علت خفه شدن و گاز نخوردن خودرو چیست؟
گاز نخوردن ماشین در واقع به معنی نداشتن شتاب کافی است؛ یعنی هر چه پای خود را روی پدال گاز فشار میدهید، عکسالعمل مناسبی از موتور خودرو دریافت نمیکنید. گاز نخوردن ماشین که گاهی به آن خفگی هم گفته میشود، میتواند دلایل متعددی داشته باشد. با این مقاله همراه باشید تا درباره علت خفگی ماشین توضیح بدهیم.
دلایل خفگی و گاز نخوردن ماشین
گاز نخوردن و خفگی ماشین همانطور که گفتیم میتواند ناشی از ایرادات گوناگونی باشد. اگر در هنگام رانندگی متوجه کندی خودرو و عدم واکنش مناسب آن به دستورات خود شدید میبایست به دنبال ایراد در بخشهایی همچون پمپبنزین، استپر، روغنموتور، فیلتر هوا، دیسک و صفحه، سیلندر و… باشید.
پمپ بنزین خودرو
پمپبنزین وظیفه انتقال بنزین به موتور را بر عهده دارد و اگر خراب شود یا اینکه صافی بنزین کثیف باشد احتمال کاهش بنزین ارسالی وجود دارد که نتیجه آن کندی واکنش خودرو خواهد بود.
استپر موتور
یکی دیگر از علتهای گاز نخوردن ماشین میتواند ایراد در استپر موتور باشد. یکی از بخشهایی که با استپر همکاری میکند شمع و وایرها هستند و بنابراین اگر دچار مشکل شوند موتور حالت واماندگی خواهد داشت به همین خاطر بهتر است در صورت خفگی موتور نگاهی به استپر بیندازید.
فیلتر هوای کثیف
یکی دیگر از بخشهای احتمالی که با خرابی خود میتواند خفگی موتور را در پی داشته باشد فیلتر هواست. فیلتر هوا باعث ورود هوای تمیز و خنک به موتور میشود و اگر خراب شده یا مدت زیادی از زمان تعویض آن گذشته باشد موتور تنفس خوبی نخواهد داشت و متعاقب آن خوب گاز نخواهد خورد. این مشکل در خودروهای انژکتوری به خوبی خودش را نشان میدهد.
اتمام دیسک و صفحه خودرو
مورد بعدی اتمام دیسک و صفحه خودروست. احتمالاً با سفت شدن کلاچ و لرزش شدید خودرو در هنگام شروع به حرکت متوجه فرسایش و اتمام این قطعه شدهاید. یکی دیگر از پیامدهای تمام شدن دیسک و صفحه میتواند کاهش سرعت و شتاب خودرو باشد.
تمام شدن روغن موتور یا نامناسب بودن آن
تعویض به موقع روغن موتور یکی از نکات مهمی است که باید حتما در نظر داشته باشید. اگر موتور خودرو به موقع تعویض نشود، مشکلات زیادی به وجود میآیند که گاز نخوردن خودرو فقط یکی از آنهاست. همچنین باید همیشه از روغن موتورهای استاندارد و باکیفیت استفاده شود تا در طولانی مدت، موتور خودرو دچار آسیب نشود.
کثیف بودن انژکتور ماشین
وقتی که انژکتور خودرو کثیف شود، باید آن را تمیز کنیم. انژکتور قطعهای مهم و بسیار حساس است که تمیز کردن آن نیز روش خاص خود را دارد. بنابراین برای این کار بهتر است به مراکز تخصصی مراجعه نمایید. چنانچه گاز نخوردن خودرو به خاطر کثیفی انژکتور باشد، پس از تمیز کردن این قطعه خواهید دید که مشکل برطرف میشود.
نقص سنسور گاز
سنسور گاز روی دریچه گاز و در مجاورت استپر قرار میگیرد. در صورتی که این قطعه با نقص مواجه شود، سوخترسانی به خوبی صورت نمیگیرد و همین امر نیز منجر به عملکرد ضعیف موتور خودرو خواهد شد. سنسور گاز در واقع وضعیت دریچه گاز را به اطلاع کامپیوتر مرکزی خودرو میرساند؛ بنابراین اگر این قطعه خراب شود، شاهد گاز نخوردن خودرو خواهیم بود.
نقص در سنسور پدال گاز
یکی دیگر از سنسورهایی که خراب شدن آن میتواند منجر به عدم گاز خوردن خودرو شود، سنسور پدال گاز است. همچنین سنسور کلاچ نیز از اهمیت زیادی در این زمینه برخوردار است. بهتر است این قطعات هم در بازدید دورهای خودرو مورد بررسی قرار بگیرند.
نقص در سنسور دور موتور
چنانچه سنسور دور موتور با اشکال مواجه شود یا از کار بیفتد، کامپیوتر مرکزی خودرو نمیتواند اطلاعات دور موتور را به درستی دریافت کند. در نتیجه مشکلات زیادی در عملکرد موتور به وجود میآیند که یکی از آنها، گاز نخوردن است.
وجود مشکل در ECU خودرو
در خودرو قطعهای به نام ECU وجود دارد که در واقع مغز متفکر یا همان کامپیوتر مرکزی خودرو است. ECU عملکرد تمام سنسورها را تحت کنترل دارد و به همین دلیل است که اگر دچار خطا یا ایراد شود، مشکلات زیادی در عملکرد خودرو بهوجود میآیند. در بسیاری از موارد، مشکل عدم گاز خوردن خودرو به همین ECU مربوط میشود.
وجود مشکل در مپ سنسور
این سنسور عملکرد دریچه هوا را مورد بررسی قرار میدهد. چنانچه مپ سنسور دچار ایراد شود، کامپیوتر مرکزی کنترلی بر میزان هوای ورودی و خروجی به داخل محفظه احتراق نخواهد داشت و در نتیجه عملکرد موتور با اشکال مواجه میشود.
سخن پایانی
بیتوجهی به علت گاز نخوردن ماشین برای مدت طولانی میتواند پیامدهای مخربی را برای سلامت خودرو بههمراه داشته باشد و موجب بروز هزینههای تعمیر بالا شود؛ بنابراین در صورت مشاهده اولین نشانهها لازم است کلیه قطعات دخیل در این امر را بررسی کرده و از صحت عملکرد هر یک اطمینان حاصل کنید.معاینه فنی خودرو و بررسی کلیه قطعات ذکر شده در این مقاله میتواند موجب کاهش احتمال گاز نخوردن ماشین شود و عمر مفید موتور خودرویتان را نیز افزایش دهد. به خاطر داشته باشید که تعویض فیلتر هوا یکی از موثرترین شیوههای جلوگیری از این مشکل و افزایش عملکرد بهینه خودرو است؛ لذا سلامت پیشرانه خودرویتان را جدی بگیرید و برای کاهش هزینههای تعمیراتی گزاف از همین امروز به فکر چاره باشید.