به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ترید یا معامله، یکی از مفاهیم اصلی اقتصادی است که شامل خرید و فروش کالا و خدمات با پرداخت هزینه آن از خریدار به فروشنده یا مبادله کالا یا خدمات بین طرفین معامله است. ترید یا به انگلیسی «Trade» می تواند در یک اقتصاد بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نیز صورت بگیرد. شبکه ای که ترید را تسهیل می کند، بازار نامیده می شود. در بازارهای مالی، ترید یا معامله به خرید و فروش اوراق بهادار، مانند خرید سهام از بورس اوراق بهادار اشاره دارد و می تواند به صورت مستقیم یا از طریق یک کارگزار انجام شود. این کار نیز به شکل حضوری، تلفنی یا از طریق یک پلتفرم معامله آنلاین امکان پذیر است. در معامله، هدف کلی این است که با خرید در قیمتی پایین تر و فروش با قیمتی بالاتر، معمولا در یک بازه زمانی کوتاه، سود حاصل شود.
به چه کسی تریدر یا همان معامله گر گفته می شود؟
تریدر، فردی است که در بازار مالی برای خود یا به نمایندگی از شخص یا موسسه دیگری به خرید و فروش دارایی های مالی می پردازد که هدفش کسب سود از معاملات است. تفاوت اصلی بین یک تریدر (معامله گر) و یک سرمایه گذار، مدت زمانی است که شخص آن دارایی مالی را در اختیار دارد. سرمایه گذاران معمولا تمایل دارند افق زمانی بلند مدت را برای معاملات خود در نظر بگیرند. در حالی که تریدرها (معامله گران) تمایل دارند برای مدت زمان کوتاه تری دارایی های خود را سرمایه گذاری کنند و معمولا روندهای کوتاه مدت را زیر نظر دارند. تریدر، اوضاع موجود در بازار مالی را تجزیه و تحلیل می کند و با اتکا به داده های حاصل از تحلیل خود، معاملات را انجام می دهد و از نوسانات قیمت در بازار سود کسب می کند. یک تریدر می تواند هر شخصی باشد از یک سرمایه گذار فردی گرفته تا یک موسسه جهانی.
مزایای تریدکردن:
- بدون وابستگی زمانی و مکانی
- سود های نجومی و کلان
- بدون وسیله و ابزار خاص
- دارای استقلال شغلی و فکری
- شروع با حداقل سرمایه
معایب تریدکردن:
- همانطور که سود های کلان دارد می تواند ضرر های کلان نیز داشته باشد.
- هیجان انگیز و بعضی مواقع اعصاب خورد کن
- ریسک ترید بالاست (که البته قابل کنترل است)
- از نظر فکری، کاری مشکل و طاقت فرسا است.
محل انجام ترید
راه های زیادی برای انجام ترید وجود دارد که از جمله رایج ترین آنها برای ترید در بازار بورس و فارکس استفاده از بروکرها یا همان کارگزاری هاست.
برای ترید ارزهای دیجیتال هم میتوانید از صرافی ها یا اکسچنج ها کمک بگیرید. مثلاً: صرافی بایننس
انواع روشهای تریدینگ
دو نوع رویکرد به ترید وجود دارد که یکی در قالب سرمایه گذاری بلند مدت و دیگری در قالب کوتاه مدت و خرید و فروش های لحظه ای است.
در سرمایه گذاری بلند مدت تریدر خرید و فروش را در بازه های زمانی بلند انجام میدهد. مثلاً امروز سهامی را می خرد و 3 یا 4 روز دیگر که قیمت بالاتر رفت میفروشد.
اما در سرمایه گذاری کوتاه مدت تریدر وقت آزاد بیشتری دارد و همیشه به بررسی بازارهای مالی می پردازد و در لحظه خرید و فروش میکند. در این نوع معامله گری سود دریافتی نسبت به روش سرمایه گذاری بلند مدت کمتر است اما در مقابل ترید های بیشتری انجام میشود. مثلاً در روز شاید 5 تا 10 بار ترید انجام شود.
در دو روش بالا میزان مبلغ سود قبل معامله مشخص نیست و کاملاً به شما بستگی دارد که در چه قیمتی بخرید و در چه قیمتی بفروشید تا سود کنید.
اما یک نوع ترید دیگر وجود دارد به نام باینری آپشن که اکثر بروکرها آن را قبول ندارند و داشتن آن را برای خود عیب میدانند. در این روش سود شما قبل از معامله مشخص است مثلاً 50% یا 82% سپس تریدر با انتخاب مبلغی پول و انتخاب بازه زمانی ترید که معمولا 1 یا 2 دقیقه ای است قیمت را پیش بینی میکند (بالا – پایین) و پس از پایان زمان انتخابی اگر درست پیش بینی کرده باشد می تواند پول خود را با سودش بردارد ولی اگر اشتباهی پیش بینی کرده باشد همان مبلغی که انتخاب کرده بود را از دست میدهد.