وکیل کیست؟
وکیل به کسی گفته می شود که به جای موکل، اقداماتی را که خود موکل توانایی انجام آن را دارد را برعهده می گیرد. در صورتی که وکالت با سند عادی و یا سند رسمی واگذار گردد، برای انجام امور اداری و یا انجام معاملات می توان استفاده کرد. ولی با وکالت تنظیمی در دفترهای اسناد رسمی نمی توان از سوی فرد حقیقی و یا حقوقی مستقیماً به دادسراها و دادگاه ها رجوع و موضوع وکالت را انجام داد. ولی این امکان وجود دارد که در وکالت رسمی حق انتخاب وکیل دادگستری را اضافه کرد.
وکیل دادگستری فردی را می گویند که با داشتن پروانه وکالت و عضویت در یکی از کانن های وکلای دادگستری از سوی افراد حقیقی و یا حقوقی دفاع از حقوق موکل و جواب دادن به ادعاها و علل و ارارئه آن ها را در دادسراها و دادگاه ها و ادارات ثبت اسناد و املاک قبول می کند. لذا تنها وکیل دادگستری و یا نماینده حقوقی سازمان های دولتی و یا مدیر شرکت در چارچوب اختیارات قانونی از طرف شرکت و یا موسسه مرتبط این امکان را دارند که در مراجع قضایی، ثبتی و اداری، از سوی موکل و یا شرکت یا موسسه یا مرکزی که نمایندگی داده است، حضور داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.
هر فرد و یا افراد حقوق می توانند که به طور آزادانه از میان وکلای دادگستری، وکیل دادگستری خود را انتخاب نمایند و رابطه بین وکیل و موکل با تنظیم و امضای وکالتنامه و مشخص کردن حق الزحمه وکیل شروع می گردد.
پرداخت هزینه های پرنده همچون هزینه های دادرسی، آگهی، کپی، کارشناسی، تیپ، اوراق استفاده شده و تماس تلفنی بر عهده موکل می باشد که می بایست با اعلام وکیل آن را بپردازد.
مشاور حقوقی کیست؟
مشاور حقوقی کسی است که با داشتن اطلاعات و مهارت کافی و به موجب اصول حقوقی حقوق بشر می تواند به افراد و ادارات و شرکت های خصوصی در زمینه های حقوقی یاری برساند. تحلیل کردن مسائل، مقررات و تصمیماتی را که بر سازمان و قانون تأثیر می گذارد، یکی از وظایف مشاوران حقوقی می باشد.همچنین افرادی که در شرکت ها و موسسات نقش مهمی دارند از طریق مشاوران حقوقی می توانند تصمیمات خود را به نحو بهتری اتخاذ نمایند.
وظایف اصلی مشاوران حقوقی
- ارائه راهنمایی های حقوقی: یکی از مهمترین وظایف مشاور حقوقی، مشاوره و راهنمایی به مشتریان است. چه شخصی و چه سازمانی
- نمایندگی مشتریان: مشاور حقوقی نمایندگی مشتریان را در دادرسی ها بر عهده می گیرد.
- انجام تحقیقات حقوقی: تحقیقات قانونی یکی دیگر از وظیفه اصلی وکیل قانونی است.
- پیش نویس نامه حقوقی: یک مشاور حقوقی، مدارک مربوط به فعالیت های مشتری خود را تهیه می کند که می تواند شامل اظهارات، قرارداد یا موافقت نامه باشد.
وظایف کلی مشاور حقوقی
- تهیه و آماده کردن متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آنها
- ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و …
- ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران و کارکنان
- جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامه ها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و …
- انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و …( عمدتا در شرکت های خصوصی)
- جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی
- رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
- راهنمایی در انتخاب وکیل برای افراد و سازمان ها
- یک وکیل خوب باید مقام و شان قاضی را محترم شمرده و به ایشان احترام بگذارد.
مهارت و دانش مورد نیاز شغل مشاور حقوقی
- آشنایی و تسلط کامل در قوانین و امور حقوقی کشور
- توانایی تصمیم گیری سریع و درست در تمامی مواقع
- توان تجزیه و تحلیل مناسب
- داشتن صداقت و امانت داری و محرم اسرار موکل و امین آنها بودن و همچنین داشتن تعهد به سازمان
- رعایت عدل و انصاف (به خصوص در دعاوی بین مدیران و کارکنان)
- توان برقراری ارتباط مناسب و توجه به جزئیات
- مهارت خوب در سخنوری و فن بیان و نوشتن و توانایی متقاعد کردن دیگران
- آشنایی نسبی با سایر مسایل سازمانی از جمله امور استخدامی، مالی و …
اصول مهم نوشتن یک رزومه کاری:
در ابتدا بدون توجه به حوزه کاری و تحصیلی، باید رعایت یکسری اصول مهم را در ساخت رزومه کاری در نظر بگیریم. از مهم ترین اصول طراحی و ساخت رزومه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی مناسب رزومه: اولین چیزی که در مورد رزومه شما، نظر کارفرما را جلب می کند، طراحی یا اصطلاحا زیبایی و جذابیت رزومه شماست. دقت در طراحی رزومه علاوه بر اینکه نشانگر اهمیت شما به جزئیات است، نوعی احترام به کارفرما نیز تلقی می شود و می تواند تصویری خاص و با شخصیت از شما در ذهن طرف مقابل حک نماید. پس اولین مورد، طراحی رزومه است، اگر خودتان از پسِ طراحی اصولی رزومه برمی آیید، سعی کنید با حوصله، بهترین طراحی را برای رزومه خود انجام دهید.
-
هدفمندی رزومه: هدف شما از نگارش رزومه تان چیست؟ قبل از شروع به نوشتن رزومه، باید تکلیفتان با خودتان مشخص باشد؛ اینکه قصد دارید برای چه سِمتی درخواست استخدام ارسال کنید، در نوشتن رزومه شما تاثیرگذار خواهد بود. به طور مثال رزومه ای که برای عنوان شغلی وکالت تهیه می کنید باید متفاوت باشد با رزومه ای که برای عنوان شغلی حسابدار می نویسید. هدفمندی رزومه شما در نگاه اول باید مشخص باشد. دومین چیزی که پس از دریافت رزومه شما توسط کارفرما به چشم می آید، هدفمندی رزومه است. کارفرما خیلی سریع متوجه خواهد شد که آیا شما هدفی برای نوشتن این رزومه داشته اید یا نه! زمانی برای ساخت آن قائل شده اید یا نه! پس دقت کنید که هدفمندی در رزومه از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در پذیرش شما به عنوان فرد منتخب خواهد بود.
-
خلاصه نویسی در رزومه: خلاصه نویسی از اصول مهم نگارش رزومه است. رزومه خود را طوری طراحی و تکمیل کنید که نه ناقص باشد و نه بیش از حد کامل! منظور از بیش از حد کامل بودن، اشاره به مواردیست که کارفرما تمایلی به دانستن آن ها ندارد. به طور مثال، اینکه شما به چه ورزش هایی علاقه مندید یا چه نوع موسیقی گوش می کنید، شاید برای کارفرمایی که انتظار دریافت رزومه ای در حوزه شغلی وکالت را دارد، مفید نباشد. پس سعی کنید از اضافه گویی در رزومه بپرهیزید. بعضی مواقع، در مورد بعضی مشاغل خاص، درج اطلاعاتی مانند: لیست علاقه مندی ها، تجربه گذراندن اوقات فراغت و... اگر لطمه ای به نوع رزومه و سبک نگارش آن وارد نکند، ایرادی نخواهد داشت.
-
پرهیز از خطا در رزومه:خطا در رزومه، نابخشودنی است. اغلب شما یکبار رزومه خود را طراحی و تکمیل می کنید و معمولا برای دفعات بعد، صرفا تغییراتی در رزومه طراحی شده انجام می دهید، پس واجب است که برای ساخت رزومه خود زمان بگذارید و از تکمیل جز به جز موارد لازم، غافل نشوید.
اطلاعات لازم برای نوشتن یک رزومه برای عنوان شغلی مشاور حقوقی و وکالت
حالا که با اصول کلی ساخت رزومه آشنا شدیم، برای ساخت رزومه کاری حوزه شغلی وکالت، دو نوع اطلاعات را باید آماده کنیم؛
-
مجموع اطلاعات پایه و عمومی که معمولا در تمامی انواع رزومه های کاری یکسان می باشد.
- مجموع اطلاعات مخصوص درباره حوزه تخصصی (رشته حقوق و گرایش های آن)
رزومه شما چه به زبان فارسی باشد چه انگلیسی، باید اطلاعات لازم برای ساخت یک رزومه جامع را به طور کامل در آن درج نمایید. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد (سن)، محل سکونت، وضعیت شغلی، راه های ارتباطی و... از جمله مواردی هستند که درج آن ها معمولا در تمامی رزومه های کاری الزامی است. اما اجازه دهید نگاهی دقیق تر به آنچه باید در رزومه شما ثبت شود، بیاندازیم.
اطلاعات پایه و عمومی برای درج در رزومه چه مواردی هستند؟
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد یا سن
- محل سکونت
- وضعیت شغلی
- اطلاعات تماس تلفنی و ایمیل
- میزان تحصیلات و سوابق مربوطه
- سوابق شغلی
- لیست مهارت ها
- لیست زبان های خارجی
- تصویر پرسنلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
- وضعیت تاهل (اختیاری با تاثیر مثبت)
- وضعیت نظام وظیفه (اختیاری با تاثیر مثبت)
- جزئیات مربوط به سوابق تحصیلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
- بخش درباره من و لیست علایق مرتبط (اختیاری با تاثیر مثبت)
- اطلاعات تماس از طریق شبکه های اجتماعی (اختیاری)
اطلاعات تخصصی رزومه برای عنوان شغلی وکالت چه مواردی هستند؟
- عنوان مهارت اصلی (به طور مثال: وکیل پایه یک دادگستری)
- لیست و میزان تسلط به مهارت های مورد نیاز شغلی
- لیست و میزان تسلط به زبان های خارجی
- جزئیات سوابق شغلی مرتبط با شغل درخواستی
- تکمیل بخش درباره من (اشاره به میزان توانایی در فیلدهای مختلف کاری مرتبط)
در طراحی و ساخت رزومه کارشناس حقوقی چه جزئیاتی را لحاظ کنیم؟
با توجه به مطالب فوق، لازم است تا جزئیاتی را در هر بخش از رزومه کاری تخصصی خود درج نمایید. دو بخش مهارت های نرم و سوابق کاری از مهم ترین بخش های تخصصی یک رزومه مرتبط با شغل کارشناس حقوقی و وکالت می باشند.
- مهارت ها و دوره های گذرانده شده در رزومه مشاور حقوقی: اگر مهارتی در زمینه رشته تخصصی خود (حقوق و گرایش های آن) مانند: قدرت مدیریت، قدرت بیان، روابط عمومی بالا، تاثیرگذاری و... دارید، حتما از آن ها در رزومه خود نام برده و میزان توانایی در هر کدام را به صورت تیتروار یا توصیفی ذکر نمایید. همچنین دوره هایی که در مورد رشته تخصصی خود گذرانده و مدرک دریافت کرده اید را نیز به صورت تیتروار و کلی بیان نمایید. مدارک و گواهینامه های خود را پیوست رزومه نکنید. در رزومه کاری خود صرفا اطلاعات مدارک و دوره های گذرانده شده را وارد کرده و در صورت درخواست کارفرما پس از پذیرش رزومه، اصل یا کپی مدارک را ارائه نمایید.
-
سوابق شغلی در رزومه یک مشاور حقوقی: سابقه شغلی اصلی ترین بخش یک رزومه کاری است. لیست سوابق شغلی خود را جمع آوری کرده و به صورت نزولی بر اساس تاریخ فعالیت، مرتب نمایید. بهتر است مواردی از قبیل: عنوان شرکت یا مجموعه محل کار، سِمت شغلی، تاریخ شروع و پایان کار را درج نمایید. اطلاعاتی همچون آدرس محل کار، حقوق دریافتی و دلایل ترک کار، جزو موارد اختیاری در این بخش می باشند.