امروز با یک سرچ ساده، می بینیم که نه تنها تعداد موسسات بزرگ و برنددار بسیار زیاد شده است، بلکه هزاران آموزشگاه نوپا و تخصصی با سلیقه ها و سبک های مختلف در حال فعالیت است. به همین جهت، واقعا انتخاب بین این موسسات برای یک زبان آموز کار بسیار دشواری است. وبسایت ها، صفحات اینستاگرام، تبلیغات بنری و غیره دائما حواس شما را پرت می کند تا جایی که در حال تحصیل در یک آموزشگاه هستیم و با دیدن تبلیغ موسسه دیگری، آموزشگاه مان را عوض می کنیم، و این داستان ادامه دارد.
فقط کدام آموزشگاه مورد بحث نیست
تقریبا کاری که اکثر آموزشگاه ها انجام می دهند یکی است اما تفاوت در جزئیات است. با این وجود، شاید حتی بهترین آموزشگاه برای شما تجربه ای خوب رقم نزند. می دانید چرا؟
برای هر آدمی، مسیر خاصی وجود دارد. مساله اصلی اینجاست که بهترین مسیر برای شما کدام است. شاید سبک یادگیری شما حرکتی باشد اما آن آموزش ها همه بر پایه تصویر و صوت. شاید شما خودآموز باشید و سر زمان خاصی آموزش دیدن برای شما مناسب نباشد. شاید شما به دنبال این می گردید که کلاسی بروید تا زبانتان خوب شود، غافل از اینکه صرف کلاس رفتن زبانتان خوب نمیشود! باید برایش زحمت بکشید و مهم تر از همه، مسئولیت یادگیری را به عهده بگیرید. پس بهتر است صورت سوال را عوض کنیم.
مسیر یادگیری زبان من چیست؟
سوال درست این است. همه ویژگی های شخصی خود را پیدا کنید تا بتوانید یک سیستم آموزشی مناسب برای خودتان پیدا کنید. ممکن است یک آموزشگاه خاص که حتی خیلی هم معروف نیست برای شما شرایط مناسب تری ایجاد کند.
برای شروع چکار کنم؟
تحقیق کنید. بهترین کار تحقیق و تفکر است. سپس، از چند کارشناس مشاوره زبان بگیرید. هنگام دریافت مشاوره، نگویید چه میخواهید. بگذارید به شما مشاوره بدهند. درضمن، از برنامه های غیر منطقی دوری کنید. خیلی مد شده است که 3 ماهه آیلتس 7 بگیرید. به نظرتان این برنامه برای همه انجام شدنی است؟
کدام موسسات زبان بهتر هستند؟
در میان صدها موسسه، تلاش شده است مقاله ای برای بهترین موسسات زبان انلاین نگارش شود، گرچه که خیلی از این موسسات کلاس های حضوری هم دارند و خیلی هایشان صرفا بهترین نیستند اما که می داند، شاید برای شما گزینه ی بهتری باشند.
چه روش هایی برای مطالعه زبان وجود دارد؟
راه های بسیار! همانطور که گفتیم شما مسیر خودتان را پیدا کنید. اما چیزی که معمول است، معمولا در این چهار دسته قرار می گیرد:
- شرکت در کلاس خصوصی زبان
- شرکت در کلاس گروهی زبان
- استفاده از پکیج های ویدیویی خودآموز
- تهیه منابع و سلف استادی مطلق
چطور باید زبان انگلیسی مان را تقویت کنیم؟
قطعا برای تقویت زبان انگلیسی تان، باید حیطه های مختلف و مهارت ها را خوب بشناسید و به صورت مقطعی با توجه به سطح تان شروع به یاد گیری کنید. خوب است که اجزای زبان را به طور جداگانه نیز مورد مطالعه قرار دهید. برای مثال، با آموزش گرامر انگلیسی می توانید جان تازه ای به ساختارها و مفاهیمی که از روی آن ها تولید می شوند بدهید.
با شرکت در تعیین سطح زبان، می توانید در دوره مناسب تان شرکت کنید و به ترتیب سطوح مبدی، متوسط و پیشرفته را بگذرانید. آموزش لغات انگلیسی را درست مثل دستورزبان همیشه به روش درست پیش بگیرید. بدون لغات تقریبا کار به جایی نمی برید.
از آنجا که این زبان در اقصی نقاط دنیا صحبت می شود، با لهجه های مختلفی تلفظ سده که هر کدام ویژگی های منحصربفرد خودشان را دارند. انگلیسی با لهجه بریتانیایی، اسکاتلندی، ایرلندی، امریکایی، استرالیایی و نیوزلندی هر کدام تفاوت های ریز و درشتی دارد. یک زبان آموز به عنوان یک شنونده، باید تمام این لهجه ها را درک کند. اما به عنوان یک گوینده، بهتر است به یک لهجه و آن هم با رعایت استانداردهایش صحبت کند.
سطوح زبان انگلیسی
طبق CEFR، یا چهارچوب مشترک مرجع آموزشی زبان های اروپایی، شش سطح از مبتدی تا پیشرفته وجود دارد. در هر سطح، موضوعات متداولی وجود دارد که هر نویسنده با تحقیقات خود این لیست را در یک مرجع (مثلا کتاب آموزشی لغات) ارایه می کند. این شش سطح عبارتند از:
- سطح A1 یا شروع کننده
- سطح A2 یا مبتدی
- سطح B1 یا پیش متوسط
- سطح B2 یا فوق متوسط
- سطح C1 یا پیشرفته
- سطح C2 یا حرفه ای
اهمیت و مزایای آموزش آنلاین زبان
با توجه به رشد جمعیت در سراسر دنیا و محدودیت رفت و آمد، و حضور تکنولوژی فوق العاده ای به نام اینترنت، می توان آموزش ها را سریع تر، با کیفیت تر و کم هزینه تر در دسترس داشت. به لطف اینترنت، هم زمانی برای رفت و آمد نمی گذاریم، هم در معرض خطرات (ترافیک، تصادف، کرونا) نیستیم، هم در فضای راحت پشت میز خودمان می نشینیم، هم دسترسی به وسایلمان داریم، و هم هزینه کمتری می پردازیم. حتی، دیگر نیاز نیست به فلان مرکز دور برویم چرا که الان می توانیم از فاصله دور در کلاس هایشان شرکت کنیم. خیلی مهم است که بدانیم زبانمان را چطور تقویت کنیم.
اصلا زبان انگلیسی چیه؟
خیلی سادست! یک سری لغت با ترتیبی خاص کنار هم. پس کار شما ساده تر است: لغات و ترتیب را یاد بگیرید. لابد می خواهید بگویید که "از کرامات شیخ ما این است؛ شیره را خورد و گفت شیرین است"! همین طور است! چون شما شیره را می خورید و می گویید که تلخ است! پس اول بدانید که شیرین است.
پس،
درس شماره یک: باور خود را تغییر دهید: زبان لولو نیست!
نمی تونم لغات انگلیسی رو حفظ کنم!
کاری که می خواهید بکنید، بالا رفتن از دیوار سنگی است در صورتی که کمی آن طرف تر، پله کانی زیبا برایتان درست شده است! البته، متاسفانه، بسیاری از موعضین و استادنام ها هم می گویند چاره ای نیست، باید از دیوار سنگی بالا بری (کتاب 504 رو بزور حفظ کن) و خونین و مالین شوی تا یاد بگیری! حماسه خلق می کنند! اصلا اینطور نیست! باید راه و رسم اصلی را پیدا کنید!
پس،
درس شماره دو: راه درست یادگیری را پیدا کنید.
چطور راه درست را پیدا کنم؟ خیلی سادست. کسی را پیدا کنید که از مسیر درست پیش رفته و نتیجه گرفته است. این یک الگوی درست است.
الگوی غلط: مثلا دکترای زبان انگلیسی – خودش می تواند 5 دقیقه به انگلیسی سخنرانی کند؟
الگوی درست: مثلا آیلتس 8 – می تواند ساعت ها به انگلیسی صحبت کند، بنویسد و بخواند.
نگفتیم کسی که دکترا دارد زبانش خوب نیست! ولی اینکه هرکه دکتری گرفت زبانش خوب است یک تفکر اشتباه است. دقت کنید به درستی الگوی خود را انتخاب کنید.
گرامر دیوونم کرده. همش have و has و بقیشونو قاطی می کنم!
شما اگر از پشت یک تابلوی نقاشی به آن نگاه کنید متوجه نقاشی می شوید؟ مشکل عمده ی شما این است که رویکرد "ساختارمحور" به دستورزبان انگلیسی دارید! دقیقا بدترین کاری که می شود کرد و خوب تقصیری ندارید! این هم دسته گل سیستم آموزشی مدارس و دانشگاه هاست.
رویکرد خود را به "کاربردمحور" تغییر دهید تا گرامر برایتان آبِ خوردن شود. اصلا طرح این سوال که این و آن را قاطی می کنم خودش بیانگر این موضوع است که نگاه درستی به موضوع ندارید.
درس شماره سه: با نگاهی کاربردی یاد بگیرید.
تبلیغات: یک محصول ارزشمند به نام iGram در مجموعه آکادمی اکسیر تالیف شده است که دقیقا همین کار را کرده و تفکر نگاه مفهوم محور را در شما ایجاد کرده و آموزش می دهد. البته این مجموعه برای سطح Pre Intermediate به بالاست.
بهم میگن تلفظت فارسیه!
درست می گن! به خاطر اینکه به جزئیات توجه نمی کنید، و برای تک تکشون تمرین نمی کنید. چقدر تاحالا سرجمع تمرین تلفظ کرده اید؟ اصلا اگر بپرسیم ویژگی های تلفظی، به چه مواردی اشاره می کنید؟ آیا تفاوت لهجه هارو می شناسید؟ تکیه در کلمات و جملات رو می دونید؟ هیچ چیزی نیست که درست نشود، اگر به درستی تمرین کنید.
درس شماره چهار: توانا بُود هرکه تمرین کند!
حتما این ویدیو رو در صفحه اینستاگرام ما ببین: Exir_Academy_org
نمی تونم حرف بزنم! رایتینگم هم افتضاحه!
"توانا بُود هر که تمرین کند!" این شعاری است که ما در آکادمی اکسیر عمیقا به آن اعتقاد داریم چرا که دانش قدرت نیست؛ دانش قدرتِ بالقوه است. عمل است که قدرت را بالفعل می کند. پس الزاما توانا نبُود هرکه دانا بُود اگرچه که قطعا زدانش دل پیر برنا بُود.
Perfect Practice Makes Perfect
سخن نهایی
در این نوشته سعی می کنیم، علاوه بر تبلیغ آموزشگاه زبان خودمان اکسیر ❤، خیلی مختصر و مفید توضیحاتی بدهیم که انتخاب یک مرکز برایتان راحت شود و تا انتهای مسیر را روشن ببینید. صادقانه، ما اکسیر را تاسیس کردیم تا اهداف آرمانی آموزشی بر اهداف کسب و کاری ارجع باشد و به لطف خداوند، همین اتفاق هم افتاده است. خدا را شاکریم که توانسته ایم از 1394 تا کنون حدود شش هزار زبان آموز موفق انگلیسی و آیلتس را در کارنامه فعالیتمان داشته باشیم. امید است که بتوانیم با ایجاد نگرش جدید به موضوع آموزش در ایران، ایرانی آگاه تر و مفتخر تر داشته باشیم.
برای دریافت مشاوره، تعیین سطح آنلاین، برنامه و راهنمایی، می توانید با آکادمی زبان اکسیر در تماس باشید.
با لبخند انتخاب می شویم؛ با عشق میزبانتانیم.
ExirAcademy.org