ساعدنیوز
ساعدنیوز

آنچه در مورد موتورولا، اولین تولید کننده گوشی های همراه باید بدانید!

  شنبه، 18 دی 1400   زمان مطالعه 12 دقیقه
آنچه در مورد موتورولا، اولین تولید کننده گوشی های همراه باید بدانید!
موتورولا (Motorola) یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های چندملیتی آمریکایی در زمینهٔ ساخت سخت‌افزار، ریزپردازنده، تلفن همراه و دیگر وسایل ارتباطی بود که در ژانویه ۲۰۱۱ به دو شرکت «موتورولا سلوشنز» و «موتورولا موبیلیتی» تقسیم شد. در ادامه مروری بر تاریخچه ی این شرکت بزرگ و تاثیرگذار در عرصه ی گوشی های هوشمند خواهیم پرداخت.

برای علاقمندان به گوشی های هوشمند، شنیدن نام موتورولا تداعی کننده ی گوشی های تاشوی بسیار زیبا است. با معرفی گوشی های به یاد ماندنی، موتورلا بیش از نیم قرن است که از پیشروان خلاقیت و نوآوری به شمار می رود. در ادامه به بررسی گذشته ی این شرکت قدیمی خواهیم پرداخت. نام موتورولا برای بسیاری یک خاطره است. شاید بسیاری از علاقمندان به گوشی های هوشمند اولین موبایل خود را از این کمپانی خریداری کرده باشند. شرکتی که محصولات آن به زیبایی شهره هستند.

شرکت موترولا

آغاز کار با رادیوی خودروها و ساخت باتری Eliminiator

همه چیز از حدود سال ۱۹۲۰ با سفر پاول گالوین به شیکاگو در جستجوی کار آغاز شد. پس از کار برای چند شرکت باتری سازی محلی و چند تلاش برای راه اندازی کسب و کار خود، او با همکاری برادرش، جو گالوین کارخانه ی گالوین را در سال ۱۹۲۸ افتتاح کرد. این شرکت که تنها ۵۶۵ دلار سرمایه و ۵ کارگر داشت، بر روی ساخت باتری Eliminator ها تمرکز کرده بود. این دستگاه باعث می شد تا رادیوهای باتری خور را بتوان با برق خانگی نیز استفاده کرد.

همانند بسیاری از کارخانجات، کارخانه ی گالوین نیز از بحران اقتصادی سال ۱۹۲۹ در جهان، بی نصیب نماند. در تلاش برای رهایی از بحران، گالوین آزمایش های خود را برای ورود به صنعت رادیوهای قابل حمل آغاز کرد و از کارکنان خود خواست تا رادیویی برای خودروها بسازند که ارزان قیمت بوده و بتوان آن را روی هر خودرویی نصب کرد.

پس از یک سال این شرکت موفق به ساخت رادیوی مورد نظر با نام موتورولا شد. نام این محصول ترکیبی از motorcar و victrola بود. حدود سال ۱۹۳۰، گالوین رادیویی با نام رادیوی پلیس ساخت که فقط امواج رادیویی مخابره شده توسط پلیس ها را دریافت می کرد. به علاوه این شرکت رادیوی خانگی با نوآوری های جدید را نیز در همان سال ها ساخت.

حدود سال ۱۹۳۸ میلادی این شرکت تحقیقات بر روی تلویزیون ها را آغاز کرد. با این حال کار روی این پروژه به دلیل انجام پروژه های مرتبط با جنگ جهانی متوقف شد و این شرکت روی ساخت لوازم ارتباطی در جنگ مانند واکی تاکی ها متمرکز شد.

انجام کارهای تحقیقاتی روی تلویزیون ها در سال ۱۹۴۵ بار دیگر آغار شد و گالوین اولین تلویزیون خود را در سال ۱۹۴۷ میلادی معرفی کد. این تلویزیون که Golden View نام داشت بسیار مورد توجه قرار گرفت. گالوین توانست با گذشت تنها یک سال از زمان معرفی، بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه از این تلویزیون را به فروش رسانده و به چهارمین تولید کننده ی بزرگ تلویزیون در آمریکا تبدیل شود.

سال ۱۹۴۷ سالی تعیین کننده برای این شرکت بود چرا که پسر گالوین، رابرت نیز به کارخانه پیوست و نام آن به موتورولا تغییر کرد. اندکی پس از تغییر نام شرکت، موتورلا بر روی گرم کن های خودروها نیز سرمایه گذاری کرد اما به دلیل برخی مشکلات مهندسی این پروژه به شکست انجامید.

ورود به بازار سرگرمی های خانگی

مانند شرکت های دیگر مرتبط با فناوری، اختراع ترانزیستورها موقعیت تجاری جدیدی برای موتورلا فراهم کرد. این شرکت به سرعت گروهی برای کار بر روی نیمه هادی ها تشکیل داد و توانست محصولاتی مانند ترانزیستورهای سه امپ بسازد. موتورولا حتی به شرکت های رقیب نیز محصولات خود را می فروخت.

در حوالی سال ۱۹۵۰ میلادی، لوازم سرگرمی خانگی مانند تلویزیون ها در آمریکا به شدت مورد توجه کاربران قرار گرفتند. موتورولا نیز از فرصت استفاده کرده و بر روی ساخت فونوگراف های استریو تمرکز کرد و اولین فونوگراف را در سال ۱۹۵۸ معرفی کرد. این کار موتورولا نیز موفقیت آمیز بود و فروش فونوگراف های موتورولا از کل فروش فونوگراف های ساخت تمامی شرکت های رقیب در سال قبل آن نیز پیشی گرفت. این موفقیت با توسعه ی دستگاه هایی که ترکیبی از استریوها، رادیوها و تلویزیون ها بودند ادامه یافت تا جایی که نام موتورولا در اذهان عمومی به عنوان یک شرکت سازنده لوازم سرگرمی حک شد.

سال ۱۹۵۸ سالی بود که ناسا نیز بوجود آمد. موتورولا از اولین تامین کنندگان لوازم برای ناسا بود و برای این شرکت لوازم مخابراتی تولید می کرد. در ماموریت مشهور آپولو ۱۱ نیز بیش از صدها مهندس موتورولا در حال طراحی و تست لوازم الکترونیکی فضاپیمای مورد استفاده بودند. بعد از آن که نیل آرمسترانگ اولین انسانی نام گرفت که پا بر روی ماه گذاشت با لوازم مخابراتی ساخت موتورولا پیام معروف «یک قدم کوچک برای من و یک قدم بزرگ برای بشریت» را به زمین ارسال کرد.

پوستر تجهیزات مخابراتی موتورولا در ماه

در سال ۱۹۵۹ بنیان گذار موتورولا، پاول گالوین از دنیا رفت. وی قبل از مرگش پسر خود رابرت را به عنوان رئیس و خود را نیز به عنوان مدیرعامل معرفی کرده بود. پس از مرگ پدر، رابرت کنترل امور را در دست گرفت و گسترش جهانی موتورولا آغاز شد.

تمرکز بر روی لوازم الکتریکی بالارده

با آغاز سال ۱۹۷۰ تغییرات در موتورولا نیز آغاز شد. در سال ۱۹۷۴، این شرکت بخش محصولات خانگی خود را به فروش رساند و در اواخر سال ۱۹۷۸ شروع به برچیده کردن بخش رادیوهای خودرو کرد. موتورولا آخرین رادیو برای خودروها با نام خود را در سال ۱۹۸۷ ساخت.

این تغییرات در راستای تمرکز بیشتر موتورولا بر روی قطعات الکتریکی بالارده بود. این شرکت اولین میکرو پردازنده ی خود را در سال ۱۹۷۴ معرفی کرد. پردازنده ای که نسخه ی بهبود یافته ی آن در خودروهای ساخت جنرال موتورز نیز مورد استفاده قرار گرفت. از دیگر دستاوردهای موتورولا در دهه ی ۸۰ میلادی، می توان به عقد قرارداد با شرکت ژاپنی توشیبا برای انتقال تخصص خود در ساخت میکروپردازنده ها در ازای گرفتن تخصص توشیبا در زمینه ی ساخت Dramها اشاره کرد.

درم موتورولا

آغاز تجارت مخابراتی

با ایجاد تغییرات توجه موتورولا به سمت کسب و کار ارتباطات متمرکز شد. بخشی که عملکرد فوق العاده ای داشت. این شرکت که متخصصان بسیاری را از شرکت های مانند اپل و GE جذب کرده بود فروش پیجرهای خود در رنگ های مختلف را آغاز کرد.

موتورولا اولین مودم کابلی خود با نام CyberSURFR را در ۱۹ آوریل سال ۱۹۹۵ میلادی معرفی کرد. سپس در اواخر دهه ی ۹۰ توانست پروتکل VoIP خود که می توانست با شبکه ی GSM ارتباطات تلفنی برقرار کند را تکمیل کرد. در عین حال، موتورولا در حال کار بر روی ایریدیوم نیز بود. این پروژه چند میلیارد دلاری در نظر داشت تا با استفاده از ماهواره هایی که در فاصله ی کمی از زمین به دور آن می چرخند، کل دنیا را به صورت بی سیم به هم متصل کند.

مودم کابلی CyberSURFR موتورولا

این کمپانی در اواخر دهه ی ۹۰ دچار ضرر شد چرا که بازار نیمه هادی ها و پیجینگ افت کرده بود و تلفن ها نیز با توجه به بحران ۱۹۹۷ آسیا به خوبی به فروش نمی رفتند. این اتفاق باعث تغییرات گسترده در مدیریت و ادغام تمامی بخش های مخابراتی در قالب یک سازمان با نام Communications Enterprise شد. در سال ۱۹۹۹ این شرکت بار دیگر به سوددهی رسید.

در سال ۱۹۹۹، پروژه ی ایریدیوم به مرحله ی عملیاتی رسید. با این حال علاوه بر برخی مشکلات فنی، به دلیل نرخ قیمتی بالای مکالمات (۳ دلار برای هر دقیقه) این پروژه مورد توجه قرار نگرفته و شکست خورد.

در سال ۲۰۰۰ موتورولا شرکت جنرال اینسترومنت که در سال ۱۹۹۰ اولین استاندارد تلویزیون های اچ دی را در دست خود داشت و یکی از پیشروان صنعت تلویزیون ها بود را با قیمت ۱۷ میلیارد دلار خریداری کرد. این قرارداد بزرگ ترین قرارداد موتورلا در تاریخ این شرکت تا آن زمان بود.

برخی از دستاوردهای موتورلا

  • اولین ترمینال مودم کابلی بی سیم را در سال ۲۰۰۲ معرفی کرد.
  • در سال ۲۰۱۰ زیرساخت های سلولار خود را به نوکیا-زیمنس واگذار کرد.
  • در سال ۲۰۱۱ موتورلا به دو شرکت مجزای موتورولا موبیلیتی و موتورولا سولوشنز تبدیل شد.
  • گوگل در سال ۲۰۱۱ موتورلا موبیلیتی را با قیمت ۱۲.۵ میلیارد دلار خریداری و در سال ۲۰۱۴ آن را با قیمت ۲.۹۱ میلیارد دلار به شرکت چینی لنوو واگذار کرد.

گوشی های موبایل موتورلا

در سال ۱۹۷۳، این شرکت با استفاده از سیستم DynaTAC اولین نسخه ی آزمایشی تلفن سلولار را معرفی کرد. در سال ۱۹۸۳ اولین تلفن سولار قابل حمل با نام Motrola DynaTAC 8000X توسط آژانس FCC گواهی های لازم را دریافت کرد.

این گوشی که ۷۹۴ گرم وزن داشت در سال ۱۹۸۴ روانه ی بازار شد. این گوشی برای شارژ شدن نیاز به ۱۰ ساعت زمان داشت و با باتری پر می توانست ۳۰ دقیقه مکالمه را شارژدهی کند.به علاوه این گوشی توانایی ذخیره ی ۳۰ شماره ی آخری که با آن ها تماس برقرار شده را داشت. قیمت ایکس ۸۰۰۰ در حدود ۳۹۹۵ دلار بود.

در سال ۱۹۸۹ موتورولا گوشی با نام MicroTAC معرفی کرد که در زمان خود کوچک ترین و سبک ترین گوشی موجود در بازار بود. این گوشی که تقریبا تاشو بود، در حالت باز ۲۳ سانتی متر طول و ۳۴۹ گرم وزن داشت. این گوشی یک گوشی آنالوگ بود و نسخه های پشتیبانی کننده از GSM نیز در سال های آینده عرضه شدند.

گوشیMicroTAC موتورولا

در سال۱۹۹۶ موتورلا نسل بعدی گوشی دیناتک را با نام استارتک معرفی کرد که اولین گوشی کشویی زمان خود بود. با این که گوشی استارتک در حدود ۱۰۰۰ دلار قیمت داشت اما موتورلا توانست بیش از ۶۰ میلیون دستگاه از آن را به فروش برساند.

در سال ۲۰۰۱ موتورولا وی ۶۰ را که گوشی تاشو بود، معرفی کرد که این بار حتی کوچک تر نیز شده بود و تنها ۱۰۹ گرم وزن داشت. باتری این گوشی در حدود سه ساعت مکالمه، دسترسی به اینترنت و ارسال پیام را تضمین می کرد. این گوشی محبوبیت بسیاری کسب کرده و پرفروش ترین گوشی زمان خود لقب گرفت.

در سال ۲۰۰۳ موتورلا گوشی A760 را که دارای سیستم عامل لینوکس و فناوری جاوا بود را معرفی کرد. چند سال بعد RAZR V3 نیز معرفی شد که تنها ۹۵ گرم وزن داشته و طراحی فوق العاده ای نیز داشت.

ریزز وی ۳ از درگاه mini-USB برای شارژ مجدد بهره می برد. این گوشی موفقیت بسیاری کسب کرد و با ثبت فروش بیش از ۱۳۰ میلیون دستگاه توانست نام خود را به عنوان پرفروش ترین گوشی تاشوی تاریخ جاودانه کند.

موتورولا کیو در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. این گوشی دارای سیستم عامل ویندوز بود و همانند گوشی های بلک بری دارای صفحه کلید فیزیکی نیز بود. در همان سال موتورولا اقدام به معرفی گوشی با نام PEBL به نسخه ی U6 کرد. این گوشی بسیار کوچک بود و شکلی مشابه سنگ کریستال داشت. مدل های U9 و U3 از این سری نیز در سال ۲۰۰۸ معرفی شدند.

در سال ۲۰۰۵ موتورولا گوشی جدیدی با نام SLVR L7 روانه ی بازار کرد. موتورولا طراحی همانند یک قالب شکلات را به طراحی تاشو در این گوشی ترجیح داد. نسخه های L7e و L9 از این سری نیز در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ معرفی شدند.

موتورولا SLVR L7

در سال ۲۰۰۸ این شرکت گوشی آئورا آر ۱ را معرفی کرد. این گوشی دارای صفحه نمایش گرد و قاب از جنس استیل ضدزنگ بود و صفحه نمایش آن ۱۸۰ درجه می چرخید. به علاوه محافظ لنز آن نیز از جنس یاقوت کبود ۶۲ عیار بود.

در سال ۲۰۰۹ خانواده ی گوشی های دروید شکل گرفتند. اولین گوشی از این سری موتورلا دروید نام داشت که دارای سیستم عامل اندروید ۲ بود. این گوشی صفحه نمایش لمسی داشته و بصورت کشویی کنار می رفت تا صفحه کلید زیر آن ظاهر شود. این گوشی که با نام دروید ۱ نیز شناخته می شود، اولین گوشی بود که به صورت پیش فرض سرویس گوگل مپز را به صورت رایگان به همراه داشت.

سال بعد از آن موتورولا گوشی جالبی را معرفی کرد. این گوشی که FlipOut نام داشت دارای صفحه نمایش لمسی ۲.۸ اینچی و صفحه کلیدی مشابه بلک بری بود. سیستم عامل پیش فرض این گوشی اندروید ۲.۱ بود و در چند رنگ مختلف عرضه شده بود.

در سال ۲۰۱۰ موتورلا گوشی هوشمند جدیدی با نام دروید ایکس را معرفی کرد. این گوشی دارای صفحه نمایش بزرگ ۴.۳ اینچی (با توجه به استاندارد اندازه صفحه نمایش در سال ۲۰۱۰) و دوربینی ۸ مگاپیکسلی بود.

گوشی ایکس ۲ در واقع نسل بعدی دروید ایکس به شمار می رفت و در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. همچنین موتورلا گوشی جدیدی از خانواده ی ریزر با نام دروید ریزر را معرفی کرد که در زمان معرفی با ضخامت ۷.۱ میلی متری باریک ترین گوشی زمان خود به شمار می رفت. این گوشی دارای سیستم عامل اندروید ۲.۳.۵ بود و فروش خوبی را نیز تجربه کرد.

یک سال بعد موتورلا توسط گوگل خریداری شد و این شرکت گوشی موتو ایکس را معرفی کرد. هر چند این گوشی میان رده بود اما نکته ی قوت آن امکان سفارشی سازی گوشی از طریق موتو میکر بود. نسل دوم موتو ایکس در سال ۲۰۱۴ معرفی شد.

در سال ۲۰۱۴ نوبت به کمپانی لنوو رسید تا موتورولا را خریداری کند. گوشی های موتو جی و موتو ای این شرکت بسیار موفق عمل کردند. نسل سوم از موتو جی نیز در ماه های گذشته معرفی شده است.

موتورولا در سال ۲۰۱۶ سری ایکس را کنار گذاشته و سری زد را معرفی کرد. موتو زد پرچمداری ماژولار است که ماد های موتو نیز به آن متصل می شوند. موتورولا مدعی است موتو زد با ضخامت ۵.۲ میلی متری باریک ترین پرچمدار زمان خود است.

سخن آخر

موتورولا مانند بسیاری از شرکت های مرتبط با فناوری فراز و نشیب بسیاری را تجربه کرده است اما این نکته را نمی توان منکر شد که موتورولا از پیشگامان نوآوری در دنیای فناوری بوده است. هر چند در حال حاضر این شرکت شیب ملایم نزولی را طی می کند اما آینده همچنان برای آن روشن است و به نظر می رسد موتورولا و لنوو بتوانند دوباره به اوج بازگردند.

موبایل موتورولا g100

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (517 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (217 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (87 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (66 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (50 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 4 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن
فال ابجد روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
فال انبیاء روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
دارندگان سهام عدالت بخوانند؛ وراث منتظر واریزی سود باشند
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + فیلم
عبور از این 7 مرحله برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای؛ نقشه راه تریدر شدن
بنزین هواپیما 10 برابر گران می شود: لاکچری سوارها کیسه ها را شل خواهند کرد
این شغل دوم بین چهره های مشهور فوتبالی اپیدمی شد/ دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست ها در تجارت رستوران از علی دایی تا بیرانوند و...+عکس
تنش زدایی با قدرت های هسته ای در دستور کار دولت جدید آمریکا: ترامپ مذاکره‌کننده پیشین اتمی با کره‌شمالی را در دستگاه امنیتی آمریکا جایگاه داد
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
آش نخورده و دهان سوخته با یک تماس تلفنی
آغاز فروش سایپا با قیمت‌های جدید در هفته دوم آذر
راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...