عمل لیپوماتیک چیست؟
عمل لیپوماتیک، نسل جدید جراحی های زیبایی محسوب می شود. این تکنیک فوق العاده، تغییرات بسیار سریع و قابل مشاهده ای برای افراد کاندیدای انجام آن ایجاد می کند. با عمل لیپوماتیک، می توانید تاحد زیادی، با چربی های اضافی بدن خود خداحافظی کنید. این جراحی توسط متخصصین جراحی زیبایی یا جراحی عمومی انجام می شود. پزشک متخصص، پس از انجام بی حسی موضعی، برش های بسیار کوچکی (در حدود ۳ الی ۵ میلی متر) در نواحی مورد نیاز پوست ایجاد می کند. از طریق همین سوراخ های ایجادشده، لوله مخصوصی به نام کانولا، وارد بدن می شود.
وجود چربی اضافی در زیر پوست بدن، به ویژه ناحیه شکم و پهلوها، تناسب اندام را به هم می زند. شاید شما هم تجربه این را داشته باشید که با کمک ورزش های سنگین و طولانی مدت، این چربی ها را بسوزانید و آب کنید. حتما متوجه شده اید که این کار چقدر سخت و در بعضی مواقع نشدنی است. عمل لیپوماتیک شاید آخرین گزینه برای رفع این چربی ها و لاغری شکم و پهلو باشد.
در عمل لیپوماتیک، برش های کوچکی در ناحیه شکم، اطراف ناف، پهلوها و حتی پشت ایجاد می شود. سپس لوله مخصوصی به زیر پوست برده می شود تا چربی ها را بیرون بکشد. این برش های ایجاد شده، به طول ۲ تا ۵ میلی متر خواهند بود. به همین دلیل درد و خونریزی بسیار کمی در پی دارند و خطر عفونت پس از جراحی را بسیار کاهش می دهند.
عمل لیپوماتیک درواقع همان عمل لیپوساکشن است که با دستگاه های مدرن و با شیوه جدیدتر و کارآمدتری انجام می شود. دستگاه لیپوماتیک یک پمپ یا کمپرسور هوا دارد که هوای پرفشار تولید می کند. با کمک این جریان هوا، بخش های مکانیکی لوله ای که وارد بدن می شود، حرکت می کند. به این لوله باریک و بلند که از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده، کانولا گفته می شود. کانولا پس از ورود به زیر پوست با انجام حرکات چرخشی و دورانی و همچنین جلو و عقب رفتن و بالا و پایین رفتن، یک مسیر مارپیچی را در میان بافت های چربی طی می کند.
روش های حذف چربی های موضعی
روش های حذف چربی های موضوعی به صورت کلی به دو دسته عمده تقسیم می شود:
- بخش اول مربوط به مواردی است که بیمار با رژیم غذایی، ورزش و استفاده از دستگاه های غیرتهاجمی که نیاز به عمل جراحی ندارد، نسبت به از بین بردن چربی اقدام می کند. وکیوم و ماساژ از جمله این روش هاست.
- بخش دوم مربوط به مواردی است که بیمار با رژیم غذایی و ورزش نتوانسته یا قادر نیست چربی های اضافی را از بین ببرد و با تشخیص پزشک متخصص، باید جراحی (لیپوساکشن معمولی، لیپوماتیک و لیزر لیپولیز) شود. عوارض لیزر لیپولیز از لیپوساکشن کمتر است.
جراحی های چاقی، دو دسته است:
- جراحی چاقی مفرط
- جراحی چاقی موضعی
چرا از لیپوماتیک استفاده می کنیم؟
همانطور که فکر می کنید برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، شروع تمرینات ورزشی و یک رژیم غذایی مناسب می تواند به کاهش وزن آن ها کمک کند. این افراد کاندیدای مناسبی برای عمل لیپوماتیک نیستند، جراحی لاغری لیپوماتیک، روش مناسب برای کاهش وزن نیست بلکه یک روش ایده آل و موثر برای کاهش سایز است. به طور کلی، افرادی که دچار چاقی موضعی در برخی از مناطق بدن همچون بازو، ران ها، پهلوها و شکم، باسن و گردن هستند و با رژیم لاغری و ورزش موفق به از بین بردن این چربی ها نشده اند، کاندیدای مناسب برای جراحی لیپوماتیک می باشند.