دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

آشنایی با انواع پدال خودرو و رایج ترین مشکلات آن ها 

جمعه، 04 آذر 1401
با شناخت انواع پدال خودرو می توان رانندگی با کیفیت تری داشت.آشنایی با عملکرد گاز و کلاچ و ترمز در بالارفتن از سربالایی تند، پایین آمدن از سراشیبی، فشاردادن هم زمان پدال گاز و ترمز، یدک کشیدن بارهای سنگین در خودرو های اتوماتیک و … کمک می کند. همه این موارد را در این گزارش بخوانید.

امروزه بسیاری از رانندگان در مورد انواع پدال خودرو دغدغه دارند. برای اینکه به اهمیت زیاد پدال خودرو پی ببرید، فرض کنید در حین رانندگی متوجه مشکلات پدال گاز خودروتان می شوید، یا زمانی که در تجربه های اول رانندگی تان هستید و هنوز پدال خودرو به ترتیب واقعی که وجود دارد در ذهن شما جا نیافتاده است وشما مدام اشتباه می کنید. شاید هم در هنگام خرید تجهیزاتی مثل انواع قفل پدال خودرو یا پدال خودرو قیمت مناسب به دلیل نداشتن شناخت کافی نسبت به این تجهیزات مشکلاتی برای شما به وجود بیاید. در این مقاله تمام این مشکلات را بررسی خواهیم کرد و راه کار رفع آن را ارائه خواهیم داد.

پدال خودرو چیست؟

پدال ها، اهرام هایی در خودرو هستند که با کمک نیرویی حاصل از فشار پای راننده به حرکت در می آیند. خودروهای دنده ای سه پدال گاز، ترمز و کلاچ دارند که در خودروهای اتومات حذف شده است.پدال خودرو یکی از مهمترین قطعات خودرو به شمار می آید که هر فردی ابتدا برای تجربه یک رانندگی موفق و لذت بخش باید شناخت کاملی نسبت به آن داشته باشد. ما در هنگام رانندگی از پدال ها زیاد استفاده می کنیم، برای همین اگر پدال ها دچار کوچکترین مشکلی شوند می توانند باعث ایجاد حادثه ای دلخراش شوند.

پدال گاز

پدال گاز به دریچه ساسات متصل است. میزان هوای ورودی به موتور خودرو در این دریچه تنظیم می شود. برای مثال هنگامی که پدال گاز را فشار می دهید، دریچه ساسات باز می شود و به دنبال آن هوای ورودی به موتور خودرو نیز بیشتر می شود. پس از ورود هوای زیاد به موتور، مصرف سوخت بالا رفته و سرعت خودرو نیز افزایش پیدا می کند. گاهی اوقات ممکن است این پدال به درستی کار نکند و عملکرد خودرو با اختلال مواجه شود که در این صورت باید دید مشکل کجاست.

مشکلات پدال گاز

یکی از مشکلات پدال گاز، به هم خوردن تنظیمات پدال گاز در قسمت دریچه گاز است. بعد از باز شدن دریچه گاز یا به عبارتی فشار دادن پدال گاز، خودرو باید سریع تر حرکت کند؛ اما هنگامی که به صورت ناگهانی پدال گاز را فشار می دهیم و قدرت پیشرانه کم می شود، می تواند به دلیل وجود مشکل در دریچه گاز باشد. اگر هوا و سوخت کافی به پیشرانه نرسد، قدرت آن کم می شود.

چرا بعد از فشاردادن پدال گاز، سرعت خودرو زیاد نمی شود؟

اگر بعد از فشار دادن پدال گاز، سرعت خودرو زیاد نمی شود، باید آرام آرام پدال را برای زیاد کردن سرعت فشار دهید. این اتفاق می تواند به دلیل مشکلاتی مانند ترکیب شدن آب با بنزین، وجود مشکل در فیلترهای هوا و سوخت، فرسودگی پمپ بنزین و به هم خوردن زمان بندی احتراق ایجاد شود.

هنگام گیرکردن پدال گاز چه باید کرد؟

هنگام گیر کردن پدال گاز، باید از ترمزدستی استفاده کنید و دنده را در حالت خلاص قرار دهید و سپس پیشرانه را خاموش کنید. اگر جعبه دنده خودرو دستی است، بعد از فشار دادن پدال گاز، خودرو را در حالت خلاص قرار دهید. با انجام این کار، احتمالا مشکل حل می شود. اگر خودرو خودکار باشد، ممکن است با خلاص کردن دنده و استفاده از ترمزدستی و خاموش کردن خودرو، این مشکل برطرف شود.

چرا خودرو بی دلیل گاز می خورد؟

یکی از رایج ترین دلایل گازخوردن خودرو، وجود مشکل در دریچه گاز است. هنگام فشار دادن پدال گاز به توان دنده توجه کنید. اگر دور پیشرانه با دنده هماهنگ نباشد، چراغ پیشرانه روشن و مشکل دوچندان می شود.فشار دادن پدال ترمز اولین مرحله از حرکت ایستادن خودرو است. در حقیقت پدال ترمز با کمترین فشار عمل می کند و با وارد کردن نیروی بیشتر، کنترل بهتری روی خودرو ایجاد می شود. اما گاهی این پدال به درستی عمل نمی کند که می تواند خطرات بسیاری را در پی داشته باشد.

پدال ترمز خودرو

پدال ترمز به گونه ای طراحی شده است که باید با کمترین فشار پا عمل کند و با مقدار نیروی واردشده به پدال ترمز می توان بیشترین کنترل را روی خودرو داشت؛ اما گاهی اوقات ممکن است پدال ترمز به درستی عمل نکند که باید دلایلش بررسی شود. درادامه، برخی را مشکلات متداول پدال ترمز خودرو را بررسی می کنیم.

ایرادات پدال ترمز

  • سفتی پدال ترمز (به علت ضعف در بوستر ترمز، نشتی شلنگ خلاء، به درستی عمل نکردن دریچه بررسی کننده و درست نصب نشدن اجزای ترمز)
  • ضعیف عمل کردن ترمز (به علت تمام یا کم شدن روغن ترمز، وجود نقص فنی در سیلندر اصلی ترمز، وجود هوا در مخزن روغن و تمام شدن لنت ترمز)
  • بیش از اندازه نرم بودن پدال ترمز (به علت وجود نشتی در شلنگ ها، ورود هوا به مدار هیدرولیک، تمام شدن با خوردگی لنت، کثیف بودن روغن ترمز)
  • کشیده شدن ترمز (به علت شل یا شکسته شدن سیم ترمز، رها نشدن ترمز دستی، قفل کردن دیسک ترمز و زنگ زدگی در کفشک ترمز)
  • ارتعاش در پدال ترمز (به علت شل شدن اتصالات فرمان، خرابی، شل شدن پیچ و به هم خوردن بالانس چرخ ها و خوردگی روتورهای ترمز)

پدال کلاچ خودرو

کلاچ واسطه انتقال قدرت بین پیشرانه و جعبه دنده استکلاچ درحقیقت واسطه انتقال قدرت بین پیشرانه و جعبه دنده است که باید بتواند در مواقع لزوم نیروی پیشرانه را به جعبه دنده قطع و سپس وصل کند. پدال کلاچ برای قطع و وصل کردن نیرو به کار می رود.پدال کلاچ میان پیشرانه خودرو و جعبه دنده ارتباط برقرار می کند. یکی از اشتباهات رایج رانندگی و نگه داری از خودرو، استراحت دادن پا روی کلاچ یا تکیه دادن پا روی کلاچ است. بهتر است برای استراحت دادن پا از مکان های استراحتی استفاده کنید که در خودروها برای پا وجود دارد. همچنین به تنظیم صندلی خودرو هم توجه کنید؛ چراکه گاهی تنظیم نبودن صندلی می تواند عادت قرار دادن پا روی کلاچ را شکل دهد.

گاهی اوقات پدال کلاچ (کلاج) پایین می رود؛ ولی دنده عوض نمی شود که این عیب می تواند به دلیل قطع شدن اتصال کابل کلاچ و تمام شدن روغن در مدار هیدرولیک یا وجود نشتی در آن باشد.صفحه کلاچ قطعه ای است که روی لنت ها را می پوشاند. این قطعه مصرفی در گذر زمان تمام می شود و معمولا باید بعد از طی کردن هر شصت هزار کیلومتر تعویض شود. ازجمله نشانه های تمام شدن صفحه کلاچ می توان به این ها اشاره کرد:

  • احساس لرزش در اتاق خودرو
  • سفت شدن پدال کلاچ
  • درجازدن دنده
  • هم خوانی نداشتن دور پیشرانه و سرعت خودرو

ایرادات پدال کلاچ

  • عوض نشدن دنده با وجود پایین رفتن کلاچ (به علت قطع شدن اتصال کابل کلاچ، تمام شدن روغن در مدار هیدرولیک یا وجود نشتی در آن)
  • سر خوردن کلاچ (گیر کردن اتصال کلاچ، تمام شدن صفحه کلاچ و روغنی شدن صفح کلاچ)

اشتباهات رایج برای قرارگرفتن پاها روی پدال های خودرو

بعضی از افراد برای تسلط بیشتر، دوست دارند که صندلی خودرو را جلو بشکند ولی چنین افرادی باید توجه داشته باشند که اینکار باعث کاهش سرعت عمل راننده در چرخاندن غربیلک فرمان و ترمزگیری میشود و خطراتی را به همراه دارد. صندلی راننده نباید خیلی عقب باشد؛ چون پای چپ راننده در هنگام گرفتن کلاچ، کشیده میشود. همچنین زانو نباید هیچ خمشی داشته باشد یا راننده آنقدر جلو باشد که زانویش به داشبورد خودرو برسد؛ چون وقتی می خواهد در این حالت، پنجه پایش را از روی پدال گاز بردارد و پدال ترمز را فشار دهد، پایش به بغل پدال ترمز گیر می کند که خطرناک است.

موقعیت پاشنه پای راست راننده باید در مقابل ترمز باشد؛ یعنی به پدال ترمز، کاملاً مسلط باشد و فضای کافی برای گرفتن پدال گاز داشته باشد که با ثابت نگهداشتن پاشنه پایش، پنجه پا را بچرخاند و پدال گاز را فشار دهد. راننده برای گرفتن پدال ترمز به نیروی بیشتری نسبت به پدال گاز نیاز دارد و اگر در زمان های سریع ترمز گرفتن، پایتان سُر بخورد؛ خطرناک است. پس همیشه باید پای شما به پدال ترمز مسلط باشد.پس از اتمام کارتان با کلاچ، باید حتماً آنرا بردارید و روی کف خودرو در سمت چپ پدال قرار دهید ( هرگز پایتان را به صورت آماده باش روی کلاچ نگه ندارید).


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل اکسپت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی