دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / آداب و رسوم /

آشنایی با آداب خاص هدیه دادن مردم در کشورهای مختلف 

شنبه، 10 آبان 1399
همه از هدیه گرفتن خوشحال می‌شوند! در فرهنگ‌های مختلف هدیه دادن نشانه محبت و احترام به شخص مقابل است در این زمینه با ساعدنیوز همراه باشید.

آداب خاص هدیه دادن مردم در کشورهای مختلف

در فرهنگ ایرانی نیز افرادی که برای هم احترام قائل اند و بهم علاقمند هستند به یکدیگر هدیه می دهند. در کشورهای مختلف هدیه دادن آداب خاص خود را دارد. در زیر به برخی از نکات فرهنگی هنگام هدیه دادن و هد یه گرفتن اشاره شده است.

همانطور که گفتیم، در فرهنگ های مختلف هدیه دادن نشانه ی محبت و احترام به شخص مقابل است. همچنین در فرهنگ ایرانی نیز افرادی که برای هم احترام قائل هستند و به هم علاقه مند هستند به یکدیگر هدیه می دهند تا مراتب عشق و علاقه ی خودر ا به این وسیله به یکدیگر نشان دهند.

با تمامی این تفاصیل اما، در کشورهای مختلف هدیه دادن آداب خاص و مورد توجه خود را دارند که شاید در ظاهر به هم شبیه باشند اما در نکات ریزی با یکدیگر تفاوت دارند. مثلا چینی ها روش هدیه دادنشان با ما ایرانی ها بسیار متفاوت است.

در کشور چین در واقعیت رسم بر این است که افراد در ابتدا کادویی که به آن ها ارزانی داشته شده است را نپذیرند! در این صورت فردی که تصمیم گرفته است تا کادو را بدهد، باید باز هم تلاش خود را ادامه دهد.

در واقع در کشور چین رسم بر این است که افراد هنگام کادو گرفتن، تا ۳ بار از گرفتن هدیه ی خود امتناع می کنند و هدیه دهنده باید تا ۳ بار بر این کار اصرار ورزد و سپس کادوی خود را از طرف مقابل خود تحویل بگیرد. همچنین فردی که کادو می دهد نیز باید کادو را با هر دو دست خود تقدیم کند و با عضق و علاقه و رغبتی سرشار، ۳ بار بر تحویل کادوی خود اصرار کند.

هدیه به سبک چینی

همچنین اگر یک فرد با ملیت چینی به شما هدیه ای داد به یادتان باشد که کادو را جلوی او باز نکنید زیرا در فرهنگ چین رسم بر این است که، معمولا کادوها در مقابل کسی که کادو را تحویل داده است باز نمی کنند. در آداب هدیه دادن در کشورهای مختلف به همسایه ی چینی ها یعنی ژاپنی ها می رسیم. توجه داشته باشید در کشور ژاپن در زمنیه ی کادو دادن، شیوه ی تقدیم کردن هدیه از خود هدیه بسیار مهم تر است.

ژاپنی ها در مناسبت های مختلف مثل مراسم عروسی، تولد، جشن فارغ التحصیلی یا هدیه ی اولین مهمانی، به یکدیگر حتما هدیه می دهند. بعد از گرفتن کادو، ژاپنی ها معمولا یک هدیه برای تشکر برای شخصی که هدیه را به آن ها تقدیم کرده، ارسال می کنند که در فرهنگ ژاپن اُ کائشی (O-kaeshi) نام دارد. توجه داشته باشید که چون این هدیه به خاطر تشکر است و صرفا جهت نشان دادن توجه افراد به یکدیگر است، معمولا ارزش این هدیه مانعی ندارد که کمتر از هدیه ی قبلی باشد.

هدیه به سبک مصری

مناسب ترین هدیه برای اولین دیدار در منزل میزبان در مصر، میوه و شیرینی است. ولی هدیه به هرمناسبتی باید با دست راست تقدیم شود. هدیه ها را با کاغذ زیبا و رنگی بسته بندی می کنند و با احترام تقدیم می کنند. معمولا هدیه را در مقابل شخصی که هدیه را تقدیم کرده باز نمی شود. مگر اینکه هدیه، دسر، شیرینی یا میوه باشد که معمولاً بعد از صرف شام برای همه میهمانان سرو می شود.

هدیه به سبک هندی

در هند در مناسبت های مختلف به یکدیگر کادو می دهند. در اواخر شهریور طی یک مراسم به نام “Rakhi” معمولاً برادرها به خواهران خود هدیه می دهند. در آبان ماه هم مراسم دیگری به نام “Diwali” برپا می شود که به جشن نور و چراغ معروف است و افراد با نسبت های مختلف به یکدیگر هدیه می دهند. معمولاً افراد از اینکه هدیه ای که بخشیده اند را جلوی خودشان باز کنند خوشحال می شوند.

هدیه به سبک ژاپنی

در کشور ژاپن شیوه تقدیم کردن هدیه از خود هدیه مهمتر است. افراد در مناسبت های مختلف مثل مراسم عروسی، تولد، جشن فارغ التحصیلی یا هدیه اولین مهمانی، به یکدیگر هدیه می دهند. بعد از گرفتن کادو، ژاپنی ها معمولا یک هدیه برای تشکر ارسال می کنند که در فرهنگ ژاپن “O-kaeshi” نام دارد. ارزش این هدیه معمولاً کمتر از هدیه قبلی است.

هدیه به سبک فرانسه

در کشور فرانسه آداب و رسوم هدیه دادن نیز اصول خود را دارد. در کشور فرانسه هدایا معمولا بعد از تحویل در حضور شخص باز می شوند تا فردی که هدیه را آورده، عکس العمل های فردی که هدیه را دریافت کرده را ببینند. این را به یاد داشته باشید که ارزش مادی هدایا در فرانسه اهمیتی ندارد و معمولا هدایایی انتخاب می شوند که مناسب سلیقه ی شخص هدیه دهنده باشد. در عوض همه ی این موارد هدیه دادن گل و شیرینی های خانگی بسیار مرسوم است.

فقط تعداد شاخه های گل باید فرد باشد مثلاً ۱، ۳ و هر عدد فردی که وجود دارد و در توان خرید فرد هدیه دهنده است. اما توجه کنید که تعداد گل هایتان نباید ۱۳ تا باشد زیرا در فرهنگ فرانسوی هدیه دادن دسته گلی با ۱۳ شاخه چندان خوش یمن و دلچسب نیست.

هدیه به سبک یونان

آداب هدیه دادن در کشورهای مختلف به یونان هم می رسد و شامل قوانین مختلفی نیز می شود. در فرهنگ یونانی بر خلاف بسیاری از نقاط دیگر، هدیه نباید خیلی گران قیمت باشد زیرا، شخصی که هدیه گرفته باید هدیه ای با ارزش مادی یکسان را بازگرداند و به همین خاطر ممکن است که برای فرد هدیه گیرنده مشکل مادی پیش بیاید.

اما در عوض، بسته بندی و شیوه ی تقدیم کردن هدیه برای مردم یونان بسیار مهم است. بیایید تا کمی فرهنگ هدیه دادن در کشور خودمان را مورد بررسی قرار دهیم. در ایران هر کسی با توجه به وسع مادی و درجه ی اهمیت فرد مقابل هدیه ای را آماده می کند. در ایران معمولا به مهمانان خود و علی الخصوص مهمانان خارجی، هدیه هایی همچون: پسته، فرش و یا گلیم دستباف، صنایع دستی، ظروف برنجی و نقره، آجیل و شیرینی های سنتی و محلی و هدیه هایی از این قبیل را می دهند.

هدیه به سبک سنگاپور

در سنگاپور هدایا باید با کاغذ کادو بسته بندی شوند و با هر دو دست فرد هدیه دهنده تقدیم شوند تا احترامات کامل به جای آورده شود. اما در عوض در این کشور بازکردن هدیه مقابل شخصی که هدیه داده چندان مرسوم نیست. معمولا افراد در سنگاپور به رسم تعارف و احترام از دریافت هدیه امتناع می کنند و آن را در دفعه ی اول نمی پذیرند و در مقابل شخصی که هدیه را آورده همچنان اصرار می کند تا طرف مقابل هدیه را بپذیرد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله !
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI