عیسی و عبداله امیدوار، دو برادر پژوهشگر و ماجراجوی ایرانی در سال ۱۳۳۳ با همتی پولادین عـزم کردند تا جهان را با تمامی پیچید گیهایش کاوش کنند. در آن دوران که امکانات سفر قابل مقایسه با جهان امروز نبود آنها سفر خود را به وسیله دو موتورسیکلت از تهران به سوی مشهد و سپس مشرق زمین آغاز کردند.
در این ماجراجویی منـحصر به فرد در تاریخ ایران برادران امیدوار از صحراهای سـوزان آفریقا تا جنگلهای انبوه آمازون، در سال ۱۳۳۷ به قطب شمال و زندگی با افراد اسکیمو در دشوارترین شرایط جوی، در سفر پر حادثه دیگر در سال ۱۳۴۵ اولین افراد آسیایی بودند که به همراه گروه علمی کشور شـیلی به ششمین قاره سرسخت جهان ، قطب جنوب سفر کردند. همچنین قاره استرالیا و سراسر خشکی های سیاره زمین را در نوردیدند و زندگی با ابتدایی ترین انسانهای نقاط مختلف جهان را در سخت ترین شرایط اقلیمی تجربه کرده به تحقیق و مطالعه پرداختند.
نخـستین سفر این دو بـرادر ۷ سال به طول انجامید و در سال ۱۳۴٠ به مـیهن بازگشتند.
پس از سـه ماه بار دیگر جذابیتهای پر راز و رمز سیاره زمین و شوق آشنایی دوباره با آداب و رسوم، تفاوت ها و شباهت های فرهنگی اقوام و ملل گوناگون آنان را به سفر بزرگ دیگری رهنمون ساخت. این باربه وسیله اتومبیل سیتروئن ۲ سیلندر از طریق کویت و عربستان سعودی رهسپار قاره آفریقا شدند و بار دیگر به مدت ۳ سال به جستجو و اکتشاف پرداختند.
حاصل این سفرهای پر مخاطره عکسها، فیلمهای مستند، اشیاء و لوازم مربوط به زندگی قبایل و اقوام گوناگون در مـوزه برادران امیدوار بازتاب دهـنده غنا، پیـچیدگی و گـونا گونی فرهـنگهای مختلف بشری است که گواهی بر عـظـمت و گسـتردگی کار برادران امیدوار هستند. هم اکنون موزه برادران امیدوار، در بخش شمال غربی مجموعه فرهنگی–تاریخی سعدآباد دایر است و بنای آن متعلق به دوره قاجار می باشد.
لازم به ذکر است که سفرنامه برادران امیدوار خلاصه ای است از ده سال تلاش آنها در جهت شناخت ناشناخته ها. سفرنامه برادران امیدوار در 776 صفحه، پنج بار تجدید چاپ شده است. این سفرنامه در کشور مکزیک نیز توسط انتشارات Renacimieto چاپ گردیده و در کلیه کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی در دسترس است.
چهارمین مدال شهروندی جهان نیز به عیسی امیدوار اعطا شده است. این مدال تا کنون نصیب سه ورزشکار در رشته های قایقرانی، بوکس و پینگ پنگ شده است که هر یک به علت رشادت و رفتار اخلاقی ویژه ای که داشتند موفق به کسب این مدال جهانی شدند. عیسی امیدوار چهارمین شخص در جهان است که موفق به دریافت این مدال شد.
چرا موزه برادران امیدوار؟
- در بین موزه های تهران ، موزه ای منحصر به فرد به حساب می آید.
- دستاورد 10 سال سفر به دور دنیای دو برادر ایرانی را در آن می بینید.
- با قبایلی در نقاط دوردست آشنا می شوید و مراسم عجیب آنها را می شناسید.
- با شیوه سفر نخستین جهانگردان معاصر ایرانی آشنا می شوید.
آثار موجود در موزه برادان امیدوار
- محوطه فوق العاده زیبای بیرونی موزه: در محوطه بیرونی موزه برادران امیدوار ماشین سیتروئن و موتور مجلس در محفظه های شیشهای قرار دارد و قابل مشاهده هستند. علاوه بر این صحنههای زیبا در راهرو ورودی نمونه ای از لباس این دو برادر ماجراجو، که در طول سفرشان از آن استفاده کرده اند، وجود دارد.
- نقشه سفر برادران امیدوار: وقتی وارد موزه میشوید، اولین گالری موجود مربوط به نقشه سفر گردشگری این دو برادر است. این نقشه شامل کلیه کشورها، مناطق و مسیرهایی است که این دوبرادر سفر کردند، میشود.
- عکس های موجود در موزه برادران امیدوار: سراسر دیوارهای این موزه با عکسهایی فوق العاده بینظیر از گردشگری این دو برادر تزئین شده است. عکسهایی که دراستقبال مردم ایران مقابل سینما هنگامی که مستند این سفر ماجراجویی برادران امیدوار را پخش کرد، عکسهای با شاخهای گوریلهای شکار شده توسط خودشان، عکسهایی با مردم قومیتهای مختلف مانند مردان کوتاه قد و بلند قد آمازون، عکسهایی از پنگوئنهای قطب شمال و جنوب و صدها عکس شگفت انگیز دیگر.
- اشیای موجود در موزه: در موزه برادران امیدوار ابزارآلات شکار بومیان آفریقا، آمازون و اسکیموها وجود دارد که توسط این دو برادر به دور دنیا گردآوری شده است.
- ظروف سفالی موجود در موزه: اگر به سفالگری علاقه دارید و می خواهید مجموعهای بینظیر از کارهای سفالگری را از نزدیک ببینید حتما سری به این موزه بزنید. ظروف سفالی بسیار زیبایی در موزه برادران امیدوار می توان مشاهده کرد که متعلق به قوم اینکا هستند. قوم اینکا از بومیان آمریکای جنوبی هستند که از دیرباز سفالگری از کاردستی های این قوم به حساب می آید که توسط زنان آنها درست میشود.
- حیوانات تاکسیدرمی شده موجود در موزه: دیدن منظرهی بینظیر حشرات و حیوانات اکسیدرمی شدهای همچون پروانههای رنگارنگ، ماهی، آرمادیلو را به شما پیشنهاد میکنیم. آرمادیلو پستانداری همه چیزخوار است و در دسته نزدیک مورچهخوارها قرار دارد. نسل آن در حال منقرض شدن است و انسان را شگفتزده میکند. همچنین استخوانهای نهنگی که با آن شمشیر و چاقو درست کردهاند و پا عاج فیلهایی که از آفریقا با خود آوردهاند، در این موزه میتوانید از نزدیک ببینید.
- ابزار و سازهای موسیقی موجود در موزه: در موزه برادران امیدوار میتوان مجموعه از ادوات موسیقی کشورهای متنوعی از جمله استرالیا، افغانستان، آفریقای جنوبی، اندونزی، مالزی، برزیل و غیره را مشاهده کرد. یکی از سازهای موجود در موزه ساز زهی چوبی است که داخل آن کاسهای چوبی قرار دارد و تارهایی از بدنه چوبی کاسه بیرون کشیده شده است. کالیمبا یکی دیگر از سازهای موجود که متعلق به آفریقا است و با استفاده از نیروی مغناطیسی و آهنربا صدا تولید می کند.
- فسیل های موجود در موزه: فسیلهای جانوران دریایی، مرجان ها، سنگواره های متعلق به میلیونها سال پیش در این موزه وجود دارد.
- اشیایی جالب و متنوع: اشیای جالبی و حتی دور از باور وجود دارد مانند سر کوچک شدهی متعلق به قبیله وحشی جیورا که توسط رئیس قبیله به این دو برادر هدیه داده شد.
راه دسترسی موزه برادان امیدوار
درهای مختلفی برای ورود به مجموعه سعدآباد وجود دارند که عبارتند از: درِ نظامیه که در گذشته بیشتر مورد استفاده رضاخان بود، در زعفرانیه، درِ خیابان دربند که بیشتر محمدرضا پهلوی ار آن استفاده می کرد، درِ میدان دربند، دو در در جعفرآباد، در رودخانه و درِکاخ سفید. البته بازدیدکنندگان تنها می توانند از دو در زعفرانیه و میدان دربند وارد مجموعه شوند.
آدرس ورودی زعفرانیه: استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
مترو: راهی ایستگاه تجریش در خط 1 شوید. پس از رسیدن به میدان تجریش درضلع غربی میدان یعنی خیابان شهید ملکی سوار بر تاکسی های آصف یا اسدآباد شوید. این تاکسی ها شما را به در مجموعه نمی رسانند؛ اما با پیاده شدن در ابتدای خیابان شهید طاهری و حدود 10 دقیقه پیاده روی به سعدآباد می رسید. برای استفاده آسان تر مطلب مترو تهران را بخوانید.
اتوبوس و خط بی آر تی: میدان تجریش مقصد خطوط مختلف اتوبوس است و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به پایانه این میدان دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، فاز 2 شهرک قائم - میدان تجریش، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.پس از رسیدن به میدان تجریش هم به ابتدای خیابان شهید ملکی بروید و با تاکسی های آصف یا اسدآباد خودتان را به ابتدای خیابان طاهری برسانید. پس از 10 دقیقه پیاده روی، سعدآباد پیش روی شماست.
تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.
خودروی شخصی: وارد خیابان ولیعصر به سمت جنوب شوید و به خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) در سمت راست خود بروید. بعد از چراغ قرمز در دست راست خود خیابان شهید ظاهری را می بینید. وارد این خیابان شوید و سعی کنید پیش از رسیدن به انتهای آن و مجموعه سعدآباد جای پارک مناسبی بیابید.
آدرس ورودی دربند: استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند
مترو: با متروی خط 1 خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید. در میدان تجریش، ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس، جنب ایستگاه مترو می توانید تاکسی هایی را برای رسیدن به میدان دربند بیابید.
اتوبوس و خط بی آر تی: اتوبوس های خطوط متعددی به میدان تجریش می روند و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به این پایانه و میدان قدس دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، میدان رسالت - میدان قدس، پایانه دستواره - میدان قدس، پیچ شمیران - میدان قدس، میدان امام خمینی - میدان قدس، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.
پس از رسیدن به میدان قدس یا تجریش هم به ابتدای خیابان جعفری یا جنب ایستگاه مترو بروید و با تاکسی خودتان را به میدان دربند برسانید.
تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.
خودروی شخصی: به میدان تجریش بروید و در ضلع شمالی آن وارد خیابان دربند شوید. در انتهای این خیابان به میدان دربند می رسید. مجموعه پارکینگ ندارد پس در همین محل باید جای پارک مناسبی بیابید.
پیشنهاد: اگر با وسایل نقلیه عمومی راهی سعدآباد می شوید و در ابتدای ورود نمی خواهید به واحد روابط عمومی و یا حراست مراجعه کنید بهترین گزینه برای شما ورودی دربند است. در صورت استفاده از خودروی شخصی به درِ زعفرانیه مراجعه کنید چرا که یافتن جای پارک در آنجا آسان تر است.
تماس با مجموعه سعدآباد
تلفن: 9-22752031-021
کدپستی: 1989643936