درب فریم لس چیست ؟
دربهای فریم لس (Frame-less door) فاقد چهارچوب بوده و از لحاظ بصری با دیوار همباد و هم سطح هستند. در حقیقت هیچ اثری از چهارچوب و لولا دیده نمی شود و درب اصطلاحا با دیوار یکی شده است. به همین دلیل یک فضای یکنواخت ، شیک و مدرن را تجربه خواهید کرد. حال شاید این سوال برایتان مطرح شود که درب چگونه در داخل دیوار قرار می گیرد؟ در واقع برای درب frame-less از چهارچوب مخفی استفاده می شود که قابل رویت نیست. در ادامه با ما همراه باشید.
-
ویژگی های فنی: ساختار استانــدارد ( سه طرفـــه ) فقـط قابـــل ارائــه است. كلاف چارچوب روي كف نهائي قرار مي گيرد. بادخور زير لنگه در 15میلی متر است منظور فاصله بين جاي برش CNC لولا با لبـه لنــگه در يـا لبه كلاف آلومينيوم است. از بـالا به پائين دهانه اي كه داراي ساب فريم است، حداقـل ضخامت ديوار 85 ميليمتــر. دهانـه اي كـه فاقـد ساب فريــم است، حداقـــل ضخامت ديــوار: 95 ميليمتـــر
-
دقت اجراء: دقت در انــدازه هـــاي داخــل ساب فــريــم و نصـب شاقول و عمود آن ؛ يكسان بودن اندازه قطــرهاي داخـــل ساب فريم
-
زمان اجراء: اتمام کف سازی ومشخص شدن کروم بندی نازک کاری نهایی دیوار(پوشش نهایی دیوار)
درب فریم لس از چه اجزایی تشکیل شده؟
- فریم انتظار (sub frame) : از جنس پروفیل یا قوطی فلزی ابعاد 30*60 که به صورت تراز و دقیق در دهانه ی درب (بخش های کناری و بالای درب) اجرا می شود. توجه داشته باشید که فریم انتظار حتماً باید در فاصله 1 سانتیمتری از لبه بیرونی دیوار نصب شود.
- چهارچوب مخفی (آلومینیومی) : بعد از نصب sub frame نوبت به نصب چهارچوب آلومینیومی مخفی می رسد. کیفیت رنگ، ضخامت فریم و نحوه طراحی آن تاثیر بسیار زیادی در کیفیت نهایی کار می گذارد. چهارچوب های وارداتی نسبت به انواع ایرانی آن از نظر کیفی در رده بالاتری قرار دارند و قبل از خرید درب فریم لس حتماً ایرانی یا خارجی بودن آن را مورد بررسی قرار دهید.
- درب چوبی : معمولاً با توجه به نوع کاربری و فضایی که درب ها نصب می شوند، نوع متریال مصرفی آن ها مشخص می شود. برای درب های اتاقی اغلب از ترکیب چوب روسی، ام دی اف خام و رنگ پلی اورتان خارجی استفاده می شود و برای حمام و سرویس بهداشتی از ترکیب چوب روسی، پلای وود (مقاوم در برابر رطوبت) و رنگ پلی اورتان وارداتی استفاده می شود.
نصب و اجرای درب فریم لس
نکات متعددی در نصب و اجرای درب فریم لس وجود دارد که در این قسمت از اصلی ترین و اساسی ترین قسمت آن آغاز می کنیم. بهترین زمان نصب و اجرای درب فریم لس در هنگام نازک کاری و در مراحل نهایی اجرای ساختمان است. دلیل این موضوع نیز این است که برای نصب درب فریم لس، نصاب درب نیازمند یک فریم یا در اصطلاح فنی ساب فریم آهنی است. این ساب فریم یا قوطی آهن می بایست درب ابعاد 30 در 60 باشد تا نصاب ما بتواند به بهترین روش به اجرای مراحل خود بپردازد.اما اگر در پروژه ای مشتری محترم قصد داشته باشد درب بدون فریم ما را اجرایی کند، می بایست ساب فریم آهنی ایجاد شود و سپس نصب درب انجام پذیرد. نکته ای که دقت به آن در قسمت دوم، مهم و قابل توجه است، این موضوع است که باید توجه داشت که بانصب این ساب فریم، ابعاد درب بیش از حد کوچک و محدود نشود تا از مفید بازشو درب نیز کاسته نشود. حداقل ضخامت چارچوب یا کف چارچوب برای نصب و اجرای درب فریم لس بدون ساب فریم 30 در 60، نُه سانتی متر و در صورت داشتن ساب فریم، هشت سانتی متر می باشد که توجه به این نکات تاثیر قابل توجهی در نصب درب چارچوب مخفی خواهد داشت. شیوه اول نصب این درب داخلی مدرن در دو مرحله انجام می پذیرد، مرحله اول نصب و اجرای ساب فریم یا قوطی آهنی، نصب و اجرای چارچوب آلومینیومی درب فریم لس و گچ کاری و اجرای کناف و در مرحله دوم بعد از انجام این مراحل و آماده سازی و خشک شدن کامل دیوار، نصاب به نصب و رگلاژ درب فریم لس می پردازد. اما در شیوه دوم هر دوی این مراحل در یک نصب انجام می شود، اما دلیل انتخاب شیوه اول توسط ما چیست؟ دو دلیل برای انتخاب روش اول وجود دارد، اولی جلوگیری از کثیفی و یا آسیب دیدن درب لوکس شما و دومی افزایش دقت در رگلاژ و نصب درب فریم لس که نیازمند دقت و آرامش کافی است.
خصوصیات چهارچوب آلومینیومی درب فریم لس
لازم به ذکر است که یکی از تفاوت های اساسی که در جنس های مختلف و متریال های متنوع در انواع درب های فریم لس وجود دارد قابلیت انتقال حرارت به داخل و خارج از محیط ساختمان مورد نظر است. به طور کلی در انواع درب های فریم مخفی چوبی که از چارچوب آلومینیوم استفاده کرده اند و یا انواع درب هایی که چهارچوب آن ها از فلز ساخته شده است این قابلیت وجود دارد که از آنجایی که این متریال ها رسانای خوبی برای حرارت به شمار می روند به راحتی می توانند گرما را هم به خود جذب نمایند.
اما از طرف دیگر نقطه ضعف اساسی این نوع از چهارچوب ها نیز این است که باعث از دست رفتن حرارت می شوند.
بنابراین یکی از راهکارهایی که از آن طریق می توان مانع از هدر رفتن گرما در این نوع از ساختمان ها شد این است که از عایق های حرارتی بر روی چهارچوب ها استفاده شود تا از این طریق، ظاهر دلخواه شما را هم به چهارچوب درب فریم لس بدهد. یکی از جنس هایی که در این مواقع از آن استفاده می شود چوب است. چوب در مقایسه با فلز ، رسانای ضعیفی دارد اما در برابر آن، دارای این قابلیت است که حرارت را در داخل و خارج از محیط ساختمان حفظ کند و از این طریق از هدر رفت انرژی جلوگیری نماید.
متریال مصرفی درب فریم لس
- چوب (روسی،راش و بلوط)
- روکش چوب (راش، بلوط، گردو، ملچ)
- MDF خام (با ضخامت 8، 12، 16میل)
- پلای وود (دوام بسیار بالا و ضد آب)
- رنگ مصرفی (پلی اورتان خارجی)
- چهارچوب آلومینیومی وارداتی
تفاوت درب های فریم لس و همباد
همانطور که ذکر شد؛ چهارچوب در فریم لس بصورت مخفی در داخل دیوار تعبیه می گردد و هیچ گونه اثری از چهارچوب بر روی دیوار دیده نمی شود. درب های همباد نیز ظاهری مشابه با دربهای فریم لس دارند، با این تفاوت که چهارچوب نمایان است. چهارچوب همباد به گونه ای است که درب پس از نصب، همباد و هم سطح با دیوار قرار می گیرد و چهارچوب همانند یک قاب درب را در بر می گیرد. دربهای همباد تنها 6 میلیمتر جلوتر از دیوار هستند و این فاصله به دلیل نصب روکوب بر روی چهارچوب ایجاد می شود.
با توجه به اینکه چهارچوب درب همباد از چهارچوب های معمولی متفاوت است، قیمت نهایی درب حدود 30.000.000 ريال افزایش قیمت خواهد داشت.