به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، حتما شما هم با مشکل خودرو مواجه شده اید که دیگر خودروی شما قابلیت روشن شدن و حرکت ندارد و باید آن را تا تعمیر گاه یا محل مورد نظر بکسل کنید. معمولا در اطراف شهر ها امداد خودرو ممکن است به کمک شما بایند و البته هزینه آن را تمام و کمال از شما بگیرند ولی اگر دسترسی به امداد خدرو نداشتید و یا اینکه قصد نداشتی برای مصافتی کوتاه هزینه گزاف بپردازید باید به سراغ بکسل کردن خودروی خود بروید. اما چگونه و با چه وسایلی؟
روش بکسل کردن خودرو
وقتی که خودروی شما به دلایل مختلفی مانند خرابی موتور، خرابی در سیستم برقی، پاره شدن تسمه تایم، شکستگی پلوس چرخ ها و….و یا حتی در وضعیتی مانند فرو رفتن در گل و لای دیگر قادر به حرکت نیست، ناچار به بکسل کردن آن هستید.
پس توصیه می کنیم که در اولین قدم آرامش خود را حفظ کنید.
باید خودرویی را پیدا کنید تا توانایی بکسل کردن خودروی شما را داشته باشد، چون شما نمی توانید برای خودروهای بزرگ و قدرتمند از خودروهای کوچک و ضعیف استفاده کنید. چرا که این کار باعث می شود که به موتور و شاسی خودرو لطمه وارد شود.
برای انجام دادن این کار به وسایلی نیاز دارید؛ که باید آنها در دسترس شما قرار داشته باشند. دو طناب بکسل، قلاب، کابل و….
تسمه بکسل یا یدک، یک تسمه ی نایلونی قوی است که در هر دو طرف آن قلاب هایی قوی و خیلی محکم قرار گرفته اند. هر چند بعضی ها ترجیح می دهند که به جای تسمه از زنجیر استفاده کنند.
شاید استفاده از زنجیر برای مسافت های کوتاه خیلی مشکل ساز نباشد، اما برای مسیرهای طولانی توصیه نمی شود، زیرا زنجیر خاصیت کشسانی ندارد و نمی تواند کشش لازم را در مواقع لازم ایجاد کند و ممکن است باعث شکستگی اتصالات بکسل شود. حتی اگر زنجیر پاره شود و یا بشکند هر دو ماشین ممکن است بلغزند، که در این صورت بسیار خطرناک خواهد بود.
پس بهترین وسیله برای یدک کشیدن، یک تسمه ی نواری از جنس پلی استر یا نایلون است؛ که دو سر آن قلاب یا همان حلقه های بکسل به صورت خیلی محکم و استاندارد متصل شده باشند.
بهترین مکان برای وصل کردن سیم بکسل و بکسل کردن خودرو قسمت حلقه ای شکل یا قلاب روی سپر است؛ که در خودروهای مختلف دارای طرحهای متفاوتی است و برای همین منظور در ماشین تعبیه شده اند. پس باید محل مناسبی برای نصب سیم بکسل پیدا کنید و اگر آن را در روی قسمتی از سپر که تحمل فشار را ندارد وصل کنید، ممکن است باعث وارد شدن آسیب جدی به سیستم تعلیق و یا سپر خودرو شود.
در بسیاری از خودروهای قدیمی و در زیر سپر جلو، حلقه ای وجود دارد که می توانید برای وصل کردن طناب به خودرو از آن استفاده کنید. اما سپر خودروهای امروزی چون پلاستیکی و شکننده هستند، نمی توانند فشار بالایی را تحمل کنند. پس باید برای اتصال طناب از قلاب فولادی کمک بگیرید.
برای بکسل کردن اتومبیل بعد از اتصال سیم بکسل به یک ماشین مناسب و یا یک وانت یدک کش، از محکم بودن تمام اتصالات به وجود آمده اطمینان حاصل کرده و کنترل دقیقی به عمل آورید.
پس بر خودروی خود که می خواهید بکسل شود، سوار شوید و ترمز دستی را نیز آزاد کرده و دنده را هم در وضعیت خلاص قرار دهید. پدال ترمز را خیلی آرام و به نرمی فشار دهید تا از حرکت اتومبیل در موقع نصب تجهیزات بکسل اجتناب شود.تا زمانی که خودروی جلویی شروع به حرکت نکرده و همه ی طناب از هم باز و کشیده نشده پا را روی ترمز نگه دارید.
وقتی که همه این کارها انجام شد، ترمز را رها کنید، تا دیگر مانع کشیده شدن بیش از حد سیم بکسل نشود و همزمان با حرکت خودروی یدک کش برای حرکت آماده شوید.
از یک تکه پارچه یا یک پرچم برای مشخص شدن خودرویی که می خواهید بکسل شود بر روی سقف اتومبیل یا آنتن استفاده کنید، تا خود علامتی برای ماشین های دیکر باشد.
برای بکسل کردن اتومبیل و رفتن به یک تعمیرگاه، مناسب ترین و خلوت ترین مسیر را انتخاب کنید. چون عبور از خیابان های شلوغ می تواند مشکل را بیشتر کرده و باعث اتلاف وقت شما شود.
سعی کنید که دقیقاً در مسیر درست و مستقیم در پشت سر خود روی یدک کش حرکت کنید و وقتی که خودروی یدک کش سرعت خود را کاهش می دهد یا وقتی که وارد سراشیبی می شوید به آرامی و نرمی پا را بر روی ترمز قرار دهید تا مانع برخورد با خودروی جلویی شوید و فاصله بین خود و یدک کش را رعایت کنید.
یادتان باشد در ابتدا و در طول تمام مسیر بکسل کردن اتومبیل باید فلاشر ها یا همان چراغ های خطر خودرو روشن باشد، تا رانندگانی که در پشت سر شما قرار گرفته اند از این موضوع اطلاع حاصل کرده و سرعت خود را کاهش دهند و اقدامات لازم برای هر فعالیتی را لحاظ کنند.
نکاتی که هنگام بکسل کردن خودرو باید به آن دقت کافی داشته باشید و آنها را مورد توجه قرار دهید عبارتند از:
از سالم و محکم بودن سیم بکسل اطمینان یابید و مطمئن شوید این سیم ها فرسوده نباشند.
از اتصالات صحیح دو سر سیم بکسل کاملاً مطمئن شوید سیم بکسل نباید پیچ و تاب داشته باشد و باید کاملاً سفت باشد. چون در صورت تاب داشتن کابل، پاره یا فرسوده می شود.
هرگز ماشین بدون راننده را صرفاً با تسمه بکسل نکنید.
فلاشرهای هر دو خودرو را در طول تمام مسیر بکسل کردن اتومبیل روشن بگذارید.
بی دلیل فرمان خودرو را به چپ و راست نچرخانید. چون حرکات بی دلیل باعث بروز حادثه خواهد شد.
با راننده یدک کش جهت دادن علامت های لازم هماهنگ باشید.
اگر طناب بکسل در موقع افزایش سرعت خودروی جلویی شل باشد، ممکن است خودروی شما شدیداً تکان بخورد پس طناب بکسل را کاملا سفت کنید و از سیم بکسل ضخیم تری استفاده کنید.
به یاد داشته باشید خودروی بکسل کننده همواره باید سنگین تر از خودروی بکسل شونده باشد.
در طول مسیر همواره به آرامی و با سرعت کم و مطمئن حرکت کنید و برای رسیدن به مقصد صبور باشید.