دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

آموزش نحوه مدیریت کردن خانواده 

سه شنبه، 15 بهمن 1398
بسیاری از زوجین سردرگمی و تعارض‌های زیادی را در مورد نحوه اداره خانواده خود تجربه می‌کنند. این موضوع از این مسئله ناشی می‌شود که افراد در بین سبک‌های سنتی و مدرن نمی‌توانند یکی را انتخاب کنند، به این ترتیب بخشی از زندگی به شیوه مدرن اداره شده و بخشی دیگر بر اساس انتظارات سنتی مدیریت می‌شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی،نحوه مدیریت خانواده و چالش های رایج در بین اعضای آن یکی از موضوعات مهمی است که در جلسات مشاوره خانواده مطرح می شود. معمولا افراد در این زمینه که تصمیمات مهم خانواده باید با چه کسی باشد و یا تعارضات و اختلافات را چه کسی باید حل و فصل کند سوالاتی را با مشاوران مطرح می کنند. ما در این مقاله تلاش کرده ایم که به سؤالات شما در این زمینه پاسخ دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مدیریت خانواده تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مدیریت خانواده با چه کسی است؟

بسیاری از زوجین در مورد آنکه مدیریت خانواده باید با چه کسی باشد دچار تعارض می شوند. قبل از اینکه بتوانید این موضوع را حل کنید باید مشخص کنید که می خواهید زندگی تان بر اساس چه سبکی اداره شود. برای مثال در نگاه سنتی همواره مرد مسئول مدیریت خانواده بوده است و تصمیم گیری های مهم از جانب او اتخاذ می شده، در این سیستم تمام فعالیت های مربوط به شغل و درآمد وظیفه مرد محسوب می شود و در مقابل امور مربوط به خانه و تربیت فرزندان به زن اختصاص دارد. اما امروزه با مدرن شدن جوامع و اشتغال بسیاری از زنان در اجتماع، این نوع تقسیم بندی برای بسیاری از خانواده ها کنار گذاشته شده است و زنان و مردان تلاش می کنند که به طور برابر در کنار یک دیگر برای زندگی مشترک خود تلاش کنند.

در این شرایط کسی مسئول نهایی تصمیم گیری ها نیست بلکه زن و مرد در طی فعالیت مشترک و همکاری با یکدیگر موضوعات و چالش های مربوط به خانواده را حل و فصل می کنند. برای آنکه در زندگی با همسر خود در رابطه با مدیریت خانواده به اختلاف برنخورید باید از ابتدا مشخص کنید که می خواهید خانواده شما بر چه اساس و شیوه ای اداره شود. آیا نگاه شما به زندگی نگاهی سنتی است یا اینکه اساس زندگی تان به شیوه ای مدرن چیده شده است.

سردرگمی در شیوه مدیریت خانواده

بسیاری از زوجین سردرگمی و تعارض های زیادی را در مورد نحوه اداره خانواده خود تجربه می کنند. این موضوع از این مسئله ناشی می شود که افراد در بین سبک های سنتی و مدرن نمی توانند یکی را انتخاب کنند، به این ترتیب بخشی از زندگی به شیوه مدرن اداره شده و بخشی دیگر بر اساس انتظارات سنتی مدیریت می شود.

برای مثال بسیاری از زنان طبق دیدگاه های مدرن انتظار دارند که مردان در امور خانه مشارکت فعال داشته باشند و در تصمیم گیری ها آن ها را شریک کنند در حالی که خود حاضر به هیچ گونه همکاری با همسر خود نیستند و تنها به امور خانه می پردازند. همچنین عکس این موضوع نیز صادق است مثلا زنان شاغل بسیاری وجود دارند که مجبور هستند تمام کارهای خانه را نیز انجام دهند. این شرایط منجر به اضافه بار نقش شده و احساس فرسودگی در فرد ایجاد کند. در نتیجه بسیار مهم است که اگر زندگی خود را بر پایه های مدرن می چینید، به تبع آن انتظارت سنتی خود را نیز کنار بگذارید و در کنار یکدیگر برای پیشبرد زندگی تلاش کنید.

مدیریت ناکارآمد خانواده

ممکن است در مورد شیوه مدیریت خانواده خود دچار شک و تردید شوید و از خود بپرسید که آیا روشی که در پیش گرفته ایم روشی درست است یا خیر. ما در ادامه به ویژگی های مدیریت ناکارآمد در خانواده اشاره کرده ایم. در صورتی که چند مورد از این ویژگی ها را در زندگی خود مشاهده می کنید برای بهبود شرایط به یک روانشناس خانواده مراجعه کنید.

ناهماهنگی و اختلاف نظر در تربیت فرزندان

ناتوانی در مدیریت کردن امور مالی

اختلاف نظر در مورد رسیدگی به کارهای مربوط به خانواده

وجود فشار بسیار زیاد روی یکی از زوجین در مورد رسیدگی به امور مربوط به خانواده

عدم توازن در تقسیم مسئولیت ها

ناتوانی در برآورده کردن انتظارات یکدیگر و احساس ناکامی در رابطه

عدم ارتباط کافی و رضایت بخش بین اعضا و مدیریت خانواده به طور مجزا از یک دیگر

وجود فاصله و سردی عاطفی بین اعضای خانواده

سؤالات متداول

- برای حل و فصل مشکلات خانوادگی باید به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

روانشناسان بالینی و روانشناسان بالینی با گرایش خانواده که به طور تخصصی در زمینه روابط زوج و مدیریت خانواده آموزش دیده اند در حل این مشکلات می توانند به شما کمک کنند.

- چرا امروزه با وجود افزایش دسترسی به متخصصین و افزایش آگاهی اختلافات در بین خانواده ها بیشتر شده است؟

هرچقدر که جوامع پیشرفته تر می شوند پیچیدگی های زندگی افراد آن جوامع نیز بیشتر می شود، به همین خاطر اختلافات نیز شکل دیگری به خود می گیرند. عواملی نظیر تعارض بین سنت و مدرنیته، افزایش جمعیت، افزایش دسترسی به شبکه های مجازی و فاصله گرفتن افراد از یکدیگر و ... از جمله مسائلی هستند که بحران های جدی را برای خانواده ها به وجود می آورند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری