وصل کردن گوشی اندرویدی به تلویزیون یکی از اقداماتی است که این روزها کاربران دستگاه های اندرویدی به شدت نسبت به انجام آن علاقمندی نشان می دهند. هنگامی که یک تبلت یا گوشی اندرویدی را به تلویزیون متصل کنید، می توانید محتوای صفحه نمایش گوشی را بر روی تلویزیون به تصویر بکشید یا اصطلاحا آینه کنید. این امر در بسیاری از شرایط می تواند به مراتب کاربردی باشد. به عنوان مثال تصور کنید که به پیک نیک خانوادگی رفته اید و حال قصد دارید که عکس های یادگاری آن را به سایرین نشان دهید. در این شرایط با وصل کردن گوشی اندرویدی به تلویزیون می توانید تمام این تصاویر را در تلویزیون به معرض نمایش قرار دهید.
اما چه روش های وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانیم گوشی یا تبلت اندرویدی را به تلویزیون وصل کنیم؟ برای انجام این عمل می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید که در ادامه مقاله به آن ها اشاره می کنیم. این روش ها شامل موارد وایرلس یا بیسیم و باسیم می شوند. پیش از ادامه مقاله توصیه می کنیم که اگر از تلویزیون و گوشی برند سامسونگ استفاده می کنید، برنامه Smart View را برای نمایش محتوای گوشی در تلویزیون استفاده کنید.
آموزش اتصال آیفون به تلویزیون
آیفون ها و آیپد های اپل که از سیستم عامل iOS بهره می برند، می توانند با استفاده از روش های مختلفی به تلویزیون های برندهای مختلف وصل شوند. روش هایی که با استفاده از آن ها شما می توانید آیفون خود را به تلویزیون وصل کنید شامل موارد زیر می شود:
- اتصال آیفون به تلویزیون با استفاده از اپل TV
- اتصال آیفون به تلویزیون با استفاده از آداپتور Lightening Digital AV
نحوه اتصال آیفون به تلویزیون با استفاده از دو روش فوق به طور جامع در مقاله “روش های اتصال آیفون به تلویزیون” آموزش داده شده است. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق در مورد دو روش نام برده شده از مقاله ضمیمه شده استفاده کنید.
آموزش اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون
اتصال گوشی به تلویزیون (اندروید) به صورت بیسیم
برای برقراری ارتباط و وصل کردن گوشی اندرویدی به تلویزیون روش های بیسیم مختلفی وجود دارند که می توانید بنا به شرایط خود از آن ها استفاده کنید. یکی از این روش ها میراکست (Miracast) نام دارد. میراکست یک شبکه Ad-hoc را مابین گوشی اندرویدی و تلویزیون ایجاد می کند و امکان برقراری ارتباط مابین دو دستگاه مذکور را فراهم می آورد. اما در چه شرایطی می توانیم از میراکست استفاده کنیم؟ برای استفاده از میراکست باید حتما تلویزیون شما از این استاندارد یا قابلیت پشتیبانی کند. اگر تلویزیونتان از این ویژگی پشتیبانی به عمل آورد، برای برقرار ارتباط مابین گوشی و تلویزیون نیاز به هیچ قطعه سخت افزاری دیگری نخواهید داشت. البته اگر تلویزیون شما از میراکست پشتیبانی نکند، می تواند دانگل میراکست را خریداری و بدین صورت امکان اتصال گوشی به تلویزیون را محقق سازید.
- از منوی تنظیمات تلویزیون خود قابلیت میراکست (Miracast) را فعال کنید.
- قابلیت میراکست را در گوشی خود فعال و اتصال بیسیم مابین میراکست تلویزیون و گوشی را برقرار سازید.
مراحل وصل کردن گوشی به میراکست تلویزیون به صورت کلی به شرح فوق است اما نحوه دقیق انجام این کار ممکن است مابین تلویزیون ها و منوی گوشی های مختلف کمی متفاوت باشد.
اما روش وایرلس یا بیسیم بعدی که با استفاده از آن می توانید گوشی اندرویدی خود را به تلویزیون وصل کنید، مربوط به بکارگیری دانگل کروم کست گوگل (Google Chromecast) می شود. کروم کست یک دانگل کوچک و شبیه به فلش مموری است که به تلویزیون ها متصل می شود و سپس امکان برقراری ارتباط مابین تلویزیون و گوشی اندرویدی را فراهم می کند. در نظر داشته باشید که برای اتصال گوشی به تلویزیون با استفاده از این کروم کست حتما باید گوشی شما حداقل از اندروید 4.4.2 بهره مند باشد.
اما چگونه گوشی اندرویدی خود را با استفاده از کروم کست به تلویزیون وصل کنیم؟ برای کسب اطلاعات دقیق در مورد این مسئله از مقاله “آموزش وصل کردن گوشی به تلویزیون با استفاده از دانگل کروم کست و برنامه گوگل هوم” استفاده کنید که در آن مراحل دقیق اتصال گوشی به تلویزیون با استفاده از دانگل کروم کست شرح داده شده است.
علاوه بر روش های فوق یک روش دیگر هم برای اتصال بیسیم گوشی به تلویزیون وجود دارد که به آن استاندارد WiDi گفته می شود. واژه WiDi مخفف عبارت Wireless Display به معنای “نمایش وایرلس (بیسیم)” بوده و به صورت اختصاصی توسط شرکت اینتل (Intel) توسعه داده شده است. این استاندارد با قابلیت وای فای دایرکت (Wi-Fi Direct) در ارتباط بوده و با هدف رقابت با قابلیت ایرپلی (AirPlay) اپل ارائه شده است. برای اینکه بتوان با استفاده از این قابلیت گوشی اندرویدی و تلویزیون را به یکدیگر وصل کرد، باید حتما تلویزیون شما از قابلیت WiDi پشتیبانی کند، در غیر این صورت می تواند دانگل اختصاصی WiDi را خریداری و ضمن اتصال آن به پورت HDMI تلویزیون، امکان پشتیبانی از استاندارد WiDi را برای آن به ارمغان آورید.
اتصال گوشی به تلویزیون (اندروید) به صورت باسیم
علاوه بر روش های بیسیمی که معرفی شدند، روش های دیگری هم برای اتصال گوشی به تلویزیون (اندروید) وجود دارند که این امر را با یک اتصال سیمی محقق می کنند. برای مثال استفاده از کابل HDMI یکی از شایع ترین روش های اتصال گوشی به تلویزیون است. واژه HDMI مخفف عبارت “High Definition Multimedia Interface” به معنای “رابط چند رسانه ای با وضوح بالا” بوده و این روزها توسط اغلب دستگاه های مختلف پشتیبانی می شود. استفاده از کابل های HDMI بسیار ساده است، از آنجایی که این کابل ها و استاندارد مربوط به آن ها قادر است به صورت همزمان صوت و تصویر را انتقال دهد، تنها کاری که توسط کاربر باید انجام شود این است که یک سری کابل HDMI را به تلویزیون و سر دیگر آن را به گوشی اندرویدی خود وصل کند. به همین سادگی اتصال گوشی به تلویزیون برقرار می شود.
پورت هایی که در کابل های HDMI بکار رفته اند شامل سه نوع مختلف می شوند که از نظر ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند. این سه نوع به ترتیب HDMI Type A (بزرگ ترین پورت)، Mini HDMI (اندازه متوسط) و Micro HDMI (کوچک ترین پورت) نام دارند. در حین خرید کابل HDMI برای اتصال گوشی به تلویزیون خود باید دقت کنید که سوکت آن با پورت گوشی شما سازگاری داشته باشد. گوشی های اندرویدی عموما با Mini HMDI یا Micro HDMI سازگاری دارند. پس در حین خرید کابل HDMI به این مسئله دقت نمایید. اما استفاده از کابل HDMI تنها روش باشیم اتصال گوشی به تلویزیون نیست!
روش باسیم بعدی که می توانید از آن برای اتصال گوشی به تلویزیون استفاده کنید، مربوط به بکارگیری یک تبدیل اختصاصی با عنوان MHL یا Slimport می شود. انتقال صدا و تصور در هر دوی این روش ها به صورت همزمان انجام می شود. آداپتورهای MHL هم اکنون شامل سه نوع مختلف می شوند که جدیدترین آن ها حتی از انتقال ویدیوهای با وضوح تصویر 4K هم پشتیبانی می کند. شرایط مشابه برای SlimPort هم وجود دارد. بنابراین Slimport و MHL از نظر فنی نسبتا وضعیت یکسانی دارند و از روش های دیگر اتصال باسیم گوشی به تلویزیون خواهند بود. فراموش نکنید که برای استفاده از این دو روش باید حتما سازگاری تلویزیون و گوشی اندرویدی خود با آن ها را هم مورد بررسی قرار دهید.