دیوارپوش با توجه به نوع دیوارپوش و کاربرد آن در قسمت های مختلف از ساختمان هایی که کاربری متفاوتی دارند تعیین می گردد. در واقع استفاده از انواع دیوارپوش در دکوراسیون داخلی مدرن با کاربردی گسترده سبب بهره مندی از مزایای متعدد آن می شود که گاهی می تواند معایب آن را تحت پوشش قرار دهد و با انتخاب نوع درست دیوارپوش، معایب آن قابل اغماض خواهد بود.
انواع دیوارپوش ها و ویژگی آن ها
یکی از بهترین و مدرن ترین روش ها برای زیباتر شدن دکوراسیون داخلی منزل تزیین کردن دیوار ها است که روش های مختلفی از جمله رنگ، کاغذ دیواری و استیکر وجود دارد اما امروزه برای تزیین دیوارهای منزل از دیوارپوش استفاده میکنند، دیوارپوش ها انواع مختلفی دارند که جلوه خاصی به دکوراسیون داخلی میبخشند.
آشنایی با انواع دیوارپوش ها
- دیوارپوش چرمی
- دیوارپوش چوبی
- دیوارپوش سه بعدی
- دیوارپوش سنگی
- دیوارپوش شیشه ای
دیوارپوش چرمی
دیوارپوش های چرمی را به جرعت میتوان جزو باکلاس ترین نوع دیوارپوش ها نام برد که در ساختمان های مسکونی، تجاری و هتل ها مورد استفاده قرار میگیرند. دیوارپوش های چرمی به شکل توپر و نرم هستند که واقعا نمای جذابی به دیوارها میدهند، این نوع دیوارپوش عایق صدا و حرارت هستند.
دیوارپوش چوبی
دیوارپوش های چوبی تخته های چوبی در سایزهای مختلف و رنگ های متنوع تیره و روشن هستند که با روش های خلاقانه کنار هم روی دیوار نصب میشوند، اگر دوست دارید فضای منزل تان گرم و صمیمی باشد این نوع دیوارپوش برایتان مناسب است.
دیوارپوش سنگی
دیوارپوش های سنگی را بهتر است برای نقاط کانونی منزل مورد استفاده قرار دهید مثلا دیوار پشت تلویزیون یا دیوار پشت شومینه، این نوع دیوارپوش در رنگ ها و طرح های مختلفی وجود دارند که واقعا خانه را زیبا میکنند.
دیوارپوش شیشه ای
دیوارپوش های شیشه ای نوع دیگری از جذاب ترین دیوارپوش ها هستند، شیشه های رنگی نمای جالبی به دکوراسیون داخلی میدهند البته ناگفته نماند این نوع دیوارپوش ها برای آشپزخانه بسیار مناسب هستند.
معرفی انواع دیوار پوش و کاربرد آن ها در دکوراسیون داخلی
رنگ و کاغذدیواری جزو متداول ترین و کم هزینه ترین وسایل برای جلوه دادن به دیوارها بوده و به دلیل راحتی کار و هزینه های کم اغلب اکثر افراد تمایل به استفاده از آن ها دارند. ازاین بین هستند مواد دیگری که به عنوان دیوار پوش ها معرفی شده و در جنس و انواع مختلفی عرضه می شوند و این روزها طرفداران بسیاری نیز به خود اختصاص داده اند.
دیوار پوش های سه بعدی
دیوار پوش های سه بعدی یکی از بهترین و پرطرفدارترین نمونه های دیوار پوش هستند که به سادگی هر شخصی خود می تواند آن ها را بر روی دیوار پیاده سازی کند، و از شر دیوارهای خسته کننده راحت شود. این دیوار پوش ها ضد آب بوده و درواقع ضد حریق می باشند و از وزن پایینی نیز بهره می برند. آن ها از قبل رنگ آمیزی شده و بسته بندی می شوند ازاین رو به راحتی نصب می شوند و پس ازآن نیازی به درزگیری و رنگ کاری ندارند.
دیوار پوش های آلومینیومی
دیوار پوش های آلومینیومی درواقع قطعاتی از آلومینیوم بوده که دارای ضخامت 4 میلی متری هستند و به صورت تک رنگ و یا ترکیبی از چندرنگ تولید می شوند. این قطعات قابلیت چسباندن بر روی هر دیواری رادارند و چسباندن آن ها کاری ساده ای بوده، چراکه در زیر آن ها چسب های قدرتمندی قرارگرفته که باعث می شود به سادگی خودتان بتوانید آن ها را به دیوار بچسبانید و حس و حال تازه ای به دکوراسیون خود بدهید.
انواع دیوارپوش
یکی از بخش هایی که در طراحی دکوراسیون داخلی منزل مورد توجه واقع می شود دیوارپوش است. دیوار به عنوان جداکننده فضا در نظر گرفته می شود که علاوه بر این نقش می تواند یک عنصر دکوراتیو نیز محسوب شود. امروزه با استفاده از دیوارپوش های متنوع می توان نمایی بسیار زیبا در ساختمان ایجاد کرد. این عنصر دکوراتیو جذابیت ویژه ای به فضای داخلی میبخشد و علاوه بر زیبایی، ویژگی های منحصر بفرد خود را دارا می باشد. امروزه استفاده از دیوارپوش در ساختمان از محبوبیت ویژه ای در بین صاحب خانه ها برخوردار است. آنها نه تنها در ساختمان های نوساز بلکه برای بازسازی دیوارهای قدیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال، نوع کاربرد و ویژگی هایی از جمله خاصیت ضد حریق و عایق صوتی و حرارتی بودن، از عواملی هستند که در انتخاب دیوارپوش ها تاثیر می گذارند. دیوارپوش ها به دو دسته دیوارپوش های داخلی و خارجی تقسیم می شوند. از ویژگی های بارز دیوارپوش های خارجی می توان به مقاومت بالای آن ها در برابر عوامل محیطی مانند بارش باران و تابش نورخورشید اشاره کرد. آجر، سنگ، ورق های کامپوزیت و … از نمونه دیوارپوش های خارجی می باشند. در مقابل دیوارپوش های داخلی از تنوع بیشتری برخوردار بوده و پاسخگوی سلیقه های مختلف می باشند. از این رو رقابت در بین تولیدکنندگان برای ایجاد طرح های متنوع و زیبا بسیار بالا است.انواع دیوارپوش ها بر اساس جنس خود دارای قیمت های متفاوتی می باشند، بنابراین قبل از خرید آن ها بهتر است با انواع دیوارپوش ها و ویژگی های آن ها آشنا شوید، سپس به فروشگاه ها و یا نمایندگی های شهر خود مراجعه نموده و نسبت به خرید اقدام کنید.
دیوارپوش کاغذی
دیوارپوش کاغذی که عموماً با نام کاغذ دیواری آن را می شناسیم، در طرح ها و رنگ های متنوع وجود دارد. کاغذ دیواری ها انواع مختلفی دارند که در مقاله بعدی به معرفی انواع کاغذ دیواری خواهیم پرداخت.
نصب کاغذ دیواری
برای نصب کاغذ دیواری ابتدا سطح زیرین را صاف و صیقلی می کنیم. سپس با یک لایه چسب روی دیوار را می پوشانیم. در مرحله بعد کاغذ دیواری ها را ۵ سانتی متر بیشتر از ارتفاع مورد نظر برش داده و پشت آن ها را به چسب آغشته می کنیم. در مرحله بعد شروع به چسباندن کاغذ دیواری ها از گوشه دیوار می کنیم. ردیف ها را مرتب و به درستی در کنار یکدیگر قرار می دهیم. در مرحله آخر از یک اسفنج تمیز نم دار برای پاک کردن چسب های بین درزها استفاده می کنیم.
دیوارپوش پی وی سی
این نوع دیوارپوش که در ساخت آن از پی وی سی استفاده شده در رنگ، طرح و ابعاد مختلف در دسترس می باشد. دیوارپوش های PVC بسیار با دوام بوده و در برابر نفوذ آب و آلودگی نیز بسیار مقاوم می باشند. از ویژگی های این دیوارپوش ها می توان به قابل شستشو بودن آن ها اشاره کرد. استفاده از دیوارپوش پی وی سی در طولانی مدت مقرون به صرفه است زیرا این دیوار پوش ها عمر بالایی دارند و برای تمامی فضاها مناسب می باشد.
نصب دیوارپوش PVC
برای نصب دیوارپوش های پی وی سی، در ابتدا نیاز به یک سطح صاف و هموار داریم. از این رو در مرحله اول شروع به زیرسازی می کنیم. در مرحله بعد برای قسمت هایی که دیوار خم یا قوس دارد شروع به قوس دادن دیوارپوش ها می کنیم. سپس از طریق وصل کردن دیوارپوش ها به یکدیگر با کمک پیچ و مهره شروع به مقاوم کردن دیوارپوش ها می کنیم. در مرحله آخر به نصب قرنیز می پردازیم.
دیوارپوش آکوستیک
یکی از انواع دیوارپوش ها ، دیوار استفاده از این پوشش برای فضاهایی مانند اتاق جلسات، آمفی تئاتر و به طور کلی مکان هایی که نیاز به جذب صوت دارند، مناسب می باشد. پوشش های آکوستیک از پارچه هایی از جنس پلی استر و اولفین تولید می شوند.
نصب دیوارپوش آکوستیک
برای نصب پوشش آکوستیک ابتدا دیوار مورد نظر را اندازه گیری کنید. سپس پنل دیواری را برش می دهیم. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دیوار، پوشش آکوستیک را مستقیما روی دیوار نصب نمی کنیم و برای این کار نیاز به پنل های دیواری داریم. در مرحله سوم شروع به برش فوم آکوستیک می کنیم، سپس آنها را بر روی پنل های دیواری نصب مینمائیم. برای این کار می توانید از میخ و چسب استفاده نمایید.
پانل بتنی
پانل های بتنی با قالب های گوناگون در طرح، رنگ و شکل های مختلف تولید می شوند. این پانل ها به صورت تخت و یا سه بعدی هستند و ضخامتی حدود ۴ میلی متر دارند و برای نصب آن ها از چسب استفاده می شود.