به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، عطاالله رفیعی آتانی قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه این روزها دوباره موضوع طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی به دلیل ارجاع آن به مرکز پژوهش ها در فضای سیاسی کشور مطرح شد، مرکز پژوهش ها به دلیل انجام مسئولیتی که مجلس مجددا بر عهده اش گذاشت، بنا بر رویه مرسوم خود، در مرکز در چارچوب یک کارگروه مشترک با مشارکت همه معاونت های مرکز و دفاتر ذیل آنها موضوع به بحث و گفت و گو گذاشته شد.
رفیعی آتانی با بیان اینکه با توجه به تاکید ویژه سیاست های کلی قانونگذاری برای مشارکت ذینفعان و ذیربطان، نشست های نخبگانی متعددی برگزار شد افزود: طبق تحلیل نشست های مربوط، اکثریت کارشناسان، مفاد طرح را دارای اشکالات می دانستند، هرچند بر ضرورت وجود بستر قانونی در این باره نیز تاکید شد.
وی افزود: آنچه که اینجانب شاهد بودم آن است که نظرات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی درباره طرح موسوم به صیانت دقیقا همان نظرات دوره قبلی بود با این تفاوت که نقطه نظرات ذی ربطان و مخاطبان طرح نیز در دور جدید بررسی محل استناد واقع شده است.
قائم مقام مرکز پژوهش های مجلس تصریح کرد: در دوره پیش نیز مجموعه مرکز با اینکه اصل ضرورت تنظیم گری و مدیریت فضای مجازی را بدیهی می دانست، اما در مورد طرح مذکور غالب معاونت ها و دفاتر مرکز، دارای نظرات انتقادی معطوف به برخی مواد و اصلاح و تکمیل آن را داشتند. اما با توجه به تقاضای تسریع بررسی و محدودیت زمان و نیز ارتباط موثر و مستقیم معاونت فرهنگی با کمیسیون فرهنگی، نظرات معاونت ها و دفاتر دیگر مرکز به درستی دیده نشد و اعمال نظرات موکول به موعد بررسی در جلسات کمیسیون تخصصی شد که البته کمیسیون تقاضای بررسی بصورت اصل ۸۵ نمود و فرصت بررسی دقیق تر در کمیسیون فرهنگی به کمیسیون مشترک موکول شد.
رفیعی اتانی افزود: از طرفی در دور نخست بررسی به عنوان مرکز نیز هیچ گزارش تحقیقی به نحو متعارف مرکز نیز منتشر نشد که همه اشکالات، ضعف ها و قوت های آن گفته شود. بنابراین آنچه که در نامه جدید مرکز پژوهش ها به مجلس اعلام شده، نظرات همه دفاتر و معاونت های مرکز مبتنی بر دریافت های کارشناسی و جلسات نخبگانی بوده و هست، که به صورت طبیعی می تواند مخالفان و موافقانی داشته باشد و یا ممکن است برخی با نظرات برخی از دفاتر مثل دفاتر حقوقی و زیربنایی موافق باشند و یا دفتر فرهنگی و اجتماعی و یا بالعکس.
وی با بیان اینکه شان مرکز، شان مشورتی است و طبق فرهنگ مدیریتی مرکز، نظر بخش های تخصصی مرکز به مجلس اعلام می شود افزود: البته در متن نامه ارسالی تاکید شده که مرکز آمادگی اصلاح اشکالات وارده بر طرح را دارد تا موضوع مدیریت فضای مجازی هم چنان بدون ضوابط قانونی، یله و رها نباشد.