دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / مسائل حقوقی /

الزام به تنظیم سند رسمی اجاره 

چهارشنبه، 16 شهریور 1401
قانون گذار در جهت استحکام قراردادهای اجاره , جلوگیری از هرج ومرج و کاهش نزاع در دادگاه ها در قانون ثبت اسناد و املاک , موجر و مستاجر را ملزم به تنظیم سند رسمی قراردادهای اجاره می نماید .ما در این محتوا به بررسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی اجاره و دادگاه صالح برای دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره می پردازیم .

با تصویت قانون روابط موجر و مستاجر در سال 56 ، شرایط ایجاد شد که بر اساس آن رابطه استیجاری که بین موجر و مستاجر ایجاد شده است ، با پایان یافتن داداجاره خاتمه نمی یابد و مال اجاره ای هم چنان دست مستاجر می ماند و مستاجر هم چنان می توانست از آن استفاده کند . این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی شد که در مواردی که قرارداد اجاره ای هم بین طرفین وجود نداشت ، وخیم تر هم می شد ؛ زیرا این قانون قرارداد اجاره شفاهی را هم به رسمیت می شناخت و نیازی نبود که قرارداد اجاره حتما کتبی باشد . در این شرایط در صورت بروز اختلافی مانند عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر یا عدم تمدید قرارداد اجاره توسط موجر اختلافاتی به وجود می آمد . در اینجا موضوع الزام به تنظیم سند رسمی اجاره مطرح می شود . بنابراین ما در این محتوا به بررسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی اجاره و دادگاه صالح برای دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره می پردازیم .

جریان پرونده الزام به تنظیم سند رسمی اجاره

از نظر قانوني در مواردی که بین مالك و مستاجرش قرارداد اجاره اي تنظیم نشده باشد یا اگر تنظیم شده، مدت آن منقضی شده باشد و در ضمن طرفین راجع به تنظیم اجاره نامه با تعیین اجاره بها و شرایط آن اختلاف داشته باشند، هر یک از آنها می تواند برای تعیین اجاره بها، در مواردی که اجاره نامه اي در بین نباشد و تنظیم اجاره نامه به دادگاه مراجعه کند. دادگاه میزان اجاره بها را از تاریخ تقدیم دادخواست تعیین می کند، ولی این امر مانع صدور حکم نسبت به اجرت المثل زمان قبل از تقدیم دادخواست و خسارت تاخیر تادیه آن نخواهد بود. بنابراين در وضعيت اخير دعوايي تحت عنوان الزام خوانده اعم از مستاجر يا مالك به تنظيم اجاره نامه رسمي طرح مي شود. (مطابق ماده 9 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1356)

دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره

بر اساس ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر سل 56 ، در مواردی که بین موجر و کسی که ملک را به عنوان مستاجر در تصرف دارد اجاره نامه تنظیم نشده با اگر تنظیم شده مدت آن منقضی شده و طرفین راجع به تنظیم اجاره نامه یا تعیین اجاره بها و شرایط آن اختلاف داشته باشند هر یک می توانند برای تعیین اجاره بها ( در مواردی که اجاره نامه در بین نباشد ) و تنظیم اجاره نامه به دادگاه مراجعه کنند . بنابراین در صورتی که قرارداد اجاره ای با این شرایط منعقد شده باشد ، مستاجر یا حتی موجر می توانند به دادگاه صالح برای الزام به تنظیم سند رسمی اجاره مراجعه کنند و به دادگاه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اجاره دهند . دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره یک دعوی غیر مالی است . هم چنین دعوی تنظیم سند رسمی اجاره زمانی می تواند مطرح شود که طرف مقابل دعوی از تنظیم سند رسمی امتناع کند .

دادگاه صالح برای دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره

دعاوی مربوط به اموال غیر منقول در دادگاه محل وقوع مال مطرح می شوند از این رو دادگاه صالح برای دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره نیر دادگاه محل وقوع ملک اجاره ای است . در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی اجاره این نکته نیز حائز اهمیت است که شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی نمی باشد .

امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت