اردوغان رقیب بی بی سی فارسی و صدای آمریکا را افتتاح کرد! / ترکیه در رؤیای امپراطوری فرهنگی
به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، شبکه فارسی زبان تلویزیون دولت ترکیه (تی آر تی فارسی) راه اندازی شد.
به گزارش عصرایران، تی آر تی فارسی در مراسمی در روز سه شنبه (دیروز) در آنکارا ترکیه فعالیت خود را آغاز کرد.
شعار تیآرتی فارسی، «هر انسان، یک جهان؛ هر خبر، یک روایت» است.
قبل از این وب سایت فارسی زبان شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه (تی آر تی) و وب سایت فارسی خبرگزاری دولت ترکیه (آناتولی) فعالیت می کردند.
این سومین شبکه تلویزیونی فارسی زبان است که از سوی کشورهای دیگر راه اندازی می شود. قبل از این تلویزیون فارسی زبان بی بی سی از لندن ( 2009 - 1387) و تلویزیون "صدای امریکا" (VOA) در سال 1996 - 1375 راه اندازی شده بود.
تی آر تی به زبان های دیگر شبکه های مختلفی دارد که از جمله می توان به تی آر تی جهانی ( به زبان انگلیسی)، تی آر تی عربی و تی آر تی کردی اشاره کرد.
سازمان رادیو تلویزیون دولتی ترکیه (تی آر تی ) در وب سایت خود درباره راه اندازی شبکه تلویزیونی به زبان فارسی نوشته است که هدف "ارائه محتوای خبری دقیق، جامع و بیطرفانه برای بیش از 130 میلیون فارسیزبان در سراسر جهان" است. تی آر تی اضافه کرد: "تیآرتی فارسی، بهعنوان دوازدهمین زبان و نهمین پلتفرم فعالیتهای بینالمللی این شبکه است.
هنوز جزئیات از جمله زمان و ساعت های پخش این شبکه اعلام نشده است.
جزئیات مراسم راه اندازی تی آر تی فارسی
وب سایت تی آر تی درباره جزئیات مراسم راه اندازی شبکه فارسی زبان نوشت:
این مراسم با حضور دکتر فخرالدین آلتون، رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، پروفسور دکتر احمد آلبایراق، رئیس هیئت مدیره تیآرتی و پروفسور دکتر محمد زاهد سوباجی، مدیرکل تیآرتی برگزار شد. در این رویداد، از تیآرتی فارسی بهعنوان یک پلتفرم دیجیتال چندرسانهای یاد شد که با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، محتوایی متنوع در حوزههای سیاست، دیپلماسی، اقتصاد، فرهنگ و زندگی روزمره ارائه میدهد.
تیآرتی فارسی تلاش میکند با استفاده از تجربه موفق دیگر بخشهای بینالمللی تیآرتی، جایگاهی متمایز در میان رسانههای دیجیتال فارسیزبان ایجاد کند. این شبکه تاکنون توانسته است از طریق 11 زبان دیگر به 11 میلیارد بازدید و 8 میلیارد تماشای ویدئو در فضای دیجیتال دست یابد و 60 میلیون دنبالکننده را جذب کند.
علاوه بر اخبار و تحلیلهای روز، تیآرتی فارسی با تولید محتواهای اختصاصی درباره تاریخ، فرهنگ و هنر، دریچهای تازه به دنیای رسانههای فارسیزبان باز کرده است.
رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه و اشاره به جلال آل احمد
دکتر فخرالدین آلتون رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در سخنرانی خود در این مراسم اظهار داشت: تیآرتی باید در خدمت ثبات و آرامش جهانی باشد. اکنون زمان آن رسیده است که حقیقت را آشکار کرده و به زبان بیاوریم. ما باید تحت هر شرایطی در کنار حقیقت بمانیم.
رئیس مرکز ارتباطات ریاستجمهوری ترکیه در ادامه سخنان خود با تأکید بر جایگاه ویژه تیآرتی در عرصه رسانهای گفت: تیآرتی به یک مرکز جاذبه در حوزه رسانهای تبدیل شده است. بدون تردید، انتشار محتوا به زبان فارسی، خدمتی ارزشمند به بشریت است.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد پیوند میان ملتهای منطقه تصریح کرد: برقراری ارتباط میان دو ملت کهن، اقدامی بسیار مهم است. تعامل و پیوند میان این دو ملت، با وجود تمامی چالشها، همچنان قدرتمند باقی مانده است. کافی است به دیوان کبیر مولانا نگاهی بیندازیم تا به قدرت این پیوند پی ببریم.
دکتر آلتون همچنین با اشاره به انتقادهای جلال آل احمد از سلطه غربگرایانه، گفت: تقویت روابط میان این دو کشور منطقه، بدون شک به نفع هر دو طرف خواهد بود. ما در این منطقه با تهدیدهای مشترکی مواجه هستیم و همکاری و همافزایی میان ما، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که بخش فارسی تیآرتی به عنوان پلی ارتباطی، به توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی میان دو ملت کمک کرده و گامی مهم در راستای خدمت به منطقه و بشریت بردارد.
تیآرتی فارسی، کمک به روابط دو کشور دیرینه منطقه، ترکیه و ایران
خبرگزاری آناتولی ترکیه هم نوشت فخرالدین آلتون، رئیس نهاد ارتباطات ریاستجمهوری ترکیه، در مراسم معرفی پلتفرم خبری دیجیتال فارسی تیآرتی که در یک هتل در آنکارا برگزار شد، اظهار داشت:«متأسفانه در سراسر جهان، از یکسو کسانی هستند که حقیقت را پنهان میکنند و از سوی دیگر، افرادی که در برابر حقیقت سکوت میکنند. ما باید تحت هر شرایطی در کنار حقیقت بایستیم و با تمام توان خود علیه تلاشها برای نابودی حقیقت مبارزه کنیم.»
او تأکید کرد که تیآرتی در سالهای اخیر به یک مرکز جذابیت در حوزه رسانه تبدیل شده و متناسب با نقش منطقهای و جهانی ترکیه، روزبهروز بزرگتر و قویتر عمل میکند. آلتون در ادامه گفت، راهاندازی تیآرتی فارسی برای کشور ما، منطقه ما و بشریت اهمیت دارد. ما از پلتفرمی صحبت میکنیم که به زبانی غنی مانند فارسی فعالیت خواهد کرد. حضور در این فضای فرهنگی غنی و تولید محتوا بیشک خدمتی به فرهنگ جهانی و بشریت است. ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم میان دو ملت دیرینه منطقه، اقدامی حیاتی است. این تعامل که در طول تاریخ وجود داشته است، علیرغم تلاشهای مدرن برای تخریب روح این تعامل، همچنان قوی باقی مانده است. تنها نگاهی به دیوان کبیر مولانا جلالالدین رومی نشان میدهد که این تعامل چقدر قدرتمند بوده است.
آلتون با اشاره به اینکه تیآرتی فارسی در این بستر فرهنگی پویا تأسیس شده و مأموریتی تاریخی را بر عهده دارد، ادامه داد: تیآرتی فارسی پیش از هر چیز، برای انتقال اطلاعات به مناطق فارسیزبان راهاندازی شده است. در کنار این هدف، تقویت پیوندهای فرهنگی میان کشورهای منطقه و گسترش این روابط نیز از اهداف آن است. تیآرتی فارسی همچنین هدف تقویت ثبات منطقهای و ایجاد کانالهای گفتوگوی صادقانه را دنبال میکند و برای تبدیلشدن به یک منبع خبری معتبر در مناطق فارسیزبان گام برمیدارد.
رئیس نهاد ارتباطات ریاستجمهوری ترکیه ادامه داد: یکی دیگر از اهداف ما از راهاندازی این پلتفرم، مقابله با انحصار اطلاعات و ظرفیت انتشار اطلاعات نادرست توسط مراکز رسانهای غربی است. این یک تهدید جهانی است که بشریت امروز با آن روبروست. مراکز خبری غربی و قدرتهای پشت آنها، با ایجاد یک بحران حقیقت در سراسر جهان، بیعدالتی جهانی را تقویت میکنند. ما معتقدیم که مبارزه با این تهدید، خدمتی به بشریت است.»
آلتون با بیان این که تیآرتی، خبرگزاری آنادولو و رسانههای ترکیه در این زمینه فعالیتهای ارزشمندی انجام دادهاند، گفت: تیآرتی فارسی از جنبه دیگری نیز اهمیت دارد و آن، کمک به روابط دو کشور دیرینه منطقه، ترکیه و ایران، است. این روابط در حوزههای اقتصادی، تجاری، گردشگری و پروژههای فرهنگی و هنری مشترک نمایان میشود و تأسیس این پلتفرم فارسی نیز یکی از مظاهر این روابط است. راهاندازی این پلتفرم در آستانه سال 2025 که بهعنوان سال همکاری فرهنگی ترکیه و ایران نامگذاری شده است، بسیار پرمعنی است.
آلتون همچنین بیان کرد: ما بر تقویت همکاریها و هماهنگی در روابط دو کشور، بهویژه در حوزه رسانه و ارتباطات، تأکید داریم. با وجود تلاشهای شبکههای ارتباطی فئودال برای ایجاد تفرقه، ما به فعالیتهای خود برای تقویت روابط دو کشور ادامه میدهیم و به این تلاشها اجازه موفقیت نمیدهیم. زیرا با تهدیدهای مشترکی روبرو هستیم. امروز، سیاستهای اشغالگرانه و استعمارگرانه اسرائیل در منطقه ما همه مسلمانان، جهان اسلام و بشریت را هدف قرار داده است. ما باید در برابر این تهدید مشترک، مبارزهای مشترک انجام دهیم.
برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.