آشنایی با موزه علوم زمین

  سه شنبه، 14 تیر 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
آشنایی با موزه علوم زمین
تهران، پایتخت ایران و شهر موزه‌ها است؛ از موزه‌های تاریخی و هنری گرفته تا موزه‌های علمی. مجموعه‌های غنی و ارزشمند از بهترین نمونه‌ها در هر زمینه‌ در موزه‌های تهران گرد آمده‌اند. یکی از این موزه‌های پراهمیت، موزه علوم زمین است. این موزه تخصصی به نمایش انواع سنگ‌ها، کانی‌ها و... و ارائه اطلاعات مرتبط و فعالیت‌‌های دیگر می‌پردازد.

آیا دوست دارید تا با علم زمین شناسی و انواع سنگ ها و اشیای معدنکاری آشنا شوید؟ پیشنهاد ما به شما بازدید از موزه علوم زمین تهران است که به عنوان موزه ای تخصصی نمونه هایی از مدل های مختلف کانی ها، سنگواره ها و ابزار کار در معدن را در خود گنجانده است. آثاری که در این مکان جالب نگهداری می شوند از نقاط مختلف داخل و خارج از کشور جمع آوری شده اند که با ویژگی ها منحصر به فرد خود شما را با دنیای پر رمز و راز سنگ ها آشنا می کنند. گویی که به جهانی از سنگ های سخت پاگذاشته اید، که با قدمت بسیار خود داستانی شگفت انگیز از اعماق ناشناخته ی زمین را برای شما نقل می کنند. در موزه علوم زمین تهران حدود 400 نمونه سنگ، 1200 سنگواره، 200 نمونه کانی و بیش از 65 نوع ابزار کار در معدن، به چشم می خورد که با رنگ و لعاب و خاص خود انگار که شما را سفری به اعماق زمین برده اند. این موزه بخش های متعددی دارد که از این قبیل اند، قسمت وسایل معدنکاری، سنگ ها، کانی های باارزش، سنگواره ها، سنگواره مهره داران و سالن نمایش فیلم که سبب می شود تا شناخت علم زمین شناسی برایتان ملموس تر شود. بد نیست بدانید که نمایشگاه های متنوعی نیز در موزه علوم زمین تهران وجود دارد که شهاب سنگ ها، تخم دایناسور و آثار استخوانی را در معرض دید عموم قرار می دهند و برای هر بازدیدکننده ای جالب توجه است. به شما پیشنهاد می کنیم که اگر نوجوان در منزل دارید، او را با بردن به این مکان جالب تجربه ای خارق العاده را برای او رقم بزنید و به آگاهی او بیفزایید. این مکان جذاب که در سال 1338 تاسیس گردیده است، امروزه به آدرس میدان آزادی، خیابان معراج قابل بازدید است و میزبان بازدیدکنندگان بسیاری به شمار می آید.

بخش های موزه علوم زمین

در این موزه حدود ۴۰۰ نمونه سنگ، ۲۰۰۰ نمونه کانی، ۱۲۰۰ نمونه سنگواره و ۶۵ نمونه ابزار معدنکاری وجود دارد که همگی از نقاط مختلف کشور جمع آوری شده اند و شامل قسمت های زیر می شوند:

  • بخش وسایل معدنکاری قدیمی و اشیا باستان شناسی؛
  • سنگ ها؛
  • کانی ها؛
  • کانی های قیمتی و نیمه قیمتی؛
  • سنگواره ها؛
  • سنگواره مهره داران؛
  • سالن نمایش فیلم های زمین شناسی و علوم وابسته؛
  • بخش های ویژه شامل بخش شهاب سنگ ها، آثار استخوانی، سنگواره رد پا و تخم دایناسور.

کانی ها

کانی عبارت از جسمی همگن، طبیعی و معمولا متبلور است که از طریق رنگ، رنگ خاکه، جلا، شفافیت، وزن مخصوص، سختی، خاصیت مغناطیسی، خاصیت نوردهی، خاصیت پیرو الکتریسیته (با حرارت در آن ها قطب منفی ایجاد می شود)، خاصیت پیزو الکتریسیته (با فشار در آن ها قطب منفی ایجاد می شود)، خاصیت رادیو اکتیویته، رخ (تفاوت در نوع پیوندهای شیمیایی در جهات مختلف)، مزه کانی، بوی کانی و سیستم تبلور قابل تشخیص است.

فسیل یا سنگواره ها

معنای لغوی فسیل عبارت از چیزی است که از حفاری به دست آمده باشد؛ اما امروزه برای آن معنای دیگری برای آن در نظر می گیرند و آن را مدرک و دلیلی مستند از حیات گذشته می دانند. به عبارت دیگر فسیل ها، اجساد و بقایای موجوداتی هستند که پس از مرگ در بین رسوبات دفن شده اند. فسیل ها شامل باقی مانده جانوری و گیاهی می شود؛ نظیر جسم حیوانات و استخوان های مربوط به آن ها، تنه گیاهان قدیمی، کرم های نرم، ستاره های دریایی و هرچه از موجوات گذشته به جا مانده است. فسیل ها اغلب به دو دسته تقسیم می شوند:

  • فسیل های اندامی: شامل بقایای حقیقی موجودات زنده که در حالت بسیار مساعد، شکل آن ها با شکل موجود زنده اصلی اولیه کاملا تطابق می کند و تغییر زیادی در آن صورت نگرفته است.
  • فسیل های اثری: شامل علایم غیرمستقیم حیات که توسط موجودات به جا گذاشته شده اند؛ نظیر جای پاهای دایناسور، اثر نقب زدن کرم ها و سایر فرآیندهای حیات، همچون فضولات و مدفوعات که به صورت فسیل در آمده اند.

موزه علوم زمین

فعالیت های جنبی موزه علوم زمین

اما موزه علوم زمین، علاوه بر جمع آوری و نگهداری از اشیا مرتبط با زمین شناسی، فعالیت های جنبی نیز در این بخش انجام می دهد. این فعالیت ها شامل موارد زیر هستند:

  • ارائه مشاوره در زمینه دانش زمین شناسی و علوم مرتبط با آن؛
  • برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان؛
  • همکاری با مراکز دیگر سازمان ها و موزه های مختلف و نمایشگاه های مربوطه؛
  • همکاری و تبادل دانش زمین شناسی با مراکز پژوهشی و دانشگاه های داخلی و خارجی.

برخی از خدمات این موزه شامل: گردآوری، حفاظت و نمایش آثار و اشیای مربوط به دانش زمین شناسی، همکاری با مراکز دیگر سازمان و موزه های مختلف و نمایشگاه های مربوطه، همکاری وتبادل دانش زمین شناسی با مراکز پژوهشی ودانشگاه های داخلی و خارجی است. چندین بزرگراه در محدوده این موزه قرارگرفته است که دسترسی به این محل را تسهیل می کند. این منطقه خارج از محدوده طرح ترافیک قرار دارد.

مسیر اتوبوس موزه علوم زمین در نزدیکی ترمینال اتوبوسرانی غرب و بی آرتی میدان آزادی واقع شده است. به این ترتیب می توانید از خطوط اتوبوس های تندرو ( بی آر تی ) ترمینال خاوران، سه راه تهران پارس و دانشگاه ( پونک) استفاده کنید. علاوه بر این در پایانه اتوبوسرانی غرب اتوبوس های متعددی به میادین اصلی و شهرک های اقماری جنوب غربی و غرب پایتخت وجود دارد.مسیر مترو نزدیک ترین ایستگاه مترو به این موزه ایستگاه متروی میدان آزادی واقع در خط چهار مترو تهران است. در سال ۱۳۸۷ موزه مورد بازسازی کامل قرار گرفته است .

  • آدرس : تهران ، میدان آزادی ، خیابان معراج
  • تلفن : ۶۴۵۹۲۴۳۶ – ۶۴۵۹۲۲۸۸
  • تلفکس : ۶۴۵۹۲۲۸۸

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر