شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کفشی را خریده باشید و پس از مدتی استفاده متوجه شده باشید که قسمتی از آن پاره شده است. حالا نمی دانید با این کفش چه کار کنید. نه آنقدر کهنه شده است که بتوانید آن را دور بیندازید و نه آنقدر سالم است که بتوانید از آن استفاده کنید. تنها راهی که به نظرتان می رسد این است که آن را تعمیر نمایید.
یکی از روش های تعمیر کفش کهنه این است که آن را به یک پینه دوز یا همان کفاش خودمان بسپارید تا آن را برای شما تعمیر کرده و قابل استفاده نمایید یا این که خودتان دست به کار شوید و با فوت و فن هایی که بلد هستید کفش خودتان را تعمیر کنید. البته در بسیاری از موارد ترجیح می دهید راه دوم را انتخاب کنید، چرا که هم پول تعمیرکفش در جیبتان می ماند و هم مجبور نیستید که هِلِک و هِلِک راه افتاده و از این و آن آدرس یک کفاش ماهر را بپرسید و تعمیر کفشهای نازنین تان را به او بسپارید.
تعمیر پاشنه شکسته
گاهی اوقات ممکن است پاشنه کفش شما لق شود و یا بشکند، برای این که جلوی کنده شدن آن را بگیرید، سعی کنید روی پنجه ها راه بروید. با این کار وزن بدن خود را از روی پاشنه برداشته اید. به محض رسیدن به خانه با استفاده از راهکارهای زیر پاشنه کفش خود را تعمیر نمایید:
اگر میخ پاشنه کفش شما از جا درآمده است، آن قسمت از میخ که در بیرون قرار گرفته است را چسب بزنید، سپس میخ را در داخل سوراخ فرو کنید و پاشنه کفش را محکم نگه دارید تا چسب به طور کامل خشک شود.اگر در ساخت پاشنه کفش شما از چسب به جای میخ استفاده شده است، ابتدا باید چسب های خشک شده را از روی آن تمیز کنید، سپس روی آن دوباره چسب بزنید و پاشنه را محکم در جای خودش نگه دارید تا خوب بچسبد.برای تعمیر پاشنه شکسته باید محل مورد نظر را با دقت تمیز و خشک کنید، کف آن و نیز پاشنه را خوب سمباده بکشید و در نهایت از چسب مخصوص کفش برای چسباندن پاشنه استفاده کنید. برای این که مطمئن شوید پاشنه محکم خواهد چسبید، از یک چکش استفاده کنید. همچنین برای اطمینان بیشتر می توانید از یک محکم کننده پاشنه که کف و زیره کفش را به هم متصل می کند به مدت ۲۴ ساعت استفاده کنید. بعد از ۲۴ ساعت می توانید نگه دارنده را جدا کنید. با کمک انگشتان خود مرز کف کفش و پاشنه را بررسی نمایید.
تعمیر کفش سوراخ
کهنه شدن کفش باعث پارگی و سوراخ شدن سطح کفش می شود. برای برطرف کردن این مشکل از دستورالعمل زیر پیروی کرده و خودتان کفش قدیمی را به بهترین شکل ممکن تعمیر نمایید.با استفاده از یک دستمال مرطوب، تمام سطح و مخصوصاً کف کفش را تمیز کنید. خاک و گِل اطراف سوراخ کفش را بیشتر پاک کرده و با استفاده از یک سمباده اطراف سوراخ ایجادشده را سمباده بزنید.کف کفش را تمیز کنید و نزدیک سوراخ آن را سمباده بزنیدکفی درونی کفش را از آن خارج کنید. کف درونی کفش خود را با استفاده از نوارچسب داکت بپوشانید. داکت را به اندازه ای درون کفش بزنید که تمام کف کفش را بپوشاند. این چسب مانع ورود چسب مایع به درون کفش می شود.با استفاده از چسب مخصوصی که در روش های قبل معرفی کردیم، روی سوراخ را چسب بزنید. این چسب بعد از خشک شدن، سفت شده و مانع ورود مایعات به داخل کفش می شود.روی سوراخ را چسب بزنید.پس از اینکه یک روز کفش را در محلی قرار دادید تا خشک شود، چسب های اضافی اطراف سوراخ کفش را سمباده بزنید تا یکدست شود.
کفش های پارچه ای
اگر می خواهید ظاهر کفش های پارچه ای خود را مثل روز اولش حفظ کنید، مخصوصاً اگر کفش های پارچه ای شما دارای رنگی روشن باشند، باید مدام آن ها را تمیز نمایید. برای تمیز کردن آن می توانید طبق روش زیر عمل کنید:
- مقداری هیدروژن پراکسید، جوش شیرین و آب را در یک تشت ریخته و با یکدیگر ترکیب کنید.
- یک مسواک تهیه نمایید.
- می توانید از مسواک های قدیمی که در منزل دارید و از آن ها استفاده نمی کنید برای این کار بهره بگیرید.
- مسواک را به ترکیب فوق آغشته کنید و روی کفش خود بکشید.
- با استفاده از یک دستمال حوله ای تمیز خیسی و رطوبت کفش را بگیرید تا لکه ای روی کفش باقی نگذارد.
- سپس آن را در معرض نور آفتاب قرار دهید تا به طور کامل خشک شود.
- به این ترتیب کفش شما تمیز خواهد شد و مثل روز اول به نظر خواهد رسید.