اکثر ما حداقل یک بار برایمان پیش آمده که بیش از حد عصبانی شویم یا بد دهنی کنیم. احتمالا به خاطر همین عصبانیت مقطعی با دیگران برخورد بدی داشته ایم و از کلمات توهین آمیز استفاده کرده ایم. اما اکثرا بعد از آن عذرخواهی میکنیم و متوجه اشتباهمان میشویم. اما گاهی این بددهنی و فحاشی یک عادت معمول است که زندگی زناشویی را تهدید میکند. شاید از خودتان بپرسید که بددهنی نشانه چیست؟ همانطور که گفته شد بددهنی میتواند یک عادت قدیمی باشد که همسرتان قبل از ازدواج آن را از شما پنهان کرده است. یا ممکن است نتیجه برخی رفتارهای شما باشد. افراد بددهن و فحاش فکر میکنند رفتارشان موجه است و هیچ تقصیری ندارند. این افراد اشتباهات خود را نمیبینند و با دلیل یا بدون دلیل فحاشی میکنند.اگر شما در خانواده ای بزرگ شده اید که رابطه پدر و مادرتان با هم خوب بوده، ممکن است در برخورد با فحاشی همسر دچار ترس و اضطراب میشوید. چرا که نمیدانید در موقعیت جدید چگونه همه چیز را کنترل کنید.
تاثیرات فحاشی و بد دهانی به همسر
برخی از زوجین در طول مشاجرات به راحتی اجازه توهین به یکدیگر را می دهند، به خصوص زمانی که حس می کنند، حق با آنهاست. استفاده از کلمات آزاردهنده در طول مکالمه عواقب پایداری دارند و حتی گاهی اوقات پس از بخشش این عبارات در ذهن باقی می ماند و در غیرمنتظره ترین زمان یادآوری می شوند. برای دوام زندگی مشترک حتی در هنگام مشاجره به یکدیگر احترام قائل شوید و به یکدیگر توهین نکنید. در این بخش به عواقب فحاشی به همسر می پردازیم. فحاشی و بد دهانی به همسر عواقب زیر را به همراه دارد:
اوقات خوب را از بین میرود
وقتی در حین مشاجره با همسر کلمات توهین آمیز بکار می برید، اوقات خوبی را که در رابطه خود داشته اید را نفی می کنید. خاطرات خوب با کلمات آزاردهنده در آمیخته می شوند و پیوند مشترک شما دو نفر را مختل می کنند. اگر نمی خواهید یک لحظه عصبانیت در زمان حال تمام خاطرات و لحظات خوبی را که داشته اید، خراب کند قبل از اینکه چیزی بگویید، فکر کنید و از به کار بردن کلمات آزاردهنده خودداری کنید و به جای گفتن چیزهایی که می تواند همه چیز را تغییر دهد، بحث را سازنده نگه دارید.
اعتماد به نفس واحساسات نابود میشود
کلمات توهین آمیز می توانند احساسات را نابود کنند و باعث شوند شما یا همسرتان احساس کنید که طرف مقابل شما را درک نمی کند، حتی اگر احساس همسر خود را درک نکنید، توهین به او هرگز راه حل خوبی نیست.توهین به افراد می تواند به سرعت عزت و اعتماد به نفس آنها را از بین ببرد، حتی اگر بعداً عذرخواهی کنید. معذرت خواهی، نظر اولیه را لغو نمی کند و خیلی بیشتر از آنچه تصور می کنید در ذهن همسرتان باقی می ماند.
موجب عدم رشد می شود
اشکالی ندارد اگر گهگاهی به عیب ها به عنوان راهی برای رشد اشاره کنید اما، توهین و فحاشی با انتقاد سازنده متفاوت است. توهین به شریک زندگی می تواند به شدت مانع از بهبود رابطه شود.کلمات توهین آمیز هیچ چیز خوب یا مفیدی به زندگی یا رابطه اتان اضافه نمی کنند. این کلمات باعث بدتر شدن اوضاع می شوند پس از بیان هرگونه اظهارات بیش از حد انتقادی بپرهیزید زیرا کمکی به رشد و ارتقا شخصیت نمی کند.
شخصیت را زیر سؤال می برد
استفاده از جملات شخصی برای برنده شدن در یک بحث معمولاً کارساز نیست و رفتاری تحقیرآمیز بشمار می رود. این کار باعث می شود فکر کنید افکارتان بهتر ازعقاید شریک زندگی تان است به علاوه، به این معناست که شما به شریک زندگی خود اعتماد ندارید یا از کارهایی که انجام می دهد حمایت نمی کنید.اگر می خواهید همسرتان به شما اعتماد کند اما، مدام به او توهین می کنید، دیگر احساس امنیت نخواهید کرد و در مواقع سخت او به شما اعتماد نخواهند کرد.توهین به یکدیگر یکی از بدترین کارها هنگام بحث کردن است. همسری که مورد توهین قرار می گیرد حالت تدافعی پیدا می کند و دیگر نمی خواهد در مورد وضعیت خود صحبت کند.مسئله دیگر در مورد گفتن چیزهای آزاردهنده این است که می تواند مسیر بحث را تغییر دهد.
باعث از دست دادن حمایت می شود
وقتی شما یا همسرتان حرف های آزاردهنده می زنید، حمایت از یکدیگر برایتان سخت می شود، در یک رابطه سالم افراد به تنهایی می ایستند و احساس کمبود حمایت نمی کنند.به همین دلیل وقتی کسی احساس کند از طرف شریک زندگی حمایت نمی شود شروع به استفاده از کلمات منفی می کند.اگر به همسر خود توهین کنید، ممکن است دفعه بعد که به چیزی نیاز دارد به سراغ شما نیاید. آنها به افراد دیگری روی می آورند که از طرف آنها حمایت می شوند.
بی توجهی همسر را درپی دارد
وقتی به شریک زندگی خود توهین می کنید، مشکلات زیادی ایجاد می شود. اگر همسر تان حرف های توهین آمیزی به شما بگوید، احساس می کنید که او اهمیتی برایتان قائل نیست. در طول زندگی هر دو زوج باید احساس کنند که به آنها اهمیت داده می شود.یک رابطه سالم مستلزم این است که به شریک زندگی خود اهمیت دهید، بنابراین به جای توهین بر عشق و احترام تمرکز کنید.
باعث ناامنی در رابطه می شود
صحبت های آزاردهنده می تواند باعث ایجاد ناامنی در رابطه شود. هیچ کس نباید احساس کند که رابطه آنها در هر لحظه ممکن است به پایان برسد اما، توهین به یکدیگر این احساس را تشدید می کند. وقتی احساس می کنید که شریک زندگی تان برای شما ارزشی قائل نیست، مطمئناً احساس ناامنی خواهید کرد. رابطه ای سالم است که در آن احساس امنیت کنید، حتی زمانی که همه چیز پیچیده است.
احترام را از بین می برد
حتی وقتی همسرتان شما را عصبانی می کند، باز هم باید به او احترام بگذارید. هر زمان که حرف بدی به شریک زندگی خود می گویید، نشان می دهد که آن طور که باید به او احترام نمی گذارید. اگر با همسرتان مخالف هستید، باز هم باید احساسات او را در نظر بگیرید. روی حرف های خود تمرکز کنید زیرا بعداً نمی توانید آنها را جبران کنید. از رفتارهای نامناسب خودداری کنید تا شریک زندگیتان بداند که به او احترام می گذارید.
موجب خود پسندی می شود
اگر چه گفتن اولین افکاری که در جریان مشاجره به ذهنتان می رسد آسان است اما، باید از این کار خود داری کنید. با بیان اولین افکارتان بعداً پشیمان می شوید و این اظهارنظرها خود پسندی شما را درپی دارد. ناسزا گفتن باعث ایجاد مشکل در صمیمیت، راحتی می شود پس همیشه قبل از اینکه چیزی بگویید، احساس همسرتان را در نظر بگیرید.
احساس ارزشمندی را از بین می برد
هر توهینی می تواند احساس ارزشمندی را از بین ببرد. کلمات آزاردهنده باعث می شود افراد احساس کنند که به اندازه کافی خوب نیستند یا نمی توانند کار خوبی انجام دهند. همچنین این کلمات حاکی از آن است که شما در مورد همسر خود بد فکر می کنید و باعث می شود که آنها نیز به خودشان نگاه بدی داشته باشند. و این سب از بین رفتن عزت نفس می شود.
تسلط و کنترل
یکی از تاثیرات بددهنی همسر این است که فرد بددهن در نهایت کنترل همسرش را به دست میگیرد. تا جاییکه او ضعیف و ناتوان شود. این کنترل میتواند درباره امور مالی، ارتباط با خانواده، تعهدات شغلی، سرگرمیها و … باشد. این موضوع باعث به انزوا کشاندن طرف مقابل میشود. این کنترلهای مداوم ممکن است به عنوان یک شستشوی مغزی عمل کند که به موجب آن طرف مقابل بدون سوال و مقاومت در برابر خواسته های همسر فحاش و بددهن خود تسلیم میشود.
افسردگی
بسیاری زنان وقتی در معرض توهین و فحاشی شوهر قرار میگیرند، افسرده میشوند. چنین زنانی ممکن است با گذر زمان گوشه گیر شوند و به تمام خواسته های همسرشان تن دهند. البته این موضوع درباره آقایان هم صدق میکند. افسردگی میتواند وضعیت را وخیم تر کند. زیرا فرد فحاش میتواند از این موضوع به عنوان نقطه انتقاد دیگر در جهت برجسته کردن نقاط ضعف قربانی استفاده کند. در چنین شرایطی و بدون کمک همسر بهبودی از افسردگی کار بسیار سختی است. بنابراین شرایط برای مدت طولانی ادامه میابد و این امر باعث بی ثباتی زندگی مشترک میشود.
راهکارهای کنار آمدن با فحاشی شوهر
- در زمان عصبانیت بر خود مسلط باشید. اکثر اوقات زوجین در زمان دعوا و درگیری به صورت ناخواسته به رفتار اشتباه یکدیگر دامن می زنند و این باعث ایجاد چرخه معیوبی می شود که رفتار منفی یکدیگر را تقویت می کنند.
- هرگز در مقابل فحاشی شوهر مقابله به مثل نکنید که این کار باعث تشدید عصبانیت و فحاشی وی می شود.
- در زمانی که هر دو آرامش دارید درباره تاثیرات منفی فحاشی همسرتان بر روحیه و احساسات و رفتار شما، با وی صحبت کنید.
- جهت از بین بردن فحاشی همسر شما باید رفتارهای مثبت همسر خود را تقویت کنید هرچند این رفتارها اندک باشند.
- دوستان همسر خد را بررسی کنید و در صورتی که همسرتان دوستان ناباب و بد دهن دارد با تدبر ارتباط وی را با آنها کمتر کنید و بیشتر با فامیل و دوستانی که خوش اخلاق هستند و به همسر خود احترام می گذارند رابطه برقرار کنید.
- ببینید همسر شما با بددهنی قرار است به چه هدفی برسد. قرار است شما را بترساند تا به خواسته اش تن دهید؟ با فحاشی می خواهد از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند؟ تا حد ممکن تاش کنید مزیت هایی که فحاشی برای وی دارد را قطع کنید.
- زمانی که هر دوی شما در آرامش هستید درباره مشکلی که باعث عصبانیت وی شده است با همدیگر صحبت کنید. هرگز مشکل را حل نشده رها نکنید.
- فحاشی جز خشونت کلامی است. بسیاری از افراد که بد دهنی می کنند خود را مقصر نمی دانند و طرف مقابل را علت خشونت و فحاشی خود می دانند. علاوه بر اینکه شما باید رفتارهای خود را اصلاح کنید که وی را خشمگین نکنید ولی دلیل بر این نیست که خود را قربانی بدانید. اگر خسته شده اید و راه حلی برای اصلاح پیدا نمی کنید حتما از مشاوره خانواده کمک بگیرید.