به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا ، مجتبی صدیقی در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: در چارچوب سیاستهای ارزی دولت و بحث تک نرخی شدن ارز، بخشی از آن خدمات دانشجویی و تامین ارز برای دانشجویانی است که با هزینه شخصی در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند. در حال حاضر دانشجویان ارشد و دکتری که خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند مشمول دریافت ارز دانشجویی میشوند.
وی افزود: میزان ارز پرداختی به دانشجویان هر شش ماه یکبار 1000 دلار بوده که به دانشجویان پرداخت میشود و علاوه بر آن تا 15 هزار دلار برای پرداخت شهریه دانشگاهی به دانشجویان خارج از کشور پیشبینی شده است.
صدیقی گفت: در حال حاضر دانشجویانی که در خارج از کشور هستند میتوانند با مراجعه به سایت سازمان دانشجویان و ارائه گواهی اشتغال به تحصیل، کپی ویزای دانشجویی و برگه خروج از کشور ثبتنام کرده و سپس برگه گواهینامهای که دریافت میکنند را در سایت وزارت خارجه بارگذاری کنند تا ارز با قیمت 4200 تومان دریافت کنند.
وی ادامه داد: آمار دقیقی از تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور در دسترس نبوده و پیشبینی میشود 70 تا 80 هزار دانشجو در خارج از کشور در حال تحصیل باشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به اینکه سال گذشته 15 هزار نفر از دانشجویان خارج از کشور ارز دریافت کردند، تصریح کرد: گروهی از افراد از حمایت مالی دانشگاههای خارجی برخوردارند و نیاز به ارز ندارند. امسال نیز با توجه به سیاستهای جدید پیشبینی میشود بیش از 15 هزار نفر ارز دریافت کنند.
وی با بیان اینکه سامانه نقل و انتقال دانشجویان از روز گذشته باز شده است، گفت: این سامانه تا پایان اردیبهشتماه درخواستها را دریافت کرده که پس از بررسی درخواست در دانشگاه مبدا و مقصد، اول شهریور ماه نتیجه درخواستهای نقل و انتقالات از سوی دانشگاه مقصد اعلام میشود.
صدیقی با بیان اینکه دانشگاهها بر اساس ظرفیتی که دارند میتوانند علاوه بر ظرفیت رسمی خود، دانشجوی انتقالی را جذب کنند، تصریح کرد: سالانه حدود 35 درصد از تقاضاهای نقل و انتقال دانشجویی پذیرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای کلی امسال افزایش فرصتهای مطالعاتی دانشجویان دکتری است، خاطرنشان کرد: در سال جاری بیش از 2000 نفر دانشجوی دکتری از فرصتهای مطالعاتی داخل و خارج از کشور بهرهمند خواهند شد.