به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، بکسل کردن خودرو در مواقعی که ماشین دچار نقص فنی شده و روشن نمی شود و یا خودرو دچار حادثه شده است، به کار می آید که برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که در این مطلب قصد داریم تا نحوه صحیح بکسل کردن خودرو را آموزش دهیم تا در این مواقع به خودروی شما آسیبی وارد نشود. برای این کار لازم است تا علاوه بر روش های صحیح بکسل کردن خودرو، با بهترین محل خودرو برای بکسل کردن نیز آشنایی داشته باشید.
آموزش بکسل کردن ماشین
هنگام نیاز به بکسل خودرو، پیش از انجام هر کاری باید وسیله نقلیه ای را پیدا کنید که توانایی و قدرت کافی برای کشیدن ماشین شما را داشته باشد؛ قطعا قدرت وسیله ای که قصد کشیدن را دارد، باید بیشتر از خودرو خراب باشد.
به طور مثال برای بکسل کردن شاسی بلند یا سایر اتومبیل های سنگین نمی توان از یک سواری کوچک یا هاچ بک کمک گرفت. این امر را جدی بگیرید؛ زیرا امکان آسیب رسیدن به شاسی ماشین در همچین شرایطی بسیار بالا است.
پس از انتخاب مناسب ترین گزینه شما باید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱٫ انتخاب صحیح وسیله بکسل ماشین
در قدم اول باید خودرو بادوام و مورد اعتمادی را جهت بکسل کردن انتخاب و تهیه کنید. سیم بکسل، تسمه، طناب مقاوم و زنجیر ابزارهای رایجی هستند که مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما نکته مهم، توجه به مضرات بکسل کردن با هر یک از این گزینه ها است.
به طور مثال انتخاب زنجیر به دلیل اینکه کشش مورد نیاز را به صورت کامل ندارد؛ روش مناسبی به خصوص در مسیرهای طولانی و پرخطر نیست. توصیه اول ما به شما، استفاده از تسمه نواری است که از نایلون یا پلی استر ساخته شده و در دو سمت آن، حلقه های مخصوصی جهت بکسل خودرو قرار گرفته باشد.
نکته مهم: البته در شرایط اضطراری می توانید از روش بکسل ماشین با طناب هم استفاده کنید.
۲٫ روش ساخت بکسل ثابت
انتخاب بهترین محل در هر دو خودرو که سیم یا طناب بکسل را به آن وصل کنیم؛ اهمیت بسیار زیادی دارد. بهترین گزینه برای این امر، قلاب حلقه ای شکل روی سپر است؛ البته توجه داشته باشید که شکل و حالت آن در انواع ماشین یکسان نیست.
نکته مهم: قلاب روی سپر، گزینه مناسبی برای بکسل ماشین اتومات سنگین نیست؛ زیرا سیستم تعلیق را تحت فشار قرار داده و گاهی منجر به آسیب رساندن به قطعات خودرو می شود.
۳٫ کنترل ماشین پیش از بکسل کردن
فرمان، چراغ راهنما و ترمز را هنگام کشیدن خودرو بررسی کنید تا ایراد خاصی نداشته باشند. از آن جهت که برای بکسل ماشین اتوماتیک در زمان خاموشی موتور، محدودیت حرکتی وجود دارد؛ توصیه ما به شما، استفاده از وانت یدک کش یا خودروبر برای کشیدن این نوع اتومبیل های هیدرولیکی است. همچنین تمام اتصالات را بررسی کنید و از امنیت ماشین مطمئن شوید.
۴٫ آشنایی با علائم رفتاری بکسل ماشین
راننده ای که قصد کشیدن وسیله نقلیه را دارد؛ باید با تمام علائم رفتاری و حرکتی مخصوص بکسل آشنا باشد تا در صورت نیاز، شما را بابت وجود مشکل یا راهنمایی بیشتر مطلع کند.
۵٫ وضعیت دنده و ترمز حین بکسل خودرو
راننده خودرویی که می خواهد بکسل شود، باید ترمز دستی را آزاد کرده و همچنین دنده را در وضعیت خلاص قرار دهد؛ سپس ترمز را خیلی آرام فشار دهد تا زمان نصب تجهیزات بکسل خودرو هیچ حرکتی نداشته باشد.
۶٫ شروع حرکت در بکسل خودرو
همزمان با شروع حرکت وسیله کشنده، ترمز را رها کنید؛ زیرا در غیر این صورت سیم یا طناب بکسل، بیش از حد کشیده می شود.
در یک مسیر مستقیم با خودرو جلویی حرکت کنید و فرمان را در حالت مستقیم قرار دهید. اگر کشنده، سرعت خود را به هر دلیلی کاهش داد؛ ترمز را به آرامی فشار دهید تا کنترل اوضاع از دستتان خارج نشود و امنیت هر دو وسیله نقلیه به خطر نیفتد.
چند نکته مهم در بکسل خودرو
• در صورتی که سیم یا طناب بکسل، محکم بسته نشود؛ هنگام شروع حرکت به خوردو شما با چیزی شبیه به تکان خوردن، فشاری وارد می شود. در همچین شرایطی حتما باید سیم بکسل را با نوع ضخیم تر و مستحکم تر تعویض کنید.
• در تمام مدت باید فلشرها (چراغ خطر) را روشن کنید تا ماشین های عقبی، سرعت خود را کنترل کنند.
• از یک نشانه یا پرچمی که نشان دهنده شرایط بکسل خودرو است، روی آنتن یا سقف استفاده کنید.
• برای تردد از خلوت ترین مسیری که ناهموار هم نیست، استفاده کنید.