حکم ترشحات بینی چیست؟
چند چیز در غذا خوردن مكروه است: 1ـ در حال سیری غذا خوردن 2- پرخوردن 3- نگاه كردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن 4ـ خوردن غذای داغ 5ـ بعد گذاشتن نان در سفره منتظر چیز دیگر شدن 6ـ پاره كردن نان با كارد 7- گذاشتن نان زیر ظرف غذا 8- پاك كردن گوشتی كه بر استخوان چسبیده به طوری كه چیزی در آن نماند. 9- پوست كندن میوه 10- دور انداختن میوه پیش از آنكه آن را بخورید. آب بینى یعنی اخلاط بینی که احکام آن در باب هاى طهارت، صلاة، صوم و اطعمه و اشربه آمده است.درون بینى، باطن بدن محسوب مى شود، بنابر این اگر آب بینى با خون تماس پیدا کند، ولى پس از بیرون آمدن از بینى، آلوده به خون نباشد، پاک است.
احکام خلط بینی
۱) فروبردن اخلاط بینى در حال روزه چنانچه وارد فضاى دهان نشود و به عمد نباشد، بلکه حتى به قول مشهور اگر عمدى هم باشد، روزه را باطل نمى کند.
۲) در این که فروبردن اخلاط پس از ورود به فضاى دهان موجب بطلان روزه مى شود یا نه، اختلاف است؛ امّا فرو بردن آن پس از خروج از فضاى دهان، موجب بطلان روزه و از جهت خباثت ،حرام است.
۳) انداختن آب بینى در مسجد، مکروه و پاک کردن مسجد از آن در حال نماز، جایز است.
آیا خوردن ترشحات بینی حرام است؟
خوردن اشیاء خبیث و پلید که طبع انسان از آن تنفّر دارد (مانند فضلۀ حیوانات) حرام است، هر چند پاک باشد.آب بینی نیز اگر جزو خبائث شمرده شود (مثل وقتی که از بدن خارج شده باشد)، خوردن آن جایز نیست و برخی از فقها خوردن ترشحاتی که از مجرای بینی به فضای دهان وارد شده است را بدون اشکال ندانسته و اجتناب از آن را بهتر می دانند.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی)
در صورتی که دکتر متدیّن و حاذق این کار را لازم بداند از باب ضرورت و به مقدار ضرورت مانعی ندارد.
آیت الله خمینی (مد ظله العالی)
خوردن اشیاء خبیث و پلید که طبع انسان از آن تنفّر دارد (مانند فضله حیوانات) حرام است، هر چند پاک باشد. (امام خمینی، توضیح المسائل)
آیة الله بهجت (مد ظله العالی)
آب بینی نیز اگر جزو خبائث شمرده شود (مثل وقتی که از بدن خارج شده باشد)، خوردن آن جایز نیست و برخی از فقها خوردن ترشحاتی که از مجرای بینی به فضای دهان وارد شده است را بدون اشکال ندانسته و اجتناب از آن را بهتر می دانند. (آیة الله بهجت، محمد تقى، جامع المسائل ج 4، ص 549، دفتر معظم له)
آیا آب بینی نجس است ؟
در احکام شرع و نجاسات و طیبات انسان مسلمان پاک است و عرق و آب بینی او نیز همین طور هستند و فقط ادرار و مدفوع و خون انسان نجس هستند و باید با آب کر یا جاری آب کشیده شوند اما آب بینی و عرق کافر نجس است و باید از آن اجتناب کرد و در صورتی که کافر مسلمان شود آب بینی و عرق او پاک میشود .در بحث مطهرات اسلام آوردن یکی از پاک کننده ها میباشد .
آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی)
١٣٢ : اخلاطى كه از بينى يا گلو مىآيد اگر خون داشته باشد جايى كه خون دارد نجس و بقيه آن پاك است، پس اگر به بيرون دهان يا بينى برسد مقدارى را كه انسان يقين دارد جاى نجس اخلاط به آن رسيده نجس است، و محلى را كه شك دارد جاى نجس به آن رسيده يا نه پاك مىباشد.
١٣٤ : اگر چيزى داخل بدن شود و به نجاست برسد در صورتى كه بعد از بيرون آمدن آلوده به نجاست نباشد پاك است، پس اگر اسباب اماله يا آب آن در مخرج غائط وارد شود يا سوزن و چاقو و مانند اينها در بدن فرو رود و بعد از بيرون آمدن به نجاست آلوده نباشد نجس نيست و همچنين است آب دهان و بينى اگر در داخل به خون برسد و بعد از بيرون آمدن به خون آلوده نباشد.