به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از طب روز ، ناتوانی جنسی مردان شامل ناتوانی مرد در دخول ، ناتوانی نعوظ و … می باشد . امکان بروز این مشکل به دلایل مختلفی از جمله ناتوانی جنسی با منشاء روانی ، ناتوانی جنسی با منشاء هورمونی و یا از طریق بیماری هایی که باعث ناتوانی جنسی می شوند در طول دوران زناشویی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم درباره انواع ناتوانی جنسی توضیح داده و راهکارهایی مناسب ارائه دهیم.
تفاوت تمایل جنسی در مردان و زنان
تفاوت در تمایلات زنان و مردان به تفاوت جسمی زن و مرد مربوط می گردد ، بدین صورت که ؛ تمایلات جنسی در مرد در شرایط مساعد آمادگی پیدا می کند و با اندک تحریک مناسب توان عمل جنسی در تمام مدت را دارد. اما تمایلات جنسی در زنان بستگی به زمان های خاص از جمله زمان قاعدگی و همچنین آمادگی جسمانی زن در زمان تخمک گذاری و رشد آن معمولا بیشتر است. در مجموع تمایل جنسی زن و مرد بستگی به شرایط خاص طرفین دارد که هر کدام به تنهایی می توانند سهمی دراین رابطه داشته باشند.
عوامل مکانیکی در عدم ناتوانی جنسی
از جمله عواملی که در ناتوانی جنسی دخالت دارند:
۱- نقص مادرزادی و تشریحی و یا نقص در ترشحات غدد داخلی می باشد البته نقص مادرزادی بسیار نادر است و به خوبی قابل تشخیص می باشد مثلا عضو مردانه بسیار کوچک است و یا ضایعاتی در نتیجه بیماری و حادثه پیش آمده دارد.
۲- یکی دیگر از عوامل مکانیکی می تواند به علت بعضی از بیماری های عصبی مانند فلج عمومی،ضایعات در مغز حرام وغیره پیش آید و در مجموع علت مهم ناتوانی جنسی فقدان هورمون هاست.
۳- اگر غیر از غدد آمیزشی سایر غدد هم ترشح کافی نداشته باشند مانند غدد تیروئید و هیپوفیز و فوق کلیه چون این غدد همکاری نزدیک با هم دارند و اگر اختلال در یک غده باشد به سایرین هم سرایت می کند و باعث ناتوانی جنسی می شود.
۴- یکی دیگر از ناتوانی های جسمی از ناحیه اعضا عمومی بدن(خستگی، اعصاب و …)است مثلا اغلب ناخوشی ها سبب ضعف اعصاب و در نتیجه ضعف قوا آمیزشی می شود که باید به این دسته از اشخاص بگوییم که با اولین نعوظ علامت بهبودی را در خود حس کنند و با صبر و حوصله و تقویت ها خود را به مرحله آمادگی در این امر برسانند .
۵- هم مخدرات از قبیل، تریاک، هروئین یا کاکوئین و غیره گرچه موقتاً محرک شهوانی می باشند ولی بالاخره شخص رات دچار ناتوانی جنسی می کنند. و همچنین مصرف کافور، برومور، کلیه داروهای مسکن و سالیسیلات دو سود و آرسنیک از عوامل ناتوانی جنسی به شمار می روند.
۶- وزن های سنگین یکی دیگر از عوامل ناتوانی جنسی به شمار می رود. اگر در این زمینه به ناتوانی جنسی مبتلا شدید با مربی ورزش خود مشورت کنید.
ناتوانی جنسی شامل انواع زیر است :
الف) ناتوانی جنسی تدریجی
۱- نوعی ناتوانی جنسی وجود دارد که یک دفعه پیش نمی آید بلکه به تدریج در شخص ظاهر می شود که هوس شخص و فاصله آن کمتر شده تمتع کامل نیست و به همین نحو جریان دارد تا اینکه به کلی میل و هوس قطع می شود.
در این ناتوانی تدریجی سن نقش مهمی دارد و تمایل جنسی مانند تمام وظایف اعضای دیگر با زیاد شدن سن کم می گردد(وظیفه جنسی خلق می شود، علاوه می گردد، ثابت می ماندونقصان می یابد.) البته باید قبول کرد که ناتوانی جنسی از سن ۵۰ سالگی شروع می شود کاملاً طبیعی است.
ب) ناتوانی جنسی خیالی
یکی از مهمترین اشکال عدم توانایی جنسی، نوعی است که آن را توانایی جنسی خیالی می نامند که ناشی از هیجاناتی از قبیل خشم با ترس و تنفر است.
در زندگی مدرن امروزی این نوع ناتوانی جنسی خیلی شایع شده است. زیرا بیشتر گریبان گیر افرادی می شود که دچار ضعف عصبی هستند. بر هیچ کس پوشیده نیست که تعداد بیماران عصبی که به علت فشار و جبر زندگی و تحریکات زیادی که به سلسله اعصاب آنها وارد می شود، برخلاف قرون گذشته در حال افزایش است.
تقریبا هیچ فردی راکه علاقمند به امور جنسی باشد، نمی توان یافت که عواملی نظیر خستگی، ناخشنودی و یا خشم اورا به نارسایی موقتی جنسی مبتلا نکرده باشد، اکثر این افرا اگر فوراً به علت حقیقی نارسایی موقتی پی برده و از این بابت نگرانی به خود راه ندهند در محیط و شرایط دیگر منتهی قدرت جنسی را از خود نشان می دهند.
ج) ناتوانی جنسی موقتی
این حالت که اغلب تکرار می شود بیشتر نزد مردان خیلی جوان بروز می کند و علت اینکه از این باره زیاد نگران می شوند آن است که نمی دانند این امر زودگذر و موقتی اس و فکر می کنند تنها مردی بوده اند که به آن مبتلا شده اند. باید تمام جوانان بدانند و این موضوع را به رفقای خود اظهار دارند که ای پیش آمد یک حالت فیزیولوژیکی یعنی طبیعی است و کسی نیست که یک دفعه در عمرش دچار آن نشده باشد.
د) ناتوانی جنسی دائم
ناتوانی جنسی دائم بسیار نادر است ولی وجود دارد مثلاً بعضی از پسران با وجود اینکه سالم هستند در سن بلوغ آن احساسی که سایرین در این سن دارند و کاملاً طبیعی است ندارند و از نظر فیزیکی هم عضو آمیزشی تحریک نمی شود و اساساً فکر رابطه آمیزشی در جسم و روان آنها وجود ندارد. این جوانان از نظر صورت ظاهر خیلی فربه بوده و پوست نرم دارند و علاقه به ورزش و کار ندارند.
اگ این حالت به علت تاخیر در بلوغ باشد که ۱۴ تا ۱۸ سالگی پیش می آید چندان مهم نیست چون فرقی نمی کند که شخصی در سن ۱۴ یا ۱۸ سالگی بالغ شود ولی اگر از این زمان بگذرد جای نگرانی می باشد و باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
ناتوانی جنسی خجالت ندارد، آن را بی درمان رها نکنید
عوامل موثر در ناتوانی جنسی موقتی
خستگی جسمی و روانی، غم و غصه،اضطراب،خیالات،عامل این حالت بوده ممکن است آن را شدت دهند. آیا کسی وجود دارد که در زندگی یک دفعه اشتهایش به غذا کم نشده و یا دچار بی خوابی نگشته و تمام شب را نخوابیده باشد؟
محبت برای زن ضروری است به طوری که در بعضی از موارد حتی جانشین روابط زناشویی نیز می گردد.
تا زمانی که زن به شوهرش محبت نشان می دهد آسایش زناشویی آنها پایدار است.
نصیحت هایی به مردان مبتلا به ناتوانی جنسی
۱- با تصمیم خود از معجون ها و داروهای شهوت آور استفاده نکنید.
۲- از نظر جسمی و فکری خود را زیاد خسته نکنید.
۳- تصمیم در ازدواج مجدد و یا جدایی از همسرتان نگیرید.
۴- سعی کنید در آن باره فکر ننمایید و مطمئن باشید ناتوانی جنسی شما دوباره طبیعی می شود.
۵- با پزشک متخصص مشورت کنید و سعی کنید تمام حقایق را به او بگویید.
۶- خود را تحت درمان قرار دهید و با صبر و حوصله منتظر تایید داروها باشید.
۷- در حین درمان زیاد قهوه و چای ننوشید،از الکل اجتناب نمایید کمتر سیگار بکشید.
۸- سعی کنید حداقل ۸ ساعت بخوابید و اگر لازم بود با نظر پزشک خود از داروی خواب آور استفاده کنید.
۹- صبح و غروب یک دوش نیمه گرم بگیرید.
۱۰- روابط دوستی وعشق ورزی را با همسر خود کم نکنید.
نحوه برخورد مناسب زنان با ناتوانی جنسی مرد :
۱- سعی کنید اوقات تلخی ننمایید ومخصوصا شوهر خود را در این باره مسخره نکنید. چرا که ناتوانی جنسی مرد با سرزنش زن تشدید می شود
۲- این موضوع را کاملا طبیعی جلوه دهید تا شوهرتان منظور شما را متوجه شود.
۳- ناراحتی و یاس خود را بروز ندهید حتی اگر هم شدید باشد.
۴- تصور نکنید که او شما را فریب می دهد و یا شما را دوست ندارد.
۵- به صحنه های حسودی متوسل نشوید.
۶- سعی نکنید به وسیله تمایل به مردان دیگر او را به این عمل سوق دهید.
۷- از این موضوع به کسی حتی دوستان نزدیک صحبت نکنید.
۸- با صحبت کردن به او توصیه نمایید که به پزشک مراجعه نماید.
۹- با کمال محبت و عشق با او در این موقع عمل کنید.
۱۰- با ملایمت و خوش رویی رفتار نمایید.
۱۱- سعی کنید او را به هوس های تازه جلب کنید.
۱۲- نشان دهید که هیچ گونه تغییراتی در زندگی زناشویی پیش نیامده است.
۱۳- محیط منزل را برای زندگی ساکت و آرام آماده سازید.
۱۴- شرایط لذت بردن از شما را برای او آماده سازید.