دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

آشنایی با جاذبه‌های دیدنی بندر‌مقام در هرمزگان + فیلم 

پنجشنبه، 30 شهریور 1402
بندر مقام از جاذبه‌های دیدنی استان هرمزگان است. این بندر از سواحل صخره‌ای غرب هرمزگان بوده و گردشگران بسیاری برای تماشای غروب آفتاب به این منطقه سفر می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این بندر زیبا و دیدنی با ما همراه باشید.

معرفی بندر مقام

بندر مقام یکی از شهرهای بندری استان هرمزگان در فاصله تقریبی 170 کیلومتری غرب بندر لنگه است. این بندر از توابع شهرستان شیب‌کوه بندر لنگه به شمار می‌رود و به‌ دلیل نزدیکی به بکرترین سواحل صخره‌ای خلیج فارس شهرت دارد. بندر مقام از زیباترین شهرهای غربی هرمزگان است که اطراف آن پوشیده از جاذبه‌های طبیعی زیبایی است. تلاقی کوهستان‌های بلند با خلیج فارس در نزدیکی این بندر زیباترین سواحل صخره‌ای جنوب ایران را به وجود آورده‌اند. سواحل بندر مقام از زیباترین جاهای دیدنی هرمزگان هستند.

جاذبه‌های دیدنی بندر مقام

  • ساحل مکسر: معروف‌ترین جاذبه طبیعی بندر مقام ساحل مکسر نام دارد. بکری و زیبایی این ساحل سبب شهرت بالای آن در سال‌های اخیر، به‌خصوص میان طبیعت‌گردان شده است. در سواحل مکسر بندر مقام کوهستان‌های بلند در تلاقی با آب شور خلیج فارس و فرسایش سالیان طولانی، مناظری زیبا خلق کرده‌اند. مکسر معنای شکسته و خردشده می‌دهد و شکل ظاهری صخره‌های این منطقه سبب شده است که این ساحل به نام مکسر خوانده شود.

  • جزیره لاوان: لاوان پس از جزیره‌های قشم و کیش بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس به شمار می‌رود و تنها راه دسترسی به آن از بندر مقام است. این جزیره را در گذشته با نام «شیخ شعیب» می‌شناختند و در سال 1337 به لاوان تغییر نام داد. از گذشته‌های دور، صید مروارید در جزیره لاوان متداول بود؛ اما امروزه ماهیگیری مهم‌ترین فعالیت اقتصادی بومیان این جزیره است. در جزیره لاوان سواحلی ماسه‌ای، مرجانی و صخره‌ای در کرانه خلیج فارس قرار دارند که از زیباترین سواحل جنوبی ایران هستند. این جزیره محل زندگی و تخم‌گذاری یکی از گونه‌های کمیاب حیات وحش، لاک‌پشت‌های پوزه عقابی است. گوسفندان وحشی و آهوی جبیر نیز از دیگر گونه‌های جانوری در جزیره لاوان هستند.

  • جاده بستانو: جاده بستانو که از آن با نام جاده مقام بستانو نیز یاد می‌کنند در غرب بندر مقام قرار دارد. طول این جاده به حدود 56 کیلومتر می‌رسد و بندر مقام را به بندر پارسیان متصل می‌کند. در طول این مسیر زیباترین جاهای دیدنی اطراف بندر مقام به چشم می‌خورند. جاده بستانو ساحلی است و در جوار خلیج فارس امتداد دارد.

  • جزیره شیدور: جزیره شیدور یا جزیره مارو از بکرترین مناطق جنوبی ایران و خالی از سکنه است. گفته می‌شود این جزیره کوچک در گذشته مملو از مارهای سمی بوده و به همین دلیل بومیان مناطق اطراف از آن با نام جزیره مارو یاد می‌کنند. این جزیره در سال 1999 میلادی به‌ عنوان چهارمین تالاب بین‌المللی هرمزگان معرفی شد. ماهیگیری، پیاده روی در سواحل بکر، پرنده‌نگری و عکاسی از مهم‌ترین تفریحات جزیره شیدور به شمار می‌روند. تنها پوشش گیاهی این جزیره گیاهان شورپسند و مقاوم در برابر کم‌آبی هستند. بیشتر سواحل جزیره شیدور را سواحل صخره‌ای تشکیل می‌دهند و این منطقه تنها حوزه آبسنگ مرجانی حفاطت‌شده در کرانه خلیج فارس در ایران است.

  • گردنه عشاق: گردنه عشاق یکی از جاذبه‌های طبیعی در مسیر جاده بستانو است. این گردنه در فاصله تقریبی 20 کیلومتری از بندر مقام قرار دارد و از زیباترین سواحل صخره‌ای در نزدیکی این بندر است. صخره‌های بلند این گردنه چشم‌اندازی زیبا از سواحل خلیج فارس و مناظر اطراف دارند. گردشگران زیادی برای بازدید از این گردنه زمان غروب خورشید را انتخاب می‌کنند.

  • بندر پارسیان: بندر پارسیان در فاصله 55 کیلومتری از بندر مقام و در انتهای مسیر جاده بستانو قرار گرفته است. این بندر نیز مانند دیگر روستاها و بندرهای اطراف آن به‌ دلیل سواحل زیبا و صخره‌ای خود شهرت دارد. سواحل پارسیان زیباترین تصاویر از تلاقی کوهستان و دریا را مقابل چشم گردشگران به نمایش می‌گذارند. از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و طبیعی پارسیان می‌توان به شهر کوشکنار و جاهای دیدنی آن اشاره کرد. این شهر از تاریخی‌ترین مناطق گردشگری غرب هرمزگان است.

  • روستای مغدان: مغدان از دیگر روستاهای ساحلی در غرب بندر مقام است و با این بندر 35 کیلومتر فاصله دارد. گردنه ریگی در نزدیکی این روستا قرار گرفته است و از مشهورترین جاذبه‌های طبیعی این منطقه به شمار می‌رود. روستای مغدان در مسیر جاده بستانو قرار دارد و فاصله آن با ساحل نیرم نیز کوتاه است.

بهترین زمان برای سفر به بندر مقام

هرمزگان از گرم‌ترین نقاط جنوبی ایران است و شهرها و بندرهای مختلف آن به‌ دلیل مجاورت با دریا آب و هوایی شرجی دارند. از نخستین روزهای بهار تا پایان مهر ماه رطوبت و گرمای هوا در این استان به بیشترین میزان خود می‌رسد. در گرم‌ترین روزها در شهرهای مختلف هرمزگان دمای هوا از 40 درجه سانتی‌گراد نیز بالاتر می‌رود. در این بازه زمانی از سال تحمل آب و هوای بندر مقام برای گردشگران بسیار سخت خواهد بود و امکان بازدید از جاهای دیدنی این بندر نیز وجود ندارد. با شروع فصل پاییز آب و هوا در بندر مقام رو به اعتدال می‌رود. فصل زمستان بهترین زمان‌ برای سفر به بندر مقام است.

مسیر دسترسی به بندر مقام

برای سفر به بندر مقام چنانچه از سمت غرب و استان بوشهر وارد استان هرمزگان می‌شوید، نخست باید خود را به بندر پارسیان برسانید. این بندر از مسیر جاده ساحلی و زیبای مقام بستانو به بندر مقام می‌رسد. طول جاده بستانو در حدود 56 کیلومتر است و از خط ساحلی در جوار خلیج فارس عبور می‌کند. فاصله بندر عسلویه تا بندر مقام در حدود 120 کیلومتر است و پیمودن آن نزدیک به دو ساعت طول می‌کشد. اگر از مرکز و شرق هرمزگان قصد سفر به بندر مقام را دارید، نخستین مقصد شما بندر‌لنگه خواهد بود. فاصله بندر‌لنگه تا بندر‌مقام در حدود 170 کیلومتر است. این جاده نخست در مسیر ساحلی تا بندر‌چارک پیش می‌رود. پس از عبور از بندر‌چارک باید در مسیر جاده حمیران تا روستای لشتانی پیش بروید. این روستا بعد از روستای رستاق قرار دارد. سپس از دوربرگردان پس از روستای لشتانی به سوی مخالف جاده بپیچید و وارد جاده بندر مقام شوید. پس از طی مسیری 40 کیلومتری به بندر مقام خواهید رسید.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
نگاهی به چهره غمزده و چشمان گریان دختران بازیگران مشهور در مراسم خاکسپاری پدرانشان؛ از ستاره دختر اتیلا پسیانی تا هانا دختر حسام محمودی و آوا دختر حسن جوهرچی+ عکس
مراحل سابمیت مقاله
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
ترجمه تخصصی کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی