مانیکور و پدیکور شامل حذف پوست های مرده ناخن های دست و پاها به همراه ماساژ پاها است، که علاوه بر تأمین زیبایی ناخن ها، می تواند به کاهش استرس، تسکین عضلات و افزایش گردش خون کمک کند. مانیکور معمولاً شامل انواع مختلفی از مواد شیمیایی است. بنابراین طبیعی است که افراد باردار نگران باشند که مانیکور نیز ممنوع است. انجام مانیکور (و پدیکور) به طور کلی در دوران بارداری ایمن است. چه به دنبال نوازش و چه به دنبال کمک برای کوتاه کردن ناخن باشید، باید بتوانید بدون نگرانی از مانیکور خود لذت ببرید. مطمئن شوید که سالن ناخنی که به آن می روید با دستورالعمل های اولیه تمیزی مطابقت دارد، تهویه خوبی دارد.
آیا مانیکور در دوران بارداری بی خطر است؟
انجام مانیکور در دوران بارداری برای شما و کودکتان بی خطر است، مشروط بر اینکه به یک سالن تمیز و دارای تهویه مناسب که از محصولات ایمن و غیر سمی استفاده می کند بروید. خطر اصلی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی (که در سالن های ناخن بجز در شرایط شدید بعید است) و عفونت است.
۵ نکته اساسی در رابطه با مانیکور کردن بی خطر ناخن ها در دوران بارداری
همه سالن های زیبایی در نحوه کار یا مدیریت با هم یکسان نیستند بنابراین مسائل بیشتری که باید در هنگام دریافت خدمات زیبایی ناخن مد نظر بگیرید شامل موارد زیر می شود:
1. وضعیت تهویه سالن
- سیستم تهویه نصب شده در سالن زیبایی ناخن امر مهمی است زیرا اگر مواد شیمیایی دیگری در محیط موجود باشند که برای مشتریان دیگر سالن به کار می روند شما ممکن است این مواد شیمیایی را به طور خودکار تنفس کنید.
- شما باید هوای تازه برای تنفس داشته باشید. اقلامی که در این رابطه تاثیری ندارند شامل پنکه های رومیزی کوچک، اسپری های مخصوص هوا و سایر اقلام موجود در سیستم تهویه است که صرفا کار چرخش هوای درون سالن را انجام می دهند.
- پنجره های باز، میزهای مخصوص مانیکور که دارای سیستم تهویه داخلی به سمت بیرون هستند و سیستم های خاصی که گردوغبار و بخارهای شیمیایی هوا را به بیرون از سالن می فرستند جزو بهترین گزینه ها برای تازه کردن هوای محیط سالن محسوب می شوند.
- اگر اطلاع ندارید که سالنتان از کدام سیستم تهویه استفاده می کند در این مورد از آن ها سوال کنید.
2. از خوردن یا آشامیدن در سالن های زیبایی خودداری کنید
- خوردن یا آشامیدن در حین حضور در سالن زیبایی عامل دیگری برای قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی به کاررفته در سالن است حتی اگر این مواد در خدمات درخواستی شما استفاده نشده باشند.
3. در مورد نوع مواد شیمیایی استفاده شده سوال کنید
- کارکنان سالن زیبایی ناخن یا مالک آن باید بتواند به طور دقیق به شما توضیح دهند که از چه نوع مواد شیمیایی در خدمات زیبایی ارائه شده به شما استفاده می شود. خدمات مختلف زیبایی از انواع مواد شیمیایی نظیر آستون (acetone)، تولوئن (toluene)، فرمالدهید (formaldehyde) و غیره بهره می گیرند.
- شما می توانید از خدماتی که در آن ها محصولات مورد تردید شما از جهت بی خطر بودن استفاده شده است خودداری کنید و همچنین می توانید از کارکنان سالن بخواهید تا برگه تاییدیه بی خطری مواد شیمیایی ثابت به کار رفته در خدماتشان (MSDS) را به شما نشان دهند. این برگه اطلاعات مربوط به خطرات معمول استفاده از هر کدام از این مواد شیمیایی را به شما ارائه خواهند کرد.
4. از مانیکور فاقد مواد شیمیایی استفاده شود
- اگر در این مورد دچار تردید هستید می توانید از کارکنان سالن بخواهید تا از هیچ نوع مواد شیمیایی روی ناخن های شما استفاده نکنند. همچنین می توانید لاک و لوسیون مخصوص خودتان را همراه بیاورید.
5. زمان مراجعه به سالن زیبایی ناخن
- این موضوع به ۲ عامل بستگی دارد که یکی از آن ها زمانی از روز است که برای رفتن به سالن زیبایی انتخاب می کنید و دیگری نقطه زمانی است که بارداری شما در آن قرار دارد.
- اگر واقعا نگران این موضوع هستید پس هرگز در سه ماهه نخست بارداری به سالن های زیبایی مراجعه نخواهید کرد زیرا این زمانی است که قرار گرفتن بالقوه در معرض مواد شیمیایی بیشترین خطر را برای نوزادتان در پی دارد و درمورد زمانی از روز که برای رفتن به سالن انتخاب کرده اید بهتر است از مسئولین سالن بپرسید که آیا راهی است که بتوانید.
- اوایل روز مراجعه کنید تا از در نوبت ماندن طولانی و مواجهه با مشتریان زیادی که ممکن است درخواست انجام خدمات دیگری نیز داشته باشند جلوگیری شود.
آیا انجام پدیکور در بارداری ایمن است؟
بله، جالب است بدانید که اغلب اوقات، زنان حامله پس از مراجعات مکرر و منظم به سالن زیبایی، احساس راحتی می کنند. در چنین مواردی، هیچ دلیلی وجود ندارد که زنان باردار از رفتن به این مراکز زیبایی منع شوند. همچنین، به یاد داشته باشید که انجام پدیکور معمولی، حتی در 9 ماه دوران بارداری زنان نیز کاری ایمن بوده و هیچ ضرری به سلامت خود مادر و کودک درون رحم او وارد نمی کند. با این حال، نتایج مطالعات انجام شده توسط محققین به مادران باردار نشان می دهد که هر کاری که برای اولین بار در دوران بارداری انجام می شود، باید با احتیاط کامل انجام گیرد تا هیچ تأثیری منفی بر روی سلامت زن حامله یا کودک درون رحم او نداشته باشد.
فواید انجام پدیکور در دوران بارداری زنان
انجام عمل پدیکور در دوران بارداری یک روش عالی برای استراحت دادن به بدن مادر محسوب می شود؛ اما زن حامله باید اطمینان حاصل کند که انجام کارهای این چنینی استراحت و آرامش او و جنین را به هم نمی زند. همان طور که شکم مادر حامله بزرگ تر می شود، او توانایی خم شدن و مراقبت از ناخن های پاهای خود را تا حدی زیادی از دست داده و انجام یک پدیکور ساده می تواند او را نجات دهد. همچنین، انجام عمل پدیکور به زنان حامله کمک می کنند تا تمام خاک ها و پوست های مرده گیر افتاده در زیر ناخن های پاهای خود را به درستی پاک کنند. علاوه بر این موارد، اگر این کار اصولی و درست انجام گیرد، می تواند فرد را از شر پا درد در 9 ماه دوران بارداری خلاص کند؛ اما اگر به درستی انجام نگیرد، مشکلات زیادی را برای سلامت خود فرد و جنین درون رحم او به دنبال خواهد داشت. در نهایت، لازم است بدانید که انجام عمل پدیکور باعث آرامش زنان حامله می شود، زیرا شروع این روند با ماساژهای سبک همراه است تا گردش خون را در بدن خود مادر و جنین درون رحم او بهبود داده و میزان تورم بدن این افراد را کاهش دهد.
نکات احتیاطی در مورد انجام عمل پدیکور در بارداری
بنا به توصیه اکثر پزشکان، انجام مراقبت های زیبایی مربوط به ناخن ها در دوران بارداری، فقط در صورتی که از پاکیزگی و بهداشت ابزار کار موجود در سالن زیبایی مطمئن هستید، مجاز است. زیرا به طور کلی، خطر انتقال عفونت از طریق استفاده از ابزار غیر استریل برای هر شخصی وجود دارد. اما انتقال این عفونت در دوران بارداری می تواند زندگی جنین را به خطر اندازد.
بنابراین زمانی که می خواهید در دوران بارداری، یک سالن زیبایی را برای انجام مراقبت های زیبایی مربوط به مانیکور و پدیکور انتخاب کنید، به نکات زیر توجه کنید:
- قیچی، ناخن گیر، پنس، انبر، سوهان و یا هر وسیله ای که در تماس با پوست و گوشت شما قرار می گیرد باید در ظروف مخصوص استرلیزه، استریل و ضدعفونی شوند. ابزار غیر فلزی مانند اسفنج، ابر شستشودهنده، چسب ها و مواردی از این دست، نباید مجدد استفاده شوند. حمام و حوضچه های پدیکور نیز باید کامل ضدعفونی شوند. اگر بخواهید می توانید ابزار مانیکور و پدیکور خودتان را همراه خود به سالن ببرید تا از این بابت خیالتان راحت باشد.
- شخصی که اقدامات مراقبتی زیبایی را برای شما انجام می دهد باید از دستکش استفاده کند. به او یادآوری کنید که مراقب باشد تا به کوتیکول ناخن شما، یعنی لایه ای از پوست که ناخن را در خود نگه می دارد و از ورود باکتری و جرم به داخل بدن پیشگیری می کند، آسیب وارد نکند. همچنین دقت داشته باشید که رییس سالن و تمامی افرادی که در بخش زیبایی مشغول به کار هستند، مدرک حرفه ای و تأییدیه وزارت بهداشت را داشته باشند.
- هنوز شواهدی وجود ندارد که نشان دهد قرار گرفتن در معرض بخارات و مواد شیمیایی به کار رفته در مانیکور و پدیکور، برای مادر یا جنین ضرر داشته باشد. اما ممکن است بوهای مختلف باعث بروز حالت تهوع در برخی از زنان باردار شود. بنابراین بهتر است سالن از تهویه مناسبی برخوردار باشد.
آیا پدیکور باعث القای زایمان می شود؟
در حالی که برخی معتقدند انجام پدیکور در سه ماهه سوم بارداری، به ویژه ماساژ پاها در یک نقطه خاص نزدیک مچ و پاشنه پا می تواند باعث القای زایمان شود، اما هیچ مدرکی دال بر این ادعا وجود ندارد. این باور ممکن است بخشی از علم رفلکسولوژی باشد. در این علم اعتقاد بر این است که تحریک و فشار آوردن بر برخی از نقاط فشاری روی پاها، باعث شروع انقباضات رحمی شده و بنابراین می تواند منجر به زایمان شود. با این حال، هیچ پشتوانه علمی برای اثبات این وجود ندارد. در صورت تردید، لیست فعالیت های احتمالی را که می توانند باعث القا و شروع زایمان شوند، از پزشک خود بخواهید و آن را بررسی کنید.