اندازه پوزیشن معاملاتی چیست و چگونه محاسبه می شود؟

  پنجشنبه، 28 اسفند 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
اندازه پوزیشن معاملاتی چیست و چگونه محاسبه می شود؟
محاسبه اندازه پوزیشن به برخی از استراتژی‌های دلخواه مبتنی نیست. و شامل تعیین ریسک حساب و بررسی حدد ضرر قبل از ورود به معامله است. جنبه مهم دیگری از این استراتژی که به همین اندازه مهم است، اجرای آن است. هنگامی که اندازه پوزیشن و نقطه حدد ضرر را تعیین کردید، هرگز نباید بعد از انجام ترید دست به تغییر در میزان آنها ببرید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، انتخاب اینکه در هر ترید چه مقدار از سرمایه خود را وارد کنید، یکی از مباحث مهم در مدیریت سرمایه برای یک تریدر و سرمایه گذار می باشد. این موضوع به عناوین مختلف در مباح مدیریت سرمایه مورد توجه قرار گرفته است. پوزیشن سایز یا لات به همین موضوع اشاره دارند.

هر تریدر در زندگی معاملاتی خود به هرحال به این مسئله می رسد که چه مقدار از سرمایه خود را در هر خرید و فروش باید وارد کرد. برای مثال اگر دارایی شما در بازار ارزهای دیجیتال 1000 دلار باشد و قصد دارید مقداری اتریوم خریداری کنید، چه مقدار از این هزار دلار را به خرید اتریوم اختصاص خواهید داد؟ این سوال بسیار مهمی در بحث مدیریت سرمایه است.

سرمایه گذاران برای تعیین میزان واحدهای سهامی که می توانند خریداری کنند، از اندازه پوزیشن استفاده می کنند که به آنها کمک می کند ریسک را کنترل کرده و بازده را به حداکثر برسانند. در حالی که تعیین اندازه پوزیشن در بسیاری از سرمایه گذاری ها مفهوم مهمی است، این اصطلاح بیشترین ارتباط را در معاملات روزانه و معاملات ارزی (فارکس) دارد. حتی با اندازه گیری صحیح اندازه پوزیشن، اگر گپ قیمتی سهام پایین تر از حد ضرر باشد، سرمایه گذاران ممکن است بیش از محدودیت های تعیین شده خود ضرر کنند.

در ادامه درباره اهمیت اندازه گیری، اندازه پوزیشن و نحوه محاسبه آن صحبت خواهیم کرد.

اهمیت محاسبه اندازه پوزیشن

اولین چیزی که پیش از انتخاب اندازه سفارش نیاز داریم، انتخاب حدضرر است. نمی توان هر قیمتی را به عنوان حدضرر انتخاب کرد. حدضرر بایستی در محدوده قیمت منطقی انتخاب شود. در واقع حدضرر باید جایی انتخاب شود که رسیدن قیمت به آن سطح، نشان دهنده این است که تحلیل تریدر اشتباه بوده و بازار در روندی خلاف جهت روند مورد انتظار تریدر حرکت کرده است.

حالا ما حدضرر را انتخاب کرده ایم. پس از میزان ریسک مطلع هستیم. برای مثال، اگر بدانیم که حدضرر ما 50 سنت یا 50 ساتوشی باشد، حالا می توانیم پوزیشن سایز خود را انتخاب کنیم. نکته بعدی که باید مورد توجه قرار داد، میزان کل سرمایه است. اگر سرمایه شما، سرمایه بالایی نباشد، شما نهایتا باید 1 تا 3 درصد ضرر کل سرمایه را به عنوان بیشینه حدضرر در هر ترید در نظر بگیرید. برای مال، فرض کنید تریدری یک حساب 5000 دلاری داشته باشد. اگر تریدر 1 درصد کل سرمایه خود را در معرض ریسک قرار دهد، این میزان ریسک به این معنی است که، او می تواند در هر ترید تا 50 دلار از دست بدهد (نه بیشتر در واقع بیشینه حدضرر او در هر ترید، از دست دادن 50 دلار است). حالا اگر تریدر دیگری بخواهد ریسک بالاتری را متحمل شود و 3 درصد کل سرمایه خود را در معرض ریسک قرار دهد، این میزان ریسک به این معنی است که او می تواند در هر ترید تا 150 دلار از دست بدهد.

با توجه به این نکته که در هر ترید بیش از 1 تا 3 درصد کل سرمایه را در معرض ریسک قرار ندهید و با توجه به انتخاب منطقی حد ضرر (برآمده از تحلیل) شما به راحتی می توانید، اندازه سفارش یا پوزیشن سایز هر معامله خود را انتخاب کنید.

نحوه تعیین ریسک حساب

مهمترین نکته در محاسبه ریسک حساب معاملاتی، این است که شما حاضرید چه درصدی از کل موجودی حساب خود را برای سرمایه گذاری در یک ترید بر روی یک رمز ارز به خطر بیاندازید.

قانون ۲ درصد

در دنیای مالی سنتی، یک استراتژی سرمایه گذاری به نام قانون ۲ درصد وجود دارد. طبق این قانون، یک تریدر نباید بیش از ۲٪ از کل حساب خود را در یک ترید واحد به خطر بیندازد. ما به معنای دقیق آن می پردازیم، اما ابتدا اجازه دهید آن را متناسب با بازارهای بی ثبات ارزهای دیجیتال تنظیم کنیم. قانون ۲٪ یک استراتژی مناسب برای سبک های سرمایه گذاری است که معمولاً شامل ورود تنها به چند پوزیشن بلند مدت است. و معمولا برای بازار هایی که دارای نوسانات کم هستند مناسب است. اما اگر می خواهید در بازار کریپتو فعالیت کنید، و کمی محافظه کارانه عمل کنید، بهتر است که به جای ۲ درصد، ۱ درصد از سرمایه خود را ریسک کنید.

این قانون حکم می کند که شما نباید در یک ترید بیش از ۱٪ از کل سرمایه خود را به خطر بیندازید. اما این یعنی که شما فقط با ۱٪ سرمایه موجود خود وارد معاملات می شوید؟ قطعا نه! این فقط به این معنی است که اگر تحلیل شما اشتباه است و به حد ضرر خود رسیدید، شما فقط ۱٪ از کل حساب خود را از دست خواهید داد.

تعیین ریسک ترید

حالا که اندازه ریسک حساب خود را داریم آیا می توان اندازه پوزیشن را محاسبه کرد؟ قبل از اینکار باید به یک نکته دیگر توجه داشته باشید که، وقتی قصد سرمایه گذاری دارید، از دست دادن سرمایه هم بخش جدایی ناپذیر از این معامله است. اما بعضی از تریدرها با اینکه در محاسبات خود اشتباه کرده اند اما باز هم از سرمایه گذاری خود سود دریافت می کنند، اما چگونه؟ همه اینها به مدیریت صحیح ریسک ، داشتن یک استراتژی معاملاتی و پایبندی به آن برمی گردد.

به همین ترتیب، هر ایده معاملاتی باید دارای یک نقطه اعتبار باشد. اینجاست که می گوییم: ایده اولیه ما اشتباه بود و ما باید از این موقعیت خارج شویم تا ضررهای بعدی را کاهش دهیم. در سطح عملی تر، این به معنای جایی است که ما حد ضرر خود را تعیین می کنیم.

روش تعیین این نقطه کاملاً مبتنی بر استراتژی معاملات فردی و تنظیمات خاص است. این تعیین حد ضرر می تواند برای هرشخصی متفاوت باشد، می تواند براساس نقاط حمایت و مقاومت، اندیکاتورهای مختلف، نواحی شکست، پرایس اکشن، تجربیات فردی و یا هرچیز دیگری باشد. برای تعیین حد ضرر، رویکردی متناسب با همه افراد وجود ندارد. شما باید خودتان تصمیم بگیرید که کدام استراتژی مناسب سبک شما است و بر اساس آن حد ضرر خود را تعیین کنید.

حالا که با این مفاهیم آشنا شدید به سراغ نحوه محاسبه اندازه پوزیشن می رویم.

نحوه محاسبه اندازه پوزیشن

اکنون، ما تمام اطلاعات لازم برای محاسبه اندازه پوزیشن را داریم. پس فرض می کنیم که ما یک سرمایه ۵,۰۰۰ دلاری داریم. و ما نمی خواهیم بیش از یک درصد از سرمایه خود را در هر ترید از دست بدهیم. پس یعنی ما در هر ترید خود حداکثر ۵۰ دلار حد ضرر تعیین می کنیم. به محض اینکه ضرر ما در یک ترید، به ۵۰ دلار رسید، بر اساس این روش باید از معامله خارج شویم.

فرض کنید در ما تجزیه تحلیل خود را در مورد یک سرمایه گذاری انجام دادیم و قصد داریم ۵ درصد از کل سرمایه را وارد آن کنیم. یعنی ما حاضر شدیم با ۵ درصد سرمایه، تا ۵۰ دلار ضرر را قبول کنیم. به عبارت دیگر ، ۵٪ از پوزیشن ما باید ۱٪ از حساب ما باشد. پس ما موارد زیر را داریم

  • اندازه حساب : ۵,۰۰۰ دلار
  • ریسک حساب : ۱ درصد
  • فاصله تا حد ضرر : ۵ درصد

با این اطلاعات فرمول محاسبه اندازه پوزیشن به شرح زیر است:

اندازه پوزیشن = اندازه حساب x ریسک حساب / فاصله تا حد ضرر . که در مثال ما اندازه پوزیشن می شود ۵۰۰۰x۰.۰۱ / ۰.۰۵ که برابر با ۱۰۰۰ است. اندازه پوزیشن برای این ترید ۱۰۰۰ دلار خواهد بود. با پیروی از این استراتژی و خروج در نقطه حد ضرر، ممکن است، ضرر بالقوه بسیار بیشتری را کاهش دهید. برای استفاده صحیح از این مدل ، باید کارمزدهایی را که می خواهید پرداخت کنید نیز در نظر بگیرید. همچنین ، باید به فکر لغزش احتمالی هم باشید، به خصوص اگر در بازاری با نقدینگی کم معامله می کنید.

برای نشان دادن نحوه عملکرد، بیایید نقطه حد ضرر خود را به ۱۰٪ تغییر دهید، و باقی پارامترها را ثابت نگه دارید. با اینکار خواهید دید که اندازه پوزیشن شما به ۵۰۰ دلار کاهش می یابد. حال حد ضرر ما در فاضله دوبرابری در ورودی ما قرار دارد. بنابراین، اگر بخواهیم همان مقدار دلار از حساب خود را به خطر بیندازیم، اندازه پوزیشنی که می توانیم بگیریم به نصف کاهش می یابد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها