معرفی شهر زیبا و تاریخی آماسیا ترکیه

  سه شنبه، 30 شهریور 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی شهر  زیبا و تاریخی آماسیا ترکیه
شهر آماسیا یا شهر آماسیه یکی از شهرهای بسیار زیبا و فوق العاده جذاب ترکیه می باشد که در شمال این کشور در استان آماسیه واقع شده است. این شهردر میان کوه های سواحل دریای سیاه، و راه باریکی بر کرانهٔ رودخانهٔ یشیل ایرماق قرار دارد همچنین این منطقه بر فراز ساحل دریای سیاه قرار دارد .

تاریخچه ی شهر آماسیا در ترکیه

این شهر همچون دیگر شهرهای ترکیه بسیار غنی و پر از واقعه است. گفته می شود Amasya مکانی است که در آن یکی از معروف ترین داستان های فولکلور ترکی، شیرین و فرهاد اتفاق می افتد. طبق افسانه، فرهاد عاشق شیرین، یک شاهزاده خانم زیبا بود، او تونل هایی را در زیر کوه حفر می کرد تا به این وسیله آب را به کاخ پدرشیرین بیاورد و نظر او را جلب کند. حتی امروز نیز، چشم انداز خیره کننده شهر کاملاً متناسب با این داستان عاشقانه است. در بالای شهر چند مقبره حجاری شده در صخره قرار دارد و خود شهر نیز پر از خانه های زیبا به سبک عثمانی و پل های قدیمی است.شهرستان آماسیا از دوره های باستانی، در کوه های بالای سواحل دریای سیاه شکل گرفته بوده است و همین باعث شد که بسیاری از مردم برای یکجا نشینی هم که شده در این شهر سکنی گزینند.البته از لحاظ ساختار جغرافیایی، این شهر هم اکنون در دره ای باریک قرار گرفته است. در قرون وسطی، شهر آماسیا در ترکیه به عنوان یک شهر محکم در بالای صخره های بالای رودخانه شناخته می شد که دشمن به راحتی نمی توانست از آن عبور کند.همین برای این شهر کافی بود که در طولانی مدت، به محلی برای تجمع افراد ثروتمند و سرمایه دار شود که خواهان زندگی در شهری امن و نفوذ ناپذیر بودند. افراد این قشر را افرادی همچون: پادشاهان و شاهزادگان، هنرمندان، دانشمندان، شاعران و متفکرانی از سلسله پادشاهان پونتوس تشکیل می دادند، آن را تبدیل به شهری ثروتمند و مهم کرد. آماسیه در قرن ۴ قبل از میلاد در حیطه پادشاهی پنتوس قرار داشت. امپراتوری پونت دولتی از ایران به رهبری تبار مهردادی که از نوادگان داریوش هخامنشی بود، در این منطقه مستقر شد و در طول زمان قلمرو خود را تا سرزمین های یونانی نشین کریمه و کاپادوکیه گسترش داد.یکی از نکات تاریخی جالبی که درباره شهر آماسیا در ترکیه می توان گفت این است که در دوران حکومت عثمانی شاهزادگان جوان عثمانی برای آموزش و تجسس به این شهر فرستاده می شدند. آماسیا، محل تولد یکی از بزرگ ترین سلاطین عثمانی یعنی، سلطان مراد اول و سلطان سلیم اول بوده است. آماسیا از نظر تاریخ عثمانی برای ترکیه اهمیت زیادی دارد. هنوز هم در این شهر و در نزدیکی منطقه یشکیلیرمک می توان خانه های سنتی و دیگر ساختمان های تاریخی اصلی که مود بازسازی قرار گرفته و متعلق به دوره ی عثمانی هستند را دید. این خانه های سنتی در حال حاضر به عنوان کافه ها، رستوران ها، مراکز تاریخی و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند.

آماسیا

استان آماسیه

استان آماسیه که شهر آماسیا در ترکیه در آن قرار دارد، ۷ شهر دیگر به نام های حامام اوزو، گوموش آچیکوی، مرزیفون، سولواوا، تاشووا و گوینوچک دارد. آب و هوای این منطقه معتدل است و کشاورزی در منطقه رشد خوبی داشته است. ازجمله محصولات آماسیه می توان به توتون، تنباکو، سیب، هلو، گیلاس و بامیه اشاره کرد.آماسیه در بین کوه های سواحل دریای سیاه و کرانه ی رود یشیل ایرماق قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات باستان شناسی، اولین نشانه های تمدن در آماسیه به تمدن هیتی ها باز می گردد. پس از هیتی ها، فریژی ها، لیدی ها، ایرانیان و ارمنی ها وارد خاک آماسیه شدند و در آن جا سکنی گزیدند.این شهر در کنار قدمت و جاذبه های تاریخی که داره، از جاذبه های طبیعی و مدرنی هم برخورداره که آماسیا را به یکی از بهترین شهر های توریستی ترکیه تبدیل کرده است.

جاذبه های شهر آماسیا در ترکیه

  • کرال کایا مزارلی | Kral kaya mezarlari

کمی بالاتر از شهر و روی صخره های هارشنا (Harşena)، کاخ سلطنتی سابق و مقبره ی پادشاهان پنتوس در شهر آماسیا قرار گرفته است. چه در طول روز و یا چه در طول شب و در وقتی که این شهر چراغانی می شود، مجسمه های سنگی دست ساز باستانی آن منظره ای زیبا و چشمگیری پیدا می کنند. ۱۸ مقبره ی سنگی که از دل سنگ های آهکی با دیوارهای و پله هایی منظم حکاکی شده است، نمونه ای بی نظیر از هنر مردم آماسیا در آن زمان است. منابع تاریخی بیان می کنند که این مجموعه ی تاریخی برای اولین بار توسط استاربو ساخته شده و متعلق به دوران حکومت پنتوس بوده است.

کرال کایا مزارلی
  • بیمارهانه | Bimarhane

آماسیا پر است از جاذبه های تاریخی مختلف. یکی از آثار بسیار بی نظیر تاریخی در این شهر، بیمارهانه است. همانطور که از نام این مکان بر می آید، بمیارهانه قبلا بیمارستانی فعال در قرن ۱۴ میلادی بوده است. این بنا با برجستگی های زیبا درپیرامون دیوان آماسیا، یکی از مهم ترین مرازک این شهر بوده است. این ساختمان در بین سال های ۱۳۰۸-۱۳۰۹ توسط ایلخانات که در بخش جنوب شرقی امپراتوری مغول ساکن بوده اند و به دستور سلطان محمد اولکایتو و همسرش اودواز خاتون، ساخته شد.

  • بیمارهانه
    بیمارهانه
    • قلعه ی آماسیا | Amasia Kalesi

    قلعه ی آماسیا به دلیل موقعیت خود در کوه هارشنا، با عنوان قلعه هارشنا نیز شناخته می شود و دید کاملی به این شهر دارد. قلعه ی آماسیا توسط ایرانیان، رومیان، پونتوس و امپراتوری بیزانس بارها مورد حمله قرار گرفته است. این قلعه هر بار پس از خرابی، مجددا ساخته شده و تا قرن ۱۸ یعنی زمانی که اهمیت استراتژیک خود را از دست داد، از شهر محافظت می کرد. در بازدیدتان از این قلعه به بالای کوه بروید و از مخزن ها، آب انبارها و بقایای حمام عثمانی دیدن کنید.

    قلعه آماسیا
    قلعه آماسیا
    • هازرانلار کوناکی | Hazeranlar Konağı

    در متن اشاره کردیم که از دوره ی عثمانیان تا به الان ساختمان ها و املاک خوبی به جای مانده است. یکی از این ساختمان ها، هازرانلار کوناکی است. این ساختمان که در قرن ۱۸ میلادی ساخته شده است، دارای برجستگی های ظریف معماری به سبک عثمانیان در روزهای آخر حکومت خود است. زمانی که دیگر ترکیه نمی توانست در قالب قبلی خود بماند، این خانه و خانه هایی شبیه به این توسط دفتردار حسن طلعت افندی به نام خواهرش حاضران خانوم در سال ۱۸۷۲ ساخته شد. در حال حاضر در این ساختمان یک گالری هنری کوچک و موزه ی جغرافیا دایر است.

    هازرانلار کوناکی
    هازرانلار کوناکی
    • قلعه ی سلطان بایزید دوم | Sultan Bayazid Kalesi II

    این مجتمع که روزگاری مسکونی بوده ولی در حال حاضر، مدرسه ی الهیات و بنای تاریخی است که به نام سلطان بایزید دوم بین سال های ۱۴۸۴-۱۴۸۸ ساخته شد. این بنا با دو مناره ی زیبا که با سنگ های رنگی پوشانده شده است، تزئین گردیده. این مجموعه دارای یک درخت قدیمی است که به نظر می رسد به اندازه ی خود مجتمع قدیمی باشد.

    قلعه سلطان بایزید دوم
    قلعه سلطان بایزید دوم
    • موزه باستان شناسی آماسیه

    این موزه در ساختمان یک مدرسه در سال ۱۹۲۵ با آثار باستان شناسی و مومیایی دوره اسلامی ایجاد شد. در سال ۱۹۶۶ توسط سلجوقیان به مکان جدید مسجد Gökmedrese منتقل شد. در سال ۱۹۷۷ به جای فعلی منتقل شد. در موزه آثار متعلق به تمدن های مختلف، قوم نگاری، سکه ها، مهر و موم، نسخه های خطی و مومیایی به نمایش درآمده.

    موزه

    بهترین غذاهای آماسیا

    • نان ذرت / Mısır ekmeği

    نان ذرت یک نان محلی و خوشمزه مخصوص مناطه دریای سیاه است.

    این نان به صورت دایره، لوله ای و مستطیل و گاهی تخت نیز به فروش می رسد.

    • برنج هم سیلی / Hamsili pilav

    یک غذای محبوب ترکیه با برنج و انواع حبوبات است که بیشتر در شهر های شمالی این کشور تهیه میشه.

    این برنج به شکل خاص سرو میشه و برای طعم دار کردن اون از پیاز، کشمش، نعناع، آبلیمو، ادویه و کره استفاده میشه.

    • کوفته آکابات / Akçaabat köftesi

    یک غذای شنتی و مشهور ترابزون که شبیه به بقیه کوفته های ترکیه با موادی متفاوت تهیه میشه.

    بعد از ترابزون بهترین نوع این غذا رو در آماسیا خواهید خورد.

    • کباب توکات / Tokat kebabı

    یکی دیگه از صد ها کباب معروف ترکیه که با ساقه بره، سیب زمینی، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل سیاه، سیر و روغن زیتون تهیه میشه و مخصوص شهر آ»اسیا ترکیه است.

    • کاووت / Kavut

    غذایی سنتی با ترکیب گندم کامل و دانه های جو که همراه با شیر، کره و شکر به صورت فرنی تهیه میشه.

    • کویماک / Kuymak

    کویماک به معنی خوب، یکی از غذاهای پرطرفدار و مشهور آماسیا و البته ترابزون است.

    این غذا در وعده صبحانه خورده میشه و از پنیر، ادر، ذرت تهیه میشه.

    غذای آماسیا

    آیا می دانستید که…

    آماسیا، نام لاتین رود امس در آلمان و هلند است. در آماسیه، پیمانی بین شاه تهماسب صفوی و سلطان سلیمان اول در سال ۱۵۵۵ میلادی بسته شد. در این پیمان مرز ایران و عثمانی مشخص شد و جنگ طولانی این دو دولت به پایان رسید. این پیمان باعث شد تا صلح حدود ۲۰ سال بر منطقه حاکم باشد. در سال ۱۵۷۸، مصطفی پاشا به قفقاز لشگر کشید و معاهده را بر هم زد. نام این پیمان، صلح الخیر است. آماسیه در سال ۶۰ قبل از میلاد، یکی از مراکز اصلی فرهنگ و هنر بوده و بسیاری از نویسندگان و شاعران بزرگ ترکیه در این خاک پرورش یافتند. در سال ۱۰۷۵، حکومت ۷۰۰ ساله بیزانس بر آماسیه پایان یافت و این خاک به دست امیران ترکمنستان فتح شد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (531 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (106 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (63 نظر) نگاهی به ماشین مازراتی هوش پران علی دایی که همه آرزوشو دارن/ شهریار فوتبال ایران سوار بر دلبر مشکی😍 (39 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (31 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (23 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (19 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (16 نظر) رهبر معظم انقلاب: من در کلاس اول ابتدایی چشمانم ضعیف بود و تخته سیاه و چهره معلم رو نمی‌دیدم +ویدیو/ از 13 سالگی عینکی شدم (16 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (11 نظر) مات و مبهوت موندن مهران مدیری از دیدن همزاد خودش تو دورهمی/ چقدرم که شبیه همدیگه هستن!+عکس (10 نظر) نگاهی به خلوت احساسی آزاده نامداری، مجری پرانرژی در ماه محرم و شال سبزرنگ زیبایش/ حیف جوونیش+عکس (9 نظر) بنز آخرین مدلی که رهبر معظم انقلاب آن را رد کرد: ببرید اینها را بفروشید! (7 نظر) توصیف زیبایِ مژده لواسانی مجری چادری صدا و سیما از امام حسین(ع) با چشمان گریان و صدایی لرزان +ویدیو/ چه تعابیر نابی (7 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
انتصاب دکتر رضا فلاحت به‌عنوان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی سهند
فال روزانه امروز جمعه 29 تیر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز جمعه 29 تیر 1403
دردسر بسته معیشتی دکتر پزشکیان، رئیس جمهور منتخب برای مردم
هیئت معروف بازیگران و هنرمندان سرشناس ایرانی در تهران/ پاتوق رضا گلزار، بهرام رادان و علیرضا واحدی نیکبخت لو رفت+عکس
تغییر چهره باورنکردنی فهیمه سریال پایتخت/ نسرین نصرتی از فهیمه تا حکیمه در انتهای شب
بازیگران و هنرمندان مشهوری که در عروسی شاهانه آمبانی حضور داشتند/ از شاهرخ خان و همسرش تا خواهران کارداشیان با لباس های چشم نواز
قاب زیبایی از فریبا کوثری، عمره سریال "مختارنامه"، در کنار برادر و مادر خوش خنده و پرانرژی اش/ گلدوزی های مانتو مجلسی اش چقدر زیبا و خاصه!
(ویدئو) فوت کوزه گری برای خوشمزه ترین نذری ماه محرم!/فرمول «قیمه نذری» با ادویه های مخصوص آشپز هیئت امام حسین
یادی کنیم از آخرین عکس منتشر شده از بازیگران جوان فوت شده در کنار فرزندان ناز و بانمکشان/ واقعا جگر آدم آتش میگیره واسه بچه‌های دل سوختشون
(تصاویر) بالکن سایه‌بان‌دار و پر از گلدان های ریز و درشت پاشا رستمی، حامد سریال "لحظه گرگ و میش"/ آخه چقدر باسلیقه! اینجا چایی واقعا میچسبه👌
ویدئو فوق احساسی از سینه زنی شهاب حسینی در هیئت عزاداری امام حسین(ع) در شب عاشورا
(عکس) نگاهی به حیاط سرسبز مریم امیر جلالی/ گوشه دنج خانم بازیگر برای کتاب خوانی/ به به چه آرامشی داره/ هارمونی زیبای رنگ های سبز و صورتی
زن نیمه عریان تهران را بهم ریخت!/ زن جوان در چهارراه جهان کودک تهران با واکنش پلیس بازداشت شد
(تصاویر) 5 تا از پرندگانی که شگفت انگیزترین چشمان جهان را دارند/ احتمالا مژه مصنوعی رو از دومی الهام گرفتن، فقط ببین چه مژه‌هایی داره👌
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان