یکی از راه های کمک به زیبایی برای خانم ها، استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی است. بسیاری از کودکان نیز ممکن است با دیدن مادر یا خواهر بزرگترشان در هنگام آرایش کردن به لوازم آرایش و آرایش کردن علاقه مند شوند. بسیاری از والدین اجازه آرایش را به آن ها می دهند و یا بسیار دیده شده که در مهمانی ها و جشن های مختلف مادران به آرایش کودکشان می پردازند بدون اینکه بدانند این لوازم چه مضراتی برای آن ها در پی دارد و یا اینکه از عوارض روحی آن با خبر باشند. با ما همراه شوید تا مضرات آرایش برای دختر بچه ها را برایتان بازگو کنیم.
عوارض آرایش در کودکان
- آرایش کردن کودکان موجب بسته شدن منافذ پوست و بروز جوش و آکنه می شود.
- برخی از محصولات آرایش دارای سرب و باکتری هستند، وارد شدن این مواد مضر به بدن کودکان منجر به مسمومیتشان می شود.
- آرایش در کودکان مبتلا به تنگی نفس و آسم منجر به تشدید حملات آسم می شود.
- برخی از لوازم آرایشی سبب بروز آلرژی پوستی از جمله قرمزی و کهیر پوستی و حساسیت به نور آفتاب می شود.
- آرایش کردن دختر بچه ها موجب بلوغ زودرس در آن ها می شود.
- بحران هویت یکی دیگر از عوارض روانی آرایش کردن دختر بچه ها است.
- بزرگ ترین ضرر استفاده از مواد آرایشی بهداشتی، فرهنگ سازی غلط است.
- از عوارض آرایش دختر بچه ها از بین بردن اعتماد بنفس شان است زیرا وقتی آن ها به سنین بالاتر برسند دیگر نمی توانند در اجتماع بدون آرایش حضور یابند.
- استفاده از لوازم آرایشی سبب بروز کم خونی های شدید و نیازمند درمان در کودکان می شود زیرا این مواد حاوی فلزات سنگین هستند که به تدریج وارد بدن می شوند.
- نامتعادل کردن هورمون ها و به دنبال آن عوارض خطرناکی چون ناباروری و حتی سرطان پوست را به همراه داشته باشد. هر چند پژوهش ها صرفا یک ارتباط احتمالی را با سرطان نشان می دهند.
رفتار مناسب در مقابل کودک علاقه مند به آرایش
چه فرزند شما دختر باشد یا پسر، با این چالش به عنوان یک مرحله دیگر از دوران کودکی رفتار کنید. اگر واکنش شدیدی نشان دهید، ممکن است علاقه فرزندتان به آرایش و لوازم آرایشی به طور چشمگیری افزایش یابد. یکی از نکات مهمی که در نگهداری از کودک و تربیت او باید به آن توجه داشت، رفتار درست و مناسب است در غیر این صورت ممکن است کودک بیشتر لج کند و از طریق لجبازی و گاها گریه به خواسته خود برسد. نگرانی والدین در آرایش کردن کودک باید از زمانی آغاز شود که کودک یا نوجوان در آرایش خود افراط کرده و یا در موقعیت های زمانی و مکانی نامناسب این کار را انجام دهد.
خانم دکتر کوبیژک لاو، متخصص اطفال توضیحات جالبی درباره پدیده آرایش کودکان، سن صحیح شروع و نحوه برخورد با این موضوع داشته است:
نمی توان سن دقیقی برای شروع آرایش کردن در کودکان تعیین کرد. سن درست یا غلط وجود ندارد بلکه نحوه آرایش درست برای فرزندان به رویکرد خانواده و عرف جامعه بستگی دارد. این دو موضوع می تواند در تصمیم گیری در فرایند اجازه دادن به کودک برای آرایش کردن، کمک کند. از فرزندان خود سوال کنید که چرا به آرایش علاقه دارند و وقتی که فکر می کنید در این مورد زیاده روی می کنند، به آن ها اطلاع دهید.
در ادامه برخی از رفتارها و کارهایی که در مقابل کودک علاقه مند به آرایش باید انجام دهید را معرفی می کنیم.
- برخی اوقات به کودک اجازه آرایش دهید زیرا اگر به کودک اجازه آرایش داده نشود، ممکن است برخی کودکان را لجباز کند، طوری که سرسختی از خود نشان دهند و اتفاقا میل به آرایش کردن در آنها بیشتر شود.
- در حضور کودکتان خودآرایی کمتری داشته باشید و برای او توضیح دهید که این کار مخصوص بزرگترهاست و برای سلامت شما مضر است.
- لوازم آرایشی کودکانه ای برای آنها بخرید که بیشتر جنبه سرگرمی داشته باشد.
- اگر کودکتان علاقه دارد از وسایل آرایشی استفاده کند، بهترین انتخاب کرم مرطوب کننده و ضدآفتاب است.
- به کودکتان بیاموزید به جای استفاده از کرم پودر از ضد آفتاب، مرطوب کننده هاو وازلین استفاده کند. بهترین کرم ضدآفتاب برای کودکان برای جلوگیری از نور خورشید و آفتاب سوختگی، ضدآفتاب های مینرال یا فیزیکال است که عاری از فیلترهای شیمیایی هستندSPF آنها نیز 30 تا 50 است.
- با توجه به تشخیص خودتان کودکتان را محدود کنید که تنها در خانه یا در برخی جشن ها و مراسم ها آرایش کند.
-
همیشه هر زمان که کودک با لوازم آرایشی بازی می کند، مراقب او باشید.
-
محصولات ایمن بخرید. بسیاری از لوازم آرایشی مطابق با استانداردهایی که والدین انتظار دارند، تنظیم نمی شوند؛ بنابراین محصولاتی با کمترین مواد تشکیل دهنده خریداری کنید و از موادی که فکر می کنید مضر هستند اجتناب کنید.
-
با کم شروع کنید.برای شروع می توانید به کودکتان اجازه دهید که تنها از برق لب استفاده کند. با گذشت زمان، سایر محصولات آرایشی را اضافه کنید. همان ابتدا به کودکتان اجازه ندهید از رژ لب و خط چشم استفاده کند.
-
مراقب تحریک پوست باشید. علائم واکنش پوست کودکتان به مواد آرایشی می تواند قرمزی خفیف پوست یا کهیر شدن و تورم باشد. اگر پوست کودکتان به محصول آرایشی واکنش نشان داد آن محصول را بردارید و دیگر از آن استفاده نکنید. واکنش های آلرژیک که در صورت کودک شما ظاهر می شود می تواند به مجاری تنفسی اونیز سرایت کند. اگر کودک شما خس خس می کند، درد شکم دارد یا استفراغ می کند، فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید.
-
مراقب پوست های حساس یا مستعد آکنه باشید. از محصولات سنگین و روغنی به ویژه کرم ها، لوسیون ها و پودرها که می توانند آکنه، اگزما و سایر پوست های حساس را تشدید کنند، دوری کنید. از یک کانسیلر بدون روغن برای آکنه استفاده کنید.
-
یک روتین پوستی سالم برای کودکتان داشته باشید.
-
مراقبت از پوست برای هر کودک و نوجوانی، به ویژه آنهایی که آرایش می کنند، مهم است؛ بنابراین نکات زیر را در مورد پوست کودکتان رعایت کنید و به آن ها بیاموزید: شستشوی روزانه صورت با یک پاک کننده ملایم، اجتناب از صابونهای ضد باکتری و لایه بردار، پاک کردن آرایش قبل از خواب، ممانعت از اشتراک گذاری لوازم آرایش و تعویض آن ها هر 6 تا 12 ماه