آشنایی با شغل بازیگر
اگر عاشق بازیگری بوده و می خواهید از استعداد و خلاقیت خود استفاده کنید، شغل بازیگری می تواند برای شما مناسب باشد. کار بازیگر جان بخشیدن به شخصیت ها در تئاتر، فیلم، تلویزیون و رادیو است. او از کلمات، حرکات و حالت ها در ایفای نقش ها به صورت طبیعی و قابل باور استفاده می کند. به عبارتی بازیگری به معنای حضور بازیگر بر سر صحنه است. یکی از مهمترین ویژگی بازیگر، مردم شناسی و داشتن شناخت خوب نسبت به انسان ها و جامعه خود می باشد.به عنوان مثال وقتی می خواهد نقش یک فرد بیمار خاص را بازی کند، باید مدتی روی موضوع تحقیق کرده و باشرایط زندگی و خانواده، مشکلات و دغدغه های آنها به خوبی آشنا شود. همچنین بازیگر باید هوش خوب، سرعت یادگیری مناسب، استعداد و ذوق لازم را داشته و همیشه پذیرای نظرات و انتقادات کارگردان و منتقدان باشد. بازیگران توانمند آنهایی هستند که می توانند نقش های متفاوت و گاهی متضاد را به خوبی اجرا کنند. مهم ترین هنر بازیگر، باور پذیر کردن نقش از سوی تماشاگران می باشد. در صورتی که بازیگر مهارت و تسلط خوبی بر کار خود داشته باشد، می تواند این باور پذیری را در مخاطب ایجاد کند. معمولا بازیگران یا در رشته دانشگاهی مرتبط تحصیل کرده و یا دوره های بازیگری را گذرانده اند. البته برخی نیز به صورت تجربی وارد شغل بازیگری شده اند. ساعت کاری بازیگر تقریبا نامنظم است. اغلب تئاترها در شب اجرا می شوند ولی در طول روز نیز بازیگر باید به تمرین و اجرای آزمایشی آن بپردازد. در فیلم و تلویزیون هم معمولا در طول روز باید زمان های زیادی را بین صحنه های فیلم برداری صرف کند.سفرهای کاری در شغل بازیگری، به خصوص در سینما و تلویزیون، زیاد است و گاهی بازیگر مدت زیادی را از خانواده خود دور می ماند.
وظایف بازیگر
بازیگر زیر نظر یک کارگردان در تیمی از بازیگران و عوامل فیلم کار می کند. ایفای نقش فقط بخش کوچکی از کار یک بازیگر است. وی زمان زیادی را صرف کارهای زیر می کند:
- تحقیق و بررسی روی نقش خود (برای آشنایی کامل با شرایط و خصوصیات نقش و در نتیجه ایفای بهتر و واقعی تر آن)
- تمرین
- دادن تست اولیه
- ارتباط با مدیر برنامه های خود و یافتن نقش بعدی
- برخی از بازیگران در کنار بازیگری کارهایی مانند تدریس، عضویت در انجمن های هنری، (گاهی) راه اندازی یک شغل جانبی و... را انجام می دهند.
مهارت و توانمندی های مورد نیاز بازیگری
- هوش و خلاقیت (بازیگر باید فرد باهوشی باشد تا بتواند سریعا با روند فیلم آشنا و متن فیلمنامه را حفظ کند. همچنین در بسیاری موارد که پیش می آید باید از خلاقیت خود در ایفای نقش بهتربهره بگیرد.)
- کار تیمی خوب (ساخت هر فیلم، سریال یا برنامه ای مستلزم همکاری تیمی از عوامل مختلف است که بازیگر یکی از آنها بوده و در صورت وجود کار تیمی مناسب، نتیجه خوبی نیز حاصل خواهد شد.)
- استقامت، انرژی و توان و تناسب بدنی (کار بازیگری یکی از سخت ترین مشاغل است. معمولا ساعات زیاد و متمادی فیلمبرداری انجام می شود و بازیگر باید توان بدنی و انرژی کافی داشته باشد تا خستگی روی کارش تاثیر منفی نگذارد. از لحاظ ظاهری نیز باید تناسب اندامی متناسب با موضوع فیلم داشته باشد به طوری که در برخی فیلم ها باید چاق شود و در برخی دیگر بسیار لاغر)
- سازگاری و توانایی انطباق سریع با شرایط و افراد ( چون بازیگر هنگام اجرا مرتبا با موقعیت ها و انسان های دیگر در ارتباط است، لحظه های زیاد غیر منتظره ای پیش می آید که باید خود را سریعا با آنها وفق داده و کار را به خوبی پیش ببرد)
- انضباط و سخت کوشی
- آشنایی با گروه های مختلف مردم، آداب و رسوم، ویژگی های گفتاری و رفتاری آنها - برای ایفای نقش بهتر و واقعی تر
- انتقاد پذیری بالا - برای پذیرش نظرات و انتقادهای کارگردان، منتقدان و ...
قوانین یک رزومه بازیگری: از یک عکس خوب گرفته تا داده های راستگو
برای به دست آوردن شغل مناسب ، به رزومه کاملی نیاز دارید. در بازار کار شلوغ امروز ، مهمتر از همیشه ایستادگی در میان رقابت است. هنگامی که رزومه خود را می نویسید ، بسیار مهم است که همه چیز را به درستی بدست آورید ، از سازماندهی قالب گرفته تا جزئیات تجربه کاری خود. برای اینکه مطمئن شوید رزومه شما بی عیب و نقص است ، در اینجا نکاتی برای نوشتن بهترین رزومه ممکن ارائه شده است.
-
اطلاعات شخصی: به آنها بگویید که با شما تماس بگیرند. رزومه کاری شما باید با اطلاعات تماس شما شروع شود. این بسیار مهم است که کارفرمایان بالقوه ، با خواندن رزومه شما ، بدانند که چگونه با شما تماس بگیرند! در بالای رزومه ، نام ، شماره تلفن ، آدرس ایمیل و شهر خود را درج کنید.
- خودتان را معرفی کنید: خلاصه شخصی ، هر چند اختیاری است ، یک راه عالی برای معرفی خود با یک کارفرما است. این بخش از یک یا دو پاراگراف تشکیل شده است که در آن می توانید دستاوردهای قابل توجه خود را برجسته کرده و با ارزش ترین مهارت های خود را بنویسید. شما باید خلاصه ای از تجربه و توانایی هایتان را در اختیار کارفرمایان قرار دهد و آنها را برای ادامه خواندن قانع کند.
- مهارت: چه کاری را بهتر انجام می دهید: در بخش مهارت می توانید مهارت های اصلی خود را به شکلی مستقیم لیست کنید. با تمرکز روی مواردی که شما را از رقابت متمایز می کند، مهارت ها و توانایی هایی خود را به نمایش بگذارید. هرچه مهارت های شما مفیدتر و بی نظیر تر باشد ، بیشتر برای یک کارفرما متمایز خواهید شد.
- تجربه کار: تجربه کار خود را با ترتیب زمانی معکوس نمایش دهید، از آخرین موقعیت خود در قسمت بالای قسمت شروع کنید. عنوان ، مسئولیت ها و دستاوردهای خود را برای هر شغل با تمرکز بر عملکرد و نتایج به جای وظایف توصیف کنید. در توصیف تاریخ کار خود از کلمات عملی مانند "توسعه یافته" ، "تولید شده" و "تحویل شده" استفاده کنید تا توضیحات قانع کننده و تاثیرگذار از تجربه خود ایجاد کنید. برجسته کردن اطلاعات کمی ، مانند معیارهای عملکرد و درآمد ، راهی عالی برای نشان دادن تواناییهای شما است.
- آموزش: چه چیزی را یاد گرفتید و از کجا آن را یاد گرفتید: در بخش تحصیلات شما باید نام مدارسی را که در آن شرکت کرده اید ، جایی که مدرک تحصیلی خود را که کسب کرده اید و هرگونه مدرک دانشگاهی که به نظر شما با رازش است را، بنویسید. می توانید زمینه های اصلی تحصیل و پروژه های مهمی را نیز که در آن شرکت کرده اید نیز درج کنید. مانند بخش تجربه کار ، تحصیلات شما باید به ترتیب زمانی معکوس نمایش داده شود. جدا از استعداد ، یک بازیگر به مهارت های کاری حرفه ای و دانش نیاز دارد که به او امکان را می دهد تا راهی برای خروج از وضعیت دشوار پیدا کند. یک بازیگر نه تنها در اجراها شرکت می کند، بلکه ، شاید در تبلیغات و فیلم ها، مهمترین چیزی که برای یک بازیگر مورد نیاز است صبر و مهارت بالا است.
-
چگونه ، چرا و از کجا برای رزومه عکس بگیریم: ریش و مو برای عکس رزومه باید چطور باشد؟ اگر در زندگی شخصی ریش ندارید اما با ریش عکس بگیرید و سپس آن را اصلاح کنید (یا برعکس) ،عجیب خواهد بود. دختران همیشه سخت تر از مردان هستند. آنها اغلب مدل مو و رنگ مو را تغییر می دهند. لذا دختران بهتر است دو عکس داشته باشند: با موهای پایین و موهای عقب کشیده شده. گوشواره یا بدون گوشواره؟ اغلب اوقات گوشواره ها توجه زیادی را به خود جلب می کنند. در صورت تمایل می توانید آنها را نگه دارید ، اما باید ساده و کوچک باشند. لباس باید بسیار ساده باشد. بدون نوار ، گل ، لکه و .. .
-
اطلاعات خلاصه: رزومه عالی باید روی یک ورق A4 قرار بگیرد. آژانس های بازیگری دوست ندارند که رزومه های طولانی بخوانند. مسئول انتخاب بازیگران در زمان گوتاهی می گوید : نه، این بازیگر را نمی خواهم. بعضی اوقات اتفاق می افتد که مدیران بازیگران عکس شما را از دست می دهند ، سپس آنها به دنبال شما در میان رزومه هستند و می توانند شما را با تصویر داخل رزومه پیدا کنند. بنابراین بهتر است عکس کوچک خود را در رزومه قرار دهید. نشان دادن مهارت های اضافی حائز اهمیت است: زبانهایی که بلدید ، رانندگی، اسب سواری، بدلکاری، شنا و غیره. اگر آواز می خوانید ، ممکن است برای شما مفید باشد. یکی از بازیگران در بخش "مهارت" توانایی بازی شطرنج را برای خود ذکر کرده بود. و این غیر معمول نیست ، زیرا ممکن است اتفاق بیفتد که کارگردان نیز عاشق شطرنج باشد. او این خط را خواهد خواند و فکر می کند: "عالی! ممکن است بین فیلمبرداری بازی کنیم؟ " حتی می توانید نشان دهید که در یوگا مهارت دارید. چرا که نه؟ به طور کلی یوگا می تواند نظم و انضباط درونی بازیگر را نشان دهد.
- صداقت و فقط صداقت: شما هرگز نباید دروغ بگویید. اگر در جایی تقلب کنید ، اعتماد به شما از بین می رود. این همچنین در مورد دانش زبانها و قد و وزن صدق می کند - بسیاری از بازیگران تمایل دارند کمی در این نکات اغراق کنند. موردی رخ داد که بازیگر برای یک نقش مناسب بود اما او نشان داد که نمی داند چگونه سوارکاری کند. از او سؤال شد: آیا می تواند یاد بگیرد؟ پاسخ داد كه ترس از اسب دارد. در نتیجه ، یک بدلکار استخدام شد. اگر بازیگر نمی ترسید، به لطف این صداقت بازیگر ، هم در پول و هم در وقت پس انداز می شد. در Game of Thrones ، پسرک مجبور شد آلو را جلوی دوربین بخورد.اما رزومه کودک نشان داد که وی نسبت به برخی انواع توت ها و میوه ها حساسیت دارد. بنابراین ، خدمه فیلم توانستند از بروز حوادث و پیامدهای آنها جلوگیری کنند. به نظر می رسد که اینها مسائل جزئی هستند ، اما در واقعپیش تولید بسیار مهم است. مهمترین چیز در مورد رزومه ، دانش یا مهارت نیست.مهمترین چیز حقیقت است. خیلی اوقات ، یک بازیگر از یک پروژه اخراج می شود زیرا او انتظارات مندرج در رزومه را برآورده نمی کند. هیچ کس دوست ندارد با افراد نامحسوس کار کند. قبل از رفتن به یک انیماتور نمونه (بازیگر) ، توصیه می کنیم تا خود را با آنچه ترجیحات (الزامات) کارفرما می خواهد در متقاضی ببیند آشنا کنید ، پس از آن خواهید فهمید که روی چه چیزی باید تمرکز کنید و بتوانید صحیح تر عمل کنید.
ترجیحات کارفرمایان برای نامزدها برای موقعیت انیمیشن:
- تجربه کاری در موقعیت مشابه
- هنر
- رویکرد خلاق به کار؛
- ظاهر دلپذیر؛
- جامعه پذیری؛
- مسئوليت؛
- مهارتهای کار گروهی؛
- موقعیت زندگی فعال؛
- توانایی کار با کودکان؛
- سخنرانی صالحانه
- خلاقیت؛
- ابتکار عمل؛
ترجیحات کارفرمایان برای بازیگری در ترکیه
- دختران و پسران جوان و کاریزماتیک از 18 تا 30 سال
- ظاهر قابل توجه؛
- تجربه کاری مشابه یک مزیت خواهد بود.
- دانش زبان انگلیسی در سطح متوسط
مهم است که شما دارای دو عکس به روز (تمام چهره و تمام قد) و همچنین اطلاعاتی در مورد قد و وزن باشید.