پارک ساعی تهران جزو آن دسته از پارک های قدیمی و دیدنی تهران است که بیشتر افراد در این پارک لحظات خاطره انگیزی را ثبت و تجربه کرده اند. این بوستان قدیمی با مساحتی در حدود 12 هکتار در خیابان ولیعصر، پایین تر از میدان ونک و در منطقه 6 شهرداری تهران واقع شده است. این بوستان بزرگ عمومی دارای 6 در ورودی است و درب اصلی آن در سمت غرب قرار دارد که در خیابان ولیعصر است. ورودی شرقی پارک نیز در خیابان خالد اسلامبولی (وزرا) قرار دارد. دیدنی های پارک ساعی بی شمارند و این پارک را به نمادی معروف در بین پارک های تهران تبدیل کرده اند.
مسیر دسترسی به پارک ساعی با مترو
مترو پارک ساعی کجاست؟ برای رسیدن پارک ساعی تهران می توانید از وسایل نقلیه عمومی مختلف استفاده کنید و زمان کمتری را در ترافیک سنگین تهران داشته باشید. اما اگر قصد دارید از مترو استفاده کنید باید در نزدیکترین مترو به پارک ساعی یعنی ایستگاه میرزای شیرازی پیاده شوید سپس از خیابان های بهشتی و وزرا به پارک ساعی بروید. ساعد نیوز توصیه می کند برای رفتن به پارک ساعی از اتوبوس های بی.آر. تی استفاده کنید که گزینه راحت برای دسترسی به این پارک است. دو خط این اتوبوس راه آهن- پارک وی و راه آهن- تجریش در نزدیکی پارک نیز ایستگاه دارند. شما می توانید با این اتوبوس ها به پارک ساعی بروید و در ایستگاه آبشار یا پله سوم که مقابل پارک قرار دارد، پیاده شوید و به آسانی خود را به این پارک بزرگ دیدنی برسانید.
چنانچه با اتومبیل شخصی خود می خواهید به پارک ساعی بروید سه اتوبان رسالت، مدرس و کردستان به راحتی مسیر دسترسی پارک ساعی را در اختیارتان می گذارند. همچنین می توانید با تاکسی های خطی به پارک بروید برای استفاده از تاکسی باید خود را به میدان ونک یا ولیعصر برسانید سپس در اینجا با تاکسی های خطی یا گذری می توانید راحت به پارک ساعی بروید.
پارک ساعی تهران خیابان ولیعصر
پارک ساعی در تهران مانند یک بوستان نوستالژیک و خاطره انگیز برای افراد است که این پارک بزرگ 12 هکتار وسعت دارد. اگر دوست دارید جایی بروید که دقایقی را از شلوغی تهران آسوده باشید، پارک ساعی آرامش بخش ترین مکان است. بخش جذاب گشت وگذار شما در پارک ساعی تهران قدم زدن در پیاده رو های زیبا و پیچ درپیچ است که پوشیده از درختان سرسبز سربه فلک کشیده نیز هستند.
پارک ساعی تهران دارای چند نماد معروف است که می توان به باغ پرندگان، باغ ژاپنی و مجسمه های گوناگون اشاره کرد. در هیاهوی خیابان ولیعصر پیشنهاد می کنیم حتما به پارک ساعی هم سری بزنید.
درباره ی تاریخچه پارک ساعی تهران
ابتدا محل پارک ساعی تهران در سال 1324 توسط مهندس کریم ساعی (بنیان گذار علوم طبیعی در ایران) درختکاری شد، سپس در اختیار وزارت جهاد کشاورزی وقت قرار گرفت. مهندس کریم ساعی در محل فعلی پارک شروع به کاشت درختان مختلف و ایجاد یک پارک جنگلی کرد. مهندس ساعی به علت سانحه هوایی در گذشت و پارک ساعی در آن زمان همچنان به وزارت جهاد کشاورزی وابسته بود. در سال 1334 پس از درگذشت مهندس ساعی این پارک بزرگ جنگلی به شهرداری تهران واگذار گردید. کم کم در اوایل دهه 40 شهرداری تهران ایده ای مبنی بر این که پارک جنگلی ساعی به یک بوستان شهری تبدیل شود را مطرح کرد و به همین دلیل این پارک به شهرداری واگذار شد.
در سال 1342 طراحی و انجام این کار بر عهده حسین محبوبی قرار گرفت. پروژه تبدیل پارک جنگلی ساعی به بوستان شهری 10 سال زمان برد. سپس در سال 1352 بوستان شهری ساعی به روی عموم مردم باز شد. همچنین جالب است بدانید به پاس زحمات با ارزش مهندس کریم ساعی نام وی برای این پارک انتخاب شد و مجسمه سنگی مهندس ساعی در این پارک بزرگ نیز قرار دارد.
کریم ساعی؛ بنیانگذار پارک ساعی
پارک ساعی را به یاد و نام بنیانگذار دلسوز و فرهیخته اش زنده یاد «مهندس کریم ساعی» نام گذاری کرده اند. کریم ساعی دانش آموخته رشته آمار جنگل بود و پس از بازگشت به ایران، در اداره کشاورزی وقت مشغول به کار شد و اولین تشکیلات جنگلبانی ایران را تاسیس کرد. او اولین شخص در ایران بود که نقش مهمی در توسعه فضای سبز شهر تهران داشت و بانی احداث پارک ساعی شد. رشته جنگلداری نیز در ایران به لطف و همت آقای ساعی ایجاد شد و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور را او بنیان گذاشت. کریم ساعی که بعدها به عنوان پدر جنگلبانی ایران معرفی شد، در دی ماه ۱۳۳۱ و به علت سانحه هوایی درگذشت.
تندیسی از زنده یاد مهندس کریم ساعی، در گوشه ای از فضای سبز دوست داشتی و چشم نواز پارک ساعی و در کنار درختان کهنسالی که روزی خود کاشته بود، بر نیمکتی به انتظار و استقبال از مهمانان و گردشگران این بوستان نشسته است.
باغ وحش پارک ساعی
قدم زدن در میان درختان منظم و سر به فلک کشیده پارک و شنیدن صدای آب، با سمفونی نوای پرندگان در این فضا تکمیل می شود. در باغ پرندگان و باغ وحش پارک ساعی، با انواع پرندگان و حیواناتی چون همستر، سنجاب، طوطی وحشی، غاز، اردک، قو، مرغابی، لاک پشت، طاووس و... روبه رو خواهید شد. گرچه این روزها از تعداد حیوانات کم شده، هنوز فرصت مناسبی برای تماشا و به خصوص آشنایی کودکان با گونه های مختلف این موجودات فراهم است.باغ ژاپنی بخشی زیبا و منحصربه فرد در پارک ساعی است
این بخش از پارک که به شیوه باغ های ژاپنی طراحی شده و به باغ ژاپنی هم شهرت دارد، یکی از زیباترین فضاهای پارک ساعی و یکی از مکان های منحصر به فرد در میان سایر بوستان های تهران به شمار می رود.
علاوه بر تنوع جانوری، گونه های مختلف گیاهی هم در این پارک وجود دارد که زیبایی این فضا را تکمیل می کند. کاج، چنار، سرو نقره ای، سرو شیرازی، سرو بادبزنی، سرو تبری، برگ بو، نارون، افرا، ماگنولیا، سدروس، یاس وحشی، گردو، سیب و زالزالک تنها بخشی از گیاهانی هستند که بالغ بر ۱۷ گونه آن در پارک ساعی کاشته و پرورش داده شده اند. علاوه بر این، وجود آبشار و صخره های مصنوعی هم، زیبایی و طراوت مضاعفی به حیات وحش پارک ساعی می بخشد. این بخش دیدنی و پر بازدید، در منتهی الیه جنوب غربی پارک و در وسعتی بیش از ۵,۰۰۰ متر مربع واقع شده است.
مجسمه های پارک ساعی
زمین بازی پارک ساعی
نیاز به تفریح و سرگرمی کودکان و نوجوانان در کنار آموزش، همواره از اهمیت بالایی برخوردار است. زمین بازی پارک ساعی نیز با توجه به این نیاز، در بخش شرقی پارک و در مساحتی حدود ۱۵۰۰ متر مربع ساخته شد و در اختیار عموم قرار گرفت. در کنار شهربازی و زمین بازی کودکان، پیست اسکیت، زمین تنیس روی میز، میزهای فوتبال دستی و شطرنج، دقایق دلپذیری را برای علاقه مندان و مراجعان به پارک فراهم می آورند.
امکانات پارک ساعی
امکانات پارک ساعی به مرور زمان و با توجه به نیاز بازدیدکنندگان، افزایش پیدا کرده است. ایجاد فرهنگسرا و سرای محله و توجه به اهداف فرهنگی، آموزشی و اجتماعی خانواده ها و اهالی محل، دو نمونه از این موارد است. از دیگر امکانات تفریحی و رفاهی این بوستان قدیمی و زیبا، می توان به آمفی تئاتر روباز، کتابخانه، آبنمای موزیکال، برکه مصنوعی، وسایل ورزشی، آلاچیق، نمازخانه، بوفه، کافی شاپ، سرویس بهداشتی و محیط مناسب برای دوچرخه سواری اشاره کرد.