کتاب مطالعات اجتماعی - ششم دبستان
برنامه ی درسی مطالعات اجتماعی با توجّه به رویکرد کلی برنامه ی درسی ملی مبنی بر فطرت گرایی توحیدی و اهتمام به شکوفایی آن، سعی می کند زمینه های تربیت فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان را فراهم آورد. از این رو، هدف غایی مطالعات اجتماعی تربیت افرادی مؤمن، مسئول، آگاه و توانمند در زندگی فردی و اجتماعی، پایبند به اخلاق و ارزش های دینی و علاقه مند به ایران و هویت اسلامی ایرانی است.
مطالعات اجتماعی یک حوزه ی مهم یادگیری است که از انسان و تعامل او با محیط های گوناگون در زمان های مختلف (حال، گذشته و آینده) و جنبه های گوناگون این تعامل (سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیطی و …) بحث می کند. به همین دلیل این حوزه، مفاهیم رشته های متعدّد و مختلفی چون تاریخ، جغرافیا، مدنی، اقتصاد، علوم سیاسی، حقوق، مردم شناسی و نظایر آن را در برمی گیرد. در برنامه ی درسی مطالعات اجتماعی کشور ما به منظور سازمان دهی تلفیقی محتوا، پنج حوزه ی موضوعی انتخاب شده است: فضا و مکان، زمان و تداوم و تغییر، فرهنگ و هویت، نظام اجتماعی، منابع و فعالیت های اقتصادی
این کتاب درسی شامل ۱۲ فصل است که در هر فصل، دو یا چند حوزه ی موضوعی که در بالا اشاره شد و مفاهیم کلیدی مربوط به آن ها، با یکدیگر تلفیق می شود. این کتاب، همچنین شامل کاربرگه های فعالیت است که در پایان کتاب ضمیمه شده است. این کاربرگه ها جزءِ کتاب درسی و دربرگیرنده ی بخشی از محتوا است که باید هنگام تدریس، فعالیت های آن توسّط دانشآموزان انجام شود. اغلب این کاربرگه ها در کلاس تکمیل می شود.
سرفصل های مطرح شده در این کتاب به شرح زیر می باشد:
- فصل اول: دوستان ما
- فصل دوم: تصمیم گیری
- فصل سوم: کشاورزی در ایران
- فصل چهارم: ایران و منابع انرژی
- فصل پنجم: پیشرفت علوم و فنون در دوره اسلامی
- فصل ششم: سفری به اصفهان
- فصل هفتم: اوقات فراغت
- فصل هشتم: پوشاک ما
- فصل نهم: دریاهای ایران
- فصل دهم: ایران و همسایگان
- فصل یازدهم: ایستادگی در برابر بیگانگان
- فصل دوازدهم: آزادی خرمشهر