ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی شهر زیبا و تاریخی آماسیا ترکیه

  سه شنبه، 30 شهریور 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی شهر  زیبا و تاریخی آماسیا ترکیه
شهر آماسیا یا شهر آماسیه یکی از شهرهای بسیار زیبا و فوق العاده جذاب ترکیه می باشد که در شمال این کشور در استان آماسیه واقع شده است. این شهردر میان کوه های سواحل دریای سیاه، و راه باریکی بر کرانهٔ رودخانهٔ یشیل ایرماق قرار دارد همچنین این منطقه بر فراز ساحل دریای سیاه قرار دارد .

تاریخچه ی شهر آماسیا در ترکیه

این شهر همچون دیگر شهرهای ترکیه بسیار غنی و پر از واقعه است. گفته می شود Amasya مکانی است که در آن یکی از معروف ترین داستان های فولکلور ترکی، شیرین و فرهاد اتفاق می افتد. طبق افسانه، فرهاد عاشق شیرین، یک شاهزاده خانم زیبا بود، او تونل هایی را در زیر کوه حفر می کرد تا به این وسیله آب را به کاخ پدرشیرین بیاورد و نظر او را جلب کند. حتی امروز نیز، چشم انداز خیره کننده شهر کاملاً متناسب با این داستان عاشقانه است. در بالای شهر چند مقبره حجاری شده در صخره قرار دارد و خود شهر نیز پر از خانه های زیبا به سبک عثمانی و پل های قدیمی است.شهرستان آماسیا از دوره های باستانی، در کوه های بالای سواحل دریای سیاه شکل گرفته بوده است و همین باعث شد که بسیاری از مردم برای یکجا نشینی هم که شده در این شهر سکنی گزینند.البته از لحاظ ساختار جغرافیایی، این شهر هم اکنون در دره ای باریک قرار گرفته است. در قرون وسطی، شهر آماسیا در ترکیه به عنوان یک شهر محکم در بالای صخره های بالای رودخانه شناخته می شد که دشمن به راحتی نمی توانست از آن عبور کند.همین برای این شهر کافی بود که در طولانی مدت، به محلی برای تجمع افراد ثروتمند و سرمایه دار شود که خواهان زندگی در شهری امن و نفوذ ناپذیر بودند. افراد این قشر را افرادی همچون: پادشاهان و شاهزادگان، هنرمندان، دانشمندان، شاعران و متفکرانی از سلسله پادشاهان پونتوس تشکیل می دادند، آن را تبدیل به شهری ثروتمند و مهم کرد. آماسیه در قرن ۴ قبل از میلاد در حیطه پادشاهی پنتوس قرار داشت. امپراتوری پونت دولتی از ایران به رهبری تبار مهردادی که از نوادگان داریوش هخامنشی بود، در این منطقه مستقر شد و در طول زمان قلمرو خود را تا سرزمین های یونانی نشین کریمه و کاپادوکیه گسترش داد.یکی از نکات تاریخی جالبی که درباره شهر آماسیا در ترکیه می توان گفت این است که در دوران حکومت عثمانی شاهزادگان جوان عثمانی برای آموزش و تجسس به این شهر فرستاده می شدند. آماسیا، محل تولد یکی از بزرگ ترین سلاطین عثمانی یعنی، سلطان مراد اول و سلطان سلیم اول بوده است. آماسیا از نظر تاریخ عثمانی برای ترکیه اهمیت زیادی دارد. هنوز هم در این شهر و در نزدیکی منطقه یشکیلیرمک می توان خانه های سنتی و دیگر ساختمان های تاریخی اصلی که مود بازسازی قرار گرفته و متعلق به دوره ی عثمانی هستند را دید. این خانه های سنتی در حال حاضر به عنوان کافه ها، رستوران ها، مراکز تاریخی و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند.

آماسیا

استان آماسیه

استان آماسیه که شهر آماسیا در ترکیه در آن قرار دارد، ۷ شهر دیگر به نام های حامام اوزو، گوموش آچیکوی، مرزیفون، سولواوا، تاشووا و گوینوچک دارد. آب و هوای این منطقه معتدل است و کشاورزی در منطقه رشد خوبی داشته است. ازجمله محصولات آماسیه می توان به توتون، تنباکو، سیب، هلو، گیلاس و بامیه اشاره کرد.آماسیه در بین کوه های سواحل دریای سیاه و کرانه ی رود یشیل ایرماق قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات باستان شناسی، اولین نشانه های تمدن در آماسیه به تمدن هیتی ها باز می گردد. پس از هیتی ها، فریژی ها، لیدی ها، ایرانیان و ارمنی ها وارد خاک آماسیه شدند و در آن جا سکنی گزیدند.این شهر در کنار قدمت و جاذبه های تاریخی که داره، از جاذبه های طبیعی و مدرنی هم برخورداره که آماسیا را به یکی از بهترین شهر های توریستی ترکیه تبدیل کرده است.

جاذبه های شهر آماسیا در ترکیه

  • کرال کایا مزارلی | Kral kaya mezarlari

کمی بالاتر از شهر و روی صخره های هارشنا (Harşena)، کاخ سلطنتی سابق و مقبره ی پادشاهان پنتوس در شهر آماسیا قرار گرفته است. چه در طول روز و یا چه در طول شب و در وقتی که این شهر چراغانی می شود، مجسمه های سنگی دست ساز باستانی آن منظره ای زیبا و چشمگیری پیدا می کنند. ۱۸ مقبره ی سنگی که از دل سنگ های آهکی با دیوارهای و پله هایی منظم حکاکی شده است، نمونه ای بی نظیر از هنر مردم آماسیا در آن زمان است. منابع تاریخی بیان می کنند که این مجموعه ی تاریخی برای اولین بار توسط استاربو ساخته شده و متعلق به دوران حکومت پنتوس بوده است.

کرال کایا مزارلی
  • بیمارهانه | Bimarhane

آماسیا پر است از جاذبه های تاریخی مختلف. یکی از آثار بسیار بی نظیر تاریخی در این شهر، بیمارهانه است. همانطور که از نام این مکان بر می آید، بمیارهانه قبلا بیمارستانی فعال در قرن ۱۴ میلادی بوده است. این بنا با برجستگی های زیبا درپیرامون دیوان آماسیا، یکی از مهم ترین مرازک این شهر بوده است. این ساختمان در بین سال های ۱۳۰۸-۱۳۰۹ توسط ایلخانات که در بخش جنوب شرقی امپراتوری مغول ساکن بوده اند و به دستور سلطان محمد اولکایتو و همسرش اودواز خاتون، ساخته شد.

  • بیمارهانه
    بیمارهانه
    • قلعه ی آماسیا | Amasia Kalesi

    قلعه ی آماسیا به دلیل موقعیت خود در کوه هارشنا، با عنوان قلعه هارشنا نیز شناخته می شود و دید کاملی به این شهر دارد. قلعه ی آماسیا توسط ایرانیان، رومیان، پونتوس و امپراتوری بیزانس بارها مورد حمله قرار گرفته است. این قلعه هر بار پس از خرابی، مجددا ساخته شده و تا قرن ۱۸ یعنی زمانی که اهمیت استراتژیک خود را از دست داد، از شهر محافظت می کرد. در بازدیدتان از این قلعه به بالای کوه بروید و از مخزن ها، آب انبارها و بقایای حمام عثمانی دیدن کنید.

    قلعه آماسیا
    قلعه آماسیا
    • هازرانلار کوناکی | Hazeranlar Konağı

    در متن اشاره کردیم که از دوره ی عثمانیان تا به الان ساختمان ها و املاک خوبی به جای مانده است. یکی از این ساختمان ها، هازرانلار کوناکی است. این ساختمان که در قرن ۱۸ میلادی ساخته شده است، دارای برجستگی های ظریف معماری به سبک عثمانیان در روزهای آخر حکومت خود است. زمانی که دیگر ترکیه نمی توانست در قالب قبلی خود بماند، این خانه و خانه هایی شبیه به این توسط دفتردار حسن طلعت افندی به نام خواهرش حاضران خانوم در سال ۱۸۷۲ ساخته شد. در حال حاضر در این ساختمان یک گالری هنری کوچک و موزه ی جغرافیا دایر است.

    هازرانلار کوناکی
    هازرانلار کوناکی
    • قلعه ی سلطان بایزید دوم | Sultan Bayazid Kalesi II

    این مجتمع که روزگاری مسکونی بوده ولی در حال حاضر، مدرسه ی الهیات و بنای تاریخی است که به نام سلطان بایزید دوم بین سال های ۱۴۸۴-۱۴۸۸ ساخته شد. این بنا با دو مناره ی زیبا که با سنگ های رنگی پوشانده شده است، تزئین گردیده. این مجموعه دارای یک درخت قدیمی است که به نظر می رسد به اندازه ی خود مجتمع قدیمی باشد.

    قلعه سلطان بایزید دوم
    قلعه سلطان بایزید دوم
    • موزه باستان شناسی آماسیه

    این موزه در ساختمان یک مدرسه در سال ۱۹۲۵ با آثار باستان شناسی و مومیایی دوره اسلامی ایجاد شد. در سال ۱۹۶۶ توسط سلجوقیان به مکان جدید مسجد Gökmedrese منتقل شد. در سال ۱۹۷۷ به جای فعلی منتقل شد. در موزه آثار متعلق به تمدن های مختلف، قوم نگاری، سکه ها، مهر و موم، نسخه های خطی و مومیایی به نمایش درآمده.

    موزه

    بهترین غذاهای آماسیا

    • نان ذرت / Mısır ekmeği

    نان ذرت یک نان محلی و خوشمزه مخصوص مناطه دریای سیاه است.

    این نان به صورت دایره، لوله ای و مستطیل و گاهی تخت نیز به فروش می رسد.

    • برنج هم سیلی / Hamsili pilav

    یک غذای محبوب ترکیه با برنج و انواع حبوبات است که بیشتر در شهر های شمالی این کشور تهیه میشه.

    این برنج به شکل خاص سرو میشه و برای طعم دار کردن اون از پیاز، کشمش، نعناع، آبلیمو، ادویه و کره استفاده میشه.

    • کوفته آکابات / Akçaabat köftesi

    یک غذای شنتی و مشهور ترابزون که شبیه به بقیه کوفته های ترکیه با موادی متفاوت تهیه میشه.

    بعد از ترابزون بهترین نوع این غذا رو در آماسیا خواهید خورد.

    • کباب توکات / Tokat kebabı

    یکی دیگه از صد ها کباب معروف ترکیه که با ساقه بره، سیب زمینی، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل سیاه، سیر و روغن زیتون تهیه میشه و مخصوص شهر آ»اسیا ترکیه است.

    • کاووت / Kavut

    غذایی سنتی با ترکیب گندم کامل و دانه های جو که همراه با شیر، کره و شکر به صورت فرنی تهیه میشه.

    • کویماک / Kuymak

    کویماک به معنی خوب، یکی از غذاهای پرطرفدار و مشهور آماسیا و البته ترابزون است.

    این غذا در وعده صبحانه خورده میشه و از پنیر، ادر، ذرت تهیه میشه.

    غذای آماسیا

    آیا می دانستید که…

    آماسیا، نام لاتین رود امس در آلمان و هلند است. در آماسیه، پیمانی بین شاه تهماسب صفوی و سلطان سلیمان اول در سال ۱۵۵۵ میلادی بسته شد. در این پیمان مرز ایران و عثمانی مشخص شد و جنگ طولانی این دو دولت به پایان رسید. این پیمان باعث شد تا صلح حدود ۲۰ سال بر منطقه حاکم باشد. در سال ۱۵۷۸، مصطفی پاشا به قفقاز لشگر کشید و معاهده را بر هم زد. نام این پیمان، صلح الخیر است. آماسیه در سال ۶۰ قبل از میلاد، یکی از مراکز اصلی فرهنگ و هنر بوده و بسیاری از نویسندگان و شاعران بزرگ ترکیه در این خاک پرورش یافتند. در سال ۱۰۷۵، حکومت ۷۰۰ ساله بیزانس بر آماسیه پایان یافت و این خاک به دست امیران ترکمنستان فتح شد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
پیام دیپلماتیک خرازی: ایران آماده تعامل یا تقابل
شایعه ی استعفای پزشکیان به مذاق کیهان هم خوش نیامد
آیت‌الله علوی‌بروجردی: اگر بتوانیم امور مردم را به‌خوبی اداره کنیم، می‌مانیم
نخستین اعتراف اسرائیل به ترور هنیه؛ حقیقتی که آشکار شد
مقاله سرنوشت ساز رهبر دیپلماسی دولت پزشکیان در اکونومیست: رویکرد جدید ایران به امنیت منطقه ای گامی به سوی صلح و شکوفایی
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت‌های ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل جدول زمانبندی قطعی برق امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید