دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / قبل از بارداری /

انواع مکمل‌های محرک باروری 

پنجشنبه، 02 آبان 1398
طبق تحقیقات سال 2018، ویتامین E به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی ممکن است تحرک اسپرم را افزایش دهد و به بهبود باروری در مردان کمک کند. با این حال در مورد مزایای احتمالی مکمل ویتامین E برای زنانی که مشکلات باروری دارند، تحقیقات کمی وجود دارد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،ناباروری یکی از چالش های درمانی زوجین است. تکنیک های پزشکی مدرن گاهی موثر اما پر هزینه هستند. برخی زوجینی که با ناباروری سر و کار دارند به دنبال گزینه های مداخله پزشکی هستند تا بتوانند بارداری را تجربه کنند. آنها ممکن است سعی کنند از مکمل های محرک باروری مردانه، زنانه یا مناسب برای هردو استفاده کنند.
در حالی که ادعاهای بیشماری در مورد مزایای چنین مکمل هایی وجود دارد لازم است بدانید که سازمان غذا و داروی آمریکا برای اثبات اثربخشی آنها در مطالعات بالینی مطالعات گسترده ای انجام نداده است. در ادامه مکمل های باروری و خطرات احتمالی آنها را می خوانید.

انواع مکمل های باروری

استیل ال کارنیتین (ALC)

استیل ال کارنیتین یک آنتی اکسیدان است. در یک بررسی که در سال 2018 انجام شده محققان به دنبال تعیین تاثیر این ماده در زنانی بودند که باروریشان تحت تاثیر بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، اندومتریوز و آمنوره و درد در زمان رابطه جنسی قرار داشت. در این بررسی مشخص شد استیل ال کارنیتین اثراتی در کمک به درمان مشکلات باروری زنان نشان داده است.
یک بررسی تازه تاثیر آنتی اکسیدان ها از جمله استیل ال کارنیتین بر سلامت اسپرم را هم بررسی کرده و مشخص شده که این آنتی اکسیدان بر تحرک اسپرم نیز اثر می گذارد.
ویتامین E

طبق تحقیقات سال 2018، ویتامین E به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی ممکن است تحرک اسپرم را افزایش دهد و به بهبود باروری در مردان کمک کند. با این حال در مورد مزایای احتمالی مکمل ویتامین E برای زنانی که مشکلات باروری دارند، تحقیقات کمی وجود دارد.

اسید فولیک

به گفته محققان اسید فولیک ممکن است در کمک به زنان در بارداری و حفظ آن موثر باشد. با این حال تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان تاثیر اسید فولیک و سایر مواد مغذی برای درمان باروری زنان لازم است. برای آقایان نیز یک بررسی در سال 2017 نشان داد ترکیبی از اسید فولیک و روی به بهبود کیفیت اسپرم کمک می کند.

کوآنزیم Q10

کوآنزیم Q10 به تولید انرژی در سلول های انسانی کمک می کند. مطالعات اخیر در مورد توانایی این آنزیم در درمان باروری بسیار مثبت بوده است. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که کوآنزیم Q10 می تواند پاسخ تخمدان ها به تحریک در زنانی که تحت آی وی اف قرار می گیرند را بهبود ببخشد. میزان بارداری در زنانی که از کوآنزیم Q10 استفاده می کردند نسبت به گروه کنترل بیشتر بود اما اختلاف از نظر آماری معنادار نبود. محققان به این نتیجه رسیدند اگرچه کوآنزیم Q10 تاثیرات مثبتی دارد اما تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

ویتامین C

ویتامین C می تواند در باروری مردان موثر باشد. در مطالعه ای که در سال 2016 انجام شد، مشخص شد مردان چاقی که ویتامین C مصرف می کنند، تحرک اسپرم و کیفیت اسپرم در آنها بالاتر است.

این مکمل ها چقدر موثرند؟

در حالی که برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف مکمل های باروری ممکن است مزایایی به همراه داشته باشد، تحقیقات دیگر نشان می دهد اینها چندان تاثیری ندارند.
چند پژوهش نشان می دهد مردانی که بیش از حد از آنتی اکسیدان درمانی استفاده می کنند ممکن است به باروری خود آسیب بزنند. در مورد تاثیر مکمل های باروری همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.
بعضی از افراد ممکن است دریابند ترکیب مکمل ها با تغییر در سبک زندگی از جمله کاهش وزن، عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و ترک سیگار احتمال باروری افزایش پیدا می کند. با این حال مکمل ها به تنهایی ممکن است تضمینی برای موفقیت در بارداری نباشند.

مصرف مکمل ها چه عوارضی دارد؟

برخی از مکمل های باروری ممکن است با سایر داروهایی که فرد مصرف می کند تداخل ایجاد کند. به عنوان مثال اسید فولیک ممکن است با برخی از داروهایی که برای تشنج و عفونت انگلی مصرف می شود، تداخل ایجاد کند در حالی که مصرف ویتامین E در کنار رقیق کننده های خون، داروهای کاهش وزن و اسیدهای صفراوی ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.
مصرف زیاد مکمل ها همچنین می تواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:

تهوع و استفراغ

راش پوستی

تاری دید

افزایش خطر بیماری قلبی

افزایش خطر سرطان

سردرد

نکروز انتروکولیت

از پزشک سوال کنید

قبل از مصرف مکمل برای کمک به باروری باید خطرات و مزایای احتمال آن را از پزشک سوال کنید. پزشک نیز باید تاریخچه پزشکی شما را داشته باشد. بعضی از مهمترین سوالاتی که باید از پزشک بپرسید این است که آیا مکمل با سایر داروها تداخل دارد یا خیر و آیا خطر مصرف بیش از حد آن وجود دارد یا خیر.


7 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
سابمیت مقاله چیست؟
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!