ضرب المثل کوری عصاکش کور دگر شود
ضرب المثل در لغت به معناي مثال زدن است. مردم در گفتگوهايشان برای اينكه منظور خود را بهتر بفهمانند، از ضرب المثل ها استفاده مي كنند. ضرب المثل مي تواند يك بيت شعر يا فقط يك مصراع شعر يا جمله اي معروف باشد.مثلاً وقتي كسي مي گويد:« دو مار از يك سوراخ در نميآيد كه يكيش تركي بخواند يكيش فارسي»، منظورش اينست كه فرزندان يك پدر و مادر برابرند و بر يكديگر برتري ندارند. يا وقتي مي خواهند بگويند كاري خيلي بد بوده و مورد تأييد هيچكس نيست ، مي گويند :« سگ از جاش پا مي شود ، بد مي گويد يا تف و لعنت مي كند.» در ادامه با مفهوم ضرب المثل کوری عصاکش کور دگر شود آشنا خواهید شد.
ریشه تاریخی ضرب المثل کوری عصاکش کور دگر شود
این حکایت درباره بیماری است که از بیمار دیگری پرستاری می کند. این حکایت درباره کسی است که با اینکه خودش درگیر مشکلات زیادی است اما در تلاش است که مشکل دیگران را نیز حل کند. البته این ضرب المثل جنبه منفی هم نیز دارد مثلا می توان برای جاهلی مثال زد که به تعلیم و آموزش جاهلی دیگر بپردازد. اگر فردی که خود اهل عمل نیست و اشتباهات زیادی در زندگی دارد و دیگران را نصیحت می کند، این مثل برای او به کار می رود. در اینجا کور منظور شخصی نیست که توانایی دیدن اطرافش را ندارد بلکه منظور شخصی است از بصیرت و آگاهی محروم است و خودش خبر ندارد که چقدر اوضاعش خراب است اما با این حال دائم در تلاش است که به دیگران مشورت دهد و خودش را عالم کل و بی نیاز می داند.در ادامه تابلوی کوری عصا کش کور دگر کشیده شده توسط پیتر بروگل را مشاهده می کنیم که والت یکی از منتقدین این اثر می باشد. او در طول زندگی هنری خود از موزه های بسیاری بازدید کرده و آثار مختلفی را بررسی کرده است اما برخی از آثار به دلیل بار معنایی و هوشمندی استفاده از رنگ ها بیشتر مورد توجه او قرار گرفته اند که این تابلو جزو آن ها نیست. نقاشی های پیتر بروگل از زمان خلق آنها نامی رویشان گذاشته نشده است، اما نویسندگان و منتقدان آنها را برای دهه های بعد نامگذاری کرده اند. از این رو، اثر کوری عصاکش کور دگر پیتر بروگل نام های زیادی را به خود گرفته است. مثلاً: کوری کور دیگر را می کشد یا کوری عصاکش کور دیگر.
معنی ضرب المثل کوری عصاکش کور دگر شود
- یعنی جاهلی به تعلیم و آموزش جاهلی دیگر بپردازد!
- یعنی کسی که خودش درگیر مشکلات فراوان است، می خواهد مشکل دیگران را حل کند.
- به کسی می گویند که هنوز خودش راه درست را در زندگی پیدا نکرده ولی سعی دارد دیگران را به راه راست هدایت و رهبری کند! چنین شخصی مانند نابینایی است که دست نابینای دیگری را می گیرد تا راه را بر او نشان دهد درحالیکه خودش هم راه را نمی بیند!
- در این ضرب المثل معروف و پر محتوا، منظور از کور، حقیقتا شخصی نیست که با چشمانش نمی تواند جایی را ببیند! بلکه به افراد بی بصیرت و ناآگاهی گفته می شود که در گرداب زندگی فرو رفته اند و خودشان خبر ندارند؛ ولی با این وضعیت، همچنان خود را بی نیاز از کمک دیده و به عنوان شخص آگاه و کامل، به دیگران مشورت می دهند!
- اگر کسی که خودش اهل عمل نیست و اشتباهات فراوانی در زندگی اش داشته باشد و به دیگران مشاوره دهد، این مَثل را برایش به کار می برند!