فیجی در واقع یک منطقه جزیره ای است که در اقیانوس آرام جنوبی قرار گرفته و پایتخت آن شهر زیبای سوودا خواهد بود. جمعیت این کشور را می توان در حدود ۸۶۰ هزار نفر دانست. این کشور زیبا از جهت غرب با وانواتو همسایه است و همچنین از بخش جنوبی غربی با کالدونیای جدید همسایگی خواهد داشت. فیجی یک مجمع الجزایر است که ۳۳۰ جزیره و حدود ۵۰۰ جزیره خرد دارد که از این میان، حدود ۱۱۰ جزیره دارای سکنهٔ ثابت است. اکثر جزایر فیجی توسط فعالیت های آتشفشانی تشکیل شده اند که حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش شروع شده است.
فرهنگ مردم فیجی
فرهنگ فیجی ترکیبی غنی از فرهنگ بومی، چینی، اروپایی و هندی شامل دموکراسی اجتماعی، زبان، غذا (عمدتاً غذاهای دریایی و سبزیجات)، پوشاک محلی، سیستم اعتقادی، معماری، هنر، صنایع دستی، موسیقی و رقص و ورزش است. ۵۲٪ نژاد این کشور را فیجیایی (بومیان فیجی)، ۴۱٪ را نیز هندی ها تشکیل می دهند، همچنین دین ۷۰٪ مردم فیجی مسیحی، ۲۶٪ هندو و ۴٪ نیز مسلمان است. زبان های رسمی فیجی را، انگلیسی، فیجیایی و هندی تشکیل می دهند. انسان ها از هزارهٔ دوم پیش از میلاد در فیجی زندگی می کرده اند، اول مردمان آسترونزیایی و بعداً ملانزیایی ها، با برخی تأثیرات پولینزیایی ها. اروپایی ها اولین بار در سدهٔ هفدهم از فیجی دیدن کردند. در سال ۱۸۷۴، پس از یک دورهٔ کوتاه که در آن فیجی یک پادشاهی مستقل بود، بریتانیا مستعمرهٔ فیجی را تأسیس کرد. در سال ۱۹۸۷، پس از کودتای فیجی، دولت نظامی که قدرت را به دست گرفته بود، آن را جمهوری اعلام کرد.
جزیره آدم خواران
فیجی زمانی به عنوان بخشی از جزایر آدم خواران شناخته می شد. آدم خواری در اینجا تا زمان ورود مبلغان مذهبی مسیحی در اواسط قرن نوزدهم ادامه داشت. به باور برخی از افراد، آدم خواری از زمانی شروع شد که مردمان این ناحیه در سفرهای طولانی دریایی غذایی برای خوردن و زنده ماندن نداشتند. بعدها این رسم از روی کشتی به جزایر هم سرایت کرد. بر اساس منابع، آخرین قربانی آدم خواری در فیجی یک مبلغ مذهبی به نام توماس بیکر بوده است. توماس به همراه همکارانش برای دیدار از روستای نابوتائوتائو (Nabutautau) و دعوت روستاییان به دین مسیحیت وارد آنجا می شوند. به گفته ی بومیان، بیکر با دست زدن به سر رئیس قبیله، که امری بسیار قبیح بوده و نوعی فحش محسوب می شده، جان خود را از دست می دهد. یکی از کفش های بیکر همچنان در موزه ی فیجی و در شهر سوا قرار دارد.
خرافات در فیجی
خرافات در کشور فیجی جنبه های شهرنشینی نیز پیدا کرده است. مردمی که در شهر زندگی می کنند در ساعت مشخصی از شب با هم حرف نمی زند و معتقد هستند که صحبت کردن باعث بیدار شدن مردگان و عذاب روح آنان می شود در این کشور مردم همه تلاش خود را می کنند وابسته به موقعیتی که در آن قرار دارند یک سری اعتقادات داشته باشند کلاً عدد 6 در این کشور بسیار خوش یمن است. این رویکرد در کشور چین نیز دیده می شود. در آسانسورها و برای معامله ها ارزی در این کشور عدد 6 بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مردم به طور کلی این عدد را برای خود یک شانس بزرگ می دانند. در خرافاتی که در کشور فیجی دیده می شود، مردم اعتقادات زیادی به این عدد دارند. چنین عددی در سال های اخیر بارها مورد ارزیابی قرار گرفته است و محققان معتقد هستند که شش یک عدد مثبت است و می تواند انرژی مثبت را جذب کند. چنین عددی در روزهای مشخصی از سال مورد پرستش نیز قرار می گیرد.
مراسم های فیجی
- راه رفتن روی آتش: ریشه ی هنر راه رفتن با پای برهنه بر روی خاکستر و سنگ های داغ به ۵۰۰ سال قبل در قبیله ی ساوائو (Sawau) در یکی از جزایر سرزمین اصلی فیجی بازمی گردد. بومیان هنوز مراسم راه رفتن بر روی آتش را که از چند نسل قبل به آن ها رسیده است، انجام می دهند. بااین حال، مردم فیجی برای جذب گردشگر به سراغ برگزاری نمایشگاه های فرهنگی هم رفته اند. مراسم راه رفتن بر روی آتش تنها در برخی از مناطق و هتل های فیجی دیده می شود.
- لوو پیت: غذاهای محلی همواره لذت سفر به مناطق دنیا را دوچندان می کنند. مردمان فیجی از لووُ پیت یا کوره های قرار گرفته در زیر خاک به عنوان روشی برای پخت وپز استفاده می کنند. برخی از غذاها در زیر زغال های داغ با برگ موز یا برگ درخت خرما پخته می شوند.
- مِکِه: مکه نام یک مراسم سنتی و فرهنگی در فیجی است که با رقص سنتی و داستان سرایی با آواز همراه است. این رسم، روشی قدیمی برای انتقال سنت ها و داستان ها از نسلی به نسل دیگر بوده است. این یک تلاش همه جانبه از سوی مردان و زنان فیجی است. این رسم معمولا در جشنواره ها برگزار می شود.
- دیدار با رهبران روستا: در خلال مراسم و جشن ها، بازدیدکنندگان باید کلاه های خود در حضور رهبر روستا از سر بردارند. به علاوه همه ی افراد قبل از ورود به خانه ها در یک روستا کفش های خود را نیز از پا درمی آورند.
- کشوری با دو تاریخ روزانه: فیجی بر روی خط بین المللی تغییر تاریخ که خطی فرضی در اقیانوس آرام است قرار دارد. این خط روزهای پشت سرهم در تقویم را از هم جدا کرده و یک طرف خط یک روز و طرف دیگر، روز بعد را نشان می دهد. در جزیره ی تاوئونی (Taveuni) علامتی وجود دارد که مسافران می توانند یک دست یا پای خود را در یک روز و قسمت دیگر بدنشان را در روز دیگر قرار دهند. یا اینکه می توانند با گذشتن از آن علامت، وارد روز بعد یا قبل شوند.
سخن آخر
جزایر فیجی یکی از زیباترین جزایر روی زمین است که دیدنی های زیادی برای تماشا دارد و تعطیلاتی منحصر به فردی را برای گردشگران فراهم می کند. از لحظات دل انگیز غروب آفتاب گرفته تا غواصی در زیر آب و تماشای موجودات دریایی و یا پریدن داخل دریا از بالای صخره ها، تجربیات جالبی هستند که در سفر به فیجی کسب خواهید کرد. اینجا بهترین مکان برای شروع یک زندگی جدید و یک سفر ماه عسل به یاد ماندنی است.