دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

عوارض و موارد مصرف قرص هیدروکلروتیازید (Hydrochlorothiazide) 

یکشنبه، 14 بهمن 1397
قرص هیدروکلروتیازید (Hydrochlorothiazide) از داروهای ادرارآور است که برای درمان فشار خون بالا توسط پزشک تجویز می‌شود. این دارو می‌تواند ورم‌های ایجاد شده در زانوها و پاها را کاهش دهد. از عوارضی که قرص هیدروکلروتیازید ممکن است به دنبال داشته باشد می‌توان به کاهش فشار خون وضعیتی، ناراحتی معده، سرگیجه و سردرد اشاره کرد.

موارد و مقدار مصرف :‏

الف) ادم.  

بزرگسالان:ابتدا مقدار 25 تا 200 میلی گرم خوراکی، روزانه برای چندین روز یا تا زمانی که وزن خشک به دست آید، ‏مصرف می شود. مقدار نگهدارنده دارو 25 تا 100 میلی گرم خوراکی روزانه یا به صورت متناوب می باشد. موارد ‏refractory‏ ممکن است به دوزهای تا 200 میلی گرم در روز نیاز داشته باشد.  

ب) زیادی فشار خون.  

بزرگسالان:از راه خوراکی، مقدار ‏mg/day 50-12.5‎‏ به صورت مقدار واحد مصرف می شود. مقدار مصرف روزانه بر ‏اساس فشار خون کاهش یا افزایش می یابد. دوزهای بالاتر از 25 میلی گرم معمولاً ارزش اضافه تری ندارند.  

کودکان 6 ماه تا 12 سال:‏mg/kg 2-1‎‏ خوراکی روزانه، که به صورت تک دوز یا دو دوز منقسم مصرف می شود. دوز ‏روزانه نباید از 37.5 میلی گرم برای کودکان کمتر از 2 سال یا 100 میلی گرم برای کودکان 2 تا 12 سال بیشتر شود.  

کودکان کوچکتر از 6 ماه:تا ‏mg/kg 3‎‏ خوراکی روزانه در دو دوز منقسم مصرف می شود. مقدار مصرف روزانه نباید از ‏‏37.5 میلی گرم بیشتر شود.  

عوارض جانبی هیدروکلروتیازید

كاهش فشار خون وضعيتي، اختلالات خفيف گوارشي، كاهش توانايي جنسي، كمي پتاسيم، منيزيم وسديم خون، زيادي كلسيم خون، آلكالوز همراه كمي كلرور خون، زيادي اسيداوريك خون، نقرس، افزايش قند خون و كلسترول پلاسما با مصرف دارو گزارش شده است.

عوارض جانبی قرص هیدروکلروتیازید 50 

قرص هیدروکلروتیازید نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. شایع ترین عوارض این دارو عبارتند از:

  1. گیجی
  2. سبکی سر
  3. سردرد
  4. تاری دید

این لیست به معنای آن نیست که هرکسی از قرص هیدروکلروتیازید استفاده می کند به این عوارض دچار می شود بلکه این عوارض نادرند و در صورت وقوع معمولا خود به خود بهبود می یابند. با این وجود در صورتی که این علایم برای شما بسیار آزاردهنده می باشند یا در شما تداوم یافت بایستی پزشک خود را در جریان مشکلتان قرار دهید.  شما بایستی در نظر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز نموده است چون قضاوت وی این بوده است که شما از مصرف این دارو سود بیشتری را نسبت به عوارض آن می برید. با این حال اگر تصور می کنید که بدن شما پاسخ مناسبی به این دارو نمی دهد بایستی پزشک خود را از موضوع مطلع نمایید.

برای کاهش سبکی سر و یا سیاهی رفتن چشم به دنبال برخاستن به شما توصیه می شود تا کم کم و مرحله مرحله اقدام به برخاستن نمایید. برای مثال اگر صبح به هنگام بیدار شدن میخواهید بایستید بهتر است مدتی پای خود را از تخت آویزان کنید و سپس به آرامی برخیزید.

این دارو ممکن است موجب دهیدراسیون(کم آبی بدن) شما گردد. بنابراین در صورتی که شما دچار علایم کم آبی بدن و دهیدراسیون شدید بایستی بلافاصله با پزشک خود تماس گرفته و از نظرات وی بهره مند گردید. برخی از علایم کم آبی بدن و دهیدراسیون عبارتند از:

  1. تشنج
  2. گرفتگی های عضلانی و کرامپ عضلانی
  3. ضعف
  4. خشکی دهان
  5. احساس تشنگی بسیار شدید
  6. تهوع، استفراغ
  7. بر هم خوردن نظم ضربان قلب
  8. کاهش زیاد حجم ادرار

گرچه حساسیت دارویی شدید به قرص هیدروکلروتیازید عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایعتریان علایم حساسیت دارویی عبارت است از:

  1. واکنش پوستی نظیر زدن جوش های ریز(راش پوستی)
  2. تورم لب ها و صورت(آنژیوادم)
  3. سرگیجه شدید

20 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
ژاکلین محمدی
4 سال پیش

کارامد و عالی
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تبدیل پایان نامه به مقاله !
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
مراحل اکسپت مقاله
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟