اقدام کنید. اما اگر مشکل نرم افزاری باشد، میتواند به تنظیمات وسیلهی مربوط باشد که هندزفری را به آن متصل کردهاید. به منظور اینکه بهتر متوجه منشأ این مشکل شوید، هندزفری خود را به وسیلهی دیگری وصل و میکروفون آن را امتحان کنید، اگر جواب داد، مشکل به تنظیمات سیستم قبلی برمیگردد.
عدم پشتیبانی پورت هندزفری از میکروفون و یا خرابی آن: فیش یا کانکتور هندزفری سیمی چند قسمت مطابق با شکل زیر دارد. یکی از این قسمتها مربوط به صدای سمت چپ، یکی مربوط به صدای راست، سومی متعلق به صدای مشترک و چهارمی برای استفاده از هندزفری به عنوان میکروفون در نظر گرفته شده است. اگر جک سیستم شما تنها 3 مورد اول را پشتیبانی کند و با میکروفون سازگار نباشد، قاعدتاً با اتصال هندزفری به آن نمیتوانید به میکروفون دسترسی داشته باشید. به علاوه گاهی جک هندزفری در سیستم یا فیش اتصال آن به جک در اثر استفادههای نادرست مثل کشیدن ناگهانی فیش از جک آسیب میبیند و باعث میشود که نتوانیم از میکروفون هندزفری استفاده کنیم.
وجود آلودگی و گرد و غبار: به مرور زمان ممکن است پورت موبایل، پلیر و یا لپتاپ شما با ذرات ریز گرد و غبار پوشانده شده و به خوبی با فیش هندزفری شما اتصال برقرار نکند و این مشکل ممکن است خود را با از کار افتادن میکروفون هندزفری نشان دهد. به علاوه این گرد وغبارها ممکن است، شبکهی میکروفون هندزفری شما و یا فیش آن را هدف قرار داده و باعث اختلال در عملکرد آن شوند.
قطعی سیم یا کابل هندزفری: گاهی قسمتی از کابل aux هندزفری بدون اینکه از بیرون مشخص باشد، در اثر کشیدگی یا فشار دچار قطعی میشود و بدیهی است که در این مواقع میکروفون هندزفری از کار میافتاد.
تمیز کردن اساسی هندزفری: اولین راهکاری که در بسیاری از موارد به حل مشکل نیز کمک میکند، تمیز کردن هندزفری است. البته باید در نظر داشته باشید که این کار را اصولی انجام دهید، وگرنه نه تنها مشکلی را حل نمیکنید، بلکه به احتمال زیاد مشکلات بیشتری را برای هندزفری خود به وجود میآورید.
بستن کامل تمامی برنامهها: بعضی از برنامهها که اجازه دسترسی به میکروفون را دارند، در صورتی که کاملاً بسته نشده باشند ممکن است همچنان کنترل هندزفری را در دست گرفته باشند و اجازه استفاده از آن را ندهند. بهتر است یکبار تمامی نرمافزارها را در گوشی خود ببندید و سپس میکروفون را دوباره امتحان کنید.
تمیز کردن پورت سیستم: گاهی مشکل کار نکردن میکروفون به دلیل کثیف بودن پورت سیستمی است که هندزفری را به آن متصل کردید. میتوانید به کمک یک گوش پاککن یا چوب کبریتی که سر آن را با یک دستمال پوشاندهاید، داخل پورت سیستم را تمیز کنید. حتی میتوانید مقدار بسیار کمی الکل روی گوش پاک کن یا دستمال بریزید. اما در نظر داشته باشید که نباید به هیچ عنوان گوش پاککن یا دستمال را به آب یا سایر مواد شوینده آغشته کنید.
غیر فعال کردن بلوتوث: اگر از هندزفری بلوتوثی به عنوان لوازم جانبی موبایل استفاده میکنید، تنظیمات بلوتوث گوشی را چک کنید. در برخی موارد اتصال لوازم جانبی دیگری به صورت خودکار بلوتوث موبایل را درگیر کرده و اجازه اتصال آن به هندزفری را نخواهند داد. در نظر داشته باشید که تنظیمات استفاده از میکروفون را در قسمت بلوتوث و اسم هندزفری خود به درستی فعال کرده باشید. ممکن است در این قسمت استفاده از میکروفون در طول تماس غیرفعال شده باشد.
تعویض سیم هندزفری: با لمس انگشتان خود بر روی سیم هندزفری احتمال قطعی و مشکل آن را بررسی کنید. بعضی از هدفونها یا هندزفریها امکان تعویض سیم دارند که در صورت آسیب دیدن میتوان به راحتی سیم آنها را عوض کرد. اگر هندزفری شما نیز چنین قابلیتی دارد، حتما آن را امتحان کنید.
بنابراین برای اینکه دیگر هرگز این تجربۀ تلخ را تکرار نکنید، بهتر است که هندزفری را تنها از فروشگاههای معتبر تهیه کنید. همچنین از آن به درستی استفاده کنید. مراقب باشید که سیم هندزفری کشیده نشود و یا تحت فشار قرار نگیرید. فیش هندزفری را نیز از تماس با آب یا مایعات حفظ کنید. بهتر است که تا جای ممکن هندزفری خود را روی سطوح آلوده و چرب قرار ندهید. اما اگر با این مشکل مواجه شدید بعد از پیدا کردن علت اصلی آن که در این مقاله نیز آنها را بررسی کردیم، با راهحلهای ارائه شده اقدام به این مشکل را حل کنید. اگر هیچ کدام از این راهکارها جوابگو نبود، متأسفانه باید برای خرید هندزفری جدیدی اقدام کنید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.