ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی کامل با سبک موسیقی ملل

  شنبه، 06 اسفند 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
آشنایی کامل با سبک موسیقی ملل
موسیقی ملل رده‌ای از موسیقی است که دربردارندهٔ سبک‌های گوناگونی از موسیقی جهان شامل انواع موسیقی‌های فولکلور، بومی، سنتی، نوسنت‌گرا و تلفیقی است.صدا و ریتم مهم‌ترین عناصر تئوری موسیقی هستند. در این قسمت از ساعد نیوز به آشنایی کامل با سبک موسیقی ملل می پردازیم.

موسیقی ملل اصطلاحی است که برای توصیف طیف گسترده‌ای از ژانرهای موسیقی که در کشورهای غربی، خصوصا در آمریکای شمالی و بریتانیا، رایج نیستند به کار می‌رود. این عبارت دربردارندهٔ سبک‌های گوناگونی از موسیقی جهان شامل انواع موسیقی‌های فولکلور، بومی، سنتی، نوسنت‌گرا و تلفیقی است.

اصطلاح «موسیقی ملل» در دهه 1960 توسط رابرت ادوارد براون، موسیقی‌شناس قومی، ایجاد شد و از دهه 1980 برای طبقه‌بندی و بازاریابی انواع موسیقی‌های محلی غیرغربی در رسانه‌ها و صنعت موسیقی به کار رفت و فراگیر شد.

تاریخچه ی موسیقی ملل

موسیقی ملل برای اولین بار در دهه 1980 میلادی برای موسیقی های غیر انگلیسی، که در بریتانیا و آمریکا می باشد استفاده شده است. سبک موسیقی ملل در بریتانیا و آمریکا بیشتر از سایر مناطق قدمت دارد. موسیقی بین المللی ریشه در عناصر شکل دهنده ی تمدن و فرهنگ های مختلف از جمله زبان، مذهب ، رسوم آنها دارد. این موسیقی به واسطه آشنایی و رشد صنعت ضبط و انتشار صدا، در میان مردم مختلف دنیا به شهرت و محبوبیت رسیده است.

موسیقی ملل یعنی موسیقی فرهنگ های مختلف دنیا؛ هر یک از کشورها موسیقی خاص خود و آهنگسازان مختص خود را دارند.

موسیقی ملل

انواع موسیقی جهانی

فرم های مختلف موسیقی جهانی عبارت اند از موسیقی کلاسیک غیر اروپایی ، موسیقی کوتو ، موسیقی راگا ، سرودهای تبتی ، موسیقی فولک اروپای شرقی ، موسیقی فولک شمال اروپا و شکل های مختلف موسیقی فولکو قبیله ای خاورمیانه، آفریقا، آسیا، اقیانوسیه، آمریکای جنوبی و مرکزی و موسیقی اندونزی.

هنگامی که نام موسیقی ملل برای اولین بار یعنی همان دهه 70 و 80 بر سر زبان ها افتاد، گروه نوازندگان گیتار زیمباوه برای این سبک موسیقی معرفی شدند. قطعاتی که این گروه در زمان خودشان می نواختند به یکی از پرطرفدارترین قطعات سبک موسیقی ملل تبدیل شد.

یکی دیگر از گروه های موسیقی که می توانیم برای موسیقی ملل نام ببریم، گروه موسیقی قوالی در کشور پاکستان است. قوالی به سبکی از موسیقی می گویند که تلاش می کنند تا آموزه های معنوی ادبیات عرفانی را با نت های موسیقی بیامیزد و از همین روش بتواند حالتی فرا زمینی را در وجود نوازنده و شنونده ایجاد کند. گروه قوالی را یک یا دو آواز خوان تشکیل می دهند و گروه کری با دست زدن، این آواز خوانان را همراهی می کنند. در دهه ی 80 میلادی به اصرار فاتح علی خان ، این موسیقی را به جهانیان معرفی کردند.


شاخصه‌های اصلی ژانر یا سبک موسیقی ملل

بطور کلی موسیقی جهانی، موسیقی فرهنگ‌های قسمت‌های مختلف دنیاست. موسیقی ملل دربردارنده‌ی سبک‌های مختلف موسیقی از نقاط مختلف جهان است که شامل ژانرهای مختلف، برخی فرم‌های موسیقی فولک غربی، همچنین فرم‌های منتخب موسیقی اتیک (ethic)، موسیقی بومی، موسیقی غیر سنتی و موسیقی است که بیش از یک سنت فرهنگی را در بر می‌گیرد به عنوان نمونه زمانیکه موسیقی اپیک (epic) و موسیقی عامه‌پسند غربی با هم می‌آمیزند.

بواسطه‌ی گستردگی موسیقی جهانی و انعطاف‌پذیری آن به عنوان یک دسته‌ی موسیقی، ارائه‌ی تعریف جهانی برای آن به راحتی امکان پذیر نیست. موسیقی جهانی به سال‌های 83-1982 برمی‌گردد یعنی زمانیکه مروجان، کمپانی‌های ضبط، نشر یا فروشگاه‌ها و برخی از روزنامه‌نگاران و رسانه‌های بریتانیا و آمریکا، شروع به ارائه‌ی موسیقی سایر کشورها، بویژه موسیقی آفریقایی کردند چرا که این ژانرها با نام موسیقی جهانی شناخته می‌شدند. پدیده‌ی جهانی شدن باعث گستردگی این نوع موسیقی و افزایش شمار شنوندگان و علاقه‌مندان آن شده است. رشد این موسیقی باعث پدید آمدن زیر ژانرهایی همانند ورد فیوژن (world fusion)، گلوبال فیوژن (global fusion)، اتیک فیوژن (ethic fusion) و ورد بیت (world beat) شده است.

مثال‌های رایج فرم‌های موسیقی جهانی عبارتند از فرم‌های مختلف موسیقی کلاسیک غیر اروپایی (همانند موسیقی کوتو (koto) چینی و ژاپنی، موسیقی راگا (raga) هندی و سرودهای تبتی، موسیقی فولک اروپای شرقی (به عنوان مثال بالکان)، موسیقی فولک شمال اروپا، و اشکال متعدد موسیقی فولک و قبیله‌ای خاور میانه، آفریقا، آسیا، اقیانوسیه، آمریکای جنوبی و مرکزی و موسیقی اندونزی. موسیقی جهانی غربی، دارای پشتوانه‌ی فرهنگی گسترده‌ای است که در طی قرن‌ها رشد کرده است، به هر حال برخی سنت‌های موسیقیایی آسیائی، پلی‌نزیایی، آفریقایی و شرقی در طی هزاران سال رواج داشته‌اند. اگرچه ژاپن، چین، هند و اندونزی دارای سنت‌های هنر موسیقیایی طولانی مدت هستند (که در آن موسیقی توسط گروهی از نوازندگان متبحر نواخته می شود)، ولی اکثر جوامع غیر غربی دارای سنت‌های موسیقی یا به عبارتی کنسرت‌های معمول نیستند. در عوض موسیقی برای آنها به معنای بخشی از زندگی روزمره است که بسیاری از اینگونه موسیقی‌ها بداهه‌نوازی بوده و به ندرت به صورت شفاهی انتقال می‌یابد؛ بنابراین این نوع موسیقی ها نمی توانند با اصطلاحات موسیقیایی غربی استاندارد توصیف شوند یا با استفاده از نمادهای موسیقی غربی نگاشته شوند. مطالعه این نوع موسیقی ها تنها از طریق ترکیب موسیقی‌شناسی و انسان‌شناسی قابل انجام است. بنابراین اگرچه باید بین موسیقی هنری (توسط نوازندگان حرفه‌ای) در مقابل دیگر انواع موسیقی کاربردی تمایز قائل شد ولی این اشاره به هنری بودن بیشتر یا برتری آن به انواع دیگر موسیقی ندارد.

موسیقی ملل

سبک‌های زیرمجموعه موسیقی ملل

آفریقایی، آسیایی، بالیوود، سلتیک، اروپایی، هندی، ایسلندی، ژاپنی، کلزمر (Klezmer) و خاور میانه از جمله زیر ژانرهای موسیقی ملل هستند.

هنگامی که اصطلاح موسیقی ملل برای اولین بار در دهه‌های 70 و 80 میلادی بر سر زبان‌ها افتاد، یکی از نمونه‌هایی که برای معرفی این سبک موسیقی استفاده می‌شد، آثار گروه نوازندگان گیتار زیمباوه بود. قطعات این گروه که در زمان خود به یکی از پرطردارترین قطعات سبک موسیقی ملل تبدیل شده بود از همنوازی سازهای گیتار و درام و بر مبنای سنت موسیقی افریقایی ساخته شده‌اند .

خلاصه

موسیقی ملل World Music که از آن با عناوین موسیقی جهانی یا موسیقی بین‌المللی نیز یاد می‌شود، گونه‌ای از موسیقی است که حالات و سبک‌های مختلفی در سرتاسر دنیا به خود گرفته است و ریشه در عناصر شکل‌دهنده تمدن، فرهنگ و هویت ملل مختلف از جمله زبان، مذهب، رسوم و ... دارد. این نوع از موسیقی عموما در برابر موسیقی کلاسیک یا موسیقی غرب قرار می‌گیرد. در عرصه تجاری این موسیقی از دهه 80 میلادی ظهوری جهانی پیدا کرد و به واسطه آشنایی و رشد صنعت ضبط و انتشار صدا، در میان مردم نقاط مختلف دنیا به محبوبیت رسید.

از اینکه در این مطلب همراه ما بودید از شما ساعد نیوزی های عزیز متشکریم...

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (518 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (256 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (220 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (90 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (70 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...