موتور خودروهای درون سوز به دلایل فرآیند احتراق مقداری لرزش دارند و این یک امر کاملا طبیعی میباشد که خودرو در حین کار ارتعاش میکند.گاهی اوقات در موارد خاصی متوجه لرزش بیش از حد موتور میشوید که منجر به افزایش صدا در موتور میشود. در این مقاله سعی شده است علت لرزش موتور در دور موتور خاص را بیان کنیم.
دور موتور یکی از ملاکهای مهم اندازه گیری عملکرد موتور خودرو به شمار میآید. هرچقدر دور موتور زیاد باشد سرعت خودرو نیز زیاد خواهد بود.به طور واضح تر دور موتور رابطه مستقیمی با سرعت و قدرت خودرو دارد. پس زمانی که شما پدال گاز را فشار میدهید دور موتور زیاد میشود و سرعت بالا میرود. دلایل لرزش موتور در دور موتور آرام میتواند به دلایل نقص قطعات زیر باشد.
گشتاور تولیدی توسط موتور باید متناسب با نیاز خودرو به چرخها منتقل شود. وظیفه کنترل و تنظیم این قدرت با گیربکس است که در هر خودرویی طراحی متفاوتی دارد؛ گیربکس این امکان را برای راننده فراهم میکند که خودرو را با سرعتهای مختلف در شرایط متفاوت کنترل کند. ضمن عمل کنترل، از سرعتهای ناخواسته پیشگیری و خودرو را میتواند به عقب و جلو حرکت دهد.
وجود نقص و ایراد در گیربکس از جمله گرفتگی فیلتر گیربکس، از دست دادن خاصیت روانکاری، کاهش میزان روغن گیربکس، خرابی ماهک دسته دنده، خرابی سوپاپهای روغن، ایراد فلایویل و … باعث لرزش خودرو در آغاز حرکت و شتابگیری میشود.
پر شدن و کثیف بودن فیلتر هوا مانع کاهش اکسیژن وارد شده به منیفولد و سر سیلندرها میشود که سوخت و هوای کافی در سیلندر تامین نخواهد شد که نتیجه آن لرزش موتور میباشد. متاسفانه فیلتر هوا از قطعاتی میباشد که بسیار نادیده گرفته میشود؛ عدم سلامت این قطعه میتواند آسیبهای جدی را به پیشرانه خودرو وارد کند.
برای جذب تنشهای شدید ناشی از گشتاور وارد شده به میللنگ پس از هر احتراق سیلندر، به انتهای آزاد آن قطعهای به نام لرزشگیر یا دمپر میللنگ متصل میشود. خرابی این قطعه ممکن است بر اثر گذر زمان، تماس با سیالات مختلف خودرو و یا قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی بسیار گرم یا بسیار سرد رخ دهد، یکی دیگر از دلایل شایع لرزش و ضربه زدن پیشرانه به شمار میرود.
کویل یکی از قطعات اصلی سیستم برقی خودرو میباشد که نیروی الکتریسیته لازم جهت جرقهزنی شمعها را تولید میکند. در واقع کویل یک سیمپیچ تقویتکننده میباشد که ولتاژ تولیدی باتری را قویتر میکند و در زمان لازم به شمعی که آماده احتراق است میرساند. وصل کردن سر وایر به بدنه خودرو، گرمای زیاد، گذشت زمان، عملکرد نادرست باتری، کثیفی فیلتر هوا، بی توجهی به ایرادت برق خودرو میتواند باعث خرابی کویل شود که باعث اختلال در روند احتراق و لرزش موتور خواهد شد.
پلوس از اجزای دیفرانسیل خودرو میباشد که نیروی محرکه تولید شده توسط موتور را به چرخها انتقال میدهد و از سر پلوس، مشعلی، گردگیر، سه شاخ، میل پلوس تشکیل شده است. خرابی مشعلی پلوس میتواند یکی از دلایل لرزش موتور خودرو باشد.
سنسور اکسیژن به عنوان یک قطعه الکترونیکی شناخته میشود و میزان اکسیژن موجود در سوخت را اندازه گیری میکند. سلامت این قطعه تاثیر مستقیمی در بهبود احتراق، افزایش راندمان موتور، کاهش مصرف سوخت و کاهش سطح آلایندگی دارد؛ عدم سلامت سنسور اکسیژن ریپ زدن و لرزش موتور ماشین را به همراه دارد.
شمعهای فرسوده و معیوب یکی از دلایل لرزش اصلی موتور در هر شرایطی میباشد. شمع فرسوده میتواند از مشتعل نشدن مخلوط سوخت و هوا در سیلندر جلوگیری کند که نتیجه آن احتراق ناقص میباشد. این عمل میتواند باعث لرزش غیر طبیعی موتور شود.
سنسور موقعیت میل سوپاپ جهت تفکیک دقیق موقعیت جرقهزنی سیلندر مورد استفاده قرار میگیرد و احتراق ناقص را شناسایی میکند و آوانس جرقه را برای از بین بردن کوبش کم میکند. هرگونه ایراد در این قطعه میتواند یکی از دلایل لرزش موتور ماشین شود.
موتور قلب تپندهای هر خودرویی میباشد که به دلایل مختلفی دچار لرزشهای نامتعارف و غیر معمولی میشود. لرزش موتور از آزار دهندهترین اتفاقاتی میباشد که ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد و اگر سریعاً به رفع آن نپردازید با مشکلات بیشتر و هزینههای بسیار بالاتری روبرو خواهید شد.هم چنین شما میتوانید در این مطلب دلایل لرزش خودرو در دنده 4 را بخوانید.